• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl öldürüldüler?

Allah başımıza ne verirse gerçekten hak bize.Ben bugün bize nimet verdiği için şükrettim.

Korktum dünden beri.Rabbim kimseyi bu acıyla sınamasın bir daha.Çünkü sınanırsam neler yaşayabileceğimi gördüm.

Berkin cennette...Çünkü o bir masumdu,bir çocuktu.

Yazarken biraz daha özen lütfen...Hesap günü karşısına çıkabilecek misiniz o çocuğun ?

Ve konuyu dağıtmasak....

Dünden beri açılan konularda sırf konuşulmasın kapansın diye herkes gelip saldırdı, demedikleri laf kalmadı, en can alıcı noktalardan özellikle vurup, dayanılmayacak, cevap verilecek noktaya getirdiler ki kapansın gitsin konuşulmasın hatta böyle önemli bir gündem varken çok alakasız konular açıldı. Gerçekten konuyu dağıtanlara, başka yönlere çekmeye çalışanlara cevap verilmesin artık ben dün çok yazdım, konuştum yoruldum yani çünkü bir şey farketmiyor görmezden gelmek zor ama bunları konuşabilmek için konuların açık kalması gerekiyor.

Bugün sosyal medyada Berkin için açılan bir pankartı okudum: "269 gün komada kalıp 16 kiloda yaşamını yitiren bir çocuk için "ekmek almaya gitmişti" savunmasını bile yapmamalıyız." diye...Ben bu cümlenin çok şey anlattığını düşünüyorum, ne zaman bu cümlenin anlamı hepimiz tarafından anlaşılır, işte o zaman vicdanların sesi duyulur hale gelir...

Berkin Elvan için Okmeydanı Cemevi'nde tören düzenlenecek. Öğle saatlerinde düzenlenecek törenden saatler önce binlerce insan akın etti. Cemevi'nin önündeki kalabalık her dakika artıyor.

TUNCAY ÖZKAN DA GELDİ

Ergenekon davası sanıklarından olan ve Pazartesi günü tahliye edilen gazeteci Tuncay Özkan da Okmeydanı'nda.

CHP'Lİ UMUT ORAN VE SÜHEYL BATUM DA GELDİ

Sarıgül'ün ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Cemevi'ne geldi.

MUSTAFA SARIGÜL İLK GELEN SİYASİ İSİM

Cenaze için cemevine ilk gelen isim CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül oldu. Sarıgül geldiğinde kalabalık alkışladı.

ACILI ANNELER BİRBİRLERİNE SARILIP AĞLADI

Ankara'da Gezi eylemleri sırasında polisin silahından çıkan kurşunla ölen Ethem Sarısülük'ün ailesi geldiğinde alkış ve sloganlarla karşılandı. Ethem'in annesi, Berkin'in annesi Gülsüm Elvan'a sarılıp ağladı.

İLK ÇELENK KILIÇDAROĞLU'NDAN

Cemevine ilk çelenk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi, alkışlandı.

AMBULANSLAR DA BEKLİYOR

Şişli Belediyesi'nin iki ambulansı da Okmeydanı Cemevi'nin önünde bekliyor. Cemevi girişinde Berkin'in babası ve ailesi taziyeleri kabul ediyor.

'UMUDUN ÇOCUĞU BERKİN ELVAN'

Berkin Elvan’ın dün sabah saatlerinde hayatını kaybetmesi üzerine grupların Okmeydanı ve çevresinde bekleyişi sabaha kadar devam etti. Grup üyeleri, Okmeydanı Cemevi’ne çıkan caddelerin girişlerine barikatlar kurup ateş yaktı. Barikatların etrafına da Berkin Elvan’ın fotoğrafları asıldı. Berkin Elvan'ın cenazesinin bulunduğu Okmeydanı Cemevi önünde kalabalık her geçen dakika artıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren Okmeydanı Cemevi önünde toplanan vatandaşlar, 'Umudun çocuğu Berkin Elvan', '15'inde bir fidan Berkin Elvan' şeklinde sloganlar attı.

METROBÜS DURAĞINDA İLGİNÇ PROTESTO

Okmeydanı'nda otobüs durağında elinde 'Ben Berkin Elvan'ım' yazan bir kağıt ve boynuna astığı ekmekle bekleyen genç dikkat çekti.

BERKİN ELVAN KİMDİR?

Berkin Elvan kaç yaşındaydı? Berkin Elvan kimdir? Berkin Elvan'ı kim vurdu? Berkin Elvan nereliydi?
İstanbul Okmeydanı'nda Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almak için dışarı çıktığı sırada polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu komaya giren ve 269 gündür komada olan Berkin Elvan'dan kötü haber geldi. Berkin Elvan uzun süredir verdiği yaşam mücadelesini bugün kaybetti. Berkin Elvan 15 yaşında hayata gözlerini yumdu. Berkin Elvan'ın ölüm haberini alan sevenleri yasa boğuldu. Berkin Elvan son dönemde 45 kilogramdan 16 kiloya kadar düşmüştü. Berkin Elvan'ın ölümünün ardından çeşitli illerde protestolar yapıldı.Berkin Elvan ekmek almak için dışarı çıktığı sırada vurulmuştu. Berkin Elvan hakkındaki detaylı bilgiler ve Berkin Elvan hakkındaki tüm açıklamalar sitemiz bugun.com.tr'de...

Berkin Elvan'ın yasa boğan ölüm haberini ailesi Twitter'dan duyurdu:

23608953.jpg

Berkin Elvan'ın ölüm haberinin duyurulmasının ardından yüzlerce insan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine akın etti.Berkin Elvan'ın cenazesinin çıkarılmasına kadar olan süre zarfında gergin dakikalar yaşandı.Polis ile vatandaşlar arasında arbede yaşandı.Hastane bahçesinde Berkin Elvan için gelen vatandaşlarla polis arasındaki gerginlik sonucu polis olaya biber gazıyla müdahale etti.

GEZİ'DE KAYBETTİĞİMİZ CANLARIN SAYISI 8 OLDU

fft16_mf4148038.Jpeg

Gezi eylemleri sırasında Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Medeni Yıldırım ve polis memuru Mustafa Sarı yaşamını yitirmişti.

SOSYAL MEDYADA BERKİN ELVAN YASI

Berkin Elvan'ın ölüm haberinin ardından Twitter ve Facebook'tan insanlar büyük bir üzüntü yaşadı.Üzüntü ve yaslarını kelimelere döken sosyal medya kullanıcıları Berkin Elvan için çeşitli caps ve Berkinelvanölümsüzdür hashtagleriyle yaslarını ve tepkilerini dile getirdiler.

BERKİN ELVAN EYLEMLERİNE POLİS MÜDAHALESİ:

SİYASİLERDEN "BERKİN ELVAN" MESAJLARI

Siyasilerden "Berkin Elvan" mesajları Gezi Parkı protestoları sırasında başından biber gazı fişeğiyle vurulan ve 269 gündür yaşam mücadelesi veren Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesinin ardından siyasiler de başsağlığı mesajları yayımladı.

berkin-elvan1.jpg

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "(Berkin Elvan'ın vefatı) Bu sabah televizyonda görünce üzüldüm gerçekten. Nihayet bu olay olduğunda 14 yaşında bir çocuğumuzdu. Bugün hayatını kaybettiğini öğrendim. Ailesine başsağlığı diliyorum. Acıların paylaşıyorum" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Berkin Elvan'ın ölümünden büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Ailesine baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Berkin Elvan'ın babasını arayarak, başsağlığı diledi.

CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Berkin Elvan'ın ölümünden büyük bir üzüntü duyduğu ve "Gezi şehitleri kervanına bir evladımız daha katıldı" dediği belirtildi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz sevgili Berkin'e veda etmiyoruz. Çünkü O, güzel gülüşüyle, kısacık ömrüne sığdırdığı yaşam mücadelesiyle milyonların, hepimizin sevgisine tutunmayı, kalplerimizde yer edinmeyi çoktan başardı. Seni asla unutmayacağız. Tıpkı, Ceylan Önkolları, Mehmet Uytumları, Uğur Kaymazları ve daha nicelerini unutmadığımız gibi. Sevgili Berkin'in ailesinin ve tüm sevenlerinin acısını, üzüntüsünü yürekten paylaşıyor, başsağlığı diliyoruz."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Açık söylüyorum Berkin'in ölümüne sebep olanlar tarihte 'evine ekmek götüren çocuğu bile öldürenler' olarak anılacaktır. Berkin'in ölümüne bizzat 'polise emri ben verdim' diyen Recep Tayyip Erdoğan sebep olmuştur. Berkin Elvan, milyonlarca insanın gözyaşları içinde uğurlanacak ama onu aramızdan alanlardan da mutlaka hesap sorulacaktır. Katilleri er veya geç yargı önünde bu vahşetin hesabını verecektir! Berkin'in gönlümüzde açtığı yara, hesabı sorulana kadar açık kalacaktır!"

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, ise Berkin Elvan'ın otopsi raporunu takip etmek için Adli Tıp Kurumu'na geldi ve buradaki açıklamasında şunları söyledi: "Berkin bir yaşam mücadelesi veriyordu. Hepimizin umudu yeniden hayata dönmesi, koşup oynaması, yeniden okuluna gitmesiydi. Ama maalesef bu sabaha karşı yaşamını kaybetti. Aslında katledildi demek daha doğru. Olayın sorumlusu aslında gaz kapsülünü sıkanlar kadar bu emri verenlerdir. Başbakan 'emri ben verdim' dedi. Bu işi yapanları kahraman ilan etti. Doğrudan doğruya tetiği sıkanlar kadar siyasi iktidarın da bunda sorumluluğu vardır. Bu hesabın sorulması için biz de elimizden geleni yapacağız."

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan'a başsağlığı diledi. TBMM Basın Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre Çiçek, Gezi olayları sırasında yaralanan ve 269 gündür tedavi altında bulunan Berkin Elvan'ın vefat etmesi nedeniyle, Elvan'ın babası Sami Elvan'a bir başsağlığı mesajı gönderdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, İstanbul'daki Gezi Parkı gösterileri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirterek "Berkin bizim evladımız. Bizim çocuğumuz. Ailemizin acısını paylaşıyor, başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Allah rahmet eylesin. Tabii ki çok üzüldük. Yani böyle vatandaşımızın bundan hayatını kaybetmesi, bir gencin, hepimizi üzer, bütün herkesi üzer. İnşallah bu tür hadiseler bir daha olmaz diye düşünüyoruz. Bunlar gerçekten bütün milletimizi üzüyor. Ben ölene rahmet niyaz ediyorum, ayrıca herkese, bilhassa ailesine en kalbi duygularla başsağlığı diliyorum. Çünkü hakikaten bir yakının ölmesi zordur. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Allah rahmet eylesin" dedi.

ÜNLÜ İSİMLERİN BERKİN ELVAN YASI

Twitter'da kullanıcılar da Berkin Elvan için üzüntülerini şu sözlerle paylaştı:

Ata Demirer: Ailesine yakınlarına sabırlar dilerim..Berkin'i kaybetmişiz

Ruşen Çakır: Sevgili Berkin. Güle güle. Nasıl kıydılar sana!

Metin Feyzioğlu: Ve Berkin uyanamadı. Ekmek almaya gitmişti oysa.Evlatlarını kaybeden anne babalara "başsağlığı"nasıl dilenir? Mekanı cennet.Çok üzgünüm çok.

Aylin Kotil: Berkin, çocuğum...

Osman Baydemir: Uğurlar olsun, Yolun Uğurla buluştursun seni Kardeşim Berkin... Artık melekler yoldaşın, cennet mekanın olsun. Kara kaşlı esmer çocuk...

Mustafa Sarısülük: Oysa kalkacaktin. Ethem Berkin diyecektik sana. Ethem olacaktin. Ne yazsak şimdi? Nasil söylesek?

Gürkan Korkmaz: Berkin Elvan'ın ailesi saat 07:00 itibariyle Berkin'in hayatını kaybettiği haberini veriyor. Başımız sağolsun. Başımız sağolsun!

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı: Sevgili dostlar Berkin'i bu sabah kaybettik. Direnci yolumuzu aydınlatsın

İkrar Sarısülük: Oysa kalkacaktin be çocuk Ethem Berkin diyecektik sana.Ethem olacaktin bizim Ethem'imiz Berkin'imiz.

Pervin Buldan:
Ama susacağım Berkin
Susmak sözümü büyütür Berkin
Söyliyemediğim herşeyi büyütür
Susmak erdemdir
Susacağım
#BerkinElvan

GÜLBEN ERGEN'İN PROGRAMINDA BERKİN ELVAN YASI

Gülben Ergen Show TV ekranlarında yayınlanan programını tümüyle Berkin Elvan için yasa ayırırken canlı yayında çarpıcı anlar yaşandı... Gezi eylemleri sürecinde polisin attığı gaz kapsülü nedeniyle yoğun bakıma alınan ve 269 gün süren yaşam mücadelesi sonucunda bu sabah hayata gözlerini yuman Berkin Elvan Show TV ekranlarında anıldı.

BERKİN'İN YASI TUTULDU

Gülben Ergen Berkin'in ölüm haberi üzerine programını bugün eğlenceye değil yasa ayıracağını duyurdu. Programın konuğu olan Mahmut Tuncer de yas kararı nedeniyle kulisten dönüp yayına çıkmazken yerine Show TV spikeri Simge Fıstıkoğlu Gülben Ergen'e eşlik etti.

STÜDYO BERKİN'İN FOTOĞRAFLARIYLA DONATILDI

Programın açılışında Berkin için hazırlanan klip ekrana getirildi. Stüdyoda Berkin'in büyük boy fotoğrafları yer alırken Bülgen Ergen ve Simge Fıstıkoğlu'nun siyah elbiseleriyle verdikleri yas mesajı da gözden kaçmadı. Yayın boyunca sosyal medyadaki Berkin Elvan mesajları özel VTR'ler ile ekrana getirilirken programın kapanışı da Berkin için hazırlanan bir kliple yapıldı.

ÇÜNKÜ ACIMIZ VAR, ÇÜNKÜ KIRGINIZ, ÜZGÜNÜZ!

Programı neden yasa ayırdıklarını anlatan Gülben Ergen kararını şöyle açıkladı:

"Bugün Mahmut Tuncer'di konuğumuz. Beraber karar verdik. Bugün eğlenemeyeceğiz. Davullar zurnalar çalıp şarkılar türküler söyleyemeyeceğiz. Çünkü acımız var. Yasımız var. Berkin'in ölümü ve ailesinin ve ülkenin acısından dolayı yastayız. Çünkü üzgünüz kırgınız... Yayının bitmesi için yayındayız."

TÜRKİYE BERKİN ELVAN'A AĞLADI

CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN BERKİN ELVAN AÇIKLAMASI

Nijer Cumhurbaşkanı Issoufou Mahamadou'yu Çankaya Köşkü’nde kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, düzenlenen ortak basın toplantısında gündeme dair sorulara cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Berkin Elvan’ın hayatını kaybetmesi üzerine çıkan gerginlikle ilgili, ‘‘Bugün sabah görünce televizyonlardan haberi üzüldüm gerçekten. Olay meydana geldiğinde 14 yaşında bir çocuğumuzdu. Bugün hayatını kaybettiğini öğrendim. Bütün ailesine başsağlığı diliyorum. Acılarını paylaşıyorum. Bugün yeni bir olay yaşanmaması için herkesin dikkatli olması gerektiğini, yeni acıların yaşanmasına fırsat verilmemesinin altını bir kez daha çizmek isterim.’’ şeklinde konuştu. Gül, dün, gösterilmesi gereken hassasiyeti İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile paylaştığını ifade etti.

CHP'Lİ VEKİL GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Berkin’in ölüm haberi üzerine hastaneye gelen CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur gözyaşlarını tutamadı. Onur, "Saat 7’de kaybetmişiz arkadaşımızı, kardeşimizi. Dün burada çok üzüldük. Bu çocuğun bedenini huzursuz edenlerin vebali üzerinde olacak.Burayı dağıttılar huzursuzluk oldu. Buraya dün çadırlar, battaniyeler getirilmiş, Berkin’in yaşayacağı umuduyla. Ama acı haberi aldık. Çok üzgünüm. Şu anda bu ülkenin en görmek istemeyeceği şey, o kaybettiğimiz 7 kardeşimizin yanına Berkin’in gülen yüzüydü. Gerçekten çok üzgünüz. Buradan arkadaşlar haber verdi. Dün zaten avukatın açıklamalarından durumunun kritik olduğu belliydi. 16 kilo çocuk iyi dayandı, iyi direndi. Bu devlet büyük devlet. İlgilenmedi Ankara ilgilenmedi. Ben buna inanıyorum" diye konuştu.

BERKİN ELVAN'IN ÖLÜMÜNE SİYASİLER VE AK PARTİ'DEN İLK TEPKİ

AK Partili Halide İncekara, "Şiddet sever terör severler bir genci daha annesinin yüreğini yakarak kurban aldı. Yeter gençlerimiz ve anneler yanmasın" diye tweet attı. Vekilin hesabı kilitli olduğu için sadece onay verdiği kişiler Twitter sayfasını ve paylaşımlarını görebiliyor.

Hükümet kanadından ilk tepki ise İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'dan gelmişti. Vali twitter hesabından 'Hayata tutunmak için uzun süre mücadele eden Berkin ELVAN'ı kaybettik. Allah'tan rahmet, muhterem ailesi ve sevenlerine başsağlığı dilerim' diye yazdı. Ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de başsağlığı diledi.

TÜSİAD: HİÇBİR ŞEY BERKİN'İN HAYATINDAN DAHA ÖNEMLİ DEĞİL

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Gezi Parkı protestoları sırasında polisin ağır yaraladığı ve 269 gün komada kaldıktan sonra bu sabah hayatını kaybeden Berkin Elvan'la ilgili bir taziye mesajı yayınladı.

Yılmaz mesajında, “Hiçbir şey 15 yaşındaki bir çocuğun ve Gezi olayları sırasında kaybettiğimiz diğer gençlerimizin hayatından daha önemli değildir” ifadelerini kullandı.

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz’ın başsağlığı mesajı şöyle:

“Gezi Parkı olayları sırasında gaz fişeği kapsülü nedeniyle yaralanan Berkin Elvan’ın aylardır sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetmesinden derin bir üzüntü duyuyoruz. Gezi Parkı olayları sırasında oluşturulan hoşgörüsüz atmosferin bedelini ülke olarak, gencecik insanlarımızın kaybı ve çok sayıda kişinin sakat kalmasıyla ödedik.

Hiçbir şey 15 yaşındaki bir çocuğun ve Gezi olayları sırasında kaybettiğimiz diğer gençlerimizin hayatından daha önemli değildir. Gençler bu ülkenin geleceğidir. Başta ülkeyi yönetenler olmak üzere, hepimizin görevi, gençlerimizin, hukuk güvenliği altında, temel hak ve özgürlüklerini huzurla, umutla ve güvenle yaşayabilecekleri bir ortamı sağlamaktır. Berkin Elvan’ın vicdanımızı sızlatan son kayıp olmasını umut ederiz.

Başta Berkin Elvan’ın ailesi olmak üzere, tüm yakınlarına ve tüm vatandaşlarımıza başsağlığı ve sabır dilerim.”

Murat Ülker'den Berkin mesajı

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, bu sabah hayatını kaybeden Berkin Elvan'la ilgili Twitter üzerinden bir mesaj paylaştı. Ülker, "Rahmetli abim Ali'yi sokakta bir kaza sonrası kaybettiğimizde beş yaşındaydım. Genç yaşta ölüm daha bir üzücü! Başımız sağolsun" ifadelerini kullandı.

CEMEVİ ÖNÜNDE SON DURUM : Berkin Elvan'ın cenazesi için Cemevi önünde çok sayıda kişi bekliyor. Sağanak yağmura rağmen dağılmayanlara yağmurluk dağıtıldı.

12.50- NTV ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ : Berkin Elvan'ın ölümü üzerine bir kişi haber kanalı NTV'nin önünde oturma eylemi başlattı.

screen-shot-2014-03-11-at-12.47.25-pm.png

12.30 : ÜNİVERSİTELER: Berkin Elvan'ın ölümüyle birlikte üniversiteler de hareketlendi. Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğrenciler Berkin Elvan için yürüyüş başlattı. İstanbul Edebiyat Üniversitesi'nde ise anma toplantısı düzenlendi. Mersin Üniversitesi'nde de Berkin Elvan için yürüyüş var. Ankara Üniversitesi'nde de boykot başlıyor.

screen-shot-2014-03-11-at-12.46.04-pm.png

11.45 : GÜLBEN ERGEN'İN BERKİN KARARI : Show TV'de kadın eğlence programı yapan Gülben Ergen, Berkin Elvan'ın ölümü üzerine programındaki eğlenceyi sonlandırdı. Aldığı kararı twitter hesabından şöyle duyurdu;

screen-shot-2014-03-11-at-11.50.39-am.png

İstiklal Caddesi'nde, bugün hayatını kaybeden Berkin Elvan için eylem yapmaka isteyen kalabalık bir grup toplantı. İstikala Caddesi'nde Taksim meydanı'na yürümek isteyen gruba polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ediyor.

Berkin%20Elvan.jpg

TOMA 2 eylemciye çarptı

Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek için Ak Parti Mersin Yenişehir İlçe binasına yürüyüşe geçen ve polisin müdahalesi ile ara sokaklara dağılan grup, kısa sürede yeniden toplandı.

Yüzleri maskeli olan yaklaşık 200 kişilik grup Gazi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde barikat kurarak yeniden eyleme başladı. Bunun üzerine TOMA destekli çok sayıda polis ekibi gruba müdahale etti. Muğdak Kavşağı'nda göstericilerle polis arasında yoğun kovalamaca yaşanırken, gruba müdahale eden bir TOMA yolun karşı tarafına kaçmaya çalışan 2 kadına çarptı. TOMA'nın çarptığı eylemcilerden birisinin kafasından yaralandığı ve sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. 2 yaralı Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Öte yandan olaylar sırasında da 4 polisin çeşitli yerlerinden yaralandığı öğrenildi. Polis, 11 eylemciyi gözaltına alırken, sayının artabileceği belirtildi.

Beşiktaş'ta Berkin için çok sayıda kişi toplandı

Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle, akşam saatlerinden itibaren çok sayıda kişi Beşiktaş Çarşı Meydanı'ndaki Kartal Heykeli önünde toplanmaya başladı.

"Berkin Elvan onurumuzdur" ve "İstanbul Berkin'e sahip çık" şeklinde sloganlar atan grup, Ihlamurdere Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Gruba, evlerin pencere ve balkonlarından tencere-tava çalanlar da destek verdi. Sayıları 2 bini aşan kalabalık içinden bazı kişiler, cadde üzerinde bulunan AK Parti seçim bürosunun camlarını kırdı. Ellerinde Berkin Elvan'ın posterlerini taşıyan grup, Nişantaşı üzerinden Harbiye'ye ulaştı.

Kadıköy'de polis müdahalesi

Kadıköy'de bir grup, Söğütlüçeşme'de polis ile karşı karşıya geldi. Polis müdahale ediyor.

Kızılay'da polis müdahalesi

Ankara Kızılay'da Berkin Elvan'ın ölümünü protesto eden gruba, polis müdahale etti.

Kızılay'da Gezi eylemlerinde başına gaz fişeği isabet eden ve 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan için eylem yapan gruba polis müdahale etti. Kızılay'da toplanan grup, sloganlarla Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesini protesto etti. Kızılay'da yoğun güvenlik önlemi alan polis, göstericilere 'dağılın' uyarısı yaptı. Uyarıların ardından dağılanmayan göstericilere, gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Bazı göstericiler gazdan etkilendi. Müdahale sonrası dağılan grup, ara sokaklarda eyleme devam ediyor. Polis, göstericilerin Kızılay Meydana girmesine izin vermiyor.

11.40 -CENAZE ADLİ TIP'TA

Berkin Elvan'ın cenazesi şu anda Adli Tıp'ta... HDP de bir açıklama yaparak cenazeye katılmak için tüm programların iptal edildiğini duyurdu.

11.00 : ODTÜ'DE EYLEM HAZIRLIĞIODTÜ'de dersleri boykot kararı alan öğrenciler, Berkin Elvan için yürüyüş başlattı.
bicb8qqiqaaeyzb.jpg

10.45 : CEMEVİNE GİDEN YOL KAPATILDI
Okmeydanı Cemevi'ne giden yol şu sıralarda göstericiler tarafından kapatıldı. Okmeydanı Cemevi önünde de çok sayıda kişi Berkin'in ölümünü protesto için toplanıyor.
bib9igoiuaaxnti.jpg

POLİSTEN SERT MÜDAHALE
Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Berkin Elvan'ın ölümünü protesto edenlere polis ekipleri müdahale etti. Müdahale sırasında bir kişi yaralandı.
Ramazan Aydın isimli vatandaşın eşini hastaneye getirdiği sırada çıkan olaylarda yaralandığı ve bilincinin kapalı olduğu öğrenildi.
a.20140311112111.jpg

Gruptakiler, polise yönelik protestoda bulundu. Yola barikat kuran protestocular, sloganlar attı. Hastane bahçesinde yapılan biber gazlı müdahale, burada bekleyen hasta yakınlarını da etkiledi.
BERKİN ELVAN'IN CENAZESİ NE ZAMAN KALKACAK?
10.24 Berkin Elvan için yarın saat 12.00'de Okmeydanı Cemevi’nde tören yapılacak.15.00'te de Şişli Meydanı’ndan Feriköy Mezarlığı’na yürünecek.

10.21 Berkin Elvan’ın cenazesi Adli Tıp'a götürülüyor.

10.17 Liseli Genç Umut Ankara Ege Lisesi’nin 11.30'da dersleri boykot edip oturma eylemine başlayacağını duyurdu.
Berkin için Güvenpark’ta oturma eylemine katılanların sayısı giderek artıyor.
23610389.jpg

BİBER GAZI ATILDI İDDİASI
10.08 Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yaşananları sosyal medyada paylaşan eyleciler, hastaneye gelmeye çalışan 2 çevik kuvvet otobüsünün trafikte kaldığın yazdı. Hastane önünde bekleyen kalabalığın polisleri protestosu sonrası ise polis otobüsünden eylemcilerin üzerine biber gazı atıldığı iddia edildi ve bu fotoğraf paylaşıldı.
a.20140311102645.jpg

9.56 Berkin için Hastane önünde bekleyiş sürüyor. Diğer illerden eylem çağrıları yapılmaya başlandı.
DERSE GİRMEDİLER
9.20 İzmir Karataş Lisesi öğrencilerinin Berkin için derse girmeyip oturma eylemi yaptığı paylaşıldı. İstanbul’da birçok liseden öğrenciler hastanede toplanıyor.
a.20140311101947.jpg

BEN BERKİNİM!

Ankara Güvenpark’ta bir Halkevci elinde ben Berkin Elvan yazılı bir döviz ve bir ekmekle durmaya başladı.

a.20140311101508.jpg

9.00 Bu sabah yaşamını yitiren Berkin Elvan için gelen kalabalık Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanmaya devam ediyor. Berkin Elvan ölümsüzdür sloganları atılıyor. Polis ise Okmeydanı Perpa'da güvenlik önlemi almaya başladı.

Gezi Parkı eylemlerinde başına gaz fişeği isabet eden ve 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan için tüm yurtta eylem var.
Binlerce ODTÜ'lü Berkin Elvan için yürüyor

Ankara'da da ODTÜ öğrencileri Kızılay'a doğru yürümek için yola çıktı. Ancak polis müdahale etti. Öğrenciler yaklaşık 700 metre kadar ilerleyebildi. ODTÜ yerleşkesinin A1 kapısında gerginlik sürüyor. Bu arada da Kocaeli Üniversitesi'nde de polis ile öğrenciler arasında arbede yaşanıyor. Ankara ODTÜ'de öğrenciler dersleri boykot etti ve Kızılay'a doğru yürümeye başladı.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

ODTÜ'den Kızılay'a yürümek isteyen kalabalık gruba polis Eskişehir Yolu'nda müdahale etti.

OLAYLARDA SON DURUM

Polis müdahalesinin ardından ODTÜ kampüsüne çekilen öğrencilere müdahale sürüyor. Bir polis helikopterinin de katıldığı müdahalede TOMA ve akrepler kullanılıyor. ODTÜ'nün A1 kapısından kampüs içerisine su sıkan çevik kuvvet ekipleri, ormanlık araziye gaz fişekleri atıyor.

Öğrenciler yaklaşık 700 metre kadar ilerleyebildi. ODTÜ yerleşkesinin A1 kapısında gerginlik sürüyor.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ’NDE GERGİNLİK

Berkin Elvan için Kocaeli Üniversitesi Umuttepe kampüsünde protesto gösterisi yapan yaklaşık 400 öğrenci rektörlük binasına girmek istedi. Özel güvenlik görevlileri binaya girmek isteyen öğrencilere engel olmak isteyince gerginlik çıktı. Olay yerine çağrılan çevik kuvvet ekipleri öğrencileri gaz ve cop kullanarak dağıtmaya çalışırken öğrenciler polise taşlarla karşılık verdi..

http://gundem.bugun.com.tr/berkin-elvan-haberi/1011537

Dünden beri açılan konularda sırf konuşulmasın kapansın diye herkes gelip saldırdı, demedikleri laf kalmadı, en can alıcı noktalardan özellikle vurup, dayanılmayacak, cevap verilecek noktaya getirdiler ki kapansın gitsin konuşulmasın hatta böyle önemli bir gündem varken çok alakasız konular açıldı. Gerçekten konuyu dağıtanlara, başka yönlere çekmeye çalışanlara cevap verilmesin artık ben dün çok yazdım, konuştum yoruldum yani çünkü bir şey farketmiyor görmezden gelmek zor ama bunları konuşabilmek için konuların açık kalması gerekiyor.

Evet görmezden gelmek malesef çok çok zor.Bu konuda birbirimizi uyaralım.:kkk:

yok artık:53::53:

Berkin Elvan'ın cenaze töreninin düzenlendiği gün, Eski AB Bakanı Egemen Bağış'tan 'nekrofili' tweeti.

egemenbagis11.jpg
Sozcu.com.tr
Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda adı geçen ve hakkında fezleke hazırlanan Eski Avrupa Birliği Bakanı, Egemen Bağış, Berkin Elvan’ın cenaze töreninin düzenlendiği gün büyük tepki toplayan bir tweete imza attı.
Hakkındaki yolsuzluk iddiaları yüzünden bakanlıktan istifa etmek zorunda kalan AKP İstanbul Milletvekili Bağış, “Terörün bitmesinden ve kardeşliğimizden rahatsız olup çözüm sürecini hedef alan nekrofillere de gereken cevabı milletimiz 30 Mart’ta verecek” yazdı.
Bağış’ın cenazeye akın eden yüzbinlerce vatandaşa yaptığı ‘nekrofil’ (ölü insanlara ilgi duyma şeklindeki cinsel yönelim bozukluğu) benzetmesi, büyük tepki topladı.
egemen1.jpg

http://sozcu.com.tr/2014/gundem/egemen-bagistan-olu-sevici-tweeti-469452/

yok artık:53::53:

Berkin Elvan'ın cenaze töreninin düzenlendiği gün, Eski AB Bakanı Egemen Bağış'tan 'nekrofili' tweeti.

egemenbagis11.jpg
Sozcu.com.tr
Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda adı geçen ve hakkında fezleke hazırlanan Eski Avrupa Birliği Bakanı, Egemen Bağış, Berkin Elvan’ın cenaze töreninin düzenlendiği gün büyük tepki toplayan bir tweete imza attı.
Hakkındaki yolsuzluk iddiaları yüzünden bakanlıktan istifa etmek zorunda kalan AKP İstanbul Milletvekili Bağış, “Terörün bitmesinden ve kardeşliğimizden rahatsız olup çözüm sürecini hedef alan nekrofillere de gereken cevabı milletimiz 30 Mart’ta verecek” yazdı.
Bağış’ın cenazeye akın eden yüzbinlerce vatandaşa yaptığı ‘nekrofil’ (ölü insanlara ilgi duyma şeklindeki cinsel yönelim bozukluğu) benzetmesi, büyük tepki topladı.
egemen1.jpg

http://sozcu.com.tr/2014/gundem/egemen-bagistan-olu-sevici-tweeti-469452/
o millete böyle çirkin iftira atmadan önce kendi yolsuzluk iddialarının hesabını versin.

Son düzenleme:
demekki bir çocuğun ölümüne üzülen herkes ölü sevici. ne denir ki.
bu arada tepkilerden dolayı tweetyini silmiş kendileri.:ssz:

Bunlar varken dış mihraklara, lobilere falan gerek yok ortalığı karıştırmaya çalışanlar, insanları kışkırtanlar, bölmeye çalışanlar o kadar belli ki aslında.

Egemen Bağış'ın yüzünü görmek bile istemiyorum. Hala konuşuyor, istifa etmiş gitmiş hala konuşuyor el insaf. Cenazeye katılanlara yapılan benzetmeye bak. Adam diye ortada dolaşıyor ya. Bir gün bitecek bu zulüm herkes hakettiğini yaşayacak o zaman hatırlatacağız bu sözleri.

Dünden beri haber sitelerini takip ediyorum..Başbakandan tek bir açıklama, bir taziye sözü gelmedi.

Hükümet kanadından Bülent Arınç ve Lütfi Elvandan başka açıklama yapan olmadı sanırım, olduysa da gözüme ilişmedi.

Dünden beri haber sitelerini takip ediyorum..Başbakandan tek bir açıklama, bir taziye sözü gelmedi.

Hükümet kanadından Bülent Arınç ve Lütfi Elvandan başka açıklama yapan olmadı sanırım, olduysa da gözüme ilişmedi.

cumhurbaşkanı da açıklama yapmıştı
başbakan şehitlerden bahsetti mitingde bu konuya değinmedi

Duvardaki Tuğla : ''Berkin'i bahane ediyorlar diyebilmeniz için katilini korumamış, hesabını sormuş, ölenlere en üst perdeden rahmet okumuş olmanız gerekirdi...''

Evet Abdullah Gül de yaptı açıklama haklısın.

Bir baş sağlığı dilemek bu kadar zor olmamalı.

istese de dilemez inada bindirdi çünkü olayı

bu arada vali mutlu da açıklama yapmış sanırım ve önlem alınacak demiş
her olaydan sonra böyle deniyo yine aynı yine aynı

Son düzenleme:
Back