- 21 Aralık 2014
- 9.017
- 28.463
- 798
- Konu Sahibi Katibin Ruhu
Hepimiz biyolojik varlıklarız. Dünyadaki 5 milyarlık kimyasal evrimin sonuclarıyız. Bilimin gözündende sosyal, psikolojik, biyolojik varlıklarız. Şöyle ki kişilik üzerinde rol oynayan biyolojik etkenlerden proksimal uzak distal etkenler olarak iki ceşit biliriz. Uzak etken genetik kodumuzdur. Nesilden nesile aktarılmıs özelliklere dayanır. Gen havuzunu çok incelikli bi şekilde düsünmek gerek bu esnada.
Mizac, yapı, nörobiyoloji, kalıtım olarak incelemektede fayda var. Mesela gen havuzunda mizac biyolojik etkenlerin en basında gelir. Davranısın altında yatan potansiyel biyolojiktir.
Hiç canını sıkma derim, şöyle bir kapsamlı tedavi testler, ögretmen yorumları ve zamanla egitimlerle her sey yoluna girer diye düsünüyorum. Ama mizacı bu ise biraz tedavilerle izlerini silebilirler yine.
Mizac, yapı, nörobiyoloji, kalıtım olarak incelemektede fayda var. Mesela gen havuzunda mizac biyolojik etkenlerin en basında gelir. Davranısın altında yatan potansiyel biyolojiktir.
Hiç canını sıkma derim, şöyle bir kapsamlı tedavi testler, ögretmen yorumları ve zamanla egitimlerle her sey yoluna girer diye düsünüyorum. Ama mizacı bu ise biraz tedavilerle izlerini silebilirler yine.