benim aldığım sabun markasını bazılarının üzerinde erbay yazıyordu, sitede de bir yerlerde ismail erbay ismini gçrmüştüm. adamı araştırdım, gıda mühendisiymiş, gimdeste konferanslar vermiş (veriyor mu bilemem) ve bir yazısına rastladım "egecik sabun evi" bloğunda, ordan alıntılıyorum yine. içim rahatladı bir nebze olsun, buraya gelip yazan kimyager arkadaşımız bskn dediklerini onaylar nitelikte
ama siz bana yine de küllü sudan yapılan sabun bulursanız haber verin lütfen
"TABİİ (DOĞAL) TEMİZLİK: SABUN
YAĞ + KOSTİK= SABUN
Bildiğiniz ve aklınıza gelen tüm yağların kostikle muamelesinden sabun elde edilir.
KOSTİK: Bir damlası insanın gözünü kör edebilir. 2 Damla kulaktan içeriye akıtılsa insanın beynini parçalamaya yeterlidir. Ama sabun yapılırken yağın yağ özelliği kalmadığı gibi kostiğin de bu parçalayıcı özelliğinden eser kalmaz."
zaten telefondaki kadının sesi de çok güvenilir gelmişti. arkadaşlar artık ben etikete de inanamıyorum zaten. kişileri referans alarak ürün almaya başladım. etikete de inanılmıyor ki.. bir paraben var yazıyor bir yok yazıyor... doanın şampuanında, ersağın duş jelinde, bemix in ampulünde bu durumu gördüm. artık güvenemiyorum...