- 21 Mart 2019
- 213
- 149
- 28
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bırıkım yapabılmek ıcın eve gıren mıktar onemlıMerhabalar, ya ben ne alıyorsam onu ay sonuna doğru bitirmiş oluyorum öyle alışveriş delisi biri de değilim de mesela Doğum günleri vs derken açılmışım hediye alayım derken, mutfak masrafı ve kira haricinde nasıl birikim yapılır?
Bende çevreye bişiler alayım derken bu ay göçmüşüm 0 lira kaldı maaştan neredeyse ... Ama genel anlamda öyle dediğiniz gibi anca iyi bir şirkette müdür filan olmak lazım.bırıkım yapabılmek ıcın eve gıren mıktar onemlı
sahsen bu zamanda bırıkım yapabılene helal olsun yada eve 15 bın falan gırmelı kı yatırım ıcın bırıkım mumkun olsun
En güzeli cidden öyle de dövizde çok değişken göz korkutucu...Washington amca sayesinde :) ben direk döviz yaparım belli miktarını. Kalanı da rahat rahat harcarım. İsterseniz faize atın. Yeter ki hemen çekip kullanamayacağınız bir şey olsun. Bu durumda mecburen birikiyor.
Ben maaşım müsait olmadığı için yapmıyorum ama erkek arkadaşım maaşının bir kısmını dolara çevirip banka hesabına koyuyor maaş günü. Kalan parası bitince harcamaları kısıyoruz mecbur. Çok gerekli bir harcaması olursa (ev taşıdığı için ihtiyacı olmuştu mesela) o paradan kullanıp daha sonra geri koydu.Merhabalar, ya ben ne alıyorsam onu ay sonuna doğru bitirmiş oluyorum öyle alışveriş delisi biri de değilim de mesela Doğum günleri vs derken açılmışım hediye alayım derken, mutfak masrafı ve kira haricinde nasıl birikim yapılır?
Mesela 5 k alıyorsam net 1.5 k kalıyordu ki bu ay o da pufff ...Elinize ne kadar kaliyor?
Az çok demeden her ay elinize kalan paradan bir miktarini altin hesabina atın.
Zarar etmemek için kolay kolay dokunmazsiniz paraya.
Mesela şöyle yapabilirsiniz, her ay bin tl altin hesabina koyup onu yok farzedin.Mesela 5 k alıyorsam net 1.5 k kalıyordu ki bu ay o da pufff ...
Günlere giriyorum
Kumbarama bozuk para atıyorum (bin lira cıktı kumbaramdan)
Bi de her ay 1 gram altın alırım (o ay zenginsem çeyrek alirim)
Köşede durur. Acil bir ihtiyaçta çıkarır esime veririm. Bana kirli çıkı ne zengin kadınsın diyor
Masraf olmazsa yazın gezmeye gideceğim birikimimle :)
Eşimin maaşından belli bir miktar birikim için ayırırız , ekstra birşey olmadıkça o paraya dokunmayız. Aldığınız maaşa göre, maaşı aldığınızda kenara para ayırın.
Hepsini yapacağım çok iyi fikirler... Birde çevreme pahalı hediyeler almışım neden böyle yaptım bilmiyorum ondan sıfıra düştüm şu an, kendime bile harcayamadım 1 i gelse rahat edicem .Mesela şöyle yapabilirsiniz, her ay bin tl altin hesabina koyup onu yok farzedin.
Harcamalarinizi da buna gore ayarlayin.
Biriktirdikçe hoşunuza gidecektir.
Aynı ben... Akıp gidiyor para .Birikim zor valla. Ama bence para olarak durmasi tehlikeli alip harcıyorsun en ufak seyde. altin faln yapilmali onlar oldk olmadik bozdurulmuyor. Bide birikm icin kredi karti olayina girmemek gerek ne zaman kredi kartina acılsak 2 3 ay birsey koyamiyoruz kenara.
1 lirayi bile boşvermem. Hemen kapar kumbarama atarım. Kumbaramdan 400 tane 1 lira cıktı. Düşünün. Memlekette bozuk para kalmazsa anlayın ki hepsi bende :)Hepsini yapacağım çok iyi fikirler... Birde çevreme pahalı hediyeler almışım neden böyle yaptım bilmiyorum ondan sıfıra düştüm şu an, kendime bile harcayamadım 1 i gelse rahat edicem .
Kumbara cok ise yariyor ama nedense epeydir biz yapmiyoruz kumbara tekrar almaliym. Kumbara dolunca alacagim seyleri ordan aliyordum hic dokunmuyordu birikirkende farkedilmiyor zaten 1,2,5,10derken :)1 lirayi bile boşvermem. Hemen kapar kumbarama atarım. Kumbaramdan 400 tane 1 lira cıktı. Düşünün. Memlekette bozuk para kalmazsa anlayın ki hepsi bende :)
Bende açılmayan kumbara var tepeye kadar doldurulur ise bozukluklarla bile sadece 500ü buluyorMerhabalar, ya ben ne alıyorsam onu ay sonuna doğru bitirmiş oluyorum öyle alışveriş delisi biri de değilim de mesela Doğum günleri vs derken açılmışım hediye alayım derken, mutfak masrafı ve kira haricinde nasıl birikim yapılır?