Nasıl birikim yapıyorsunuz?

Ay maşallah.
Ben evli değilim de, babamın hem normal maaşı hem emekli maaşı hemde kiralardan gelen bir miktar para var. 3 kişiyiz, ona rağmen birikim yapamıyor vallahi.. her şey o kadar aşşırı zor ve pahalıyken.. Bence 200 lira iyi bile atıyorsunuz kenara:) bir yakınımızda asgari ücret alıyor iki kişiler, gerçekten yetişemiyorlar..

Bende bozuk para kumbarasi var
Kağıtları esimin bilmedigi yerde biriktiriyorum sonra ona veriyorum bana ceyrek al bana gram al vs diye
Ne hikmetse hep 20 30 tl eksik oluyor
Hatta az evel 230 tl verdim 20 ekleyecek gram altin alcak yarin.
Haziran ayinda hedefim çeyrek almak.
Kaynanadan babadan kocadan harclik alcam sonucta bayram
Bu sekilde devam et sen bozuk para kumbarasi da yap ama asgari ucretle geciniyormussunuz bence yine de iyi yani

Esimin maasi 4 bin 3 aydan 3 ayada ikramiye var kenarda 1 lira yok sen yine iyi atiyosun kenara

Çocuğunuz yoksa siz de çalışın aldığınız parayı biriktirirsiniz. Hem ilerde çocuğunuz olduğunda rahat edersiniz.ben çalışıyorm tatil için bilet aldım geçende kiyafet almıştım bi anda 600 tl gitti. Birikim yapmak için pek çok şeyden kısmak gerekiyor

Yürü beeee:)

Nasıl alışverişte istediklerinizin alıyorsunuz kısmıyorsunuz acaba merak ettim ? Bana bi anlatın mesela ne alıyorsunuz haftalık yemek listenizi bi paylaşın bakalım bizde 2 kişiyiz köy kadar büyük bir yerde yaşıyoruz hiç bir lüksümüz yok mutfağa bu ay 1000 tl ayırdım haftalık 200 tl dedim yok ama olmuyor Cumadan bu güne kadar 240 tl harcadık 40 tl içeri girdik yani ki burada ekonomi topiklerinin en aktiflerindenim hiç birşeyi atmam ama olmuyor olmuyor ki bu 240 tl nin içinde meyve yok düşün kiraz 17 tl di geçen erik 10 tl kayısı 6 sayayım mı daha

Veee fake olduğu tasdiklendi. Zaten bu konu fake diyen birinin yorumunu beğenmişti konu sahibi. Asgari ücret yetersiz. Boşuna algi yaratmayin!

Nasıl alışverişte istediklerinizin alıyorsunuz kısmıyorsunuz acaba merak ettim ?
Tahminim; sadece fiyonk makarna değil gönlünce fiyonk makarna düdük makarna çıbık makarna boncuk makarna alıyor. Aylık 500’e gönlümce anca bunları alabilirim. Ha bi de makarnayı kavurmaya margarin...

Canınız hicbir şey isteniyorsa demek...
Bir de kiyafete duskunum, eksik etmem demissiniz, her ay bikac parca kiyafet alsaniz 500 tl eder zaten, lcw de bile bir pantolon 100 tl olmus, saglam sakacisiniz ama, kimse yemedi.

200 tl atmak valla bravo..

ben bı pazara gıdıyorum 100 tlden asagı tutmuyor ..sadece pazarla da kalınmıyor ki marketi ıvırı zıvırı ..

Canınız hicbir şey isteniyorsa demek...
Bir de kiyafete duskunum, eksik etmem demissiniz, her ay bikac parca kiyafet alsaniz 500 tl eder zaten, lcw de bile bir pantolon 100 tl olmus, saglam sakacisiniz ama, kimse yemedi.
Gönlünce alışveriş yapabilen arkadaş konuyu açarken "eve market alışverişi yapıyoruz ...daha ilk hafta herşey bitiyor" demeseydi belki inanırdim sonradan paylaştığı sizin de alintiladiginiz bölüme

Bulgur nohut fasulye un seker koyden geliyor. Bende yazin bisiler kurutuyorum o halde birikim yapamiyoruz. ev kirasi dogalgaz faturalar krediler derken elde bisey kalmiyor

asgari ücretle kenara aylık 200 ti koyabiliyorsanız siz bize akıl verin....Ben de eşimde öğretmeniz... biz kenara para koyamadık henüz bi geçen ay işte koyduk o da bakalım bize nasip olacak mı ?

Kızlar önümüz yaz benim bu kış dilim epey yandı, sebze fiyatlarından. Yazdan nohut fasulye bulgur pirinç, artı konserve sebzeler alıp stok yapıcam.
Ne hallere düştük ya tüm bunlar normal mi aklım almıyor.

Fiyatlar pahalı olmasaydı da konserve filan yap İnan kışın daha güzel şeyler yemiş oluyorsun. Geçen yaz 20 kg dan domates konserveleri yaptım böyle güzel yedikki Menemen yaptık onunla domates çorbası yemeklerin içine birer kaşık koydum. Bazıları da domates pahalı olacak diyor ki en fazla 3 tl olur salçalık sanki kışın çok ucuz oluyor da 10 tl en az oda gözümü kapatsam ne yediğimi anlamam . İlla paha için diye düşünme düşündükçe daha çok sinirleniyorsun

Ben bu pazar domatesi 2 liradan aldım. Sanmıyorum 3 tl olsun. Gerçi 2 liradan aldıklarım Allah bilir hangi sınır kapısından dönenler idi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…