nasil adim atmali

kizilca kiyamet

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2011
1.577
642
173
44
Merhaba arkadaslar,

esimle kavgaliyim, küsüm, kirginim. Nasil bir yol izleyecegimi bilmiyorum. Birbirimizi sucluyoruz ve ilk adimi benden ben ise ondan bekliyorum.
ben hak ettigim ilgiyi gorememekten yakiniyorum. Cocugum 8 aylik calisamiyorum ve ailelerden uzak yasiyoruz dolayisiyla kimsemiz yok burda.
yani benim hic arkadasim yok!
cok sykyliyorum bunaliyorum. Internete takilmak, kitap okumak, tv seyretmek desarj olmama yetmiyor. Anne olmanin disinda hersey anlamsiz geliyor bana.

Esim calisiyor yorucu bir isi var ve hafta sonlari hem bize ( ben ve kizima) hem arkadaslarina vakit ayiriyor. Seviyesiz haz etmedigim arkadaslari!
kaliteli, karakterli iyi niyetli buldugum esim gozumde kalitesini kaybediyor o seviyesiz ve tabiri caizse lumpen kaba arkadaslari yuzunden.
bir arkadasi var heleki hafta sonu her firsatta ariyor esimle gezmek icin. Mesela cuma aksami gorusmuslerse cumartesi gunduz tekrar gorusmek istiyor
sonra tekrar aksam "cikalim" diye tutturuyor ve cildirdigim nokta pazar gunu oglen birde basliyor tekrar aramaya. Esim cogu kez red etsede
her hafta sonu gorusuyor ve bu benim sabrimi tasiriyor. Ona benzer bir arkadasi daha vardi zar zor dustu yakasindan simdi yukarda bahsettigim kisi basladi
hepsi memleketten cocukluk genclik arkadaslari.

Ben fazla dik basli ve sinirli bir insanim. tepkim genelde asiri olur. ve kolay kolay unutmam bir yanlisi olursa.
isten geldigi bir gun (persembe gunu) yemekten once ailesiyle gorusurken kendisi
beni sordular esimin cevabi "kavga etmek icin bahane ariyor gibi bir hali var" dedi sakayla karisik
ben ise ailesinin duymayacagi sekilde "senin saat kaclara kadar gereksizlerle gezdigini bilseler onlarda kizarlar" dedim
aileside usteledi "ne oldu ne oldu" diye bir sekilde gecistirdik
yemek yiyecegimiz sirada, surati asildi " neden dile getiriyorsun ailem bir sey oldu sanacaklar" dedi
-bilselerde bir seymi degisecek her hafta ayni olay diye sitem edip
yemegi koydum onune fakat benim istahim kacti. kizimin yemegini hazirladim getirdim
yemek yemedigimi goren esim neden yemedigimi sordu
"istahim yok" dedim o'da yemegini yarida kesip yataga gitti soylenerek
o kadar ugrastigim yemegi yememesi zoruma gitti ve altan almasi gerekiyorken suclu benmisim gibi davranmasi beni sinir etti
yemege tekrar cagirdim (en yumusak ses tonumla) inatla gelmedi
ordan koptum zaten ara ara yanina gidip onun deyimiyle "dir-dir" ettim
dirdirdan kasti onu sucladim "sen boyle yapmasaydin ben boyle demezdim
nasil altan almazsin o kadar canim sikkinken
bana karsi hassasiyetini kaybettin
eskiden olsa boyle yapmazdin
arkadaslarinla takilali kabalastin
vs vs..."
ve o cehennem azabi suskunluguyla inadima sustu
beni en sinir eden davranis en tahammul edemedigim
esimin susmasi
o sustukca onu provoke etmek icin gecmis zamandaki tum hatalari yigiyorum onune
ve tabii hatirladikca kinleniyorum
laf sokuyormusum bu yuzden sinirlenip ortami yumusatmiyormus
yarasi olmazsa bu kadar gocunmazdi
ve beni kahreden durum uc gundur gonlumu almiyor! bu benim cok ama cok zoruma gidiyor
cektigim sikintilar bosunaymis diye kendimi dolduruyorum
bugun bir sey olmamis gibi davranmaya kalkti cok kirici sekilde tersledim
ara sira konusmalar yapiyorum canimin acidigini zoruma gittigini anlatiyorum
eskiden olsa hemen gonlumu alirdi
simdi sadece dinlemekle yetiniyor ve susuyor
yani esimin istedigi bir sey olmamis gibi normal hayatimiza geri donmek
buda zor cunku kac gundur istahim yok ve uykusuzum
hatasini anlayip tavrini koyup sonra gelip gonlumu almasini istiyorum
o kadar sinirliyim ki
tepkimi yemek yapmiyorum, camasirlarini ayarlamiyorum
ve limitlerimi asip alisveris yapiyorum kendime ve kizima
(sanirim uzun oldu kusura bakmayin icimden geldigi gibi yazdim)

canım bence sabır göster ilk adımı kimin attığı önemli değil sonuçta ortada bir yarış yok önemli olan huzur,eşini üstüne fazla gidip sıkıcı olma bazen alttan almayı bilmek lazım

inanırmısın bende aynı durumdayım, okurken ben yazmışım gibi hisettim. ortak sorunlar var ama bizim arkadaş sorunumuz yok sizin gibi canım. bizim bir hafta olacak çarşamba hala küsüsüz ama ben yemeğini falan aksatmıyorum, bence sende bunu yapma. tek yaptığım konuşmamak, zaruri durumlar dışında, bu sefer bende çok kararlıyım o konuşmadan konuşmayacam inat ettim. karşıydım bu duruma ama bu sefer ben çok kırılıdım hatta ona da söyledim bugu eğer benden adım bekliyorsan bu sefer olmayacak, aslında uzasın da istemiyorum ama büyük konuştum dönmek de istemiyorum

bende istemiyorum küs olmayi cok canim aciyor ama diledigim kivama gelmeden pes etmeyecegim
arkadaslari benim icin buyuk sorun ama esimin o tur arkadaslarla takilmasi daha cok zoruma gidiyor
mesela arkadasi kuzeninin nisanina davet ediyor esimi ama bizi degil?!
esim gitmez bizsiz fakat cok zoruma gidiyor "biz neciyiz?" diyorum
oysa arkadasida evli ve yeni bebekleri oldu
yemege cikalimmi diye arar
yahu esim bekar degilki evinde yemegi pisiyo
cikacak olsa yemege bizimle cikar zaten
oyle dusuncesiz arkadasi var
hatta esim bir gun bana dediki "x bana hayat kadinlarina gitmeyi teklif etti bir kac sefer tersledim"

benim icim nasil sinsin esimin o adamla gorusmesine?

eşin neden böyle biriyle arasına mesafe koymuyor :44:

bilsem!!!!
bana ayiplayarak anlatti ve sert cikistigini falan soyledi
ama icime oturdu.
ve ben bunu kullaniyorum boyle bir insanla konustugu icin
esimin soyledigi sey ise "seninle bir sey paylasilmaz anlatmam hata"

beni bulastirmadiktan sonra bana zarari olmadiktan sonra beni ilgilendirmez diyor
e ben kocasini aldatan bir kadinla arkadas olsam tepkin ne olurdu diyorum?
guluyor cunku cevabi yok

canım bence sabır göster ilk adımı kimin attığı önemli değil sonuçta ortada bir yarış yok önemli olan huzur,eşini üstüne fazla gidip sıkıcı olma bazen alttan almayı bilmek lazım

kesinlikle katılıyorum sıkıcı olma ama tavrından ve duruşundanda taviz verme çünkü bazen bundan anlıyolar bütün herşeyini dört dörtlük yap ki sana çıkacak dili olmasın ve kendisine karşı sana davrandığı gibi davran umursama ve ilgilenme emin ol işe yarıyo ama bütün ihtiyaçlarını karşıla yoksa en iyi koca bile yeri geldiğinde başa kalkıyı ve sana sorumluluklarını hatırlatmaya çalışıyo bu duruma düşmeden tavrını belli et yani ben öyle yapıyorum ve işe yarıyo benim eşim huysuz sinirli dediğim dedik bi adamdı şuanda tam tersi çünkü duruşumdan taviz vermiyorum sanada tavsiyem bu yönde...Bazende gözü kara olmak gerekiyo korkmaları gerekiyo evli ve çocuklu olabilirsin ama ona karşı bi bağlılığın yok sevgin haricinde ona mecbur olmadığını hissettir tutuşur..:13:

hmm bu konuda kararsizim iste
yemek yapsammi yapmasammi
hak etmiyor diye dusunuyorum ama vicdan azabi cekiorum
mesela iki gundur o geldigi zaman ben kizimi alip cikiyorum
dün yine ciktim carsiya pesimden geldi bir isi vardi
konuyu aciyorum "sen baslattin" diyor
beni sevsen cozum bulur bu huzursuzlugu devam ettirmezdin anlasilan sevgin tukenmis diyorum
"asil sen beni sevmiyorsun bir kerede sen gonlumu al bir kerede sen alttan al" diyor
nankor cunku alttan cok aldim
uzlasamadik
cok tedirginim
bes dakikada barisiriz aslinda ama sinmiyor icime BU SEFER

tatlım bende öyle durumlarla çok karşılaştım ama duruşumdan ödün vermedim git kendisiyle ciddi ciddi konuş şunları söyleyebilirsin mesela eğer senin için arkadaşın mı yoksa kızın ve eşin mi önemli bunun farkına var ve onu bi tercihe it tbi bunu o farketmeden düşünsün dursun çok katı ol her zaman işe yarıyo ve dediğim gibi her seferinden ona mecbur olmadığını hissettir bu çok önemli çünkü bazıları şunu düşünüyo ben ne yaparsam yapıyım karım hep benimle olur ve bu düşüncede kadının bitişi oluyo ama kaybetme korkusu olan erkek her zaman tedirgin ve değer veren erkek oluyo bunları bizzat yaşadım ve ben sürekli bişeyler okuyorum bişeyler hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyorum sırf bana karşı kendini geliştirmiyosun kendini bıraktın deyip başakalarına özenip bi eksik görmesin bende diye ve her zaman bilgi ve kültür bakımından ondan üst düzeyde olmaya çalışıyorum çünkü öyle olunca işler tersine dönüyo ben onun için çantada keklik olmuyorum olmuycamda sende böyle düşün ve sakın pesetme emin ol ki erkek çok fazla bu duruma dayanamaz benim kocamda keçi inatı var en fazla 2 hafta dayanabildi ve pes etti artık o beni kaybetmemeye çalışıyo... bence iyi düşün ve gleceğine sen yön ver eşin değil ona boyun eğme erkek çünkü her zaman üstünde durabilecek ve ona mecbur olduğunu düşündüğü kadını önemsemez ve üzülme onu evde bırakıp çıkma evde olsun ve ona ilgisizliğini hissettir hiç bir eksiğini bırakma...

tskler obsesif
ona mecbur olmadigimi biliyor sonucta gelirim var ve basima buyruk dedigim dedik oldugum zamanlari biliyordu bekarken
ona sart kostum dedigin gibi yaptim
o ise haksizliga ugradigini dusunup sanirim benim yaptigimi yapmak istiyor
baskin karakter olmak istiyor ve kendini cok iyi ifade edemediginden
"agzin cok iyi laf yapiyor ama bu sefer boyun egmiyorum" imaji veriyor
neden bu zitlasma bilmiyorum
bir kizimiz var onu cok seviyoruz cok ilgili ona karsi
dedigim seyleri yapar ama hafta sonu cikmak icin arkadasiyla sozlesip sonra
masum bir sekilde yuzume bakmasi beni sinir ediyor
kursa gitsin spora gitsin bir sey demeyecegim adam kahveye gidiyor resmen kirolar gibi
zaten cok supheci bir insanim buna ragmen esime guvenmeyi ogrendim bir yanlisi olmadigi icin
ama boyle bir arkadasla nasil guvenebilirim?
tamam onuda gectim
sayginligini kaybediyor gozumde.

komik gelecek belki ama
yemek camasir konusundaki mantigi bana biraz daha acarmisin onu kavrayamiyorum hala
yuzume vurursa yapmadigim icin o hakka sahip degil diye dusunuyorum
ama sonucta bizim icin calisiyor yoruluyor ve ben esi oldugum icin kavgali dahi olsak yapmak zorundayim'mi demek istiyorsun
(goruyorsun ne kadar kotu huyluyum sinirlenince)

bu arkadaş olayları hiçte masum basit konular değil....

arkadaşın neyse 'o'sun bence....tamam hertürlü insanla diyaloğumuz olabilir ama her haftasonu sözleşmek,buluşmak,samimi olmak

kesinlikle haklısın ne gelirse arkdaştan gelir....önceliklerini bilsin...artık bekar hayatı yaşamıyor sonuçta

canım demek istediğim şu eşin şuanda hala önceliklerinin pek farkında değil aynı benim eşim gibi ama tartışsanız bile yemeğini yap o yemese bile çamaşırını yıka ne bileyim her tür sorumluluğunu yerine getir çünkü ilerde bi gün sorumluluklarını ve öncelklerini artık bilmen gerekiyo dersen karşına geçipte sen biliyo musun ki benden istiyosun demesin her zaman için ben sorumluluklarımı biliyorum görüntüsü verki kendini kötü hissetsin ve bazı şeylerden vazgeçmesini bilsin ama sana tavsiyem şu ki o arkadaşından uzak tut çünkü yoldan şaşıranda arkadaştır...

OOOOOOOOOF OF
Ben de aynı durumdayım.Konumu okuduysan biliyorsundur sorunu.
Ben de kahroluyorum beni önemsemediğini görünce.
Hak etmedim ben bunları diyorum...

tepkimi yemek yapmiyorum, camasirlarini ayarlamiyorum
ve limitlerimi asip alisveris yapiyorum kendime ve kizima
(sanirim uzun oldu kusura bakmayin icimden geldigi gibi yazdim)

bu konuda haklısınız ama yıkarıdaki alıntım için aynı şeyi söyleyemecegim.bence siz yanlış yapıyorsunuz, onu bu şekilde cezalandırdıgınızımı sanıyorsunuz, yaparsın sitemini gecer beklersin, haklıyken böyle bir boykotla kendini haksız yere koyuyorsun.benim yorum böyle, tamam 1 gün yemek yapmazsın moralin bozuktur ama 1 tencere yemek kaynatmak, ocaga atmak ortamdaki o buzlugu yok edip , inanıyorumki ortamıda sıcak etmeye başlar

Bu nası arkadaş yaa
Eşini aldatmayı teklif eden adamla görüşmeni istemiyorum de.
Senin böyle bi arkadaşın olsa seni onunla beraber kapıdan dışarı koymaz bunu biliyosun

ben mantigini anlamaya calisiyorum tek dedigi su
"bana bir daha teklif edemez evli oldugumuzu ayip gunah oldugunu soyledim" diyor
inanirmisiniz pazar gunu arkadasi 15 kere aradi esim banyodaydi
ve her sefer mesgula atip siliyordum aramalari
israrla aradi
seytan dedi ac telefonu agzindan geleni soyle
sonunda dayanamayip esime dedim
15 kere aradi sor bakalim ne istiyormus adami dellirtmeyin dedim
yanimda aradi niye acmiyon telefonu ben carsiya gidecem bir seyler atistiracam sende gelsene
diyor
bilmiyorum bu duruma dusmemeliydim
kizina karsi cok ilgili bir baba ne dersemde yapar
ama gorev gibi hareket etmeye baslamisti bu son zamanlar
oysa cok keyifliydik daha once
canim cok sikkin cokk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…