- 1 Aralık 2012
- 1.165
- 127
Hoşgeldin gunayder, senelik iznin bitmiş yoğurdun olmuştur artık; afiyet olsunMerhabalar...
Ben de az once miss gibi inek sutunden, halis ev yogurdu mayasi ile yogurt mayaladim.hadi hayirlisi bakalim...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hoşgeldin gunayder, senelik iznin bitmiş yoğurdun olmuştur artık; afiyet olsunMerhabalar...
Ben de az once miss gibi inek sutunden, halis ev yogurdu mayasi ile yogurt mayaladim.hadi hayirlisi bakalim...
hoşgeldin günaydercim,
ohh sabaha yoğurt hazır.. benim yoğurdu da annem mayalamış, yolladı bugün.. sütçüye hangimiz denk gelirsek alıp mayalıyoruz..
Hoşgeldin gunayder, senelik iznin bitmiş yoğurdun olmuştur artık; afiyet olsun
Benim kafamı karıştıran, madem bu sabun doğal bir sabun, o zaman içinde gliserinin parfümün işi ne? Zaten zeytinyağının kendisi gliserinin işini görür. Ayrıca tuzu da anlamadım vallahi! Bana samimi bir sabun gibi gelmedi sanki bir de deme ki satış konusunda memnuniyete pek önem vermiyorlar sanırım. Tozlu ve şeklinin bozuk olması beni de şaşırttı. Valla bana böyle bir ürün gelse ben direk iade ederdimarkadaşlar sabunlarım ve diğer malzemelerim gelmiş. sabunun içeriğinde ne tallowate yazıyor ne cloride :44: %100 bitkisel yağlar varmış, gliserin varmış, parfüm varmış, su ve tuz varmış:44: hayvansal yağ yoktur diye üstüne basa basa yazmışlar.
ama tasarım çok kötü ya, sabunların şekilleri de :44: sanki eski bir bakkaldan yılların ürünlerini almışım gibi duruyor tozlu ve şekli bozuk
Benim kafamı karıştıran, madem bu sabun doğal bir sabun, o zaman içinde gliserinin parfümün işi ne? Zaten zeytinyağının kendisi gliserinin işini görür. Ayrıca tuzu da anlamadım vallahi! Bana samimi bir sabun gibi gelmedi sanki bir de deme ki satış konusunda memnuniyete pek önem vermiyorlar sanırım. Tozlu ve şeklinin bozuk olması beni de şaşırttı. Valla bana böyle bir ürün gelse ben direk iade ederdim
tuz zaten kullanılıyor bütün sabunlarda diye biliyorum da diğer noktaları ben de bilmiyorum boreas :26: evet iade etmedim ama bir daha alırsam kendi sitelerinden almayacağım, ismimi de yanlış vermişler kargoya ve faturaya öğlen denedim sabunu beğendim, misvak tozu da dişimi en gıcırdatan ürün olduğu şimdiye kadarki
gıcırdatan derken canım.. yani en iyi temizleyen mi demek istedin? anlamadım vallahi
tuz zaten kullanılıyor bütün sabunlarda diye biliyorum da diğer noktaları ben de bilmiyorum boreas :26: evet iade etmedim ama bir daha alırsam kendi sitelerinden almayacağım, ismimi de yanlış vermişler kargoya ve faturaya öğlen denedim sabunu beğendim, misvak tozu da dişimi en gıcırdatan ürün olduğu şimdiye kadarki
Bu misvak tozu adı gibi toz şeklinde mi?
Uzun vadede çizmesin sonra dişleri. :44::44::44:
Günayder hoşgeldin tekrar
ben yokken sabun konusuna değinilmiş
sonuç ne arkadaşlar?
bizim bir komşumuz var kullanılmış yağları mahalleliden topluyormuş kostik katıp sabun yapıyorlarmış
e bu sabunun neresi sağlıklı oldu ki şimdi
Arkadaşlar, bir yazı buldum, sizlerle paylaşmak istiyorum adresi:
Bebeğim Egzama Oldu, Ne yapacağım? | SABUNAGACI
ben tıp tarihi konusunda uzmanlaşmış ve sabunlarla ilgili bir sürü yazsısı bulunan ayten altıntaş'ın şu yazısından sonra kostiğe olan antipatimi yendim ve güvenme moduna geçtim. tabi herkes kendi araştırmaları, okudukları ve bilgisi dahilinde birtakım sonuçlarına ulaşıyor. benimkinin kaynağı bunlar...
"...Bu yağı yağla yıkamak formülündeki mucizevî temizleyici, insanın hayatına en güzel şeklide girmiş ve insanlar tarafından en güzel şekle getirilmişti. Eski sabun imalatçıları, imalathanelerinde, ellerinde bulunan hayvanın iç yağlarını veya zeytinlerin sıkılmasıyla çıkarılan zeytinyağından geri kalan tortulu yağlı kısmı kullanırdı. Bu yağlar, içinde alkali madde olan bitkilerin külleri, potas, şap, bor, borit veya sodyum hidroksit ihtiva eden doğal minerallerle kazanlarda kaynatılarak sabunlaşması sağlanırdı. Zamanla sabunlaşmayı sağlayacak sodyum hidroksit (kostik) ayrıştırılarak elde edildi. Sabun elde edilirken, bu madde çok dikkatle, sadece sabunlaştıracak kadar konulur ve sabunlaşma bittikten sonra deriyi tahriş edecek kostik kalmasın diye sabun defalarca su ile yıkanırdı. Sabun imalatçısı elde ettiği sabunun içinde tahriş edecek bir kalıntı kalıp kalmadığını diliyle yalayarak test ederdi. Sonuçta yenebilecek! saflıkta sabun tüketiciye sunulurdu.
Bugünkü sabunlara gelince; sanayileşen sabun için üreticinin düşündüğü tek şey vardı: Ucuza mal etmek. Bunun için de, hayvan iç yağları, artık sabun imali için kullanılan tek madde haline geldi. Yemeklerde kullanılan zeytinyağını, sabun imalinde kullanmayı hiç düşünmediler. İkinci olarak devreye giren rekabet, daha çok köpüren sabunu esas aldı. Bu köpürtücü maddelerin sabuna ilavesi demekti. Daha şeffaf, daha hoş kokulu, daha köpüren Derken, sabun kişiliğini kaybedip, bir kimyasal madde haline geldi
..."
gunayderciğim, ben de bununla ilgili geçmiş sayfalarda bir yazı paylaşmıştım; senin yazdıklarını destekleyen bir yazıydı. Bence de bir sabunda kostik varsa o sabun gerçekten de doğal değildir diye düşünüyorum. İllaki doğalını arıyorsak, krizsavarın paylaştığı gibi ya ürününü yalayarak test eden bir üretici ya da küllü su ile sabun yapan bir üretici bulacağız da; ikisi de zor mu zor. Deveye hendek atlatmak daha kolaydır. Keşke olabilse, yapılabilse! Ben köylülerin yaptığı sabunlardan umutluyum yine de! Yazın Bodrum' a gidince muhakkak köy pazarlarını gezip araştıracağım, site görevlilerine de sorabilirim aslındaArkadaslar dogal sabunlarda kostik(NaOH) kesinlikle bulunmaz.' miktari az kullanilmis,ucurulmus , yikanmis zarari azaltilmis ' diye bir sey olamaz. sabun icinde kullanilan sodyum hidroksit yani kostik tipki tuz ruhu gibi yakici ve tahris edici bir maddedir.
Dogal olan sabun yapiminda kul suyundan elde edilmis potasyum hidroksit(KOH) kullanilmalidir.otesi yalan....
Varsa itirazi olan buyursun konusalim.