• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl öderim bütün bunları

Madem kiz kardesin okulla ilgili degil bundan sonra harclikda verme, ve acik acik de. Ben kendimden kisip sana veriyorum, sen derslerinle bile ilgilenmiyorsun de! Sakin sakin bide dersane parasi vermeye kalkma. Madem öyle gitsin calissin.

Erkek kardesin kücük tabi, ondan kimse bisey bekleyemez.

Ama ben eminim ki annen gercekden istese calisir. Istemiyor iste calismak, nasilsa sen herseye yetistiriyorsun olmadi borcla yapiyorsun. Yazik sana!

Aynen bu sekilde de annene. Babam kart biraksin de.

Birde bir kac kere sordum, demiyormusun hic ben evlenirim, o zaman ne yapacaksiniz anne diye?
Yazın fındık toplamaya gidiyo annem 15-20 gün falan işçi olarak
O zaman bile yanına yaklaşılmıyor yoruldum ettim diye bi sinirli oluyo
Sürekli onun suratını çekmektense otursun evde boşver
Bababm evlilik düşüncesini aklına dahi getirmiyor yaklaşık 10 senelik plan yapıyo benmle
Şakasını yapsak kızıyo öldürür gebertirim diyo
Annem desen babanı duymadın galiba biraz hayatını yaşa maddi açıdan iyi bi yer bulursun babanın dediği yaşlarda da evlenirsin diyo he bu arada ev yapılmadan babana ne dceksin utanmada yok sende diyo
Sanki şimdi çok hayatımı yaısyormuşum gibi konusuyo bide koca evnde bu günlerini ararsın diye

Bababm evlilik düşüncesini aklına dahi getirmiyor yaklaşık 10 senelik plan yapıyo benmle
Annem desen babanı duymadın galiba biraz hayatını yaşa maddi açıdan iyi bi yer bulursun babanın dediği yaşlarda da evlenirsin diyo he bu arada ev yapılmadan babana ne dceksin utanmada yok sende diyo
Sanki şimdi çok hayatımı yaısyormuşum gibi konusuyo bide koca evnde bu günlerini ararsın diye

Yok canim benim, seni sömürüyorlar, kanini kurutana kadar birakmicaklar.
Kismet isi belli mi olur, bakarsin yarin karsina biri cikar.
Malesef senin ailen sana hic bir zaman rahat vermeyecek eger hemen dur demezsen. Evlensen gitsen bile seni sömürecekler.

Lütfen lütfen ottur ilk önce annene sonrada babana ciddi ciddi anlat!
Baska bi ise daha girme imkanin yok mu? O parayla biraz daha hizli bitirirsin borcunu.

Bu boyle devam edecekse ben isi birakiyorum de.
Hergun sabahin altisinda kalkip yollara dusuyorum elim de avucum da bisey kalmiyor niye calisayimki de

Yol parası içimi nasıl yakıyo bir bilsen
Sabah 6 da kalkıyorum herkesten 1 bucuk saat öneceden işyerinde oluyorum
Akşamları da herkesten önce çıkıyorum 10 dk falan başka otobüsüm olmadığı için
Onun bile suratını çekiyorum
Benim yerimde bi başkası olsa kiraya gelirdi bu sıkıntıyı çekmezdi hergün hergün
Sıkıntı aslında bende biliyo musunuz
Gercekten bak
Ben zaten asg. ücret alırken maaşımı evdekilere 1.100 tl demiştim birikim yapcam diye
Ama ona rağmen 1400 e göre hareteket ettim evdekiler ona rağmen ay sonunda hesap soruyolardı nereye gitti bu maaş diye
300 tl yi bile biriktiremedim
Neden ?
Her akşam her akşam markete girmekten
Her hafta kardeşime para bırakmaktan
Akşamları ekmek almaktan , okuldaki kardeşime kitap almaktan...

Kelebek sen erkenden çökersin birde üstüne basıp geçerler benden demesi

Köyde değil misin kuzum sen ? Benim bildiğim köyde alınır çuvalla un insanlar ekmeğini kendi yapar

Birde şehre gidiyosun konusu açılsa işyerindekiler bile o ekmekten satın almak ister

Ananem 85 yaşında köyde bakkal markette var ona rağmen hala kendisi yapar ekmeğini

Marketten ne alıyosun ? Yağ un tuz şeker dışında bişey alma 5kgda un al başlangıç olsun annen yapsın ekmeği

İneğiniz yoksa komşunun vardır sütü satın alın yoğurdu tereyağı annen yapsın kardeşinde yardım etsin

Herkes konakta gibi yaşıyo bi sen besleme misali

Yok canim benim, seni sömürüyorlar, kanini kurutana kadar birakmicaklar.
Kismet isi belli mi olur, bakarsin yarin karsina biri cikar.
Malesef senin ailen sana hic bir zaman rahat vermeyecek eger hemen dur demezsen. Evlensen gitsen bile seni sömürecekler.

Lütfen lütfen ottur ilk önce annene sonrada babana ciddi ciddi anlat!
Baska bi ise daha girme imkanin yok mu? O parayla biraz daha hizli bitirirsin borcunu.
Açıkçası bu işe bile zor buldum ve çok sıkıntılar çektim
O yüzden yeni bir işyeri riskine giremem
Hem burada maaşlar hep böyle
Artık zaman gösterecek bu ay sonuna belli olur zaten hiç para harcamamam lazım ev için artık

Yol parası içimi nasıl yakıyo bir bilsen
Sabah 6 da kalkıyorum herkesten 1 bucuk saat öneceden işyerinde oluyorum
Akşamları da herkesten önce çıkıyorum 10 dk falan başka otobüsüm olmadığı için
Onun bile suratını çekiyorum
Benim yerimde bi başkası olsa kiraya gelirdi bu sıkıntıyı çekmezdi hergün hergün
Sıkıntı aslında bende biliyo musunuz
Gercekten bak
Ben zaten asg. ücret alırken maaşımı evdekilere 1.100 tl demiştim birikim yapcam diye
Ama ona rağmen 1400 e göre hareteket ettim evdekiler ona rağmen ay sonunda hesap soruyolardı nereye gitti bu maaş diye
300 tl yi bile biriktiremedim
Neden ?
Her akşam her akşam markete girmekten
Her hafta kardeşime para bırakmaktan
Akşamları ekmek almaktan , okuldaki kardeşime kitap almaktan...
cidden cok üzüldüm :(
bende benzer durumdayım anlayabiliyorum seni ama herkesin söylediği gibi hayır demeyi az da olsa kendimi düşünmeyi öğrenmen lazım ..

Açıkçası bu işe bile zor buldum ve çok sıkıntılar çektim
O yüzden yeni bir işyeri riskine giremem
Hem burada maaşlar hep böyle
Artık zaman gösterecek bu ay sonuna belli olur zaten hiç para harcamamam lazım ev için artık

O zaman evet, ev icin hic harcamaman lazim.
Kiz kardesine de hayir demen lazim, ve acik acik de, ben sen oku diye kendimden kisiyorum, ama senin dersle alakan yok, benden de para yok de. Gitsin babasindan istesin.

Annene de diceksin ki, git diger köy kadinlari nasil yapiyorsa sende ekmek yap, el isi yap sat.
Yag mi bitti, birak bitsin, peynir mi bitti birak bitsin. Evde yiyecek kalmayinca gör bak nasil harekete gececekler.

Banada işyerinde senin gibi diyorlar biliyo musun
Siz nasıl köylüsünüz madem inek yok tavuk yok niye orda oturuyosunuz ki falan
Düşününce haklılarda her hafta 1 kova yoğurt 2-3 litre süt alıyorum ayda en az 2 koli yumurta alırım bunlar bile 50 tl yapıyo
Annem üşengeç benm birazda
Komşular çatır çatır başörtü yapıyo çoluklu çocuklu kadınlar
Biizmki akşama kadar evde başında kaynana yok koca yok çocuk yok
Ama temizlik için bile pazar gününü bekler ben evdeyim ya
Bazen eve geldiğimde yemek bile hazır olmuyo
Durumlar böyle malesef
Oo kelebek Allah aşkına,peki sen bunları görmüyor musun?Babamların bahçesinin köşesinde ev için bir kaç tavuk besliyorlar.Evin artıkları yetiyor onlara.Diyenler oluyormuş abi fazla varsa bebeğimize alırız diye.Müşteri bulunur yeterki bir şey olsun.Oya yapıp satanlar var dediğin gibi.Oğlumun okulundan bir veli bir tek çeşit oyayı yapmış yıllardır,evine katkıda bulunmuş.Hadi babanda iş yok,annen kalkmalıydı bismillah diyerek ayağa,size bunları yaşatmamalıydı.

Köy yerinde ne ekmek aliyorsun ki? Annen yapmiyor mu ekmek ya da bilmiyor mu benim annem hala yapar ekmek ya.
Sen annem pazari bekliyor temizlik icin demissin. Hem calisip hem ev isi mi yapiyorsun?
Ne varki bir yemek yapmaktan bir temizlikten ustelik bos oturuyor annen cok mu yaşlı?

O zaman evet, ev icin hic harcamaman lazim.
Kiz kardesine de hayir demen lazim, ve acik acik de, ben sen oku diye kendimden kisiyorum, ama senin dersle alakan yok, benden de para yok de. Gitsin babasindan istesin.

Annene de diceksin ki, git diger köy kadinlari nasil yapiyorsa sende ekmek yap, el isi yap sat.
Yag mi bitti, birak bitsin, peynir mi bitti birak bitsin. Evde yiyecek kalmayinca gör bak nasil harekete gececekler.
Geçen gün pazardan cıkıyorum,kadının biri hani tavada hamur kızartılır ya,onu tava büyüklüğünde yapmış, doldurmuş sepete,satıyor.Herkes keyif sürmek ister,ama iş başa düşünce bir çıkış yolu bulmalı...

Çok çok iyi niyetlisiniz. Neredeyse baştan sona okudum konuyu, sanki kendimden bir şeyler buldum. Herkesin dediği gibi hayır demeyi öğrenmeli ve kardeşlerinize harçlık vermemelisiz. Sakın vicdan da yapmayın. Evet, kendi yaşadığınız zorlukları kardeşiniz yaşamasın istiyorsunuz ama kardeşiniz bile sizin iyi niyetinizi suistimal ediyor... Allah yardımcınız olsun. Umarım ailede çözüme ulaştırırsınız bu konuyu.

Bir şeyi sürekli yaparsan üzerine kalır ne yazık ki. Senin de üzerine kaldı kalacak. Ne aile bakmak be kardeşlerine harçlık verme gibi bir zorunluluğun var senin. Ananın babanın düşünmediğini sen ne diye düşünüyorsun ki? Sanki kardeşlerin kıymet mi bilecek? Şimdi dur demezsen ileridr aklına gelir bu günler, şimdi dur demezsen ileride emin ol 'yapmasaydın o zaman, vermeseydin o zaman, bana ne ben mi istedim senden sen kendin verdin' tarzı da laflar duyacaksın. Kimse de ablam / kızım bizim için çabaladı demeyecek.

Kaldı ki anan baban ayaklarını yorganlarına gçre uzatmak zorundalar, uzatmıyorlarsa da sonuçlarına katlanmak... Hem o kadar yol çek, hem milletin kahrını çek, üstüne bir de sömürsünler seni. Gözlerini bir an önce aç, gerekiyorsa arkana bile bakmadan kaç. Çünkü ailenin seni sevdiği, seni düşündüğü vs yok. Tek düşünceleri 'yatırım yaptık' şimdi altın yumurtlasın bakalım bu kelebek. İnan ki bu kadar. Seni düşünmeyeni sen de düşünmeyeceksin ki hayatın ziyan olmasın... Baban da annen de senin evlenmene izin vermeyecek bu gidişle, 'para elin oğluna gidecek' çünkü. Ayrıca baban senin önüne o dekontları koyduysa, sen de biriktir fişleri faturaları, lazım olduğunda/derdini anlatamadığında çıkarırsın koyarsın önüne.

Ben de zor okudum, istanbulda bi kyk'm vardı. Babam da yurt paramı verirdi o kadar. Hatta son hafta hiç param kalmazdı da şişeden yaptığım kumbaradaki (taş çatlasın 7tl) ile idare etmeye çalışırdım, ki okulda yemeği vs var... Ama şimdi göğsümü gere gere ben elimden geleni yaptım diyebiliyorum. Sizden kalacak yer dışında para almadım, aç kaldım ama gene de almadım. Kaldı ki annem de babam da memur benim, babam hiç sormazdı paran var mı diye, ben de bana para yolla diyemezdim. Neyse çok uzadı, bence sen bir an önce aç gözlerini aç, yoksa yazık edeceksin kendine.

Kelebek farkında mısın ayrıldığın sevgilin ailesine sürekli maddi yardım bulunuyor diye sen ve bizler eleştirmiştik adamı burada, şimdi aynı pozisyondasın..

Konuyu en başından beri okudum çok üzüldüm sizin için. ..herkes çok güzel öneriler vermiş...ben olsam bir ev arkadaşı bulup yaşadığım yerde bir ev kiralayıp hem yol derdinden hem ailemin bana reva gördüğü eziyetten kurtulurum. 18 yaşından beri ailesinden ayrı yaşayan biri olarak söylüyorum bunu...herkese de maddi özgürlüğünü kazandıktan sonra ailesinden ayrı yasamayı tavsiye ediyorum. Belli bir yaştan sonra aileyle aynı evde olmuyor...olmuyor..

en kötüsü de ne olacak biliyor musunuz
gelecekte bu yaptıklarınız hiç hatırlanmayacak
ben sağılığı yaşı yerinde çalışma gücü olan insanların yükünü yüklenmeyi anlamıyorum
ders çalışmaya niyeti olmayan kardeşe hele harçlığı hiç veremem
madem ders istemiyor gidecek bir yerde çalışıp zorluğu öğrenecek
anneniz babanız o çocukları yaparken size sordu mu hayır o zaman onlar bakacak
yarın deseler ki sizin işe son verildi
ee o borçlar nolacak
banka borcunu tahsil etmeden asla bırakmaz
sanıyor musunuz ki babanız birikimi bozup yardım eder hiç sanmam
iş bulur ödersin deyip geçecek
kendinizi kullandırtmayın

Ne alaka ya sen isinde gucunde bir bireysin artik sana kimse karisamaz ki. Ne demek babam kredi karti borcumu bilmiyor,ne demek duysa kizar. Sen cocuk musun ki sana karisacak artik. Kendini iyice cikmaza sokmussun. Omuzlarindaki su aile yukunu bence at artik. Tamam ailedir candir ama calisiyosun diye de her seyi sen mi karsilamk zorundasin sanki. Kendine guvenin gelsin lutfen ezilme buzulme. Ustelik bir de babam istedi diye yine borca girdin,baban da masallah her seyi sana yukluyor ohh ne ala memleket.

Ne alaka ya sen isinde gucunde bir bireysin artik sana kimse karisamaz ki. Ne demek babam kredi karti borcumu bilmiyor,ne demek duysa kizar. Sen cocuk musun ki sana karisacak artik. Kendini iyice cikmaza sokmussun. Omuzlarindaki su aile yukunu bence at artik. Tamam ailedir candir ama calisiyosun diye de her seyi sen mi karsilamk zorundasin sanki. Kendine guvenin gelsin lutfen ezilme buzulme. Ustelik bir de babam istedi diye yine borca girdin,baban da masallah her seyi sana yukluyor ohh ne ala memleket.

Baban evin ihtiyaçları için bile para yollayamayıp üstüne para istiyorsa bence hiiiiç şehir dışında çalışmasın annen yerine fındık yevmiyesine o gitsin, ailesinin başında dursun. Yoksa kusura bakma ama böyle bi adam için kredi çekmeye değmez. Çektiğin sürece de sen bu borçların altından hiiiiiç kalkamazsın!

Yahu aldığın zaten 1600 ya 16 bin aylık alıyormuşsun gibi bir de senden kredi istemiş baban yuh yani! Eve kardeşine para göndermiyor mu bu adam? Şehir dışında ne yapıyor da kendi maaşı yetmiyor bir de senden borç istiyor?

O senin maaşın üzerinden kuruş kuruş hesaplama yapıyor Allah bilir sen onun maaşını bile bilmiyorsun...

Ne kadar verirsen o kadar isterler. Bak 2 gün sonra sıkıştım veremem bu defa de bu çektiğin sıkıntıları hiçbiri hatırlamayacak. Kötü olacaksın. Zaten hepi topu 1600 alıyorum ne kredisi baba deseydin keşke...

Back