- 2 Ağustos 2011
- 8.838
- 1.110
hımm calışıyorsun de miiimaşallah canım yaa süpersin...
arkadaşlar ya bu tereyağı mevzusunu ne yapıyorsun? ben bir ara tüm margarin yazan hamur işlerine tereyağı koyuyordum, sıvıyağlara da zeytinyağı.. oo bütçe sarsılıyor gibi oldu, tereyağ stoklarım bitme noktasına geldi :26: ne yapacağız bilmiyorum ki:44: bu arada ayçiçeğinden sakının. ben fındık yağı kullanıyorum ama fındık yağı da maşallah. artık sızma zeytinyağıyla yarışıyorriviera nasıldır ki, kokusu falan var mı? pasta börekte yemekte onu kullansak?
arkadaşlar ya bu tereyağı mevzusunu ne yapıyorsun? ben bir ara tüm margarin yazan hamur işlerine tereyağı koyuyordum, sıvıyağlara da zeytinyağı.. oo bütçe sarsılıyor gibi oldu, tereyağ stoklarım bitme noktasına geldi :26: ne yapacağız bilmiyorum ki:44: bu arada ayçiçeğinden sakının. ben fındık yağı kullanıyorum ama fındık yağı da maşallah. artık sızma zeytinyağıyla yarışıyorriviera nasıldır ki, kokusu falan var mı? pasta börekte yemekte onu kullansak?
cnm biz suanda bi markanın sızma zeytinyağını ayçiçek yerine kullanıyoruz dediğin gibi 38-45 arası var fındık yağıyla yarışıyor bide baaşka bi soru sormuşsun bizde kurabiye fln yapınca biraz tereyağı ve fındık yağı koyuyoruz öyle karışımla yapıyoruz ama zeytinyağının zaten keskin bi kokusu var tercih edilmez diye düşünüyorum açıkcası...
ya bir de arkadaşlar ben de ufak otları evde yetiştirmek istiyorum ama saksı ne ebatta olmalı? toprağın hepsini mi dışardan almalıyım? organik veya yerli tohum kullanacağım inşallah yaparsam
cnm ben bildiğim kadarıyla kendi yaptıklarımızı söylim bizde yaklaşık 5 tane fln 32ye 22 sanırım 6 7 santim derinliğinde saksılar var biz ağzı kapalı poşetlerde işte 3 tane fln almıştık tobrağını 1 pakette gübre almıştık tepsini balkona döktük karıştırdık sonra saksılara işte tohunları biz köyden almıştık zaten yetişenlerden tohumluk ayırıyoruz böylece tohumda kaybolmuyortekrar toprakladık ve suladık yaklaşık 5 6 ay arası tekrar döküp toprağı havalandırıyoruz yeniden tohumları koyuyoruz küçük acı biberde yaptık kavanoza koyduk güzel olmuştuk ben çok yiyemesemde
inan ki kokmuyor .koksa zaten ne kızım ne eşim ne de ben tadına bile bakamayız. ailecek maşallah dedirtecek düzeyde koku hassasiyetimiz var. pilavda makarna da kek ve börekte aklına gelen herşeyde kullanıyorum evde zaten başka sıvı yağ yok. tabii kullanılan marka cok önemli.
daha dün bir arkadaşımla bu konu üzerinde konuştuk benim tavsiyemle sızma zeytinyagı almış ama dün beni bana şikayet ediyordu
cok kötü kokuyor diye!
umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir...
benim de aklımdan gitti :44:
kızartmayı nasıl zeytinyağında yapıyorsunuzbu dediklerinizi ben de biliyorum da acaip bir para akıyor bu şekilde yapınca, nerden baksanız aylık 100 lira yağa gider belki de, bu da bize çok fazla alternatif bulmam gerekiyor. tereyağlarımı kayınvalidem tereyağıyla ünlü bir memleketten getirmişti, market ürünü değil
Kızlar ben sizleri şahsen tanımasam da çok seviyorum. Sabah kalkar kalkmaz ilk işim hemen telefonu alıp kk'ya bakmak.. Sayenizde hayatımda yeni bir renk oldu
krizsavar, erişte tarifimi bekle!
cnm bizim aldığımız zeytinyağının 3 çeşidi var 1 sızma biri kızartmalar için birde riviera biz sızmayı ve kızartmalık olanı alıyoruz o şekilde oluyor yani
kızartmalık zeytinyağını ilk defa duydumsızma veya riviera değilse ne?
benim de aklımdan gitti :44:
kızartmayı nasıl zeytinyağında yapıyorsunuzbu dediklerinizi ben de biliyorum da acaip bir para akıyor bu şekilde yapınca, nerden baksanız aylık 100 lira yağa gider belki de, bu da bize çok fazla alternatif bulmam gerekiyor. tereyağlarımı kayınvalidem tereyağıyla ünlü bir memleketten getirmişti, market ürünü değil
tamam bekliyorum. sohbet topiklerine gidebilirsin. 2012 gelinlerine gel, 2013 gelinlerine gel, 2014 e gel. muhakkak bunlardan biri seninle ilgilidir, dolduralım şu 1000 mesajıcnm şu 100 mesajı ben bi doldurim sana mesaj atarım resminide
tamam bekliyorum. sohbet topiklerine gidebilirsin. 2012 gelinlerine gel, 2013 gelinlerine gel, 2014 e gel. muhakkak bunlardan biri seninle ilgilidir, dolduralım şu 1000 mesajısenin rumuzun neden pisbocuk, halbuki sağlığa bakıma dikkat ediyorsun gerçi rumuzundan senin öyle olduğunu çıkarmadım da nerden aklına esti merak ettim
zeytinyagının kıvamı yoğunluğu ve kalorisi diğer yağlara göre daha fazla olduğu icin az kullanıyorum zaten azıcık kullanmak yeterli.biz kızımla beraber 3 kişiyiz aldığım 5 litre zeytinyağı aylarca yetiyor.anlamadım ki siz cok mu fazla yemek tüketiyorsunuz cok mu fazla yağ tuketiyorsunuz.???
bizde cok fazla kızartma yapılmaz.haftada sadece bir gün patates kızartması yapılır sadece zeytinyağında, tadına doyum olmuyor cok seviyoruz zeytinyağında kızarmış halini...
balık yaparız sık sık ama kızarttığım yağ bir kac damlacık sadece.
keklere yarım cay bardağından biraz fazla zeytinyağı koyuyorum böreklere bir caybardağı.yemeklere cok az koyuyorum. makarna ve pilavlara mutlaka tereyağlı sos yapıyorum.
sadece sızma ile yapılmıs zeytinyağlı yemeklerimin tadına doyum olmuyor...
bence biraz dikkat edildiğinde ham saglıklı hem de ekonomik olunabilir. ben eskiden daha fazla yağ harcıyormuşum.
bu arada zeytinyağına alternatif olarak fındıkyağı görülebilir ama zaten onun fiyatları da tavan yapmış durumda