- Konu Sahibi Nutellasever0
-
Aylik 200 atiyosaniz asgari ücretle helal olsun size vallaÖzellikle evli asgari ücretle çalısan 2 kişilik ailelere soruyorum. Eşim asgari ücret alıyor aylık 500 TL alısverese gidiyor, 500 borca, geri kalanını bitiyoruz artık eşimden habersiz birikim yapmaya basladım ama aylık en fazla 200 TL atabiliyorum geri kalanı nereye gidiyor anlamıyorum alıs veris yapsak bile 1 hafta sonra evde hic bisey kalmamıs oluyor bereketi yok sanırım. Ne cimriyim nede savurgan öyle marka takıntım da yok ama asgari ücretle büyük aile gecinderelere şaşıyorum. Sizler nasıl ssglıyorsunuz geciminizi
"Bi makinemiz var ondan da gelir oluyor"Kira vermiyosunuz anladığım kadarıyla. Girebileceğiniz gün varsa günlere girebilirsiniz. Yada bankaların altın hesapları oluyo paranız kadar alabiliyosunuz küçük küçük birikmiş oluyo. İlla 1 gr almak zorunda değilsiniz 100 liranız varsa okadarlık alın. Eşim asgariden biraz fazla alıyo ben çalışmıyorum ayrıca bi makinemiz var ondanda bi gelirimiz oluyo ben dediğim şekilde yapıyorum. Dediğiniz gibi 500 yetmiyo mutfağa bide bizim bebek var.
Harbiden hesap yapınca yetiyor ama ayın 30’u olmadan prr uçmuş.İki memur maaşıyla sadece bireysel emeklilik birikimi yapabiliyoruz.
Hesap kitap yapınca yeter gibi geliyor ama ayın 15'inde elimizde para kalmıyor. Biz de anlamadık nereye gidiyor bu paralar...
Bu hesap mümkün değil tutmaz. Geçen sene pazara 100 lira ile gider dolu dolu alır, son 3-5 liraya da simit alir gelirdik. Inanin bu sene 100 lira ile pazar arabasi yarida geliyoruz.Asgari ücrette neyin birikimi, 500 tl aylık alışverişe basıl yetiyor. Haftasa bir markete gitsem minimum 100, pazar da minimum 100. Etti sana aylık 800 tl. Et süt yumurta tereyağ bunlar zaten hep tüketilen ve faturayı yükselten şeyler. Bence biz size birikim tavsiyesi vermeyelim siz bize aylık 500 market sırrını verin.
Aklıma ilk gelen bitcoin oldu :)"Bi makinemiz var ondan da gelir oluyor"
Bu kismi anlamadim, rica etsem aciklayabilir misiniz, makine nedir?
Bu hesap mümkün değil tutmaz. Geçen sene pazara 100 lira ile gider dolu dolu alır, son 3-5 liraya da simit alir gelirdik. Inanin bu sene 100 lira ile pazar arabasi yarida geliyoruz.
Lazer makinesi kesim yapmak için."Bi makinemiz var ondan da gelir oluyor"
Bu kismi anlamadim, rica etsem aciklayabilir misiniz, makine nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?