Nasıl kalıcı hale getireyim bu kararı?

Bütün cimrilikleri geçtim kendi evladının boğazından ve öz bakımından kısabilen bir babanın vicdanına tüküreyim eşiniz sadece cimri değil kötü bir baba.
Sizin öncelikle başa çıkmanız gereken durum bu.
Ben olsam çeker giderdim gerekçe sorduklarında ise en azından başından 3 boğaz eksildi şimdi ne b*k yerse yesin derdim.
Böyle bir insanla ömür geçmez

Ailemin durumu iyi değildi ama her şeyi almaya çalışırlardı, bayramda mutlaka yeni ve kaliteli bayramlık ayakkabı alınırdı, mutlaka kurban keserdik,bizden durumu kötü olanlar kesmezdi. Ama tatile gidemezdik. Çocukluğumda bir kaç kere denize gidebilmisimdir. Onun özlemiyle ilk evimi denize yakın aldım. Şehir merkezinden al, kiraya verirsin dediler umrumda olmadı. Eğer zamanında iyi yiyip giyinmeseydim, yine aynı şekilde tum paramı kıyafete harcardım herhalde. Annem zamanında iyi kıyafetler ve ev esyasi alamamış, şimdi durumları daha iyi, habire gereksiz kiyafet ev eşyası alıyor. Evin birini kiraya veremiyor hatta eşya ile dolu olduğu için. Ağır yasamlarda bazı kilolu insanlar çocukken hiç yemek bulamadıklarını çok aç olduklarını söylüyor. Imkanı olunca sürekli yemeye başlamışlar. Bunlar hep çocuklukta olan travmalar sonucu davranış bozuklukları. Sizin çocuklarınız da aynı olacak ilerde.

Allah bereketini veriyor. Eşim işyerinden 1 maaş ikramiye aldı, ben işten çıkarılır mıyım derken hem zam aldım hem de 1 yılı doldurmadığım halde tatil parası yatırmışlar.

Konu sahibinin eşi sadece kötü bir baba değil, aynı zamanda kötü bir koca.
Yani demeyeyim diyorum da dayanamıyorum. Zaten eşinden şiddet de görüyormuş. Hala görüyor mu bilmiyorum.
Burada eşini herkese savunuyor ya şiddet olayında da savunmuştu. Eşinden şiddet görüp yardım isteyen bir kadına "Belki hata sendedir" falan demişti.

Burada bir sürü kadın var "Dayak yiyorum ama seviyorum, cimri ama seviyorum, aldatıyor ama seviyorum, beni yok sayıyor kısıtlıyor ama seviyorum" diyen. Bunların hepsi benim için karşımdaki adamdan tiksinme sebebi. Ama yine de zorlasam belki biraz anlayabilirim bunların arkasındaki kafa yapısını.
Ama çocuğunu aç bırakan bir adamı sevebilen bir kadını anlamam mümkün değil. Yani şiddet görüp seviyorum diyeni bile anlayabilirim, sağlıklı düşünemiyor derim de bunu anlamam gerçekten mümkün değil.
Adam zaten eşi para biriktirip çekip gidecek gücü bulamasın diye aç bırakıyordur eminim. Konu sahibi de hala "balım" falan...
Bu adamı boşamaya kalksa adam malının yarısını kaptırıp nafaka vermemek için kesenin ağzını açar zaten ama konu sahibi gayet de memnun halinden. Kayınvalidede et yiyorlarmış ya o yeter.

Bi arabamiz var bi de ev istiyorum. Sonra hayatımı yaşayacağım. Ne için çalışıp kazanıyoruz anlamıyorum yememden icmemden kismam. En güzeli en tazesini alırım. Bu nedir yahu? Nereye götürecek eşiniz bu kadar parayı? Vallahi allah yardımcınız olsun

Adetinde koyacak pedin yok. Çocuklarının kuru ekmekle doyacağını iddia ediyorsun. Eti kayınpederin sayesinde görüyorsun. Kardeşinden para dolanıyorsun ama paraya ihtiyacın yok. Aç değilsin açıkta değilsin öyle mi. Bunun adı kanaatkarlik değil. Alacak paran varken çocuğu ekmekle besleyecektin madem ne yaptın o çocukları. İnsan kapısında beslediği köpeğe bile elinde imkan varsa en iyisini sunmak istiyor. Vah ki vah ülkemde senin gibi kadınlar var. Vah ki vah bu kadınlar çocuk yetiştiriyor.

Cimrilik hastalığı diyorum ben. Bi tanıdığım var böyle yaparak zengin olmuş ondaki ev para kimsede yok hicbirzaman parasını yememiş içmemiş şimdide pişman oluyo huyundan da vazgecemiyo 50 krş için kavga çıkaran pis bir insan yaşlanmış ama hayattan bisey yaşamamış sizin sonunuzda öyle olmaz umarım çocuklarıma yedirip içirmedikten sonra o paranın evin bana ne faydası var ki ?

Ben de temizlik için arap sabunu, sirke kullanıyorum ama bu diger deterjanlar çok kimyasal içerdiği için. Farketmiyoruz ama sağlığa cok zararlı o kimyasallar.

Ama kemik konusunda haklısınız, konu sahibi alınmasın, üzülmesin diye yazmadım ama ben de köpeğimi corbalik tavukla besliyorum.

Ben çalışmıyorum, ailemin durumu da orta ama köpek olunca bile benim sorumluluğum diyip en iyi şekilde bakmaya çalışıyorum. Konu sahibinin kocasının cimriligine de konu sahibinin bu durumu normal saymasina da inanamıyorum. Çok üzücü çok hiçbir kadın bu halde güçsüz olmamalı...

Kocasının durumu bu kadar iyi olan kadina çalış para kazan diyenleri ben anlamıyorum..
ne yani bu kadın mutfak masrafları için mi çalışacak.
Erkek evine bakmakla yükümlüdür ve kadının parasını isteyemez..
Çalışan kadınım evi tek kuruş harcamam ben mesela, çalışıpta kocamı mı doyuracam..
O bana baksın..
Kendin icin çalış deseniz neyse...

O çalışınca sizi doyurmuş oluyor bu durumda. Siz kendinize doyurulacak gözüyle bakıyorsanız sizin sorununuz. Ama biz kadınları doyurulması, bakılması gereken aciz yaratıklar olarak görmüyoruz. Çalışıp eve tek kuruş katkı sağlamayıp da kocadan bekleyecek kadar bencil de değiliz şükür. Biz eşitlikten, ortaklıktan yanayız.

Ne eşitliğinden bahsediyorsunuz..
Siz çalışıyorsunuz diye eşiniz evdeki her işe sizinle ortak mi.
Mutfak işleri bir gun sizde bir gün onda mı
Gece uyanan cocuga mama yapip yediriyor mu.
Çocukların her turlu bakımı (tırnak kesme, banyo yaptırma) sizinle eşit olarak mı yapıyor.
Misafir geleceği zaman ikranlari kim hazırlıyor, kim ağırlıyor misafiri

Daha sayayim mi...
Bu esitlik değil..
Ben bunlarin hepsini yapıyorsam eve tek kurus harcamama hakkına sahibim..

çalışıp kocanız sizi doyurunca iyi ama.
bizim kadınımız doymuyor para yeme. yeyin yeiyin. kadınsınız ya. hakediyorsunuz.

laf anlatılmaz böyle insanlara.
kadınlar kulubu içinde böyle sizin gibi aydın görüşlü kadınlara denk gelince çölde su bulmuş gibi seviniyorum. bıktım çünkü ortaçağdan çıkamamış insanlardan.

Eve yeteri kadar para harcamayan adama ben doyurulacak adam gözü ile bakarım.
Dinen de erkek evin geçiminden sorumludur, kadın çalışsa bile istemezse harcamaz

Eve yeteri kadar para harcamayan adama ben doyurulacak adam gözü ile bakarım.
Dinen de erkek evin geçiminden sorumludur, kadın çalışsa bile istemezse harcamaz
Ay şu dini de bahane göstermekten bıkmadınız. Hz. Muhammet karısının yanında çalışıyordu. Onun mallarına bakıyordu. Duyurulacak adam mıydı tövbe haşa. Ben rahatıma bakarım gerisi ilgilendirmez demiyorsunuz da.... adama bir şey olsa Allah korusun, eve para getiremese sokağa atacaksınız.

Eşim tekerlekli sandalyede. Buna rağmen bebeği ben emziririm o uyutur. Ben yemeğini yediririm o altını temizler. Temizlik gününde ben yerleri süpürürüm o ortalığı toplar. Evet eşitiz. Bundan başka türlü de kabul etmem. Ben çalışıyorsam o da eve ortak olacak. Çalışmamayı da kabul etmem dünyanın bin türlü hali var. Çalışıp ortak harcamamayi da kabul etmem kendime yediremem. Başka sorunuz....

Bu saydıklarınız erkeğin de yapması gereken şeyler. Her insanın yapabileceği şeyler ayrıca. Beceremez diye bir durum da yok. Eşiniz yapmıyor diye herkes bir değil.

Bu saydıklarınız erkeğin de yapması gereken şeyler. Her insanın yapabileceği şeyler ayrıca. Beceremez diye bir durum da yok. Eşiniz yapmıyor diye herkes bir değil.
Yanı konudan sapıyoruz ama saçma cinsiyet rollerini en baştan kabul ediyorlar. Evle ilgili tüm sorumluluğu ustleniyorlar sonra da erkek evde çalışmıyor ki. Calistiracaksin bacım. Ya da böyle yontulmamislarla evlenmeyeceksin.

Eşiniz tekerlekli sandalyede olup size bu kadar yardimci ise haklısınız..kendi acinizdan..

Ben esimle aynı mesleği yaparım, evde de her ise ben bakarım, yazları ve 15 tatillerde de eş karaborsa olur...ben de kendi durumuma göre haklıyım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…