- 21 Haziran 2016
- 9.255
- 25.574
-
- Konu Sahibi Nutellasever0
240 tl elektrik çok fazla değil mi hangi şehirBen normal bir ilcede yasiyorum.
Kira:550
Aylik benzin: 500
Aylik sut yumurta:200
Elektirik:bu ay 240tl
Su:40
Aylik pazar 200tlazarda olsa cok pahali
Market 500 geçiyor.oda normal kuru gıda.
Örneğin aksam tatli aldi esim 55tl .dondurma ve pude 77 lira vermiş.
Askeri ucretle aylik 200tl bir yere atma cok iyi..
Ama 1 haftalığına !! Geri kalan 3 hafta ne yaptıklarını anlatmak istemedi arkadasimizAsgari ücretle nasılda güzel geçiniyoruz gösterişi olsun yeter ki500 tl lik herşeyi istedikleri gibi alıyorlarmış
Ben çalışmıyorum evde biri yeni doğan olmak üzere iki çocuk var. Bizde asgari ücretle yaşıyoruz. Birikim yapamıyoruz. Ama çok şükür kıt kanat yaşıyoruz. Kıt kanat diyorum çünkü burada ki insanların çoğunun yaptığını biz yapmıyoruz yapamıyoruz. (Herkesi kastetmiyorum ama bunu yapan birsürü insan var diye dusunuyorum)
Misal her disarı çıktığımızda bu güzelmiş bu indirimdeymis diye kıyafet almayız. Sadece ihtiyaç neyse onu almaya çıkarız.
Dışarda çok sık yemek yemeyiz.
Marketlerden meyve sebze almayız. Pazarla market arasında çok büyük fark var çünkü.
Eve lüzumsuz alışveriş yapmayız sadece lazım olan şeyleri alırız.
Suan çocuk doğduğu için ekstra masraflar oluyor. Yoksa kışın değil ama yazın bende 100 200 kenara atabilirdim
Aidat okul masrafi 3 cocugu yazmamisimBen normal bir ilcede yasiyorum.
Gazi antep240 tl elektrik çok fazla değil mi hangi şehir
Ben normal bir ilcede yasiyorum.
Oturdugum apt daha sanayi elektirigi kullanıyormuş. Bide ben bu ay bahar temizlihlgi yaptim 1hafta c.makinesi calisti.ona bagliyorumElektrik neden o kadar ki?
1 kg tatlı almıyoruz valla. Zaten bitiremeyiz dolapta kalır da genelde nefsimizi köreltsin mantığıyla bakıyoruz. Anca misafirliğe giderken fazla alırız..
Konu sahibi destek aldığı için geçinebiliyor.Tam hayattan kesit bir yorum olmuş.
Biz 2 maaşla zor geçinip birikim yapamıyoruz tek asgari maaşla hayatta kalınabildiğine şükretmeli konu sahibi..
Belli ki kira vermiyorlar. Bizim maaşın biri kira bedeli kadar ev kredisine gidiyor.
Bizim de lüks harcamamız yoktur. 500 mutfak masrafı hangi devrin masrafı ki? Markete girip çıkmak en az 60-70tl artık. Eve gelince bir bakıyorsun 4-5 parça..
Bu ay oğluma bes hesabı açtırmaya anca fırsat bulabildim borçlardan. Allah nasip ederse üniversiteye kadar birikim olsun diye.
Her ay benim maaşımdan otomatik çekilsin yoksa benim irademe kalsa 1 ay öderim 2 ay boşlarım..
3 sene önce bir kutu hipp marka mama 30-35₺ di. Geçen baktım 70-80₺ olmuş.
İkinci çocuğu yapsam maması, bezi derken çıplak vatandaş gibi sokağa atarız kendimizi..
Oturdugum apt daha sanayi elektirigi kullanıyormuş. Bide ben bu ay bahar temizlihlgi yaptim 1hafta c.makinesi calisti.ona bagliyorum
Orada da pahalanmış süt boşuna gitmeValla ben 5 litresi 25 liradan süt alıyorum sanıyorum enayiyim
Git bime al 2 liradan dost yarım yağlı işte süt mü süt
Herkesin gelir ve gider seviyeleri farklı olduğu için kıyas yapmak yanlış olur zatenForumdaki ekonomi-finans bölümünde gezince psikolojim bozulmustu, masallah ablalar çatır çatır birikim yapıyor, ben kira vermedigim halde niye ay sonu gelmeden maaş bitiyor nasıl düzene girecek maddiyatimiz diye üzülüyodum, gerci çok taksit ödüyoruz ama yine de canım sıkılıyodu. Bu konuya bakınca yalnız olmadığımı anladım. Allah hepimizin Rezzak ismiyle rızkını artırsın geçim kolaylığı versin inşallah
Çok dogru gerçekten bu bir başarıAsgari ucretle 200 tl kenara koyabiliyorsaniz siz fikir verin insanlara nasil yaptiginiza dair.
Oldukca buyuk bir seyi basarmissiniz.
Kutluyorum.
Konu sahibi destek aldığı için geçinebiliyor.
Gerçi geçinmeden geçinmeye fark var.
Haftada et, tavuk, balık kaç kere tüketiliyor?
Meyve kaç porsiyon yeniyor?
Peynir ve süt sofrada var mı?
Bunlar önemli.Yoksa her gün makarna,ekmek,pilâv ile de beslenen ben geçiniyorum diyebilir.
O geçinmek olmaz işte. O ölmemek için kalori almak oluyor.
Geçende misafirliğe gidecektim.Cevizli bir tatlı aldım yarım kilo.Kilosu 96 tl olmuş ya 96.Şok oldum.12 tane cevizli tatlıya 48 tl ödedim.Moralim bozuldu.
Siz bilinçlisiniz.2.çocuk hakkında dediklerinize katılıyorum.Bu devirde sağlam bir gelir yok ise tek çocuk olmalı.O çocuk iyi yetiştirilmeli.Şimdiden oğlunuzu güzel yetiştirmek için uğraşıyorsunuz ne güzel.
Ama size şunu diyeyim toplumda ne kadar asgari ücretli var ise çoğunun 3,4,5 çocuğu var.2 çocuğu olan bile nadir.Hatta tek çocuğum olsun okutayım diyen hiç görmedim.
O yüzden bu düzen sürüp gidiyor.Ve asgari ücretle geçinmek değil de ölmemek için hayatta kalma durumu yaşanıyor.
Bilinçli birisiniz.Keşke sizin gibi nicelik değil nitelik önemli diye bakanlar çoğalsa.
Valla ben 5 litresi 25 liradan süt alıyorum sanıyorum enayiyim
Git bime al 2 liradan dost yarım yağlı işte süt mü süt
Bimi gömmeyelim ya o olmaza biz açız açBimden günlük süt alıyorum valla.
Yok gömmem ne haddime, oraya girince kasadan şen şakrak ayrılıyoruz utanmasak halay çekerek çıkıcaz.Bimi gömmeyelim ya o olmaza biz açız açfakirlerin dostu dost süt yaşasın bim