• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl öldürüldüler?

Arkadaslar yapmayin etmeyin bu provakasyonlara göz yummayin.Yüce, ulu padisahimiz pardon basbakanimiz ve ekabirleri daha doymadilar.Onlar daha yiyecekler, onlar yedikce bize yag bal olacak.Onlar yedikce bizim ruhumuz sad olacak.

Cenazenin defnedilmesinin ardından Şişli Pangaaltında müdahale etmeye başladılar...
$BiiYFOXCYAAA-lU.jpg
$BiiXzdVIMAAXFH1.jpg

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Onbinlerce insanın buhar olup uçmasını mı istiyorlar, azcık daha bekleyemediler, adam akıllı saygı duymayı bile beceremediler.. Yaşlılar var orda, İnsanlar birbirini eziyor su ve gaz sıkılınca. .Provokasyon arayan bu müdahaleye iyi baksın!

Aman, onada bir kilif bulurlar. "Orada ne isleri varki". "Polistir bu, haklari var",... Yani bos bosunu umutlanma derim :ssz:

Ayrica evet, gerçekten saygisizca bir durum. Hep kibirli liderler yanlislar yapar. Ezmek, dinlemekten daha kolay görünüyor maalesef :ssz:

Hiçbir fotoda yüzü net olarak görünmüyor.Bütün fotolardaki aynı kişi olsa bile nerden onun bildiniz Berkin olduğunu?Yarın öbür gün ben de sokaklarda öldürülsem,hiçbir siyasi gruba-bırakın siyasi grubu üniversitenin tiyatro grubuna bile-üye olmamama rağmen,sünni kökenli yedi göbekten Türk kızı Türk olmama rağmen,"terörsitti zaten,şöyleydi,böyleydi" diye iftiralar atılır.Ve buna inanmaya hazır bir topluluk mutlaka çıkar.İşte toplumların vicdan algısı böyle yönlendiriliyor siz de bunu görün artık.

Gezi eylemleri provokatörler yüzünden değil,yönetimin sert tavrı yüzünden büyüdü.Ve Gezi'ye katılan halk o kadar sağduyulu davranmaya çalıştı ki,maruz kaldıkları şiddete rağmen tamamen silahsız direndiler.O günlerde 3-5 kişi eline silah alıp sokağa çıksa ne gibi facialar olurdu tahmin edebiliyor musunuz?Ukrayna'dan beter olurduk.İç savaş çıkardı.Buna rağmen teröristlikle,çapulculukla suçlandı halkımız.Neyse konumuz gezi değil zaten.Konumuz Berkin.Ölmüş bir çocuğu ve ailesini rencide edici gerçekliği şüpheli iddialar yerine Allah rahmet etsin deyip geçmek daha yerinde bir davranış olur.

Geziye katilan halk o kadar sagduyulu davranmaya calisti???? tabi tabi o yüzden agiclari söktüler belediyenin arabalarina zarar verdiler lambalari söktüler vatandaslarin dükkanlarina zarar verdiler orayi burayi atese verdiler, hani bunlarin sorunu sadece polis di?????
bakin haberleri izledinizmi????????
hani cenazetörenine gidiyorlar güya niye itfaiye arabasina saldirip söförü dövdüler?????????
adam gibi git cenazetörenine adam gibi dön öyle degil mi? ama amac ortada kaos cikartmak ortaligi karistirmak, bunlarin derdi Türkiyenin sonu ukrayna gibi olmasi...

ve bence o cenazeye katilanlarin (hepsi degil) gercekten üzüldükleri icin degil sadece provokation cikartmak icin orda...
unutmayin gezide de ünlü sahis tweeti ne yazmisti:
Mesele sadece Geziparki Degil arkadas,
sen hala anlamadin mi? Hadi Gel...
burada da malesef ufak kandirilmis bir cocugun cenazesini firsat bilenler var yani mesele sadece berkin degil arkadas sen hala anlamadin mi???
berkin bahane ortaligi karistirmak sahane..!

neyse bu konu hakkinda bu son yorumum daha fazla birsey yazmiyacam...
hersy zaten ortada...

Son düzenleme:
Osmanbey Ramada Otel önünde bulunan polis barikatında yer alan polisler, Pangaltı ve Feriköy yönünde göstericilere çok sayıda gaz bombası atarak müdahale ediyor...

18:23
12.03.2014
İKİ YÖNLÜ MÜDAHALE
Harbiye-Pangaltı yönünde kalabalığa müdahale eden polis ekipleri kortejin öbür ucu olan Mecidiyeköy yönündeki Cevahir AVM önünde de TOMA'lardan su sıkarak müdahale etmeye başladı. (Barış Avşar / Radikal)

18:21
12.03.2014
İKİ KİŞİNİN AYAĞI KIRILDI
Gezi Revir ekibinden sözcü Rezzak Elazat, Şişli'deki Mahalle Afet Gönüllüleri acil müdahale ekibinin yaralıları ambulansa sevk etmeye çalıştığını belirtti: “Çok sayıda yaralı var. Polis müdahalesinden kaçarken kalabalıktan dolayı düşerek bacağını kıran iki kişiyi ambülansa ulaştırarak hastaneye sevkini yaptık. Kafasına gaz fişeği gelmiş bir kişiyi de şu anda ambülansa ulaştırmaya çalışıyoruz.”
(Elif İnce / Radikal)

18:11
12.03.2014
MÜDAHALE SÜRÜYOR
İlk müdahalenin ardından ara sokaklara dağılan gruplar Halaskargazi Caddesi üzerinde tekrar bir araya geliyor. Bazı ara sokaklarda da göstericiler barikat kurmaya çalışıyor.
(Barış Avşar / Radikal)

18:06
12.03.2014
TAKSİM MEYDAN'DA HAREKETLENME
Pangaltı'da cenaze kortejine müdahale haberinin duyulmasının ardından bazı gruplar Taksim Meydanı'nda toplanmaya başladı..

18:02
12.03.2014
Polisin müdahalesinin ardından ara sokaklara dağılan gruplar tekrar bir araya geliyor. Ergenekon Caddesi ve Pangaltı civarındaki bazı sokaklara barikatlar kurulmak istendiği görülüyor.

17:37
12.03.2014
KALABALIK ARA SOKAKLARDA
TOMA'lardan tazyikli su sıkılan göstericiler Nişantaşı ve Kurtuluş yönlerine doğru ara sokaklara dağıldı. Polisin müdahalesi sürüyor. Olay yerinden yapılan sosyal medya paylaşımlarında polisin uyarı yapmadan müdahaleye başladığını belirtiyor.

17:31
12.03.2014
PANGALTI'DA POLİS MÜDAHALESİ
Berkin Elvan'ın cenaze törenine katılan kalabalığa polis Pangaltı civarında müdahale etmeye başladı. Osmanbey Ramada Otel önünde bulunan polis barikatında yer alan polisler, Pangaltı ve Feriköy yönünde göstericilere çok sayıda gaz bombası atarak müdahale ediyor...

http://www.radikal.com.tr/turkiye/cenaze_topraga_verildi_mudahale_basladi-1180938

Geziye katilan halk o kadar sagduyulu davranmaya calisti???? tabi tabi o yüzden agiclari söktüler belediyenin arabalarina zarar verdiler lambalari söktüler vatandaslarin dükkanlarina zarar verdiler orayi burayi atese verdiler, hani bunlarin sorunu sadece polis di?????
hani cenazetörenine gidiyorlar güya niye itfaiye arabasina saldirip söförü dövdüler?????????
adam gibi git cenazetörenine adam gibi dön öyle degil mi? ama amac ortada kaos cikartmak ortaligi karistirmak, bunlarin derdi Türkiyenin sonu ukrayna gibi olmasi...

ve bence o cenazeye katilanlarin (hepsi degil) gercekten üzüldükleri icin degil sadece provokation cikartmak icin orda...
burada da malesef ufak kandirilmis bir cocugun cenazesini firsat bilenler var yani mesele sadece berkin degil arkadas sen hala anlamadin mi???

hersy zaten ortada...

Ukrayna da halk polisi zincirle bağlayıp dövdü,öldürdü. valiyi ağaca bağladı.... Kamu binalarının birçoğunu işgal etti, yağmalamadıkları, yakmadıkları yer kalmadı.. Ve buna rağmen polis diz çöküp özür diledi. Ukrayna gibi olmamamızın tek sebebi zaten eylemcilerin sağduyulu olması...

Son düzenleme:
Ukrayna da halk polisi zincirle bağlayıp dövdü,öldürdü. valiyi ağaca bağladı.... Kamu binalarının birçoğunu işgal etti, yağmalamadıkları, yakmadıkları yer kalmadı.. Ve buna rağmen polis diz çöküp özür diledi. Ukrayna gibi olmamamızın tek sebebi zaten eylemcilerin sağduyulu olması...

zaten nedense hep halk sağduyuya davet ediliyor
baştakilere kimse sağduyulu ol demiyor.

aman ya bence de boşa zaman harcayıp yazmaya gerek yok.

hersy zaten ortada...
Görüyorum ki anlatmaya çalıştığım şeyi anlamaktan çok uzaksınız hala ağaç filan diyorsunuz.Bakın ne diyorum,biri eline silah alıp çıksaydı neler olurdu tahmin edebiliyor musunuz?Eylemcilerin niyeti ülkeyi Ukrayna'ya benzetmek olsaydı bunu yaparlardı.Arada provokatörler vardı elbet(bunların kim olduğu ayrı bir tartışma konusu),ama büyük çoğunluğun böyle bir niyeti yoktu.Olsaydı,dediğim gibi çok daha büyük facialar yaşanırdı.

Ben gitmedim ama benim bir çok tanıdığım gitti ve hiçbirinin ülkeyi devirmek gibi bir niyeti yoktu.Sadece yaşanan olaylara tepki göstermek için oradaydılar.

Olaylar 2.günden itibaren ağaç yüzünden olmaktan çıktı zaten bunu kimse inkar etmiyor.İnsanlar artık gördükleri baskılardan patlama noktasına geldi ve sokağa döküldü.Olayların başlangıcı 1 haziran gibi görünür ama aslında birkaç gün öncesine dayanır.Birkaç gün öncesinde yaklaşık 50 kişilik bir grup Gezi Parkı'nın yıkılmaması için parkta nöbet tutuyordu.Piknik yapıp müzik filan çalıyorlardı.Bu insanlara ani ve çok sert bir müdahale yapılınca herkes oraya toplandı,müdahale devam ettikçe daha çok insan toplandı ve en sonunda bütün şehirlerde eylem yapılmaya başlandı.

Neyse konumuz gezi değil ve ben aynı şeyleri birilerine anlatmaktan çok yoruldum.Burada da gezi'yle ilgili günlerce tartışılan topikler oldu dilerseniz onları okuyabilirsiniz,benden bu kadar.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında bugün ilk olarak Siirt’teydi. Güvenlik gerekçesi Siirt’te adeta polis ablukası vardı. Sabahın erken saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nın çevresi polis barikatlarıyla kapatılırken, kentte ulaşım miting nedeniyle işkenceye dönüştü.

Türkiye'nin her yerinde Berkin Elvan için eylemler düzenlenirken, Berkin'in katline sebep olan eylemler için "Emri ben verdim" diyen Erdoğan, 15 yaşındaki gencin adını ağzına alamadı.

BİR ŞEYLER Mİ ÇALDIM?

Cumhuriyet Meydanı’nda Siirtlilere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başbakan Erdoğan, “Hatırlıyor musunuz, ben bu meydandan Pınarhisar’a gittim. Ne yaptım adam mı öldürdüm? Bir şeyler mi çaldım? Ne yaptım? Ziya Gökalp’in MEB’in kitaplarında da onaylı şiirini okudum. Minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker. Bunu söyledim diye Pınarhisar’a gittim. İşte bu devir kapandı. Şimdi yeni bir dönem başladı” diye konuştu.

BDP’YE YÜKLENDİ

BDP’ye belediyecilik üzerinden yüklenen Erdoğan, “BDP’de gerilim var, ideoloji siyaseti var. BDP belediyecilik yapmaz, eser üretmez. Siirt’te bizim yaptıklarımızdan başka taş üstüne taş konmadı” dedi.

Konuşmasının devamında Erdoğan, Gezi direniş ve yolsuzluk operasyonuyla iktidarlarına karşı darbe yapıldığını iddiasını Siirt’te yineledi.
Erdoğan şöyle konuştu: “Marjinal sol örgütler, anarşistler, teröristler, vandallar işte bu MHP ile CHP ile Pensilvanya ile BDP ile ittifak halinde sokakları karıştırmak istiyorlar. Hiç merak etmeyin, asla umutsuz olmayın. Biz bütün bunların hesabını soracağız. Önce Gezi eylemleri dediler, huzur ve istikrarı bozmak istediler. Şimdi de 17 Aralık, 25 Aralık darbe girişimi ile yeni Türkiye’ye sabotaj düzenlemek istediler. Şunu bilmenizi istiyorum, Gezi eylemlerinde ağaç bahaneydi, çevre bahaneydi, gerisi çok şahaneydi. Ne oldu? Güzel neticeler mi alındı? Yaktılar, yıktılar, molotoflarla... Molotoflarla demokrasi gelir mi? Vatandaşların camını, çerçevesini yakıp yıkmakla demokrasi gelir mi? Demokrasinin yolu sandık. CHP’nin genel müdürü söylüyor. İsviçre bankalarında 13 hesabım varmış. Karakterin varsa bu hesapları bul çıkar. Kılıçdaroğlu sen çok fakirsin ya İsviçre’de bankada parayı bul sana vereceğim.”

DİHA MUHABİRLERİ ALINMADI

Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabirleri, valiliğe başvuru yapmalarına karşın Başbakanlıktan onay verilmediği için miting alanına alınmadı. Mitingin başlamasına bir saat kala Kurtalan Caddesi’nde bulunan protokol girişinden miting alanına girmek isteyen AKP Siirt Belediye Başkan Adayı Ali İlbaş ve beraberindekiler, polis tarafından durduruldu. Polisle uzun süren diyalog ardından yine de miting alanına alınmayan İlbaş ve beraberindekiler, polise tepki göstererek protokol girişinden ayrıldı. (SİİRT)

Kaynak :www.evrensel.net

başbakanı izliyor musunuz?
Mısır'daki Esma'dan bahsediyor.. kendi memleketinde her şey yolundaymış gibi.
Berkin için tek cümle kurmadı. ee başbakan böyle yaparsa onu tutanlar ne yapmaz.

Son düzenleme:
Back