Nasıl birikim yapıyorsunuz?

Ben bu pazar domatesi 2 liradan aldım. Sanmıyorum 3 tl olsun. Gerçi 2 liradan aldıklarım Allah bilir hangi sınır kapısından dönenler idi.
İşte öyle düşünürsen aç kalırsın mecbur birşeyler yenecek . Ben fazla kafama takmıyorum gidip BİM’den A101’den süt yoğurt vb almam mesela o elimde birşey ama domates şu bu onların çaresi yok keşke olsa

hiç dışarıdan süt yoğurt almıyor musunuz.

ben yoğurdu evde yapmaya başlamadım daha ya, sütü de güvenilir biri olmadığından alamıyorum

hiç dışarıdan süt yoğurt almıyor musunuz.

ben yoğurdu evde yapmaya başlamadım daha ya, sütü de güvenilir biri olmadığından alamıyorum
Yoğurt ev yapımı alıyoruz burada bir organikçi var her alan çok memnun . Ama bana hamile olduğum için mi bilemiyorum ahır kokusu geliyor herkes sana öyle geliyor mis gibi diyorlar . Anca sarımsaklı yoğurdunu ve yoğurt çorbasını yiyorum oda salçalı biberli olunca ancak . Sütü de birşah dost vb almıyorum . Torku Pınar migrosun sütü de iyi sek üretiyor . Hergün bir bardak mecbur süt içiyorum

aa doğru takvimi görmedim ben, hamilesiniz tabi ayriyeten dikkat gerekiyor. cevinizi de ihmal etmeyin bol bol yeyin:)

beslenme olayına dikkat etmeye calısıyorum, krep için bile un koyasım gelmiyor, tam buğday unu falan atıyorum ama o da masum değil tabi. ama eşim tatlılar için falan mecbur o ilk saydığınız markaları alıyor valla.. of of her açıdan sıkıntı

Aman takma kafana ya bende aynen böyleydim baktım olay başka yerlere gidiyor artık sakinleştim yediklerimizden değil psikolojik sıkıntıdan delirip öleceğim tövbe tövbe

Evlenip mutfak masrafini bile ailesine yıkıp sonra da,

asgari ucretle gül gibi yasiyoruz,

hiiicbi seyimizden kısmıyoruz,

Canimiz ne isterse alıyoruz,

Kiyafete,yemeye,icmeye çok düşkünüz,

Çok şükür paramız bereketli gibi normal insanlarin akliyla alay etmeye calisan konulardan sıkıldım.

Muhtemelen temel ihtiyaclarinizi aileler karsiliyor, siz de asgari ucretle gül gibi gecindiginizi zannedip hicbi seyimden kismam gibi gercek hayatla bagdasmayan yorum yapma cüretini buluyorsunuz kendinizde.

Asgari ücretle nasılda güzel geçiniyoruz gösterişi olsun yeter ki 500 tl lik herşeyi istedikleri gibi alıyorlarmış

Hiç birikim yapamıyorum. Gelirimiz asgari ücretin 3 katı civarı ,2 bin kiraya gidiyor aidattı faturalardı en az 3 bin oluyor. 2 çocuğum var ve hayat çok pahalı. Bir kuruş atamıyorum kenara. Markete gidiyorum 500 liradan aşağı çıkamıyorum zaten 100 lirası bez 100 lirası mamaları, bu alışveriş de 4 kişilik 2 bebekli aileye 1 hafta ancak yetiyor.

Siz asgarî ücretle değil ailelerin de yardımıyla geçiriyorsunuz, dün iftara misafirim vardı alışverişe çıktım fazla abartmama rağmen 200 TL ödedim, kıştan buzlukta dolu olmayınca etin kilosu da malum.
Konu sinir bozucu hal almış nedense.

Asgari ücretle evini geçindirmeye çalışanlara gerçekten Allah'tan kolaylık diliyorum. Gerçekten imkansıza yakın bence bu geçinme olayı bu devirde hele ki bide üstüne para biriktiriyorum diyen varsa baya sihirbaz falan olmalı

Tam hayattan kesit bir yorum olmuş.

Biz 2 maaşla zor geçinip birikim yapamıyoruz tek asgari maaşla hayatta kalınabildiğine şükretmeli konu sahibi..

Belli ki kira vermiyorlar. Bizim maaşın biri kira bedeli kadar ev kredisine gidiyor.

Bizim de lüks harcamamız yoktur. 500 mutfak masrafı hangi devrin masrafı ki? Markete girip çıkmak en az 60-70tl artık. Eve gelince bir bakıyorsun 4-5 parça..

Bu ay oğluma bes hesabı açtırmaya anca fırsat bulabildim borçlardan. Allah nasip ederse üniversiteye kadar birikim olsun diye.
Her ay benim maaşımdan otomatik çekilsin yoksa benim irademe kalsa 1 ay öderim 2 ay boşlarım..

3 sene önce bir kutu hipp marka mama 30-35₺ di. Geçen baktım 70-80₺ olmuş.
İkinci çocuğu yapsam maması, bezi derken çıplak vatandaş gibi sokağa atarız kendimizi..

Reactions: 000
Valla söylemeye utanuyorum ama eşimin kızkardeşi geldi bir akşam kaldı, evde biz ne varsa yiyorduk onun için alışveriş yaptık 100 ‘den fazla tuttu. 100 de harçlık verdik. 25 de biletini aldık dönüş için. 250 tl yani bir haftalık mutfak masrafımı bir günlük misafire yatırdık. Bunlar söylenmez ayıp belki ama işin gerçek yüzü de bu...

Hepimiz benzeri şeyleri yasıyoruz, misafir ağırlamak bile ciddi maddi külfet oluyor maalesef.

Ben normal bir ilcede yasiyorum.
Kira:550
Aylik benzin: 500
Aylik sut yumurta:200
Elektirik:bu ay 240tl
Su:40
Aylik pazar 200tlazarda olsa cok pahali
Market 500 geçiyor.oda normal kuru gıda.
Örneğin aksam tatli aldi esim 55tl .dondurma ve pude 77 lira vermiş.
Askeri ucretle aylik 200tl bir yere atma cok iyi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…