Nasıl birikim yapıyorsunuz ?

Ucuz fiyatlı marketlerden alışveriş yapıyorum. Kıyafetlerim, çantalarım, daha doğrusu sahip olduğum hiç bir şey uçuk markalar, pahalı şeyler değildir. Hepsini uygun satan dükkanlardan alırım. Kalitelerinden de son derece memnunum.

İhtiyacımdan fazlasını almıyorum eşyada.
Kullanılıp biten şeyleri de çoklu paket alıyorum, mesela tuvalet kağıdı, su, içecek, yiyecek vs gibi.

İsrafı hiç sevmem. Her konuda hesaplı davranırım bu yüzden de.
Ben işte hediyeler derken açılmışım en çok onlara gitmiş de şu an para kalmadı gibi bende kendime kızıyorum hesabını bil biraz diye :KK43: en güzelini yapıyorsunuz ...

Kumbara cok ise yariyor ama nedense epeydir biz yapmiyoruz kumbara tekrar almaliym. Kumbara dolunca alacagim seyleri ordan aliyordum hic dokunmuyordu birikirkende farkedilmiyor zaten 1,2,5,10derken :)
Aldığım kumbadra kırılarak acilanlardan. Icinden para alinamamasi lazim. Yoksa eşim para yürütüyor. Eski kumbaramdan para çalarken yakaladım onu. 5 lira çalıyordu. 20 lira koydurdum geri :) . O yüzden kırılanlardan aldım. Daha çalamıyor.

Sonra elime para geçtikçe gider altın alırım. Saklarım. Eşime de söylemem paramı ya da altınımı. Çok zorda kalırsa veririm.

Damlaya damlaya göl oldu. Kumbarami açtım. Tam 1060 lira. Gittim hemen altın aldım :)

Böyle az az. 1 lira.2 lira demeden saklıyorum ben. Büyük birikimler yapamam ki tek maaşla
. Küçük küçük yapiyorum
Zamanla büyüyor.

Aldığım kumbadra kırılarak acilanlardan. Icinden para alinamamasi lazim. Yoksa eşim para yürütüyor. Eski kumbaramdan para çalarken yakaladım onu. 5 lira çalıyordu. 20 lira koydurdum geri :) . O yüzden kırılanlardan aldım. Daha çalamıyor.

Sonra elime para geçtikçe gider altın alırım. Saklarım. Eşime de söylemem paramı ya da altınımı. Çok zorda kalırsa veririm.

Damlaya damlaya göl oldu. Kumbarami açtım. Tam 1060 lira. Gittim hemen altın aldım :)

Böyle az az. 1 lira.2 lira demeden saklıyorum ben. Büyük birikimler yapamam ki tek maaşla
. Küçük küçük yapiyorum
Zamanla büyüyor.
Şeyi merak ettim çevrenize harcama limitiniz var mı başkaları için bu ay maks 100 harcarım gibi? Ben çevreye çok dökmüşüm de annemlerle tartışma yaşadık hatta

Her ay gram altın yapabilirsek öpüyoruz başımıza koyuyoruz efenim😌 çömlek kumbaralarımız var mesela her gün 1 liralar atıyoruz 1 liradan aşağı atmıyoruz çömlek dolana kadar kırmıyoruz dolunca kafadan bi 1000 lira çıkıyor çömlekten onu da direk altın hesabına yatırıyoruz💃💃💃

Birikim yapmıyoruz 3 kuruşu sıkıpta ev koy sahibi olucam diye bunalıma giremem yarin yasayacagimin garantisi yok heleki bu devirde patatesin kilosu 5 lira olmuş gecindigimize şükrediyorum. Ha 2 kişi çalışır sağlam bir gelir düzeyin olur o zaman yapılabilir. Ben geçirdiğim güne bakarım sonrasi ise Allah kerim derim. Evim olsun son model arabam olsun die eşşek gibi çalışıp sağlığımdan olup sonrada kazandığım paraları sağlığıma harcayacaksam varsın param da olmasın

Ben işte hediyeler derken açılmışım en çok onlara gitmiş de şu an para kalmadı gibi bende kendime kızıyorum hesabını bil biraz diye :KK43: en güzelini yapıyorsunuz ...

Aman boşver hediyeyi. :) Benim giderlerimde hediye yok mesela. Haha. Tamam alırım da, yakınlarıma alırım, onda da uçmam. Dikkatli harcayın.

Aman boşver hediyeyi. :) Benim giderlerimde hediye yok mesela. Haha. Tamam alırım da, yakınlarıma alırım, onda da uçmam. Dikkatli harcayın.

Birikim yapmıyoruz 3 kuruşu sıkıpta ev koy sahibi olucam diye bunalıma giremem yarin yasayacagimin garantisi yok heleki bu devirde patatesin kilosu 5 lira olmuş gecindigimize şükrediyorum. Ha 2 kişi çalışır sağlam bir gelir düzeyin olur o zaman yapılabilir. Ben geçirdiğim güne bakarım sonrasi ise Allah kerim derim. Evim olsun son model arabam olsun die eşşek gibi çalışıp sağlığımdan olup sonrada kazandığım paraları sağlığıma harcayacaksam varsın param da olmasın
Aynı kafadayız😂😂😂

Her ay maaşımdan bir miktar parayı Yok sayıyorum
Mesela 4000 tl alıyorum diyelim ama ben kendimi 3750 tl alıyor gibi düşünüp o 250 tl yi kesinlikle bankaya atıyorum
Bünün dışında da her ay ya bir gram ya da bir çeyrek alıyorum
Bu bende kural oldu
Çalıştığım zamandan beri 15 senedir böyle

Maaşı alıp da kalanı biriktiririm dersen o para asla birikmez

Kural baştan Yok saymak bir kısımını

Hediye alarak daha iyi, süper bir yakın olarak gorulmuyorsunuz emin olun. Çok basit hediyeler bile yetebilir. Fazlasına gerek yok. Çünkü bazen alınan hediyeler fazlalık hatta yük bile olabiliyor.

Bizde açılmayan bir kumbara var. Elime geçen kağıt bozuk hemen atıyorum. Aylık belki iki yuzu buluyordur. Kurban için biriktiriyoruz onu mesela. Onun dışında kıyafet ve çantada marka almam. Degmiyor zaten. Etikete para vermek benim mantigima uymuyor. Fuzuli alışveriş yapmıyorum. Tabi şartlar bu zamanda zor. Ama akmasa da damlar yani. Az az da olsa bir kenara atın parayı ve unutun.

Birikim yapmak kira verenler için çok zor.. Hele istanbulda yaşıyorsanız çok daha zor. Burada kiralar çok pahalı çünkü.. Ben her ay 1000 liralık dolar alıyorum. Bide elime geçtikçe 5 lira 10 lira 20 lira kumbaraya atıyorum.. Daha fazlası elimden gelmiyor.. Gelir meselesi bu. Bazı konularda okuyorum, 2500 liraya altın alıyor mesela, bir de 200 dolar alırım diyor bazılar. Gelirin çok iyiyse bunları yapmak kolay gelir :)

X