Nasıl Daha Doğal Yaşarız - Neler Yapabiliriz Paylaşalım

gunayderciğim, ben de bununla ilgili geçmiş sayfalarda bir yazı paylaşmıştım; senin yazdıklarını destekleyen bir yazıydı. Bence de bir sabunda kostik varsa o sabun gerçekten de doğal değildir diye düşünüyorum. İllaki doğalını arıyorsak, krizsavarın paylaştığı gibi ya ürününü yalayarak test eden bir üretici ya da küllü su ile sabun yapan bir üretici bulacağız da; ikisi de zor mu zor. Deveye hendek atlatmak daha kolaydır. Keşke olabilse, yapılabilse! Ben köylülerin yaptığı sabunlardan umutluyum yine de! Yazın Bodrum' a gidince muhakkak köy pazarlarını gezip araştıracağım, site görevlilerine de sorabilirim aslında:KK34:
aynen katılıyorum :KK1:

gunayderciğim, ben de bununla ilgili geçmiş sayfalarda bir yazı paylaşmıştım; senin yazdıklarını destekleyen bir yazıydı. Bence de bir sabunda kostik varsa o sabun gerçekten de doğal değildir diye düşünüyorum. İllaki doğalını arıyorsak, krizsavarın paylaştığı gibi ya ürününü yalayarak test eden bir üretici ya da küllü su ile sabun yapan bir üretici bulacağız da; ikisi de zor mu zor. Deveye hendek atlatmak daha kolaydır. Keşke olabilse, yapılabilse! Ben köylülerin yaptığı sabunlardan umutluyum yine de! Yazın Bodrum' a gidince muhakkak köy pazarlarını gezip araştıracağım, site görevlilerine de sorabilirim aslında:KK34:

SOylediklerine kesinlikle katiliyorum.dogali bulmak Zor .koyde sabun yapan teyzeler de sivi kostik alip 1 saatte sabunlarini hazirliyorlar.

Evet onceden de soylemistim sabunun hasi zeytinyagi ile mese palamutu kulu suyuyla elde edilendir.

BOREAS09 Canim eger boylesi dogal bir urune ulasmak istiyorsan sana daha once verdigim ismi tercih etmelisin.alternatif aramaya hic gerek yok Canim.

benim aldığım sabunda bunlar varmış, prina kostik yerine mi kullanıldı acep :44:
zeytinyağı, prina, palm, ve defne yağından imal edilmiştir.

benim aldığım sabun markasını bazılarının üzerinde erbay yazıyordu, sitede de bir yerlerde ismail erbay ismini gçrmüştüm. adamı araştırdım, gıda mühendisiymiş, gimdeste konferanslar vermiş (veriyor mu bilemem) ve bir yazısına rastladım "egecik sabun evi" bloğunda, ordan alıntılıyorum yine. içim rahatladı bir nebze olsun, buraya gelip yazan kimyager arkadaşımız bskn dediklerini onaylar nitelikte :KK31: ama siz bana yine de küllü sudan yapılan sabun bulursanız haber verin lütfen:KK16:

"TABİİ (DOĞAL) TEMİZLİK: SABUN

YAĞ + KOSTİK= SABUN
Bildiğiniz ve aklınıza gelen tüm yağların kostikle muamelesinden sabun elde edilir.

KOSTİK: Bir damlası insanın gözünü kör edebilir. 2 Damla kulaktan içeriye akıtılsa insanın beynini parçalamaya yeterlidir. Ama sabun yapılırken yağın yağ özelliği kalmadığı gibi kostiğin de bu parçalayıcı özelliğinden eser kalmaz."

zaten telefondaki kadının sesi de çok güvenilir gelmişti. arkadaşlar artık ben etikete de inanamıyorum zaten. kişileri referans alarak ürün almaya başladım. etikete de inanılmıyor ki.. bir paraben var yazıyor bir yok yazıyor... doanın şampuanında, ersağın duş jelinde, bemix in ampulünde bu durumu gördüm. artık güvenemiyorum...

ismail erbay odtüyü birincilikle bitirmiş :KK52: artık tam güveniyorum bu amcamıza, tüm bilgiler bir araya gelince güven de oluştu :KK16::KK16:

"ODTܒyü birincilikle bitiren Nizipli (Gaziantep) Gıda Mühendisi İsmail Erbay, doğal malzeme sabundan ürettiği SAB Soaplife- SABun Matik markalı temizlik tozuyla deterjanların zararlarından korunarak sağlıklı temizlenilebileceğini söylüyor.

Türkiye’de ilk defa sabun tozunu en etkili bir şekilde çamaşır makinesine uyarladığı bilgisini veren İsmail Erbay, “Sabun tozunu ise ilk defa ben bulaşık makinesine uyarladım” diyor"

ah ah ismail amcamız ne güzel örnek vermiş :KK50:

'Akvaryum satanlara sorun lütfen; akvaryumun içinin deterjanla temizlenmesini tavsiye eder mi? Etmez mi? Akvaryumu deterjanla temizlerseniz içerisindeki balık çok yaşamaz ölür. Dünyamız da o akvaryumdan çok büyük değildir.'

:KK14::KK14:

benim aldığım sabun markasını bazılarının üzerinde erbay yazıyordu, sitede de bir yerlerde ismail erbay ismini gçrmüştüm. adamı araştırdım, gıda mühendisiymiş, gimdeste konferanslar vermiş (veriyor mu bilemem) ve bir yazısına rastladım "egecik sabun evi" bloğunda, ordan alıntılıyorum yine. içim rahatladı bir nebze olsun, buraya gelip yazan kimyager arkadaşımız bskn dediklerini onaylar nitelikte :KK31: ama siz bana yine de küllü sudan yapılan sabun bulursanız haber verin lütfen:KK16:

"TABİİ (DOĞAL) TEMİZLİK: SABUN

YAĞ + KOSTİK= SABUN
Bildiğiniz ve aklınıza gelen tüm yağların kostikle muamelesinden sabun elde edilir.

KOSTİK: Bir damlası insanın gözünü kör edebilir. 2 Damla kulaktan içeriye akıtılsa insanın beynini parçalamaya yeterlidir. Ama sabun yapılırken yağın yağ özelliği kalmadığı gibi kostiğin de bu parçalayıcı özelliğinden eser kalmaz."

zaten telefondaki kadının sesi de çok güvenilir gelmişti. arkadaşlar artık ben etikete de inanamıyorum zaten. kişileri referans alarak ürün almaya başladım. etikete de inanılmıyor ki.. bir paraben var yazıyor bir yok yazıyor... doanın şampuanında, ersağın duş jelinde, bemix in ampulünde bu durumu gördüm. artık güvenemiyorum...

Tamam iste, kostikle ilgili ayni seyleri dusunuyormusuz AMA yine de kostiksiz sabun kullanma taraftariyim...

Ismail beyi Takdir ettim de camasir tozlarinda yine anyonik naniyonik madde,sabun tozu karbonat borax bissuru sey kullanmis gene:)

Ben kullandigim markanin biosivilarindan COK memnunum neticede icinde sadece aqua(su) ve sapindus mukorossi(sabun cevizi) bulunuyor.

Tabii herkese saygim sonsuz...

Ismail beyi Takdir ettim de camasir tozlarinda yine anyonik naniyonik madde,sabun tozu karbonat borax bissuru sey kullanmis gene:)

Ben kullandigim markanin biosivilarindan COK memnunum neticede icinde sadece aqua(su) ve sapindus mukorossi(sabun cevizi) bulunuyor.

Tabii herkese saygim sonsuz...

ama onlara da ekliyoruz çamaşır aktif, yağ çöz, damla vs. oluyor yine aktif maddeli ürünler :44: zaten bulaşık parlatıcısından çok rahatsızım, o üzerine kuruyorsa çok tehlikeli bence :KK50: sirkeye tekrar dönmeyi deneyeceğim bitince... bir de sab ın bulaşık tuzunu almıştım. bakalım bulaşık tuzu ersağ bulaşık tozuyla nasıl anlaşacak :KK9:

ama onlara da ekliyoruz çamaşır aktif, yağ çöz, damla vs. oluyor yine aktif maddeli ürünler :44: zaten bulaşık parlatıcısından çok rahatsızım, o üzerine kuruyorsa çok tehlikeli bence :KK50: sirkeye tekrar dönmeyi deneyeceğim bitince... bir de sab ın bulaşık tuzunu almıştım. bakalım bulaşık tuzu ersağ bulaşık tozuyla nasıl anlaşacak :KK9:

Demek istedigim o beyde yuzey aktif maddeler olmadan camasir bulasik deterjani uretememis.
AMA piyasadaki kimyasallara alternatif tabiki.

Yalniz sunu soylemeden duramayacagim rithali temizlik maddeleri (rithanin icerdigi 55 etken madde dolayisiyla)basli basina tercih nedenidir bence.

Bir de piyasadaki kimyasal parlaticilari kullanan tuketicileri dusunuyorumda icler acisi!!

arkadaşlar arzu aygen'in beyaz unsuz şekersiz hamurişleri kitabının arkasında koçulu peynircilik tavsiye edilmişti. nette ona bakarken lokum.com diye bir site keşfettim, çok güzel yöresel lezzetler var, haberiniz olsun :KK16::KK16:

:KK37:
arkadaşlar arzu aygen'in beyaz unsuz şekersiz hamurişleri kitabının arkasında koçulu peynircilik tavsiye edilmişti. nette ona bakarken lokum.com diye bir site keşfettim, çok güzel yöresel lezzetler var, haberiniz olsun :KK16::KK16:
Lokumu ben de 10 gün önce gördüm hoşuma giden epey şey vardı ama daha sonra alıcı gözle inceleyeceğim de bazı ürünleri Migros ta var ve bu siteden daha ucuz

organik pamuk kullanan var mı ve varsa nerden alıyor, fark ettiriyor mu kendini?
organik pamuk kullanmaya karar verdim, pamuğun zirai ilaçları tolere etme kapasitesinin düşük olması sebebiyle.

organik pamuk kullanan var mı ve varsa nerden alıyor, fark ettiriyor mu kendini?
organik pamuk kullanmaya karar verdim, pamuğun zirai ilaçları tolere etme kapasitesinin düşük olması sebebiyle.
Organik pamuk var ve ekoorganik satıyor canım

arkadaşlar efsun sabunları diye bir marka keşfettim, zeytinburnu tıbbi bitkiler bahçesinde doğal sabun kursu veren hanımın markasıymış, haberiniz olsun :KK31:

nasılsınız kızlar??

bu ara oldukça yoğun geçiyor, bir iki kez şöyle bir göz atıp kaçtım, yazmaya hiç fırsatım olmadı.

dün akşam evde peynir yaptımmmmm... başardımmm.. topak topak çökelek gibi de olmadı.. kalıp halini aldı.. tadı da "kaşar" gibi değil ama köy peyniri olarak satılan peynirlere yakın oldu. salamuraya bastım, biraz orda beklesin bakalım nasıl olacak.. deneme boyu elde ettiğim peynir 100 gr ancak gelir..

arkadaşlar burdan güzel şeyler öğreniyorum allah razı olsun hepinizden
özellikle sanırım kriz savar paylaşmıştı oksijen suyu meselesini kullanan oldumu aranızda?
bende edineyim diyorum çamaşır suyu stoğum bitsinde yerine oksijen suyunnu koyayım
günayder ya şu doa nasıl bir marka?ben yazın bir kaç ürününü aldım katı parfümünü almıştım beğendim fakat burda domuz yağı ile ilgili yazıyı okuyunca içime kurt düştü hayvansal yağ olabileceği kanaatindeyim.hem eriyor hem yurtdışından geliyor
şeşime saç dökülmesi için şampuan almıştık maaşallah başına yara düşürdü hemen çöpe attım bende
fakat yağları sabunları çok övülüyor ama almaya korkuyorum
günayder sen bu yağların içeriklerini biliyormusun ?

sab sabunlarının sahibi ve o kadar övdüğüm ismail erbay amca vefat etmiş :KK14::KK14::KK14: görmediğim halde çok üzüldüm....

X