- Konu Sahibi kizilca kiyamet
-
ben mantigini anlamaya calisiyorum tek dedigi su
"bana bir daha teklif edemez evli oldugumuzu ayip gunah oldugunu soyledim" diyor
inanirmisiniz pazar gunu arkadasi 15 kere aradi esim banyodaydi
ve her sefer mesgula atip siliyordum aramalari
israrla aradi
seytan dedi ac telefonu agzindan geleni soyle
sonunda dayanamayip esime dedim
15 kere aradi sor bakalim ne istiyormus adami dellirtmeyin dedim
yanimda aradi niye acmiyon telefonu ben carsiya gidecem bir seyler atistiracam sende gelsene
diyor
bilmiyorum bu duruma dusmemeliydim
kizina karsi cok ilgili bir baba ne dersemde yapar
ama gorev gibi hareket etmeye baslamisti bu son zamanlar
oysa cok keyifliydik daha once
canim cok sikkin cokk
Merhaba arkadaslar,
esimle kavgaliyim, küsüm, kirginim. Nasil bir yol izleyecegimi bilmiyorum. Birbirimizi sucluyoruz ve ilk adimi benden ben ise ondan bekliyorum.
ben hak ettigim ilgiyi gorememekten yakiniyorum. Cocugum 8 aylik calisamiyorum ve ailelerden uzak yasiyoruz dolayisiyla kimsemiz yok burda.
yani benim hic arkadasim yok!
cok sykyliyorum bunaliyorum. Internete takilmak, kitap okumak, tv seyretmek desarj olmama yetmiyor. Anne olmanin disinda hersey anlamsiz geliyor bana.
Esim calisiyor yorucu bir isi var ve hafta sonlari hem bize ( ben ve kizima) hem arkadaslarina vakit ayiriyor. Seviyesiz haz etmedigim arkadaslari!
kaliteli, karakterli iyi niyetli buldugum esim gozumde kalitesini kaybediyor o seviyesiz ve tabiri caizse lumpen kaba arkadaslari yuzunden.
bir arkadasi var heleki hafta sonu her firsatta ariyor esimle gezmek icin. Mesela cuma aksami gorusmuslerse cumartesi gunduz tekrar gorusmek istiyor
sonra tekrar aksam "cikalim" diye tutturuyor ve cildirdigim nokta pazar gunu oglen birde basliyor tekrar aramaya. Esim cogu kez red etsede
her hafta sonu gorusuyor ve bu benim sabrimi tasiriyor. Ona benzer bir arkadasi daha vardi zar zor dustu yakasindan simdi yukarda bahsettigim kisi basladi
hepsi memleketten cocukluk genclik arkadaslari.
Ben fazla dik basli ve sinirli bir insanim. tepkim genelde asiri olur. ve kolay kolay unutmam bir yanlisi olursa.
isten geldigi bir gun (persembe gunu) yemekten once ailesiyle gorusurken kendisi
beni sordular esimin cevabi "kavga etmek icin bahane ariyor gibi bir hali var" dedi sakayla karisik
ben ise ailesinin duymayacagi sekilde "senin saat kaclara kadar gereksizlerle gezdigini bilseler onlarda kizarlar" dedim
aileside usteledi "ne oldu ne oldu" diye bir sekilde gecistirdik
yemek yiyecegimiz sirada, surati asildi " neden dile getiriyorsun ailem bir sey oldu sanacaklar" dedi
-bilselerde bir seymi degisecek her hafta ayni olay diye sitem edip
yemegi koydum onune fakat benim istahim kacti. kizimin yemegini hazirladim getirdim
yemek yemedigimi goren esim neden yemedigimi sordu
"istahim yok" dedim o'da yemegini yarida kesip yataga gitti soylenerek
o kadar ugrastigim yemegi yememesi zoruma gitti ve altan almasi gerekiyorken suclu benmisim gibi davranmasi beni sinir etti
yemege tekrar cagirdim (en yumusak ses tonumla) inatla gelmedi
ordan koptum zaten ara ara yanina gidip onun deyimiyle "dir-dir" ettim
dirdirdan kasti onu sucladim "sen boyle yapmasaydin ben boyle demezdim
nasil altan almazsin o kadar canim sikkinken
bana karsi hassasiyetini kaybettin
eskiden olsa boyle yapmazdin
arkadaslarinla takilali kabalastin
vs vs..."
ve o cehennem azabi suskunluguyla inadima sustu
beni en sinir eden davranis en tahammul edemedigim
esimin susmasi
o sustukca onu provoke etmek icin gecmis zamandaki tum hatalari yigiyorum onune
ve tabii hatirladikca kinleniyorum
laf sokuyormusum bu yuzden sinirlenip ortami yumusatmiyormus
yarasi olmazsa bu kadar gocunmazdi
ve beni kahreden durum uc gundur gonlumu almiyor! bu benim cok ama cok zoruma gidiyor
cektigim sikintilar bosunaymis diye kendimi dolduruyorum
bugun bir sey olmamis gibi davranmaya kalkti cok kirici sekilde tersledim
ara sira konusmalar yapiyorum canimin acidigini zoruma gittigini anlatiyorum
eskiden olsa hemen gonlumu alirdi
simdi sadece dinlemekle yetiniyor ve susuyor
yani esimin istedigi bir sey olmamis gibi normal hayatimiza geri donmek
buda zor cunku kac gundur istahim yok ve uykusuzum
hatasini anlayip tavrini koyup sonra gelip gonlumu almasini istiyorum
o kadar sinirliyim ki
tepkimi yemek yapmiyorum, camasirlarini ayarlamiyorum
ve limitlerimi asip alisveris yapiyorum kendime ve kizima
(sanirim uzun oldu kusura bakmayin icimden geldigi gibi yazdim)
inanırmısın bende aynı durumdayım, okurken ben yazmışım gibi hisettim. ortak sorunlar var ama bizim arkadaş sorunumuz yok sizin gibi canım. bizim bir hafta olacak çarşamba hala küsüsüz ama ben yemeğini falan aksatmıyorum, bence sende bunu yapma. tek yaptığım konuşmamak, zaruri durumlar dışında, bu sefer bende çok kararlıyım o konuşmadan konuşmayacam inat ettim. karşıydım bu duruma ama bu sefer ben çok kırılıdımhatta ona da söyledim bugu eğer benden adım bekliyorsan bu sefer olmayacak, aslında uzasın da istemiyorum ama büyük konuştum dönmek de istemiyorum
bence doğru yoldasın. Yıllardır tam tersini yapanların halini görüyoruz burda. Kesinlikle alttan alma. Evli ve çocuklu bir erkeğin her hafta sonunu arkadaşlarına ayırma lüksü yoktur, olamaz. Bekar hayatı sürmek istiyorsa bekar kalsaymış. Siz o kaba arkadaşlardan önce yapın planı ve söyleyin. Yada hiç evden çıkmak istemiyorsanız hasta numarası yapın, çocuğu bahane edin vs. Bir süre sonra alışacaktır bu düzene. Arada sırada da 1-2 saatliğine izin verirsiniz. Sizden iyisi olmaz :) bu erkekler böyle, iki gün üstüste yapmasına izin veridiğin şey, yada ona yaptığın bir güzellik hemen en doğal hakları haline geliyor. Sen çocuğu ona bırak çık bakalım iki gün arkadaşlarınla noluyor tepkisi. Valla benim 7 yıllık evlilik ten anladığım bu arkadaş. Her daim satranç oynuyorsun. Doğru piyonu oynarsan ne ala.
arkadaşa katılıyorum erkekleri ele alabilmenin tek yolu bu alttan almıycaksın
Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söliyim diye bi söz var
Ve bu çok doğru
Annemin 10 yıla yakın bi zaman babamdan şiddet görmesinin kaynak sebebi de babamın arkadaşlarıdır
Babam maaşını aldığı gün başına üşüşüp maaaşını yerlerdi.
Babam hiç böyle bi insan değilmiş önceden
Ne zaman bu arkadaş çevresine katılmaya başladı ozaman değişti diyor annem..
Okadar iğrençlerdiki
Nolur bu arkadaşlarla görüşmesini engelleyin eşinizin
Elimizden geldiğince yardım etmeye çalışırız
Bazı arkadaşların çok güzel önerileri var çok beğendim.
Bence eşine boş vakit tanıma planları önce sen yap.
Arkadaşlarını unutsun.
Madem laftan anlamıyor sende gizli stratejiler uygula
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?