Merhaba hanımlar.
Dillere destan, berbat bir sütoğlanla yaptığım korkunç evlilikle nam saldım.
Meğer sadece sütoğlan değil, kendisi halis muhlis bir narsistmiş. Ve ben bunu bugün anladım. Yok böyle bir aydınlanma, şimdi o kadar doluyum ki baştan sona yazsam sayfalar alır, o yüzden madde madde kısaca özetleyeyim nasıl anladığımı;
1. En tipik özelliği olarak asla hata kabul etmiyor, asla özür dilemiyor ve pişkin pişkin beni suçluyor.
2. Aşırı derecede kolay şekilde yalan söylüyor, yemin ediyor.
3. Narsistler anneleriyle anormal bağlar kurarlarmış, yani ya aşırı bağımlı ya aşırı kopuk. Ben aşırı bağımlısına denk geldim. Öyle ki annesine resmen tapıyor.
4. Ailesini yalanlarıyla doldurup, (ailesi onun haremiymiş araştırırken anladım) en ufak tartışmamızda eve çağırıp, onları benim üstüme yürürken, bana hakaret ederken izliyor hatta bununla kalmayıp daha çok üstüme gelsinler diye o anda onları doldurmaya devam ediyor.
5. Ailesi kukla olduklarının farkında değil, aksine bence hepsi narsist. Özellikleri tutuyor.
6. Tartıştıktan sonra ben ağlarken karşıma geçip kahkaha atarak gülüyor, hatta gözlerinden yaş gelip nefesi kesiliyor gülmekten.
7. Boşanacağımı söylediğimde; kendisini öldürmekle beni tehtid ediyor.
8. Topluluk içinde beni rencide etmeye çalışıyor, sürekli bir laf sokma ve alay etmeye çalışma halinde.
9. Bir kaç devlet büyüğüne, onlar yerinde ben olmalıydım, benim hakkım gibi aşırı saçma yorumlar yapıyor.
10. Laf arasında şu eşyamı seviyorum dediğimde, kavga esnasında kırdığı ilk eşyam o oluyor.
11. Sürekli olarak sözünü dinlemediğimi, itaat etmem gerektiğini, annesiyle samimi olmam gerektiğini vurguluyor.
12. Çocuk konusunda aşırı baskı yapıyor (bunun sebebi ise empatını kendisine bağımlı hale getirme düşüncesiymiş)
13. Çocukları sevmiyor. Evet yanlış okumadınız, hatta evime gelen misafir çocuklarının dahi arkalarından küfür ediyor. Sadece kendi çocuklarını severmiş öyle diyor.
14. Psikoloğa git dediğimde, "asıl sen git" gibi, bir eleştiri yaptığımda "sen de şöylesin, böylesin" gibi asla kabul etmeyip aksine beni suçluyor.
15. Ailesi "oğlumuzu bu hale sen getirdin" diyerek üstüme geliyor, yalan söyleyip sürekli iftira atıyorlar.
İnanın daha neler neler. Resmen ayıldım, kuş gibi hafifim şu an. Beni öyle bir uyuşturmuş ve manipüle etmiş ki, çoğu zaman kendimi suçluyordum. Yazık. Meğer karşımdaki narsist bir psikopatmış üstelik ailesi de öyle.
Şimdi, belirli bir süre mecburen kendi çıkarım için bu yaratıklarla yaşamak zorundayım. Sonrasında kaçacağım evet.
Çünkü psikoloğun söylediğine göre, narsiste boşanacağımı söylemeden kaçmam gerekiyormuş, sessizce.
Bunun neden olduğunu anlıyorum aslında, taşlar yerine oturuyor. Taa ilk tartışmamızda evi terketmeye kalktım, annesi babası ve kendisi beni zorla eve sokup zorla yanyana oturtup barıştırdılar. Ağlayarak "tamam yeter barıştık işte" diyordum. Eğer söylersem aynısını yapacaklar.
O yüzden narsist kurbanı kardeşlerim, bolca araştırdım bir de sizin hikayelerinizi dinlemek istiyorum.
Benzer şeyleri yaşayan varsa da "narsist kişilik bozukluğu" bu bir araştırın derim.
Ekleme; annesi ve babası, sütoğlan konuşacağı zaman ortamdaki herkesi susturuyorlar. Sütoğlan lafı kesilince veya onu biri dinlemeyince deliriyor.
Cinsellik konusunda da sapkın olabiliyorlarmış, buraya bir konu daha açmıştım "doğum videoları izliyor gizli gizli" diye. Resmen uyuyor işte.
En çok empati duygusu gelişmiş, yardımsever ve geçmişinde sevgi eksikliği çeken insanları anlayıp, avlamaya çalışıyorlarmış.