Nasıl birikim yapıyorsunuz ?

SelinDede

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Mart 2019
213
149
28
Merhabalar, ya ben ne alıyorsam onu ay sonuna doğru bitirmiş oluyorum öyle alışveriş delisi biri de değilim de mesela Doğum günleri vs derken açılmışım hediye alayım derken, mutfak masrafı ve kira haricinde nasıl birikim yapılır?

Merhabalar, ya ben ne alıyorsam onu ay sonuna doğru bitirmiş oluyorum öyle alışveriş delisi biri de değilim de mesela Doğum günleri vs derken açılmışım hediye alayım derken, mutfak masrafı ve kira haricinde nasıl birikim yapılır?
bırıkım yapabılmek ıcın eve gıren mıktar onemlı
sahsen bu zamanda bırıkım yapabılene helal olsun ya da eve 15 bın falan gırmelı kı yatırım ıcın bırıkım mumkun olsun

Washington amca sayesinde :) ben direk döviz yaparım belli miktarını. Kalanı da rahat rahat harcarım. İsterseniz faize atın. Yeter ki hemen çekip kullanamayacağınız bir şey olsun. Bu durumda mecburen birikiyor.

bırıkım yapabılmek ıcın eve gıren mıktar onemlı
sahsen bu zamanda bırıkım yapabılene helal olsun yada eve 15 bın falan gırmelı kı yatırım ıcın bırıkım mumkun olsun
Bende çevreye bişiler alayım derken bu ay göçmüşüm 😔 0 lira kaldı maaştan neredeyse ... Ama genel anlamda öyle dediğiniz gibi anca iyi bir şirkette müdür filan olmak lazım.

Washington amca sayesinde :) ben direk döviz yaparım belli miktarını. Kalanı da rahat rahat harcarım. İsterseniz faize atın. Yeter ki hemen çekip kullanamayacağınız bir şey olsun. Bu durumda mecburen birikiyor.
En güzeli cidden öyle de dövizde çok değişken göz korkutucu...

Ben maaşım müsait olmadığı için yapmıyorum ama erkek arkadaşım maaşının bir kısmını dolara çevirip banka hesabına koyuyor maaş günü. Kalan parası bitince harcamaları kısıyoruz mecbur. Çok gerekli bir harcaması olursa (ev taşıdığı için ihtiyacı olmuştu mesela) o paradan kullanıp daha sonra geri koydu.

Çocuğumuz olmadığından düğün borçları da yeni bitti kira mutfak masrafı faturalar yaklaşık 2000 lira yapıyor 1000lirasını keyfi harcıyoruz geriye 3 bin kenarda kalıyor her ay. Ama bazen masraflar atıyor 1000de koyduğumuz oluyor. Biz en minimal seviyede harcamaya çalışıyoruz yani gezerken yerken harcıyoruz ama eve bişey gereksizse alınmaz. İndirim takip edilir vs vs. İstanbulda yaşamadığım için kira ve mutfak masrafım da biraz daha uygun olduğu için rahatlıkla arttırabiliyoruz

Elinize ne kadar kaliyor?
Az çok demeden her ay elinize kalan paradan bir miktarini altin hesabina atın.
Zarar etmemek için kolay kolay dokunmazsiniz paraya.
Mesela 5 k alıyorsam net 1.5 k kalıyordu ki bu ay o da pufff ...

Günlere giriyorum
Kumbarama bozuk para atıyorum (bin lira cıktı kumbaramdan)
Bi de her ay 1 gram altın alırım (o ay zenginsem çeyrek alirim)

Köşede durur. Acil bir ihtiyaçta çıkarır esime veririm. Bana kirli çıkı ne zengin kadınsın diyor:KK66:

Masraf olmazsa yazın gezmeye gideceğim birikimimle :)

Eşimin maaşından belli bir miktar birikim için ayırırız , ekstra birşey olmadıkça o paraya dokunmayız. Aldığınız maaşa göre, maaşı aldığınızda kenara para ayırın.

Günlere giriyorum
Kumbarama bozuk para atıyorum (bin lira cıktı kumbaramdan)
Bi de her ay 1 gram altın alırım (o ay zenginsem çeyrek alirim)

Köşede durur. Acil bir ihtiyaçta çıkarır esime veririm. Bana kirli çıkı ne zengin kadınsın diyor:KK66:

Masraf olmazsa yazın gezmeye gideceğim birikimimle :)
Eşimin maaşından belli bir miktar birikim için ayırırız , ekstra birşey olmadıkça o paraya dokunmayız. Aldığınız maaşa göre, maaşı aldığınızda kenara para ayırın.
Mesela şöyle yapabilirsiniz, her ay bin tl altin hesabina koyup onu yok farzedin.
Harcamalarinizi da buna gore ayarlayin.
Biriktirdikçe hoşunuza gidecektir.
Hepsini yapacağım çok iyi fikirler... Birde çevreme pahalı hediyeler almışım neden böyle yaptım bilmiyorum ondan sıfıra düştüm şu an, kendime bile harcayamadım 😔 1 i gelse rahat edicem .

Birikim zor valla. Ama bence para olarak durmasi tehlikeli alip harcıyorsun en ufak seyde. altin faln yapilmali onlar oldk olmadik bozdurulmuyor. Bide birikm icin kredi karti olayina girmemek gerek ne zaman kredi kartina acılsak 2 3 ay birsey koyamiyoruz kenara.

Birikim zor valla. Ama bence para olarak durmasi tehlikeli alip harcıyorsun en ufak seyde. altin faln yapilmali onlar oldk olmadik bozdurulmuyor. Bide birikm icin kredi karti olayina girmemek gerek ne zaman kredi kartina acılsak 2 3 ay birsey koyamiyoruz kenara.
Aynı ben... Akıp gidiyor para .

Hepsini yapacağım çok iyi fikirler... Birde çevreme pahalı hediyeler almışım neden böyle yaptım bilmiyorum ondan sıfıra düştüm şu an, kendime bile harcayamadım 😔 1 i gelse rahat edicem .
1 lirayi bile boşvermem. Hemen kapar kumbarama atarım. Kumbaramdan 400 tane 1 lira cıktı. Düşünün. Memlekette bozuk para kalmazsa anlayın ki hepsi bende :)

1 lirayi bile boşvermem. Hemen kapar kumbarama atarım. Kumbaramdan 400 tane 1 lira cıktı. Düşünün. Memlekette bozuk para kalmazsa anlayın ki hepsi bende :)
Kumbara cok ise yariyor ama nedense epeydir biz yapmiyoruz kumbara tekrar almaliym. Kumbara dolunca alacagim seyleri ordan aliyordum hic dokunmuyordu birikirkende farkedilmiyor zaten 1,2,5,10derken :)

Ucuz fiyatlı marketlerden alışveriş yapıyorum. Kıyafetlerim, çantalarım, daha doğrusu sahip olduğum hiç bir şey uçuk markalar, pahalı şeyler değildir. Hepsini uygun satan dükkanlardan alırım. Kalitelerinden de son derece memnunum.

İhtiyacımdan fazlasını almıyorum eşyada.
Kullanılıp biten şeyleri de çoklu paket alıyorum, mesela tuvalet kağıdı, su, içecek, yiyecek vs gibi.

İsrafı hiç sevmem. Her konuda hesaplı davranırım bu yüzden de.

Bende açılmayan kumbara var tepeye kadar doldurulur ise bozukluklarla bile sadece 500ü buluyor🙊

X