Nasıl kalıcı hale getireyim bu kararı?

Eşiniz tekerlekli sandalyede olup size bu kadar yardimci ise haklısınız..kendi acinizdan..

Ben esimle aynı mesleği yaparım, evde de her ise ben bakarım, yazları ve 15 tatillerde de eş karaborsa olur...ben de kendi durumuma göre haklıyım..
Işte siz o adamı calistiracaksiniz. Yapmıyor mu, siz de yapmayın. Bırakın ev bok içind e kalsın. Yemek yapmayın, sadece kendinize pişirin. Bırakın dışarıda yemekten bağırsakları kurursun. Bugüne kadar evde annemin tek mutfağa girdiğini görmedim. O yemek yaparsa babam sofra kurar. Anaları eğitememişse bu herifleri siz eğitin. Kaldı ki çocuk varsa siz çalışmasanız bile evde yardım etmek zorunda.

Eşim tekerlekli sandalyede. Buna rağmen bebeği ben emziririm o uyutur. Ben yemeğini yediririm o altını temizler. Temizlik gününde ben yerleri süpürürüm o ortalığı toplar. Evet eşitiz. Bundan başka türlü de kabul etmem. Ben çalışıyorsam o da eve ortak olacak. Çalışmamayı da kabul etmem dünyanın bin türlü hali var. Çalışıp ortak harcamamayi da kabul etmem kendime yediremem. Başka sorunuz....

Monaroza hanim gecen bir konuda 3 çocuğuyla boşanmak isteyen bir hanima ; Cocuklari babada birak sakin yanina alma onlar yüzünden baba asla evlenemez.
Hep sana haksızlık yaptigini düşünür. Sende bekar bir kadin olarak hayatina devam edersin.
Tarzinda düşüncelerini beyan etmisdi. Allahtan konu sahibi çocuklarımi bırakmam dedi.
Farklı bir düşünce yapısı var.

Monaroza hanim gecen bir konuda 3 çocuğuyla boşanmak isteyen bir hanima ; Cocuklari babada birak sakin yanina alma onlar yüzünden baba asla evlenemez.
Hep sana haksızlık yaptigini düşünür. Sende bekar bir kadin olarak hayatina devam edersin.
Tarzinda düşüncelerini beyan etmisdi. Allahtan konu sahibi çocuklarımi bırakmam dedi.
Bir şey demiyorum.

Forumlar farkli düşüncelere açıktır hanımlar

Kocasının durumu bu kadar iyi olan kadina çalış para kazan diyenleri ben anlamıyorum..
ne yani bu kadın mutfak masrafları için mi çalışacak.
Erkek evine bakmakla yükümlüdür ve kadının parasını isteyemez..
Çalışan kadınım evi tek kuruş harcamam ben mesela, çalışıpta kocamı mı doyuracam..
O bana baksın..
Kendin icin çalış deseniz neyse...
Doyuracam ne demektir? Eşiniz o sizin. Kendiniz icin dusundugunuzu onun icin düşünmedikce, o da kendi icin dusundugunu sizin icin dusunmedikce eş olamazsiniz. Ben calisirim sana kiyamiyorum. Ihtiyacini fazlasiyla seve seve karsilarim yorulma diyorsa ne ala. Hos boyle dese bile calisirim. Konu sahibi gibi gozune bakacaksa para versin diye tabi ki calismali.

Konu sahibinin eşi sadece kötü bir baba değil, aynı zamanda kötü bir koca.
Yani demeyeyim diyorum da dayanamıyorum. Zaten eşinden şiddet de görüyormuş. Hala görüyor mu bilmiyorum.
Burada eşini herkese savunuyor ya şiddet olayında da savunmuştu. Eşinden şiddet görüp yardım isteyen bir kadına "Belki hata sendedir" falan demişti.

Burada bir sürü kadın var "Dayak yiyorum ama seviyorum, cimri ama seviyorum, aldatıyor ama seviyorum, beni yok sayıyor kısıtlıyor ama seviyorum" diyen. Bunların hepsi benim için karşımdaki adamdan tiksinme sebebi. Ama yine de zorlasam belki biraz anlayabilirim bunların arkasındaki kafa yapısını.
Ama çocuğunu aç bırakan bir adamı sevebilen bir kadını anlamam mümkün değil. Yani şiddet görüp seviyorum diyeni bile anlayabilirim, sağlıklı düşünemiyor derim de bunu anlamam gerçekten mümkün değil.
Adam zaten eşi para biriktirip çekip gidecek gücü bulamasın diye aç bırakıyordur eminim. Konu sahibi de hala "balım" falan...
Bu adamı boşamaya kalksa adam malının yarısını kaptırıp nafaka vermemek için kesenin ağzını açar zaten ama konu sahibi gayet de memnun halinden. Kayınvalidede et yiyorlarmış ya o yeter.

Kötü kocalık kısmından bahsetmek istemedim sebebine gelince bu sadece eşini etkiliyor ve eşide reşit bir kadın buna razı olmak zorunda degil.Kaldi ki burada sadece kötü bir baba yok aynı şekilde ve derecede bir anne de söz konusu..
Ortada endişelendiğim tek durum çocuk.
Gelişim çağlarında bir çocuğun varlık içerisinde yokluk çektirilmesi ,bogazindan kısılması bunlar korkunç seyler..
Aslına bakarsanız iki kötü ebeveynden ibaret bir durum.

Cocugun giydigi haram uygun giysi alirim marka almam
bez orta kalite alinabilir cope gidiyor zaten bir cis bi kaka tamam..
ama kiyma et ne demek yani saglik vitamin vb ..bu adam kazanip mezarda mı yiyecek haftada 1 en guzel restoranda yemek yeme günü ilan edin 2 cocukla rahatlik.olur..Haftada 200 tl ile baslayin ayrica ki o da yetmez eti ,pazari o yapsin ayrica..

Kötü kocalık kısmından bahsetmek istemedim sebebine gelince bu sadece eşini etkiliyor ve eşide reşit bir kadın buna razı olmak zorunda degil.Kaldi ki burada sadece kötü bir baba yok aynı şekilde ve derecede bir anne de söz konusu..
Ortada endişelendiğim tek durum çocuk.
Gelişim çağlarında bir çocuğun varlık içerisinde yokluk çektirilmesi ,bogazindan kısılması bunlar korkunç seyler..
Aslına bakarsanız iki kötü ebeveynden ibaret bir durum.

Haklısınız. Kendisine yapılan her şeyi kabul edip etmemesi kendi bileceği iş. Ama bir anne iç güdüsüyle çocuğunu aç bırakan bir adama sırf çocuğu için ses çıkarabilmeli. Bıçağın kemiğe dayandığı yer çocuk olmalı. Kendi canına acımıyorsa çocuğuna acımalı ve çekmemeli.
Ama konu sahibi herkese laf yetiştirip eşini savunma pozisyonuna geçti.Derdi eşinin az para vermesi. O parayla et alınıp alınamaması pek de umurunda değil. Eşi günlük 200 lira da verse konu sahibi o eti yine de almaz zaten. "Koca kolay bulunmuyor" diye diye susmanın son noktası artık bu.

Kazandığı parayi getiremez is yeri ona ait çalışanlar giderler falan karışık is yeri de kira ben fazlasını istemiyorum kasap önünden geçerken de yutkunmadim hiç çocuklar kemik suyuna yiyor yemekleri adam eve ne alacağım sormadan para bırakmaya alırsın istiyorum pazar parasindan artan onun unuttuğu çocuklara verilen harcliklardan küçük bi birikimim vardı ihtiyaç anında o da gitti
ya sizin nasıl içi iz alıyor o çocuklara kemik suyuna yemek yedirmeyi? yazık küçücük çocuklar neden durumunuz varken et yiyemiyorlar, niye cıngar çıkartmıyorsunuz?

Arkadaslar yorum yazan yardimci olmayı deneyen herkese teşekkür edip dün akşam eşimle tartışmanın verdiği öfkeyle kırdığım üyeden Özür dileyerek eşimi korumadigimi konutu açarken sadece derdimi anlattığım için ne şekilde idare ettigimi anlatmak için açıklamalar yaptım çoğunuz balım şeklinde konuştuğum için eleştirdi yapıcı olmak için genellikle tatlı dilli olmayı tercih ediyorum bu yüzden dikkate alınmıyorum onunda farkin da yim kV de balık yememizin sebebi temizlemesi kızartması yaşlı kadının yapacağı is olmadığı için genelde orda yiyoruz. Et eve hiç girmiyor değil özel misafirlerde etli yemek yapmaya özen gösteriyorum iki çocuk da olsa misafirsiz pek kalmaz evim. Kurbanlarda dinozor kesmiyoruz ama koca sığır 7 kişiye de dağıtılsa kalıyor atıyorum dolaba onu yiyoruz 3 -4 ay akike kurbanı kestim çocuklara onun eti oldu derken geldik bu zamana sorun eşimin cimri olması hep alacağım şey kadar para bırakması ama çözemiyorum haftasonu alışveriş de yapsak haftaiçi toplu aldığımı farzedersek 100 yetmez ama Kimi üyelerin dediği gibi sağa sola gidip birseyler yiyip icemiylrum çünkü çocukla çok rahat edebileceğim yerler değil henüz daha yeni yeni ikisi beraber cikabiliyorim çocuklar birsey isteyince üstümde para olsa bile ha deyince almam çünkü nası alışirsa öyle gider alacaksam bile bi yiyecek olursa sabrettirip evde yediriyorum şimdilik böyle davrandim zorlanmiyorum eşimi bu cimrilikten cikarmak için elbet bakacağım başımın çaresine esnaflardan senin adına borç alırım dedim yüzükleri bozdururm gibi şeyler söyledim bi şekilde alistirmak istiyorum ama bu onu sevmediğim anlamına gelmiyor. Bilinçsiz demiş kiminiz sadece et yemekle bilincli olunmuyor ben durumdan çok memnun olsam veya normalllestirsem bdv ye konu acmazdim herkes çok güzel taktiklerle gecinip gidiyor ben ezik geldim ezik gidiyorum bu durumdan kurtulmaya çalışıyorum kısaca.. konum da kapatilsa iyi olur Mune Mune K Kazen

Arkadasım bilinç et yemekle elbette olmaz, ama kemik suyu yedirmek nedir..
Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.
Onlar gelişme çağında.
Misafir için eve et sokuyorsun da, çocuklar için asıl et balık tavuk sokman lazım.
Bak aynı yaşta bir oğlum var Benimde, bunları dile getirmek bile hoş değil de, örnek olsun diye söylüyorum, hafta da 3 kere etini, 2 kere balığını, 1 kere tavuğunu mutlaka yer.
Yanında bakliyat, sebze, meyve, süt, yoğurt saymıyorum bile..
Ki bizim evimiz Yok, zengin değiliz, eşim çalışır, biz ne bulursak onu yeriz ama çocuk dedin mi akan sular durur..
Herşeyin en güzelini yedirip içirmek sizin boynunuzun borcu.

Hayatınızın baharında calissin biriktirsin, ileride ev araba bıraktığı çocuklarınız babam bize neler bırakmış Allah razı olsun demek yerine, banamin yüzünü mu gördük bizimle vakit geçirmez ilgilenmezdi varsa yoksa iş diyecekler..

Anlattiginiz tarz hatta konuyu o yazıyor sandım bir akrabamizin eşi .. resmen aynısı eşinizle.. yıllardır en son biraz yola getirdiler . Adam o kadar daireler dükkanlar varken eve alınan ekmeğin kişi başı hesabını yapıyordu. Çalışmaktan ayakları nasır tutmuş.

X