Nasıl birikim yapıyorsunuz?

Allah herkese bol kazançlı meslekler, işler versin inş. lise ve ünv okurken ben de çok sıkıntılar çektim. Hamdolsun rabbim emeklerimin karşılığını verdi. Oğlum da benim yaşadığım sıkıntıları çekmez inş. Rabbim herkesin çocuğuna hayırlı işler, bol kazançlar nasip eylesin şu ramazan ayının hürmetine

Paranın değeri kalmadı, her şey ateş pahası. Ama yöneticilerin konuşmalarına bakarsan şükretmeliyiz her zaman. Bize şükretmemizi söyleyen adamların altındaki arabayı biz yolda bile göremiyoruz.

Asgari ücret 2000 oldu ama herşey çok pahalı olduğu için artık yetmiyor. Bu insanları asgari ücretle geçinmeye zorunlu kılanlar utansın ne diyelim...

Siz çalışıyor musunuz?
Calismiyorsaniz 200 TL biriktirerek bir mucizeyi imza arıyorsunuz.
500 TL borç
500 TL alışveriş.yasiyoruz çünkü mutfak alışverişi bitmiyor.bitmesi için yememek ya da ölmek lazım.
Faturalar? Elektrik su ısınma telefonlar internet?

Geriye ne kalıyor? Ve nereye harcayıp nasıl artiriyorsunuz ben size sorayım?
Hayatım boyunca tutumlu oldum ama benim matematiğim yetmedi yazdiginiza.vallahi tebrik ederim

Son düzenleme:
elektriği dogazgazi kısıtlıyorsa bir bi başari...;
2020 lira asgari ücret.. bide istanbulda degilse .
geçimi kolaydi.:) ben çok insangördüm tek maaşla asgari ile gül geçinenleri.

Kendimden örnek vereyim, son beş senede aylık kazancım tl bazında artsa da dolar bazında yarı yarıya düştü. Yani herşeyin fiyatının en az iki kat arttığını düşünün ya da tersi olarak gelirinizin yarıya düştüğünü. O yüzden asgari ücretle aylık 200 tl biriktirmeniz başarı, ki ben eksik bilgi verdiğinizi ve iki kişi asgari ücret aldığınızı düşünüyorum, diğer türlüsü harbi başarı yani. Belki borçlarınız biterse yeni taksitlerden kaçınarak biraz daha birikim yapabilirsiniz. Şu dönemde ne kadar az borç-ne kadar çok birikim o kadar iyi.

Çalışmıyorum canö

Yaa bende cok mu savurganım diye yakınıyordum:)

Yok canm sadece eşim çalıyor kendi evimiz sadece 500 TL borc gerisi eve gidiyor 200 TL de artırabilersem kenara atıyorum

2000tlnin içinde hepsini ödüyoruz ama eşimin mesaileriyle ikibin300 buluyor aylık

Yook canımız ne istiyorsak alıyoruz arada yemege bile cıkıyoruz kıyafete cok düşkünüm onu da eksik etmem ama bana 200 TL az gibi geldi asgari ücretle kocaman aileleri geçindiren insanlar var biz2kişi anca yetiyor. Kenara attiğimi eşim bilse onuda harcar

Annem kurumu dirimi yolluyor canm ufak tefek kaynanam 500 TL borc var 1500 TL bize kalıyor en az 150 TL kenara atıyorum bin200 TL bize kalıyor tabi arada mesailerle çıkıyor fiyat. Allaha şükür yeme içme çok rahat canımız ne isterse alırız ama 500 TL 2 kişi için cok pahalı geliyor bana

Canm 2yıldır kurban etimizi benim ailem ve eşimin ailesi veriyor. Yazın buzlugumu doldururum konservelerimi yaparım kışın onları kullanırız tarhananam eriştem VS ailem karşılar. Ama markete gittiğimiz zaman canımız ne isterse alırız alışverişten kısmayız ama iki kişi için 500 TL çok geliyor tabi ıvız zıvır alişverişle daha çok olur fiyatı

Allah bereketinizi artırsın ne diyeyim.4.5 sene önce
maasi net 2650 olan isimden 1yillik evliyken ayrıldım yemek kartı vardı maasima ek olarak..tabi özel sağlık bes katkısı falan...çok tutumluyumdur ama ben öyle çok da canımın istediği şeyleri ölçüp tartip alırdım.ertelerdim bazen artırabilmek için.kiram vardı hadi onu bile dussem 2000 TL ...buyuksehirde... o zaman 200 TL zor artardı.yani eşinizin maaşı 2300olsa bile bu zamanda canımızin istediğini alabiliyoruz dışarıda da yemek yiyoruz demeniz bana çok ütopik geldi.bin maşallah.allah duzeninizi bozmasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…