Nasıl birikim yapıyorsunuz?

240 tl elektrik çok fazla değil mi hangi şehir

Yok yahu pazar ucuz falan değil. Domates biraz ucuzladı bu hafta fark olarak. 2,5 tan aldım bu hafta. Ama çok çeşitli fiyatlar vardı.

Bir yaz meyvesi alalım desen 10-15 diye gidiyor. Yarım kilo aldık hep bu hafta kirazı çileği..
Ortalama boy bir karpuz 25-30₺ geliyor yahu

Semt pazarına yakın bazı marketler o gün müşteri çekmek için indirim yapıyor asıl onları takip etmek lazım..

Aidat okul masrafi 3 cocugu yazmamisim

Elektrik neden o kadar ki?

1 kg tatlı almıyoruz valla. Zaten bitiremeyiz dolapta kalır da genelde nefsimizi köreltsin mantığıyla bakıyoruz. Anca misafirliğe giderken fazla alırız..

Elektrik neden o kadar ki?

1 kg tatlı almıyoruz valla. Zaten bitiremeyiz dolapta kalır da genelde nefsimizi köreltsin mantığıyla bakıyoruz. Anca misafirliğe giderken fazla alırız..
Oturdugum apt daha sanayi elektirigi kullanıyormuş. Bide ben bu ay bahar temizlihlgi yaptim 1hafta c.makinesi calisti.ona bagliyorum

Konu sahibi destek aldığı için geçinebiliyor.
Gerçi geçinmeden geçinmeye fark var.
Haftada et, tavuk, balık kaç kere tüketiliyor?
Meyve kaç porsiyon yeniyor?
Peynir,süt, sucuk sofrada var mı?
Bunlar önemli.Yoksa her gün makarna,ekmek,pilâv ile de beslenen ben geçiniyorum diyebilir.
O geçinmek olmaz işte. O ölmemek için kalori almak oluyor.
Geçende misafirliğe gidecektim.Cevizli bir tatlı aldım yarım kilo.Kilosu 96 tl olmuş ya 96.Şok oldum.12 tane cevizli tatlıya 48 tl ödedim.Moralim bozuldu.

Siz bilinçlisiniz.2.çocuk hakkında dediklerinize katılıyorum.Bu devirde sağlam bir gelir yok ise tek çocuk olmalı.O çocuk iyi yetiştirilmeli.Şimdiden oğlunuzu güzel yetiştirmek için uğraşıyorsunuz ne güzel.
Ama size şunu diyeyim toplumda ne kadar asgari ücretli var ise çoğunun 3,4,5 çocuğu var.2 çocuğu olan bile nadir.Hatta tek çocuğum olsun okutayım diyen hiç görmedim.
O yüzden bu düzen sürüp gidiyor.Ve asgari ücretle geçinmek değil de ölmemek için hayatta kalma durumu yaşanıyor.

Bilinçli birisiniz.Keşke sizin gibi nicelik değil nitelik önemli diye bakanlar çoğalsa.

Son düzenleme:
Valla ben 5 litresi 25 liradan süt alıyorum sanıyorum enayiyim
Git bime al 2 liradan dost yarım yağlı işte süt mü süt

Forumdaki ekonomi-finans bölümünde gezince psikolojim bozulmustu, masallah ablalar çatır çatır birikim yapıyor, ben kira vermedigim halde niye ay sonu gelmeden maaş bitiyor nasıl düzene girecek maddiyatimiz diye üzülüyodum, gerci çok taksit ödüyoruz ama yine de canım sıkılıyodu. Bu konuya bakınca yalnız olmadığımı anladım. Allah hepimizin Rezzak ismiyle rızkını artırsın geçim kolaylığı versin inşallah

Herkesin gelir ve gider seviyeleri farklı olduğu için kıyas yapmak yanlış olur zaten

Farkındayım çünkü ikinci çocuk benim en az 3 sene çalışmamam demek. Şimdi oğluma bakan kv ikinciye bakamaz. Gün gelir gözümü karartırmıyım bilemem.

96₺ bir tatlı için ciddi bir lüks şu anda. İnsanın içi acır ya..

Oğlum markette ekstradan bir şey istese alamamak benim ağrıma gider. Mutlaka isteklerine sınır koyuyoruz ama o an ne düşüneceğimi biliyorum ben.
Eğitim amaçlı sınır koymakla, kuruş kuruş hesaplamak zorunda olan mecburiyet çok farklı şeyler.

Sorsan her şey para değil derler. Parasız ne katabileceksin o çocuğa?

Reactions: 000
Ben inanamadım ya nedense.
Şuan aylık net harcamam 3000'i buluyor. Ekstra bu ay kartımdan telefon aldım bir 3000de oraya borcum var. Ben çok mu savurganım elimde para tutmayı mı bilmiyorum anlayamadım. Ama kimsenin 2000 lirayla 200 TL birikim yaptığına da inanamam, hele ki ülkece zam üstüne zam yiyorken. Bir kirazın kilosu 20 TL, bir patatesin kilosu 7 TL. Nasıl geçiniyorsunuz merak ediyorum. Annem bir kişi bir de küçük kardeşim var, 500 lira taş çatlasın 2 hafta yetiyor ona.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…