Nasıl bir yol izlemeliyim yardım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok ya ne vicdanı. Şimdi çevresinden tepki alacaklar ya. Önden alıştırma haklı mıyım haksız mıyım?

Yok ya ne vicdanı. Şimdi çevresinden tepki alacaklar ya. Önden alıştırma haklı mıyım haksız mıyım?
Cocuk kaynana bakiyoken iyiymis, kaynana ölmüş basina kalmis, cok da uzatmadan sepetlemis zaten, hafta sonları gelmesi bile batar olmus anasini aramak istiyomus. Isin özeti bu

Cocuk kaynana bakiyoken iyiymis, kaynana ölmüş basina kalmis, cok da uzatmadan sepetlemis zaten, hafta sonları gelmesi bile batar olmus anasini aramak istiyomus. Isin özeti bu
O zamanda iyi değilmiş. Çocuk eniştesi taradından banyo yaptırılıyormuş, tecavüze uğramış. Oraları okumadın mı

O zamanda iyi değilmiş. Çocuk eniştesi taradından banyo yaptırılıyormuş, tecavüze uğramış. Oraları okumadın mı
Öz babası tarafından eniştenin kucağına bırakılmış bir çocuk.
Konu sahibine bir şey olsa , kendi kızı kimlerin eline kalır kim bilir? Öyle bir adamla evli.

Eşiniz çok, çok hatalı.
Boşanıyor ne oluyor? Çocuklar genelde annede kalıyor.Anne ya bakıcı ya kreş ya aile büyüğüne baktırıp çalışıyor. Akşam evine gelip yine çocuğuna kol kanat geriyor. Ama bunu yapan erkek ne duydum ne gördüm. Babaanneye at, yeni evlilik yap o kadının başına at. Bir tane ya bir tane mi olmaz.
Siz de ayrı hatalısınız. Kocaman çocuklarınız var. Bir de eşinizin kızı. Hepsi ergen. Allah aşkına hiç mi yorulmadınız. Hiç mi kendinizle kalmak istemediniz de 4. çocuğu yaptınız. Bu çocuklar öz çocuğunuz olsa bile günümüz şartlarında bu kadar çocuğa maddi manevi YETEMEZSİNİZ. Olay sadece para değil. Bu çocukların okulu, sınavı, doktor kontrolü, dertleri, sorunları...
Öyle üstten üstten atmıyorum. Kalabalık bir aileyiz. Çok şükür maddi zorluk yaşamadık büyüdüğümüz döneme göre. Ama aynı anda 3 üniversite öğrencisi üçü farklı ilde, bir lise sınavına hazırlanan, bir ilkokul öğrencisi.. Hangi birini düşüneceksiniz.
Şu an hastalansam annem yanıma gelemez. Kız kardeşimin çocuğuna bakıyor. Ablamın çocuğu rahatsız sürekli hastane işleri oluyor. Onunla da ilgileniyorlar tabi ki. Evde liseye giden kardeşim var. Anne baba kaç parçaya bölünebilir?

Hayir üvey ana icin iyiymis, cocuk basinda degildi çünkü
Haa evet evet. Kafası rahattı. Vallahi musoya hak verdim ya. Aklıma o geldi cidden. Bakamayacaksanız günün birinde dert edecekseniz çocuğu olan adamları seçmeyecekseniz diyordu ya. Gerçi o bu şekilde demiyordu ama olsun. Sonrasında mecburen bakacaksınız diyordu.

Bu konu sahibi dana kadar iki evladıyla gelmiş eve onlar sığıyor bu kız sığmıyor ama adamda iş yok işte.

Çocuğa çok üzüldüm ne ana ne baba adam gibi kızı anca başlarındna atma derdindeler. Hele ki tarikat yurdu mudur nedir artık tamemen fiyasko, gariban kız zaten istismara uğramış orda başına kimbilir neler gelir. Bakamıyorsanız arayın sosyal hizmetleri gelip alsınlar en azından kıza devlet adam gibi sahip çıkar.

Keşke iki yasindayken cocugun velayeti o şam babası alacağına evlatlık verseymiş en azından çocuğun aile sahibi olma şansı olurmuş.
2,5 ay once sigarayi birakmistim bi saattir beynim uyusmus durumda birini sondurup digerini yakiyorum. Konudan taciz ve tarikat yurdunu cikarinca benim hikayeme o kadar benziyor ki kalbim aciyor dusundukce.

tabi ben hiç düşünmeden kızı yanıma aldım eşimin bir parçası sonuçta

sana birşey dşyeceğim anne dedi

kızımı sevdiğim zaman kısık sesle sevmek zırunda kalıyorum çünkü annesiz bir kız çocuğu var

döne döne okuyorum. şunları okudukça da tırnaklarımı kemiriyorum.
bu kadar yapaylık olur mu.
küçük yavrum benim "anne" demiş bir de, oluverseydiniz annesi.

Bir de Allah imtihanımı kolaylaştırsın demişsiniz. Siz o imtihandan geçememişsiniz ki zaten.

Bekar bir kadın olarak çocuklu bir beyle evlenip bu serzenişleri yapıyor olsaydınız sorumluluğu kaldıramıyor derdim ama sizde 3 tane daha var zaten, bu çocuğa neden yer yok.

Ayrıca baba olacak adamı da gururlu ve haysiyetli durumundan ötürü tebrik etmek lazım.

sinir bastı, şiştim ben.

Gurur ve haysiyet.. ne kadar uzak değil mi? Yazık o yavruya. Allahım yolunu bahtını açık etsin. Çok güzel yerlere gelsin.

Offf okuyunca şok oldum.

Kendi çocuklarınızı da verseniz şu yatılı dini okula inanın kafanız çok rahat olur.

Kalırsınız son doğan 4. bebekle tek başına sesli sesli seversiniz.

Kızcağızı koruyup kollayacağınıza bide ne olduğu belli olmayan bir kuruma vermek ne demek ya

Kız size anne demiş ya anne güvenmiş bundan ötesi mi var.

Sizin çocuklarınıza babalık yapan adama karşılık sizde onun çocuğuna analık edecektiniz

Baştan sona hatalı , baştan sona yanlışsınız.

Sizde olmayan mantığı 13 yaşında istismara uğrayan ve terk edilen bir çocuktan bekleyemezsiniz.

sanki buraya günah çıkarmak için yazmışsınız.

Yıllardır evladını aramayan öz annaeden ne bekliyorsunuz ?

Bu saate kadar analık yapmayan bundan sonra yapar mı ?

Yemin ederim sizden çok kıza üzüldüm.

Anasını değil babasını sorgulayın bakalım baba olabilmiş mi?

Çok üzüldüm küçük kıza birde yapmacık yapmacık kızımız bilmemne o kadar barizki yapmacıklığınız.
Birde ortadaki çocuklara sahip çıkılıyor gibi hemen üreme peşindesiniz sizin kız çocuğunuzun başına gelemez değilmi hiç bu tür olaylar karma yada ilahi adalet var hanımefendi eninde sonunda gelip sizi bulur merak etmeyin.
Baba demeye dilim varmıyor o eşiniz olacak adam kızına sahip çıkmışmıda tekrar çocuk yapmış .
Birde zaten tacize uğramış çocuğu başlarından atmak için yatılı kursa yollamışlar orada neler yaşıyor çocuk Allah bilir.
Umarım yaşattıklarınızı yaşarsınız eşiniz ile birlikte kalbiniz gibi bir hayat diliyorum size

Çocuğa içim acıdı küçücük yaşta sahipsiz kalmış ve sahipsizliği hiç bitmemiş. Siz bütün suçu anneye atıyorsunuz ama eşinizde aynı bırakmış çocuğu gitmiş bu nasil babalık? Çocuk ne anneden yüzü görmüş ne babadan. Hele siz kızımız diyip duruyorsunuz ama kızınız olarak görmemişsiniz. 3 çocuğa bakıyorsunuzda onu niye yolladınız. Baba buna nasil izin verdi. Eniştesi tarafından tecavüz edilen çocuğu hiç bilmediğiniz tarikatın kollarına bırakmışsınız pessss. Allah'ım o çocuğa maddi manevi ferahlık bolluk versin hayatı boyunca. Para kazanınca zaten hepiniz için kıymetli olur oyyyy yavrum diye dokanırsınız peşinde.

İçinde hiç Allah korkusu olmadan nasıl yaşıyorsunuz sen ve o beceriksiz kocan? :)

Kızına sahip çıkamayan bir adamla evlenip, ondan çocuk yaparken hiç utandın mı? 20 aylık kızın, 20 yaşına geldiğinde bu yaptıklarınız yüzünden yüzünüze tükürecektir.

Keşke okumasaydım konuyu kuzum benim kimbilir neler yaşadı. Anasını boşverin siz kocanız babaanneye sepetlemiş işte çocuğu zamanında o da sahip çıkamamış belli, yaşlı olduğundan belki.. kocanız olan zat kendi çocuğuna sahip çıkamamış ama “elin” iki oğluna çok güzel sahip çıkıyor tebrik ederim.. dua edin Allah size uzun ömür versin size bir şey olsa kocanızın kızınızı sepetleyeceği bir babaanne bile yok hayatta.. anası sorumluluk almıyor işte ne yapacaksınız yapsa bu zamana kadar yapardı zaten zorla kimseye bir şey yaptıramazsınız. Siz bundan sonra eşinizin kızına nasıl davranacağınıza 20 aylık kuzunuza bakarak karar verin azıcık empati yapın yazık.. iki oğlunuzu sığdırmışsınız ama eşinizin bir kızı fazlalık gelmiş hop tarikat yurduna sepetlenmiş. Halbuki o kızın ihtiyacı sevgi ve ilgi..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…