Nasıl bir eş nasıl bir baba anlayamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Böyle herifler maalesef eti, meyveyi, dışarıda yenecek bir yemeği lüks görür. Kuru ekmek, makarnadan başkasını layık görmez, onu da tepene kakar gırtlağın doyuyor işte diyerek. Adamın ayılığına kılıf değil;ama muhtemelen ekonomik girdabın büyük bir etkisi var. Evet alternatif olarak, yavrum bunlar pis evde yaparız diyecek, kocasına ne aldırabilirse yapacak artık. Ailem arkamda da durmaz diyor. Çok da fazla denecek bir şey yok.

Yani bu da ayrı bir ilginç olay değil mi, adamla kaç sene evli kalmışsın, biliyorsun ki ayının ve cimrinin teki, kalkıp da gülerek bebiş hamburger istedi alsana canım demek neyin kafası? Ben çalışmasam, boşanma niyetim yoksa, evliliğimde parasal sorunlar yaşasam hem adama karşı buz gibi olurum yani gülüp canımlı cicimli davranmam, hem de kavga kaynatacağını bildiğim adamla hamburger yeme muhabbetine girip yüz göz olmam. Tuhaf bir kafa.

Böyle herifler maalesef eti, meyveyi, dışarıda yenecek bir yemeği lüks görür. Kuru ekmek, makarnadan başkasını layık görmez, onu da tepene kakar gırtlağın doyuyor işte diyerek. Adamın ayılığına kılıf değil;ama muhtemelen ekonomik girdabın büyük bir etkisi var. Evet alternatif olarak, yavrum bunlar pis evde yaparız diyecek, kocasına ne aldırabilirse yapacak artık. Ailem arkamda da durmaz diyor. Çok da fazla denecek bir şey yok.
Bilmiyorum ki değişik değişik bin türlü adam var. Çok detaya da girmek istemiyorum Yani işte adamin huyunu karısı bilir. Eve alır mı almaz mı ne alır, nasıl davranır. Duruma göre davranmak lazım işte. Hani kadincagiz da aşerdim desem alır belki kızı da üzmez diye düşünmüştür ne diyelim şimdi?

Yani bu da ayrı bir ilginç olay değil mi, adamla kaç sene evli kalmışsın, biliyorsun ki ayının ve cimrinin teki, kalkıp da gülerek bebiş hamburger istedi canım alsana demek neyin kafası? Ben çalışmasam, boşanma niyetim yoksa, evliliğimde parasal sorunlar yaşasam hem adama karşı buz gibi olurum yani gülüp canımlı cicimli davranmam, hem de kavga kaynatacağını bildiğim adamla yemek muhabbetine girip yüz göz olmam. Tuhaf bir kafa.
Kizim gözümün içine bakıyor tartıştım mi bazen yalandan gülmek zorunda kalırsın

Bilmiyorum ki değişik değişik bin türlü adam var. Çok detaya da girmek istemiyorum Yani işte adamin huyunu karısı bilir. Eve alır mı almaz mı ne alır, nasıl davranır. Duruma göre davranmak lazım işte. Hani kadincagiz da aşerdim desem alır belki kızı da üzmez diye düşünmüştür ne diyelim şimdi?
Hamileyim, nazım geçer diye düşünmüştür. Ama koca ayı…

Yani bu da ayrı bir ilginç olay değil mi, adamla kaç sene evli kalmışsın, biliyorsun ki ayının ve cimrinin teki, kalkıp da gülerek bebiş hamburger istedi canım alsana demek neyin kafası? Ben çalışmasam, boşanma niyetim yoksa, evliliğimde parasal sorunlar yaşasam hem adama karşı buz gibi olurum yani gülüp canımlı cicimli davranmam, hem de kavga kaynatacağını bildiğim adamla yemek muhabbetine girip yüz göz olmam. Tuhaf bir kafa.
Canımlı cicimli konuşmasa o evde yaşayamaz ki. Dayak da atıyor olabilir bu adam. Yemek tuzlu oldu diye dövenler var.

Çok üzüldüm çocuğunuza. Belli ki eşiniz bunca yıl size para vermemiş, çocuğunun istediği bir hamburgeri alamayacak durumda. Gerçekten neye güvenip ikinci çocuğu yaptığınızı anlayamıyorum. Bakın sizi geçtim bu iki çocuk haftalık et süt balık sebze ceviz yiyebilecek mi? Sağlıklı beklenebilecek mi? Yani birini makarnayla ekmekle doyururken ikincinin de günahına gireceksiniz.
Bu ikinci biraz büyüdükten sonra bırakabileceğiniz anneniz veya kv niz var mı? Çünkü çocuklarınız için ya kasiyerlik ya gündelikçilik ya da bir fabrikada üretim işçiliği yapıp dünyaya getirdiğiniz çocuklarınıza bakmak zorundasınız.

Ha bi de iyi kötü eşinizi tanırsınız böyle celallenecek tıynıyette bi adama yok aşerdim yok bebek istedi diye neyin nazını niyazını şımarıklığını yapıyorsunuz? Adam zaten mevcut çocuğa değer vermiyor karnınızda bi tane daha var diye size mi verecek?

bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm birbirinden seçilmez demiş karacaoğlan ama bence kesinlikle yoksulluk en kötüsü. hatta bütün kötü şeylerin kaynağı belki. lanet olsun yoksulluğun tüm canlıları cahil, gariban, kimsesiz, çaresiz bıraktığı köleleştirdiği düzene. yaşasın sosyalizm yaşasın örgütlü toplum.
sosyalizm ve örgütlu toplum dediğimde benden nefret edeceğinizi biliyorum. kim bilir belki bir gün siz de kurtuluşun konu sahibi gibi insanların bireysel çabalarına bağlı olmadığını anlarsınız diye yazıyorum. sosyalist olmasanız bile örgütlenmeye inanın. selametle.

Hamileyim, nazım geçer diye düşünmüştür. Ama koca ayı…
Öyledir. Ayı işte. Bunun parası olsa ne olmasa ne 😑 insanın imkanı olmayabilir çok doğal. Ama kalp kırmak niye. Mesela münasip bir dille kızım şimdi alamayız dese günaha mı girer sanki? Ama yok bağırıp çağırıp insanları kendinden soğutacak ki öldükten sonra kendisine bir hayır dua edecek kimse kalmasın 😒

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X