- 8 Mart 2019
- 129
- 287
-
- Konu Sahibi Nutellasever0
Yaa bende cok mu savurganım diye yakınıyordum:)
Esimin maasi 4 bin 3 aydan 3 ayada ikramiye var kenarda 1 lira yok sen yine iyi atiyosun kenaraÖzellikle evli asgari ücretle çalısan 2 kişilik ailelere soruyorum. Eşim asgari ücret alıyor aylık 500 TL alısverese gidiyor, 500 borca, geri kalanını bitiyoruz artık eşimden habersiz birikim yapmaya basladım ama aylık en fazla 200 TL atabiliyorum geri kalanı nereye gidiyor anlamıyorum alıs veris yapsak bile 1 hafta sonra evde hic bisey kalmamıs oluyor bereketi yok sanırım. Ne cimriyim nede savurgan öyle marka takıntım da yok ama asgari ücretle büyük aile gecinderelere şaşıyorum. Sizler nasıl ssglıyorsunuz geciminizi
Yürü beeee:)Bende bozuk para kumbarasi var
Kağıtları esimin bilmedigi yerde biriktiriyorum sonra ona veriyorum bana ceyrek al bana gram al vs diye
Ne hikmetse hep 20 30 tl eksik oluyor
Hatta az evel 230 tl verdim 20 ekleyecek gram altin alcak yarin.
Haziran ayinda hedefim çeyrek almak.
Kaynanadan babadan kocadan harclik alcam sonucta bayram
Bu sekilde devam et sen bozuk para kumbarasi da yap ama asgari ucretle geciniyormussunuz bence yine de iyi yani
Yook canımız ne istiyorsak alıyoruz arada yemege bile cıkıyoruz kıyafete cok düşkünüm onu da eksik etmem ama bana 200 TL az gibi geldi asgari ücretle kocaman aileleri geçindiren insanlar var biz2kişi anca yetiyor. Kenara attiğimi eşim bilse onuda harcar
Tahminim; sadece fiyonk makarna değil gönlünce fiyonk makarna düdük makarna çıbık makarna boncuk makarna alıyor. Aylık 500’e gönlümce anca bunları alabilirim. Ha bi de makarnayı kavurmaya margarin...Nasıl alışverişte istediklerinizin alıyorsunuz kısmıyorsunuz acaba merak ettim ?
Yook canımız ne istiyorsak alıyoruz arada yemege bile cıkıyoruz kıyafete cok düşkünüm onu da eksik etmem ama bana 200 TL az gibi geldi asgari ücretle kocaman aileleri geçindiren insanlar var biz2kişi anca yetiyor. Kenara attiğimi eşim bilse onuda harcar
Gönlünce alışveriş yapabilen arkadaş konuyu açarken "eve market alışverişi yapıyoruz ...daha ilk hafta herşey bitiyor" demeseydi belki inanırdim sonradan paylaştığı sizin de alintiladiginiz bölümeCanınız hicbir şey isteniyorsa demek...
Bir de kiyafete duskunum, eksik etmem demissiniz, her ay bikac parca kiyafet alsaniz 500 tl eder zaten, lcw de bile bir pantolon 100 tl olmus, saglam sakacisiniz ama, kimse yemedi.
Fiyatlar pahalı olmasaydı da konserve filan yap İnan kışın daha güzel şeyler yemiş oluyorsun. Geçen yaz 20 kg dan domates konserveleri yaptım böyle güzel yedikki Menemen yaptık onunla domates çorbası yemeklerin içine birer kaşık koydum. Bazıları da domates pahalı olacak diyor ki en fazla 3 tl olur salçalık sanki kışın çok ucuz oluyor da 10 tl en az oda gözümü kapatsam ne yediğimi anlamam . İlla paha için diye düşünme düşündükçe daha çok sinirleniyorsunKızlar önümüz yaz benim bu kış dilim epey yandı, sebze fiyatlarından. Yazdan nohut fasulye bulgur pirinç, artı konserve sebzeler alıp stok yapıcam.
Ne hallere düştük ya tüm bunlar normal mi aklım almıyor.
Ben bu pazar domatesi 2 liradan aldım. Sanmıyorum 3 tl olsun. Gerçi 2 liradan aldıklarım Allah bilir hangi sınır kapısından dönenler idi.Fiyatlar pahalı olmasaydı da konserve filan yap İnan kışın daha güzel şeyler yemiş oluyorsun. Geçen yaz 20 kg dan domates konserveleri yaptım böyle güzel yedikki Menemen yaptık onunla domates çorbası yemeklerin içine birer kaşık koydum. Bazıları da domates pahalı olacak diyor ki en fazla 3 tl olur salçalık sanki kışın çok ucuz oluyor da 10 tl en az oda gözümü kapatsam ne yediğimi anlamam . İlla paha için diye düşünme düşündükçe daha çok sinirleniyorsun