Merhabalar...
Bende son zamanlar da daha doğal nasıl yaşayabiliriz diye çok düşünür oldum..
Büyükşehir de yaşıyorum,pazarlardan marketlerden aldığımız ürünlere hiç güvenemiyorum
Araştırdıkça da mutsuzluğum artıyor..Hakikaten cehalet mutluluk getiriyormuş bunu anladım
Okudukça başıma ağrılar giriyor,işin içinden çıkamıyorum..Delireceğim bu doğallık arayışımın neticesinde bir gün :)
Neye dokunsak neyi kullansak zehirli kimyasallarla dolu..
Temizlik,kozmetik vs her elimi attığım ürün -özellikle kolay ulaşabildiklerim market bakkal vs olanlar-zehirli kimyasallarla dolu..
temizlik ve kozmetikte yapabileceğim şeyler var çok şükür her ürünün bir muadili var az çok ama yiyecek içecek konusu daha da üzüyor beni..
Pazardan da alsak marketten de hepsi zararlı ilaçlarla ilaçlanmış sebzeler,meyveler..
Yumurtadan başka herşeye benzeyen yumurtalar
İçine ne konduğu asla tam olarak bilinemeyen yoğurtlar
Adı tavuk olan ama kendisinin ne olduğu bilinmeyen şeyler
Daha yüzlercesi...
Peki neler yapıyorum?
Ben işe ilk olarak ersağı araştırarak başladım,duyduklarım araştırdıklarım beni mutlu etmeye yetti.Şimdi yavaş yavaş evime ersağ ürünleri almaya başlıyorum..
Ürünler pahalı,her ne kadar konsantre olsa da..Ne yazık ki doğala yaklaştıkça bütçede hayli büyük bi delik olacak galiba
O yüzden ben yavaş yavaş değiştiricem bi çok şeyi mecburen..
Cildim için de kimyasal şeyler kullanmak istemiyorum artık..Doa kozmetikten alışveriş yapmaya başladım bunun içinde..Hem doğal hemde uygun..Sabunlarım da dahil pek çok şey aldım oradan,Gülsuyu, cildim için yağlar,ellerim//topuklarım için shea butter..
Roll on da kullanmaktan vazgeçtim artık..Katı parfümler var,onlardan kullanıyorum çok memnunum.
Sırada şampuanlar,sıvı sabunlar var evimden kaldırıp yerlerine doğallarını koymak istediğim ama dediğim gibi bir anda her şeyi değiştirmeye gücüm yetmiyor..
Yiyecek içecek meselesine gelince,
Oğlum için hep günlük sütten yoğurt yapardım,artık kendimizede öyle yapıyorum..
Salçam,tarhanam,eriştem,domates rendem,turşularım,reçellerim anne yapımı
Kayınvalidem de bahçesinde yetişen ürünlerden harika menemenlikler,kompostalar,turşular konserveler yapar..
Bende her yaz sırasına göre bezelye ile başlayıp taze fasulye, bamya, vişne vs atarım deep freeze' e ..Kışın canımız istediğinde yazdan koyduğum vişnelerle ister reçel yaparım,ister vişne suyu
Her yaz yıkayıp ayıklayıp doğradığım kırmızı ve yeşil biberleri de kışın hangi yemeğe lazım olursa kullanmak için atarım deep freeze'e..
Benim memleketimde zeytinyağ çok ünlüdür,annemler kızartma ve pilavın haricin de her yemeği zeytinyağıyla yaparlar..
Zeytinin çok olduğu yerlerde zeytinyağlı sabunda meşhurdur bilirsiniz,annemler hala banyolarına zeytinyağlı sabundan başkasını sokmazlar..
Ben evlenmeden önce evde ki zeytinyağlı sabunu beğenmez gider marketlerden kokulu sabunlar alırdım
sanki matah bir şeymiş gibi...
Tüm çocukluğum ve gençliğim mis gibi tertemiz bir ortamda taptaze sebzelerle,meyvelerle geçti..
Babam zeytinyağı o zamanlar ilkel şartlarda çalışan atölyelerden alırdı..Sabunları da öyle..Ve zeytinlerimizi de..
Yıllar sonra tekrar o atölyelere gittiğimizde hepsi turistik tesis benzeri bir hal almıştı ve fiyatlarda uçmuştu ne yazık ki...
Şimdi özellikle gıda konusun da canım çok sıkılıyor..Sürekli okuyorum,nerde ne var diye..
Pazardan/marketten aldığım havuca da,ıspanağa da,marula da hiç bir ürüne de güvenmiyorum..Ama ne yazık ki alıyorum ve mutfağımda bunlar pişiyor hergün
Pazardan gidip özellikle kurtlu elma alıyorum..Şükür ki bazen bulabiliyorum kurtlu elmayı..Ama ya diğerleri?Yediğimiz içtiğimiz diğer şeyler ne olacak konusu benim uykularımı kaçırıyor