Nasıl kalıcı hale getireyim bu kararı?

Eşim çok zor bi insan ben balım demesem alttan almsam kocaman kocaman kavgalar gerek yok o verse de ben aşırı harcayarak her hafta kıyafet alacak biri değilim aç açık onca insan var diye israftan kacarim bende durumdan çok memnun olmadigimdan değişim yolundayim ama güzellikle..

Yazan var mi bilmiyorum ama bu kadar para kazanan bi adam ileride siz kendinize bakmazsanız gözü dışarı kayabilir. Ne bileyim siz yıllarca üç kurusa tamah edersiniz adamın bu gün kafasına dank eder gençliğini hayatını yaşayacağı tutar size zorla verdiği haftalık 100 tl yi başklarina günlük yedirir. Olur demiyorum ama olabilir de yani.

O yüzden önce yiyecek işini halledin, arkadaşlar da demis kemik kaynatmak ne demek? Gidin mis gibi kemikli et alın onu yiyin. Sonra kendinize dikkat edin, eskiden fakirdik diyorsunuz ama şimdi değilsiniz suslenin, kendinize kıyafet, güzel makyaj malzemeleri, parfümler alın. Aldırın da. Çünkü evin her işini yapan sizsiniz çalışmak isteseniz bile ona da izin vermeyen bi adam var ortada. Malesef siz güçsüz olunca, sizi ezmekten çekinmeyen bi adamla evlisiniz. o yüzden güçlü olup kendinizi ezdirmeyin. Güçlü olmak sadece kavga dövüş çıkarmak değildir hakkınızı almaktır, kendinize sayginizin olmasıdır. Siz kendinizi önemli görürseniz iki kuruşla Geçinmeye çalışmazsaniz eşinizin de size karşı davranışları değişir. 10 lira bırakır ne demek ya aklım almıyor yani millet artık okuldaki çocuklara 10 lira harçlık veriyor

Çok üzüldüm ama durumumuza onu söyleyeyim.

Hep anlatıyorum bi anda bi kaza yapsam elim ayağım tutmaya diyor Allah korusun nası yaşarız bi hastaligimiz çıksa milyarlar lazım olsa ne harcariz diyor bilmediğim gizli yatırımları da vardır bence.

Bahabe bulacagina saglik sigortasi yapsin. Ayakta tedavi ekletmezse cok pahali olmaz korkmasin :)

Cnm kocamin et fabrikasi var benim kibrista yasiyorum ben kayinpederimin ama tek oglan benm kocam oda orda calisiyor ama ayni sekildeyoz para birak derkenden ne alacaksin diyor parasi hep cekmecede duruyor almaya korkuyorum cok gerekmedikce almiyorum bir kez aldim ve eve alisveris yaptm o kadar sinirlendi ona sormadan aldim diye anlatamam.ne kadar cok varsa o kadar pinti o adam bence ben bir yol buldm yogrt ekmek hc bsy almyorm eve camasrlari birikdi yikamadim neden sordu param yok almadim dedim o zamanda kizdi cekmecedej nesen almadim dye yarin ayligini alacak kavga etdik bzde merak ediyorum brakacakmi
et fabrikası varsa neden aylık alıyor hem et fabrikası nedir sucuk salam mı yapıyor ne üretıyor

Cocugun icerde partiler verdigi hafif hafif sanci yoklayan su gunde bol bol dua edecegim allahim insallah gonlunuzden gecen evladi omrunuze nasip etsin. Sonra kedileri alin karsiniza konuşun. 3500 lira verildi konuşsunlar artik ne demek miyav :)

(Ve evet bizde vari yogu egitime yatirma dusuncesindeyiz nasipse)
Tesekkur ederim. Annemin de benden baska cocugu olmadı. O yuzden yegen de yok.
Ben çocuk için uğraşıyorum, bı kaç sene ugrasacagim.
Tüp bebek çok yüksek maliyetli.
Dondurulmuş embriyom var 4 tane, inşallah tutar.
Tutmazsa iki kere daha deneyeğim.
Rabbim verirse emanetine nice güzel bakarım.
Olmazsa çocuk esirgeme kurumundan eğitim hayatı iyi olan bir evladımızı evlat yapıcam aileme.
Hem ana hem baba olmanın yanında iyi bı eğitim hayatı sağlarız yavrucağa.
Çünkü herkes bebek alıyor büyük çocuk almıyorlarmış.
Imsallah bebeginiz olur. Tup bebek biraz zor tutuyor,turmazsa hemen yitirmeyin.
Babamın arkadası evlatlık aldı,adamın yası buyuk diye bebek vermediler.

26 yaşında kalp krızı geçirdim kalp hastası olduğumu öğrendim evlenmek istemedim 32 de evlendim bir kaç ay sonra hamilelik haberi aldım rısk alarak doğurdum ve dünyanın en güzel şeyine kavuştum ne bıraktığım karıyerım ne dırsek çuruttuğum unıversite yıllarım hiç birine üzülmedim artık kızım bana gülümsedi yumuşak ellerini tuttum herşeyi unuttum.umarım ve dilerim siz de bu duyguları tadarsınız umutlu ve dirençli olun vazgeçmeyın hayata tutunun gerisi gelir
Bende çok zor şeyler yaşadım ve Rabbim daha neler gösterecek bilmiyoruz.
İnsan bazen çok doluyor.
Umarım rabbim guzel günler gösterir.
Siz güçlü bir karaktersiniz ben yazışmamızdan aldım o gücü.
Umarım, dilerim, hayırlısını isteyerek Rabbim size de bana da güzel ömür nasip ederek isteklerimiz doğrultusunda...

Kocamla nerdeyse ayni tek fark sizin yine kavga dövüş ev hanimi iken yürüyor evlilik ben is sahibi olmasam hic yürümez.

Tesekkur ederim. Annemin de benden baska cocugu olmadı. O yuzden yegen de yok.

Imsallah bebeginiz olur. Tup bebek biraz zor tutuyor,turmazsa hemen yitirmeyin.
Babamın arkadası evlatlık aldı,adamın yası buyuk diye bebek vermediler.
Yumurta sorunum yok. 40 Ka kadar deneyeceğim tüp bebek.
Tüp bebek zor tutmuyor.
Başarı oranı artık çok yüksek.
Çok kapsamlı tarama yapılıyor biliyorsunuzdur mutlaka.
İleri yaşlarda ki kisilere bence de verilmemeli.
Devlet kuralları çok güzel.

Merhaba değerli kk üyeleri benim derdimde eşimin cimriligi..
Iki tane bebeğim var biri 24 diğeri 10 aylık haliyle gider çok oluyor eşimin kazancı iyi yatırım yapmayi sever gece gündüz demez çalışır da buraya kadar güzel eve para bıraktırma işine alıştıramadim 3 yıldır.. ne alacaksın der ben para bırak balım deyince derim ki mesela bez tam 20 bırakır bez 19 düşünün en ucuz bezi kullanıyoruz. .bayram, özel misafirler hariç eve sucuk kaşar alınmaz kıyma et kurbandan kurban a kendi kurbanimizdan kalır nadiren benim ısrarimla özel misafirlerde falan alınır.
daima alışveriş (reklam yapmak istemiyorum ama )bimden yapılır.. ben fakir bi aileden çıktım kanaatkarimdır da ama varligimiz orda burda 2 tane dairesi varken kapıda 3 tane is arabasi varken oturduğunuz ev kendimizinken neden biraz daha yaşam standardimizi yükseltmeye lim ki dimi hep yatırım hep yatırım kafayı bozmuş resmen neymiş çocukların geleceği icinmis neymiş 40 indan sonra calismayacakmis durmaz biliyorum tam bir iskolik çünkü. Pazar günleri bile yağlı is çıkarsa gider ne planı olursa olsun...

Dün yine para yüzünden tartıştık büyük kızımın doğumgünüydu ve kaynanamlarda toplanacaktik gorumceler falan da gelecek bi tek pasta olmaz diye hazırlık yapıyordum Kıymalı börek de yapayım mi dedim olur dedi para ver kıyma alıp geleyim o zaman dedim ben gitcem dur dedi sen yerinden kipirdayana kadar ben alır gelirim dedim bir şey demedi gidip üstümu giyip cüzdanını getirdim ve içini açtım 20 alacaktim o kadar çok abartti ki anlatamam neymiş prensiplerini varmış cüzdanını karistiramazmisim ben ne yaptığımı sanıyormusum cüzdanını karistirmayacaksam parasız birakmayacksin dedim bayagi tartıştık ve morallerimiz bozuk olduğu için bende alttan alıp gönlünü almadığım için (o sonradangetirdi kıyma) söz verilen saatten geç gittik ben tamam sen beni parasız bırakırsan yeminle çalışırım dedim olmaz dedi o zaman bi daha 5 parasız kalırsam bu yüzükleri bozdurcam dedim neyse Özür diledik barıştik ve sabah bi karar aldık benim ısrarım üzerine bana haftada 100 verecek ve ben hem pazara (50 gidiyor) hem günlük ihtiyaçlara hem de yogurt mayalamak iicn sute (15)yetirecegim yetmez ama eve para bırakmaya alışsin diye deneyeceğiz ondan ek destek alacak olsam bile sizce bu para bırakma işini nası ikna edip alışkanlık haline getiretebilirm çok zor biriyle evli olup bunu başaran var mı yardimci olun daa ;-)

"Uzun olmuş hakkınızı helal edin dostlar. "

Bir kumbara alin kapakli icinden alabileceginiz.

Eşiniz oraya hergun 50 tl atsin boylece hem para biriktirmis hemde ihtiyaclarinizi almis olursunuz.

Ama esinizi ikna etmiş olmanz lazm.

Yani icin den gelmesi lazım bence.. Benım esım bana bırakır para fazlasıyla zaten ben pek evden cıkmam harcamam yıne onunla alıyoruz ne alırsak ama evde para bulunur hep.. Ay sonunda onda kalmazsa ben ona veririm hattaaa :)

Görgü Esra Hanim görgü...
Eger bir insan görmemişse ki esinin görmediği cok açık ne kendi yer ne evladina yedirir.
Hadi simdo daha ufacik bebekler anlamıyorlar yarin okula baslayinca ben o cocuklarin halini düşünemiyorum.
Ayni kiyafetle ayakkabiyla yillarca,kantine gidemezler,arkadaslariyla kafede oturup bir dondurma yiyemezler...
Bir de cocuk ailede görmemişse,eti,sucugu,pastirmayi,hamburgeri ne bileyim. Yarin bir gün bir arkadaşının evinde gördüğünde yediğinde tuhaf davranmayacak mı
Düşünsenize hamburger yiyor aaa cok guzelmis diyor ben daha önce yememistim diyor
Garip degil mi?Hani ailede varlıklı .
Cocuklara cok üzüldüm aklima bu geldi ilk
Ben cok varlik icinde büyüdüm,bir ara sucuk reklami çıkardı babam yazik gunah alamayanlar varmis tvde görüyormuş ailesi onu kandırıyormuş cocuklari demisti.boyle reklam yapmasalar keske demisti.
Ya 10 ya 11 yaşındaydım hüngür hüngür aglamis 1 hafta sucuk yememistim.Babam da üzülmüştü bana bunu söyledi diye
Harbiden düşündüm de olgun bir cocukmusum.l ve vicdanli sanırım :KK43:

Senin kocan ailesine cimri herhalde iki çocuk var ortada evin ihtiyacı biter mi anam, kapıdan çık bazen günlük 50 lirayı geçiyor bende lazım olanları alıyorum öyle napacaksin. Esim kesinlikle sebze türü birsey yemez ama gider aylık kasabından alır gelir kızıma sucuk köfte tavuk alır bana kalsa ben sebze yerim et yemem çok sık.

Eşim zamanında kart çıkardı bana oraya para yatırır ihtiyacım olduğunda çekerim. Bence size hesap actirin oraya da aylık belirli miktar para yatırsın sonuçta çocukların evin ihtiyacı çoğu zaman kadınlar alıyor.

Bedava verilen kemigin iligi eti olmaz ki adam gibi suyu olsun. Kopege bile parali kemik alıyorum. Kucumsemiorum balım yanlış anlama da :) para varken yokyoksul gibi yaşamak nedir. Sen yokluk gormussun dayanirsin ama cocuklarin para varken niye sefil hayati sürsün. Kayinvalidene yemege gidiomussunuz et goruyormus cocuklar orda ama sabah kahvaltida falan sucuk pastirma falan niye olmasin para varken. Ayrica et olmasa bile haftada 100lira iyi meyve sebzeye de yetmez. Hijyen ürünleri yerine napiosun limon tuzu sirke arap sabunu falan mi? Biraz anlat belki sayende ben tutumlu olurum.

Karı koca cimrisiniz. Kanaatkarım diye kendini kandırma. Hadi baba evinde yoktu diyelim. Yokken zaten yok. Mecbur kanaatkar olacaksın. Ama kocanın durumu var. Şu durumda hala gülerek yazmak nedir ya? 100tl nedir? 100 lira artık 10 lira oldu. Bozduğun an bitti. Ped alamamak mı kanaatkarlık? Kocayla markete gittiğinde stoklamak mı akıllılık? Pamuk mu dolduruyorsun peçete mi sarıyosun? Şok oldum yani. Bir kadının ihtiyacı ped midir sadece?

Kuaföre gitmek saç kestirmek bıyık aldırmak arada bir saç boyatmak ağdası bilmem ne. bunlar hiç yok mu? Yani sokakta gördüğüm bıyıklı kadınlar bu yüzden bıyıklı geziyor demekki.

Çocuklara üzüldüm gerçekten. Hiç bir istekleri olmayacak ilerde. Sen gençken yokluk içinde görmemişsin ama kızların varlık içinde görmeyecek. Belki bunu okuyunca anlarsın ne demek istediğimi.

Iki tane meleğim var ve emziriyorum adam gibi mesleğim de yok en fazla asgariyyle is bulurum çocuklarımi kimseye güvenip bırakmam durumumuz iyiyken calismk da istemiyorum açıkçası çocukların her anını yaşayıp görmek hayat yaşamaktan daha değerli geliyor bana
çocuklarla zaman geçirmek tabiki önemli ama eşiniz varlık içinde yokluk yaşatıyor, almadığı kıstığı herşeyi sadece sizden değil çocuklardan da kısıyor sırf bunun için bile çalışırım ki çalışan bir kadın olmak bir ayrıcalıktır bence kimseye minnet etmezsin önce kendine sonra evlatlarına hayrın dokunur sakın yanlış anlama ama üç günlük dünya ve eşinin gelirine güvenme o evler vs bir borç olur bir günde elden gider... şu an olmasa bile çocuklar 3-4 yaşa gelince muhakkak çalış derim..

Hem eşim çalışmasın hem de haftada 100 tl vereyim ihtiyaçları karşılasın. Var mı böyle bir dünya ya? Anlamıyorum kadınlar neden kendilerini bu kadar değersiz görmeye katlanıyorlar? 100 tl dediğiniz nedir ki günümüz şartlarında, insanın özel ihtiyaçlarına bile yetmez haftada ki siz bir de pazar alışverişi, süt vs. alacaksınız. İki çocuk bakıyorsunuz. Bu konuda öyle bir rest çekerdim ki eşime görürdü 100 tl neymiş. Biliyor sizin de çalışmak istemediğinizi sanırım, nasıl olsa ekonomik gücü yok, ne versem mecbur razı olacak diye düşünüyor olabilir.Tavrınızı net koymanız lazım. İstediğiniz şey lüks deği zaruri ihtiyaç. Ayda 400 tl çok komik bir mebla. Bir de kazanıyormuş yani, parası olmasa veremese diyecek bir şey yok zaten ama bu şekilde hayatı doya doya yaşamadıktan sonra para pul neye yarar. Çocuklarını çok düşünüyorsa sağlıklı beslenmelerinin, haftada 3-4 kez kırmızı et yemenin, balık tüketmenin önemini de bilmesi gerekir.

X