- 31 Ekim 2013
- 20.721
- 67.832
- 40
-
- Konu Sahibi M-e-s-e2911
bunu anlatmaya çalışıyorum ben de dünden beriUtanmaz mı peki bu adam,konu komşudan,esnaftan para isteseniz?
Bilmiyorlar mı eşinizin kendi işi var? Demezler mi nasıl adam bu onca iş yapıyor eşini millete el açtıracak hale getirmiş diye.
Yani tamam olmaz,anlarım insanlık hali ama varken neden elaleme el açacaksınız ki?
Cebimde kredi kartım var,altımda arabam,çalışmıyorum şu an ama eşim sormaz bile paran var mı diye. Getirir verir kendisi fazlaca,biterse de gider çekerim hesaptan. Asla da demez ne yaptın nereye harcadın diye. Çoğu zaman unuturum paramın bittiğini,üşenirim gidip çekmem,eşim kızar neden bitene kadar bekliyorsun,üşeniyorsun diye. Acil birşey olur kenarda paran olsun der. Yani ben anlamadım ki eşinizi? Tamam milyarlar saymasin elinize ama en azından insan bir sorar paran var mı diye? Sormadan koyar al yanında bulunsun,çocuklar birşey ister ,acil birşey olur der. Neden yani günlük en az 100 lira kazanırken sizi bu duruma sokuyor.
Haftalık 100 lira size yetmeyecek,herşeye an be an zam geliyor,bu kez de nereye harcadın diyecek potansiyel var eşinizde.
Sizin daha köklü bir çözüm bulmaniz gerek.
Valla allah sabır versin bir insan çocuklarına evine de bogazada cimri olursa daha ne diyim benim eşim memur kredi borcumuz var evimiz kira 3tane çocuk var evimiz vardı sattik yeni ev alana kadar yatırım yapıyoruz biz bile bu haldeyken benim elimde kredi kartı var ve eşime ne desem yerine getirir yani anlamadim sizin eşinizi çok saçma insan coxuklarina da bu denli kısarsa daha neden yasiyoruzki bu hayattaMerhaba değerli kk üyeleri benim derdimde eşimin cimriligi..
Iki tane bebeğim var biri 24 diğeri 10 aylık haliyle gider çok oluyor eşimin kazancı iyi yatırım yapmayi sever gece gündüz demez çalışır da buraya kadar güzel eve para bıraktırma işine alıştıramadim 3 yıldır.. ne alacaksın der ben para bırak balım deyince derim ki mesela bez tam 20 bırakır bez 19 düşünün en ucuz bezi kullanıyoruz. .bayram, özel misafirler hariç eve sucuk kaşar alınmaz kıyma et kurbandan kurban a kendi kurbanimizdan kalır nadiren benim ısrarimla özel misafirlerde falan alınır.
daima alışveriş (reklam yapmak istemiyorum ama )bimden yapılır.. ben fakir bi aileden çıktım kanaatkarimdır da ama varligimiz orda burda 2 tane dairesi varken kapıda 3 tane is arabasi varken oturduğunuz ev kendimizinken neden biraz daha yaşam standardimizi yükseltmeye lim ki dimi hep yatırım hep yatırım kafayı bozmuş resmen neymiş çocukların geleceği icinmis neymiş 40 indan sonra calismayacakmis durmaz biliyorum tam bir iskolik çünkü. Pazar günleri bile yağlı is çıkarsa gider ne planı olursa olsun...
Dün yine para yüzünden tartıştık büyük kızımın doğumgünüydu ve kaynanamlarda toplanacaktik gorumceler falan da gelecek bi tek pasta olmaz diye hazırlık yapıyordum Kıymalı börek de yapayım mi dedim olur dedi para ver kıyma alıp geleyim o zaman dedim ben gitcem dur dedi sen yerinden kipirdayana kadar ben alır gelirim dedim bir şey demedi gidip üstümu giyip cüzdanını getirdim ve içini açtım 20 alacaktim o kadar çok abartti ki anlatamam neymiş prensiplerini varmış cüzdanını karistiramazmisim ben ne yaptığımı sanıyormusum cüzdanını karistirmayacaksam parasız birakmayacksin dedim bayagi tartıştık ve morallerimiz bozuk olduğu için bende alttan alıp gönlünü almadığım için (o sonradangetirdi kıyma) söz verilen saatten geç gittik ben tamam sen beni parasız bırakırsan yeminle çalışırım dedim olmaz dedi o zaman bi daha 5 parasız kalırsam bu yüzükleri bozdurcam dedim neyse Özür diledik barıştik ve sabah bi karar aldık benim ısrarım üzerine bana haftada 100 verecek ve ben hem pazara (50 gidiyor) hem günlük ihtiyaçlara hem de yogurt mayalamak iicn sute (15)yetirecegim yetmez ama eve para bırakmaya alışsin diye deneyeceğiz ondan ek destek alacak olsam bile sizce bu para bırakma işini nası ikna edip alışkanlık haline getiretebilirm çok zor biriyle evli olup bunu başaran var mı yardimci olun daa ;-)
"Uzun olmuş hakkınızı helal edin dostlar. "
siz niye konu açtınız ben anlamış değilimYol gösterici yorum için teşekkürler eşim dışarda yiyemiyor yemeği midesi rahatsız ev yemeği ile beslenmek zorunda ikimizin de tek eksik dışi yokhastaneye şu yüzden gidiyoruz adam gibi beslenemiyoruz diyemiyorum aşılar hariç hiç denecek ka da r az gidiyoruz iyi bakıyorum diye övünur o da
ben gerçekten çocuklarını düşünerek hareket ettiğine inanmıyorum yaHabire elden para almayın. Her harcama yerine göre bı bütçe çıkartın ve size her ay peşin olarak versin ya da kartınıza yükletin. Geriye kalan paralarla ne yaparsa yapsın. Sizin de haklariniz var. Çocuğa ev araba yapicam diye erzagindan etinden sütünden mi kısıcaksınız.
Çocukların geleceğini hazırlamak için yavruların bugününü mahveden bir kocanız var. Benim de böyle bir tanıdığım vardı ve o çocuklar bir iğne sahibi olamadılar büyüyünce. Çünkü çocukken yaşayamadıkları yüzünden her şeye açlardı ve deli gibi para harcadilar. Ne gelecekleri için alınmış ev kaldı ne arsa. Satıp savıp yediler. Bence ciddi ama çok ciddi bir konuşma yapın.boyle devam ederse surduremeyeceginizi bile söyleyin. Bu arada elin adamına muhtaç olmak ne zor değil mi. Çalışmayan kadınlara, kocam bakmak zorunda diyen kadınlara ders gibi.Merhaba değerli kk üyeleri benim derdimde eşimin cimriligi..
Iki tane bebeğim var biri 24 diğeri 10 aylık haliyle gider çok oluyor eşimin kazancı iyi yatırım yapmayi sever gece gündüz demez çalışır da buraya kadar güzel eve para bıraktırma işine alıştıramadim 3 yıldır.. ne alacaksın der ben para bırak balım deyince derim ki mesela bez tam 20 bırakır bez 19 düşünün en ucuz bezi kullanıyoruz. .bayram, özel misafirler hariç eve sucuk kaşar alınmaz kıyma et kurbandan kurban a kendi kurbanimizdan kalır nadiren benim ısrarimla özel misafirlerde falan alınır.
daima alışveriş (reklam yapmak istemiyorum ama )bimden yapılır.. ben fakir bi aileden çıktım kanaatkarimdır da ama varligimiz orda burda 2 tane dairesi varken kapıda 3 tane is arabasi varken oturduğunuz ev kendimizinken neden biraz daha yaşam standardimizi yükseltmeye lim ki dimi hep yatırım hep yatırım kafayı bozmuş resmen neymiş çocukların geleceği icinmis neymiş 40 indan sonra calismayacakmis durmaz biliyorum tam bir iskolik çünkü. Pazar günleri bile yağlı is çıkarsa gider ne planı olursa olsun...
Dün yine para yüzünden tartıştık büyük kızımın doğumgünüydu ve kaynanamlarda toplanacaktik gorumceler falan da gelecek bi tek pasta olmaz diye hazırlık yapıyordum Kıymalı börek de yapayım mi dedim olur dedi para ver kıyma alıp geleyim o zaman dedim ben gitcem dur dedi sen yerinden kipirdayana kadar ben alır gelirim dedim bir şey demedi gidip üstümu giyip cüzdanını getirdim ve içini açtım 20 alacaktim o kadar çok abartti ki anlatamam neymiş prensiplerini varmış cüzdanını karistiramazmisim ben ne yaptığımı sanıyormusum cüzdanını karistirmayacaksam parasız birakmayacksin dedim bayagi tartıştık ve morallerimiz bozuk olduğu için bende alttan alıp gönlünü almadığım için (o sonradangetirdi kıyma) söz verilen saatten geç gittik ben tamam sen beni parasız bırakırsan yeminle çalışırım dedim olmaz dedi o zaman bi daha 5 parasız kalırsam bu yüzükleri bozdurcam dedim neyse Özür diledik barıştik ve sabah bi karar aldık benim ısrarım üzerine bana haftada 100 verecek ve ben hem pazara (50 gidiyor) hem günlük ihtiyaçlara hem de yogurt mayalamak iicn sute (15)yetirecegim yetmez ama eve para bırakmaya alışsin diye deneyeceğiz ondan ek destek alacak olsam bile sizce bu para bırakma işini nası ikna edip alışkanlık haline getiretebilirm çok zor biriyle evli olup bunu başaran var mı yardimci olun daa ;-)
"Uzun olmuş hakkınızı helal edin dostlar. "
Okurken icim sisti.. hic mi canin bisey istemez arkadasim? Hic mi carsi pazar dolasip ustune basina bise almazsin.. sevdigin bi parfum istedigin bi krem.. guzel bi camasir.. corap.. yaw ne bilim hani boyle bazen bu tarz seylere harcarsin ya? Hic mi kuafor giderin yok? yaw kazanmayi biliyoda yemeyi beceremiyo.. olmasa ok ama varken bu kdr kisnak. Ben cimri insanlardan cok soguyorum keske bende biraz cimri olabilseydim: ( et almamak nedir? Kasar almsmak ne ya? Aferin bole devam sabanciya yetismeye az kaldi..
Karı koca cimrisiniz. Kanaatkarım diye kendini kandırma. Hadi baba evinde yoktu diyelim. Yokken zaten yok. Mecbur kanaatkar olacaksın. Ama kocanın durumu var. Şu durumda hala gülerek yazmak nedir ya? 100tl nedir? 100 lira artık 10 lira oldu. Bozduğun an bitti. Ped alamamak mı kanaatkarlık? Kocayla markete gittiğinde stoklamak mı akıllılık? Pamuk mu dolduruyorsun peçete mi sarıyosun? Şok oldum yani. Bir kadının ihtiyacı ped midir sadece?
Kuaföre gitmek saç kestirmek bıyık aldırmak arada bir saç boyatmak ağdası bilmem ne. bunlar hiç yok mu? Yani sokakta gördüğüm bıyıklı kadınlar bu yüzden bıyıklı geziyor demekki.
Çocuklara üzüldüm gerçekten. Hiç bir istekleri olmayacak ilerde. Sen gençken yokluk içinde görmemişsin ama kızların varlık içinde görmeyecek. Belki bunu okuyunca anlarsın ne demek istediğimi.
Ne demişler bir adam malını ilk karısına borçludurYazan var mi bilmiyorum ama bu kadar para kazanan bi adam ileride siz kendinize bakmazsanız gözü dışarı kayabilir. Ne bileyim siz yıllarca üç kurusa tamah edersiniz adamın bu gün kafasına dank eder gençliğini hayatını yaşayacağı tutar size zorla verdiği haftalık 100 tl yi başklarina günlük yedirir. Olur demiyorum ama olabilir de yani.
O yüzden önce yiyecek işini halledin, arkadaşlar da demis kemik kaynatmak ne demek? Gidin mis gibi kemikli et alın onu yiyin. Sonra kendinize dikkat edin, eskiden fakirdik diyorsunuz ama şimdi değilsiniz suslenin, kendinize kıyafet, güzel makyaj malzemeleri, parfümler alın. Aldırın da. Çünkü evin her işini yapan sizsiniz çalışmak isteseniz bile ona da izin vermeyen bi adam var ortada. Malesef siz güçsüz olunca, sizi ezmekten çekinmeyen bi adamla evlisiniz. o yüzden güçlü olup kendinizi ezdirmeyin. Güçlü olmak sadece kavga dövüş çıkarmak değildir hakkınızı almaktır, kendinize sayginizin olmasıdır. Siz kendinizi önemli görürseniz iki kuruşla Geçinmeye çalışmazsaniz eşinizin de size karşı davranışları değişir. 10 lira bırakır ne demek ya aklım almıyor yani millet artık okuldaki çocuklara 10 lira harçlık veriyor
Çok üzüldüm ama durumumuza onu söyleyeyim.
Cidden ayıp yaYa bir de cokmusler ananın babanın tepesine...emeklisi varmış kayinpederin orada et pisiyormus.Gidip orada yiyirlarmis zaten.Zorla insanı çileden çıkarıyor konu sahibi...haftada bir balık alıp K.V de yiyorlar mis ...sanki büyük ikram yapiyorlar.Adam evde pistiginde gidecek yağ,doğalgaz/tüpü hesaplıyor ....evlatları babalarından ne görüyorsa onu yapacak tabi ki...emekli maaşını bile yiyecekler