- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.327
-
- Konu Sahibi Nutellasever0
Ben bu pazar domatesi 2 liradan aldım. Sanmıyorum 3 tl olsun. Gerçi 2 liradan aldıklarım Allah bilir hangi sınır kapısından dönenler idi.
Geçen gün okudum haberlerde
O sınır kapılarından dönenler hep ilaçlı böcekli gıdalarmış
İşte öyle düşünürsen aç kalırsın mecbur birşeyler yenecek . Ben fazla kafama takmıyorum gidip BİM’den A101’den süt yoğurt vb almam mesela o elimde birşey ama domates şu bu onların çaresi yok keşke olsaBen bu pazar domatesi 2 liradan aldım. Sanmıyorum 3 tl olsun. Gerçi 2 liradan aldıklarım Allah bilir hangi sınır kapısından dönenler idi.
hiç dışarıdan süt yoğurt almıyor musunuz.İşte öyle düşünürsen aç kalırsın mecbur birşeyler yenecek . Ben fazla kafama takmıyorum gidip BİM’den A101’den süt yoğurt vb almam mesela o elimde birşey ama domates şu bu onların çaresi yok keşke olsa
Yoğurt ev yapımı alıyoruz burada bir organikçi var her alan çok memnun . Ama bana hamile olduğum için mi bilemiyorum ahır kokusu geliyor herkes sana öyle geliyor mis gibi diyorlar . Anca sarımsaklı yoğurdunu ve yoğurt çorbasını yiyorum oda salçalı biberli olunca ancak . Sütü de birşah dost vb almıyorum . Torku Pınar migrosun sütü de iyi sek üretiyor . Hergün bir bardak mecbur süt içiyorumhiç dışarıdan süt yoğurt almıyor musunuz.
ben yoğurdu evde yapmaya başlamadım daha ya, sütü de güvenilir biri olmadığından alamıyorum
aa doğru takvimi görmedim ben, hamilesiniz tabi ayriyeten dikkat gerekiyor. cevinizi de ihmal etmeyin bol bol yeyin:)Yoğurt ev yapımı alıyoruz burada bir organikçi var her alan çok memnun . Ama bana hamile olduğum için mi bilemiyorum ahır kokusu geliyor herkes sana öyle geliyor mis gibi diyorlar . Anca sarımsaklı yoğurdunu ve yoğurt çorbasını yiyorum oda salçalı biberli olunca ancak . Sütü de birşah dost vb almıyorum . Torku Pınar migrosun sütü de iyi sek üretiyor . Hergün bir bardak mecbur süt içiyorum
Aman takma kafana ya bende aynen böyleydim baktım olay başka yerlere gidiyor artık sakinleştim yediklerimizden değil psikolojik sıkıntıdan delirip öleceğim tövbe tövbeaa doğru takvimi görmedim ben, hamilesiniz tabi ayriyeten dikkat gerekiyor. cevinizi de ihmal etmeyin bol bol yeyin:)
beslenme olayına dikkat etmeye calısıyorum, krep için bile un koyasım gelmiyor, tam buğday unu falan atıyorum ama o da masum değil tabi. ama eşim tatlılar için falan mecbur o ilk saydığınız markaları alıyor valla.. of of her açıdan sıkıntı
valla hepsini sirkeli suda beklettim yıkadım elden gelen budur.
Annem kurumu dirimi yolluyor canm ufak tefek kaynanam 500 TL borc var 1500 TL bize kalıyor en az 150 TL kenara atıyorum bin200 TL bize kalıyor tabi arada mesailerle çıkıyor fiyat. Allaha şükür yeme içme çok rahat canımız ne isterse alırız ama 500 TL 2 kişi için cok pahalı geliyor bana
Asgari ücretle nasılda güzel geçiniyoruz gösterişi olsun yeter kiEvlenip mutfak masrafini bile ailesine yıkıp sonra da,
asgari ucretle gül gibi yasiyoruz,
hiiicbi seyimizden kısmıyoruz,
Canimiz ne isterse alıyoruz,
Kiyafete,yemeye,icmeye çok düşkünüz,
Çok şükür paramız bereketli gibi normal insanlarin akliyla alay etmeye calisan konulardan sıkıldım.
Muhtemelen temel ihtiyaclarinizi aileler karsiliyor, siz de asgari ucretle gül gibi gecindiginizi zannedip hicbi seyimden kismam gibi gercek hayatla bagdasmayan yorum yapma cüretini buluyorsunuz kendinizde.
Siz asgarî ücretle değil ailelerin de yardımıyla geçiriyorsunuz, dün iftara misafirim vardı alışverişe çıktım fazla abartmama rağmen 200 TL ödedim, kıştan buzlukta dolu olmayınca etin kilosu da malum.Canm 2yıldır kurban etimizi benim ailem ve eşimin ailesi veriyor. Yazın buzlugumu doldururum konservelerimi yaparım kışın onları kullanırız tarhananam eriştem VS ailem karşılar. Ama markete gittiğimiz zaman canımız ne isterse alırız alışverişten kısmayız ama iki kişi için 500 TL çok geliyor tabi ıvız zıvır alişverişle daha çok olur fiyatı
Asgari ücretle evini geçindirmeye çalışanlara gerçekten Allah'tan kolaylık diliyorum. Gerçekten imkansıza yakın bence bu geçinme olayı bu devirde hele ki bide üstüne para biriktiriyorum diyen varsa baya sihirbaz falan olmalıÖzellikle evli asgari ücretle çalısan 2 kişilik ailelere soruyorum. Eşim asgari ücret alıyor aylık 500 TL alısverese gidiyor, 500 borca, geri kalanını bitiyoruz artık eşimden habersiz birikim yapmaya basladım ama aylık en fazla 200 TL atabiliyorum geri kalanı nereye gidiyor anlamıyorum alıs veris yapsak bile 1 hafta sonra evde hic bisey kalmamıs oluyor bereketi yok sanırım. Ne cimriyim nede savurgan öyle marka takıntım da yok ama asgari ücretle büyük aile gecinderelere şaşıyorum. Sizler nasıl ssglıyorsunuz geciminizi
Bereketle alakalı değil bence.
Mesela bir paket peyniri geçen hafta aldığın fiyattan alamıyorsun.Mutlaka zam gelmiş oluyor.
Sebze, meyve, süt, peynir, tavuk artık ucuz değil.
Zaten et fiyatlarını geçtim.
Pastahaneye gidiyorsun bir kutu şekerpare almak istiyorsun kilosu olmuş 40 tl.
Yahu şerbetli tatlı, içinde fıstık yok bir şey yok.
Geçim çok zor.
Hele asgari ücretle 1 veya 2 çocuk büyütenler nasıl geçiniyorlar, hala çözemiyorum.
Hayat şu an aşırı pahalı.
Ama dışarıda çay, kahve içmeyin.
Sigara içiyorsanız bırakın.
Bir de sebze ve meyvede halk günlerini takip edin.
Ve birikimsiz çocuk düşünmeyin.
Bir kutu mama 100 küsür liradan başlıyor.Diğer masraflarla her ay en az 1000 tl gider.Geçim çok zor.
Ama gene de 200 tl ,200 tl dir.
Devam edin az az da olsa.
Valla söylemeye utanuyorum ama eşimin kızkardeşi geldi bir akşam kaldı, evde biz ne varsa yiyorduk onun için alışveriş yaptık 100 ‘den fazla tuttu. 100 de harçlık verdik. 25 de biletini aldık dönüş için. 250 tl yani bir haftalık mutfak masrafımı bir günlük misafire yatırdık. Bunlar söylenmez ayıp belki ama işin gerçek yüzü de bu...Siz asgarî ücretle değil ailelerin de yardımıyla geçiriyorsunuz, dün iftara misafirim vardı alışverişe çıktım fazla abartmama rağmen 200 TL ödedim, kıştan buzlukta dolu olmayınca etin kilosu da malum.
Konu sinir bozucu hal almış nedense.
Hepimiz benzeri şeyleri yasıyoruz, misafir ağırlamak bile ciddi maddi külfet oluyor maalesef.Valla söylemeye utanuyorum ama eşimin kızkardeşi geldi bir akşam kaldı, evde biz ne varsa yiyorduk onun için alışveriş yaptık 100 ‘den fazla tuttu. 100 de harçlık verdik. 25 de biletini aldık dönüş için. 250 tl yani bir haftalık mutfak masrafımı bir günlük misafire yatırdık. Bunlar söylenmez ayıp belki ama işin gerçek yüzü de bu...