• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Narsistmiş! 😱

Evi terk etmeyeyim diye pasaportumu kasalara kitleyen o adam, evi terk ettikten sonra 1 kez bile aramadı gururundan. Gurur da denmez buna, babasının korkusundan diyelim. Çekişmeli geçti bizimki ama şükür ben haklı bulundum tazminat kazandım. Onun bana söylediklerini ses kaydı almıştım sende alırsan iyi olur.
Mesleği neydi acaba bu tarz adamlar çalışma hayatında başarılı oluyor mu diye merak ettim. Bu kendine empat bulmalar, sinir nasıl işliyor.

Evi terk etmeyeyim diye pasaportumu kasalara kitleyen o adam, evi terk ettikten sonra 1 kez bile aramadı gururundan. Gurur da denmez buna, babasının korkusundan diyelim. Çekişmeli geçti bizimki ama şükür ben haklı bulundum tazminat kazandım. Onun bana söylediklerini ses kaydı almıştım sende alırsan iyi olur.
Ses kaydı delil olarak geçerli oldu mu? Habersiz kayıt yapılırsa olmuyor diye biliyorum

Benim ki o kadar ileri boyuttaydi ki isimden ayrilmak zorunda kaldim. Pes ettim artik. Akrabalarindan hakaretler duydum. Arkamdan ne yalanlar soylemis kendini onlara hakli gostermek icin. Kv ve kp 1 kere bile aramadilar nedir isin asli diye. Mahkemelerde yalan taniklik ettiler. Cunku ogullari o yalanlara inandirmis onlari. Kanimi emdi. Hala daha emiyor. Mahkemeler uzun ve yipratici bu tiplerle daha da fena bir hal aliyor. Ozguvenimi yedi bitirdi zaten. Mahkemelerde bu daha da cok oldu. Asla hatalarini kabul etmiyor. Bunda ne var ki diye savunma yapiyor. Beni deli ilan etti, herseyi buyuten, sorun cikaran. Etrafima benim cok agir psikolojik sorunlarim oldugunu artik dayanamadigi icin bosandigini anlatti. Halbu ki davayi zinadan ben acmistim. Off cok agir ya cok agir. Allah bu tiplere bulasanlara guc kuvvet versin. Cidden bu kadar deliligi anlattigim insanlar abarttigimi dusunuyordur sanirim. Birtek ayni derdi ceken bilir anlar.
Ben çevresine ve kendi aileme herşeyi anlattım. Herkes az çok biliyor ne olduklarını.

Mesleği neydi acaba bu tarz adamlar çalışma hayatında başarılı oluyor mu diye merak ettim. Bu kendine empat bulmalar, sinir nasıl işliyor.
Benim yanımdaki şeytan, mesleğinde çok başarılı. Hatta sürekli yükselir. Çünkü yağcıdır.

Bu ne ya "dikkatinden kaçmadı, gözümden kaçmadı" sanki hababam sinifindaki kulyutmaz ağzına küfür ettiğini evladı. Tepkisi ne oldu peki geri çekildi mi siz cevap verince?
Portakal, bana yaptıklarını, söylediği hakaretleri kabul ettiği bir ses kaydı aldım. Sanki konuşma havasında. Kayıtta ben paranoyak, kafamda kuranım ya dedi. Acaba delil sayılır mı?

Yurtdışında masterını tamamlamış, babasının şirketinde uluslararası ticaret yapıyordu. Yine babasının dizinin dibindeydi yani :)

Portakal, bana yaptıklarını, söylediği hakaretleri kabul ettiği bir ses kaydı aldım. Sanki konuşma havasında. Kayıtta ben paranoyak, kafamda kuranım ya dedi. Acaba delil sayılır mı?

Şöyle ki, ses kaydı bazı durumlarda geçerli olabiliyor, özellikle boşanma davalarında. Çünkü iki kişinin özelinde gerçekleştiği için tüm durumlar, şahit bulmak çok zor. Biz ses kaydını delillere dinlesinler koymuştuk ama yinede dilekçeye ses kaydında söylediklerini de harfiyen yazdık, hem yazılı beyan ettik hem ses kayıdını verdik yani. Bence daha çok konuşturmaya çalış, seni istemediğini o evde barınamayacağını ya itaat etmen gerektiğini yada gitmen gerektiğini felan söylesin, seni terke zorlasın yani. Yoksa hakim derki banane paranoyaksa bunun evlilikle alakası yok.

Şöyle ki, ses kaydı bazı durumlarda geçerli olabiliyor, özellikle boşanma davalarında. Çünkü iki kişinin özelinde gerçekleştiği için tüm durumlar, şahit bulmak çok zor. Biz ses kaydını delillere dinlesinler koymuştuk ama yinede dilekçeye ses kaydında söylediklerini de harfiyen yazdık, hem yazılı beyan ettik hem ses kayıdını verdik yani. Bence daha çok konuşturmaya çalış, seni istemediğini o evde barınamayacağını ya itaat etmen gerektiğini yada gitmen gerektiğini felan söylesin, seni terke zorlasın yani. Yoksa hakim derki banane paranoyaksa bunun evlilikle alakası yok.
Bana öyle şeyler söyleyemiyor çünkü onu bastırıyorum. Bir kere kavga esnasında topla valizini git dedi sadece.
Beni yanında tutmaya zorluyor daha çok, keşke git dese.

inanılmaz başarılılar çünkü içlerinde koskoca bir boşluk var ve hep sıkılıyorlar yerlerinde duramazlar sürekli bir işe koşturma bir işle ilgilenip sıkıntı atma çabası içindeler.buda çevreden aman nasıl çalışkan hep gözü işte gibi algılanıyor.empat bulma sessiz sakin kendisini tolere edecek insanların peşinden gidiyorlar dış görünüşü güzel olan.bütün güzel karekteri emip kendisine alıp şeytani ruhunu dierine verip kendisiyle yer degiştireceği için huyuyla görünüşüyle göze çarpan kadınlar bu şeytanların kurban listesinin başında.empati duygumun onu anlamaya çalışmakla o kadar çok geliştiğini hissediyorum ki karşımdakinin bakışlarıyla ne demek istediğini anlıyorum.o kadar yorgunum ki hiçkimseyi anlamak istemiyorum.keşke diyorum bu duygum bitse gitse.

Aileme anlattım herşeyi ancak bu kadar detaylı bilmiyorlar. Onlar beni almaya geldi en son, yalan ve iftiralarıyla zorla gönderdiler.
Benim kaçmam lazım.
Ailem mantığa oturtamıyor, benim uyanmadan önceki sorgu dönemimdeler. Uyandıracağım ama. Ailesi de kendisi de hasta ve tedavileri yok.
Yazdıklarınızı okudum ve sizi erken farkettiğiniz için tebrik ederim. Ben yıllarca ilk erkek arkadaşımda bunu yaşadım, sonra çalıştığım yerde benim amirimle sonra tekrar böyle biri takıldı peşime vs vs sonra artık psikiyatristle görüştüğümde babamın ve abimin narsist olduğu, benim empatik bir insan olduğum ve sürekli bu insanları bundan çektiğimi öğrendim. Yani size göre çok geç. Bu anlattığım ilk erkek arkadaşım sizin yaptığınız her şeyi bire bir bana yaşattı. Sakın ne ailesine ne ona acıyın. Benimki nin annesi ve babası narsistti. Maymun gibi bir daldan başka dala konana kadar o dalı yere çeken tipler. Diğer kurban bulana kadar sizi amaç edinirler. Vicdan vs yoktur. Siz tepki verip üzüldükçe veya taktıkça onun üzerine oynarlar. Tepkisiz, ilgisiz kalınca bu sefer diğer insanlar üzerinden oynamaya çalışırlar. Hiç bir şeyden bahsetmeden birden evden çıkmak lazım. İlk önce iyi bir avukat bulun. Sizi iyi hazırlasın. Tehdit vs umursamayın. Sinir krizlerine girdiğinde eğer aynı ortamda iseniz video kaydı vs alın, veya kendinizi bir odaya kapatın. Sakinleşince hiçbirşey olmamış gibi davranmak lazım. Benimki benim abime ve annemlere beni şikayet etmişti. Utanmadan mail yazmıştı ama o kadar salak biriydi ki mailde benim paramla annesine ev kredisi ödediğini de belirtmişti. Yanlış anlamayın annesinin 3 evi vardı, benden para istenip benim hak iddia edememem için. Bunlar birini bulduğunda sizi bir daha yolda görse tanımazlar. Acımayın sakın, ne onlar değişir ne size insaf ederler.

Onedio da narsist özelliklerini okudum. Büyük bi çoğunluğu uyuyorsa direk karşıda ki kişi narsist mi demek oluyor bu? Gıcık etmek için yapıyorlar olamaz mı?
Zaten sizi elinize geçirdikten sonra sizinle oynamak onları mutlu ediyor. Sizi gıcık etmek, üzmek sizden tepki almak onları mutlu ediyor

götürmeyı basarabilirsen belki evliliğinin seyri değişebilir..
bide bunu denemelısın bence..evet yaşanılanlar çok agır ve unutmak cok zor ama denemeden de bilinmiyor.kımse boşanmayı istemez..bu elınde duran bır alternatıf olsun ama kurtarmak adına bir tedaviye ıkna edersen belkı çok başka kapılar acılır
Eğer yabancı diliniz İngilizce ise ve izleyebilirsiniz YouTube da bu narsistlerle alakalı videolar var. Bunlar tedavi edilemez insanlar. Narsistik kişilik bozukluğun 5 farklı tipi varmış ve kesinlikle tedavisi yok deniliyor. Hatta psikiyatrist eğer imkanım olsa dünyadaki bu insanları toplar ve izole bir adaya koyardım diyor.

Aşırı cimri ama evet kırpık kırpık kenara atıyorum.
Çocuk konusunda da eğer gece ben uyurken bir şey yapmazsa mümkün değil. Aman Allah korusun, zaten ne olur ne olmaz diye önlem alıyorum ama olsun yani.
Bankada kendi adınıza iş bankası gibi bir yerde kasa kiralayıp birikimi ona atın. Anahtarı da saklayın. Sizden aldığı düğün altınları için de mutlaka annenizde takıların bir kaydınvardır onu ve resimleri saklayın. Düğün takıları kadına ait oluyor ve sizden çaldığı her kuruşu ödemek zorunda mahkemede

Gülseren Budayıcıoğlu'nun Kral Kaybederse isimli kitabı narsist bir adamı konu alıyor. Şu ara okuyorum, eşiniz narsist mi bilmiyorum ama , kitaptaki adam, hiçbir konuda kendini hatalı görmüyor, başına ne gelirse gelsin karşı tarafı suçluyor, kendini çok beğeniyor, herkesin ona hayran olduğunu düşünüyor, bir kadın onu terk edince çok ağır depresyona giriyor, kadını çok da sevmemesine rağmen, nasıl biri beni bırakır diye depresyona girip, yataklara düşüyor.

Bu kitabı çok duydum da emin değilim narsistlik ibareleri gösteren bir koca ve narsist ailesinden kurtulduğum için okuyunca anılarımın canlanmasını istemiyorum.

inanılmaz başarılılar çünkü içlerinde koskoca bir boşluk var ve hep sıkılıyorlar yerlerinde duramazlar sürekli bir işe koşturma bir işle ilgilenip sıkıntı atma çabası içindeler.buda çevreden aman nasıl çalışkan hep gözü işte gibi algılanıyor.empat bulma sessiz sakin kendisini tolere edecek insanların peşinden gidiyorlar dış görünüşü güzel olan.bütün güzel karekteri emip kendisine alıp şeytani ruhunu dierine verip kendisiyle yer degiştireceği için huyuyla görünüşüyle göze çarpan kadınlar bu şeytanların kurban listesinin başında.empati duygumun onu anlamaya çalışmakla o kadar çok geliştiğini hissediyorum ki karşımdakinin bakışlarıyla ne demek istediğini anlıyorum.o kadar yorgunum ki hiçkimseyi anlamak istemiyorum.keşke diyorum bu duygum bitse gitse.
Sızın için üzüldüm ama artık mutlu olma vaktiniz gelmiş. O adamdan sinra hayatınız yükselişe geçecek bence çünkü her zorlugun bir çıkışı olur. Benimde bir tanıdığım vardı böyle ama işe gitmezdi hiç. Mesela bir anda ben is yerinde çok rahatsızlığandim hastaneye kaldirdilar. Vucuduma 10 tane boru soktular milyonda bir görülen hastalikmis bu vs diye konuşurdu. Ve öyle inanarak anlatırdı ki ben basta hiç inanmaz sonra inanir gibi olurdum sonra bunun asla olamayacagini anlayıp yinede inanmış gibi yapardim neden bilmiyorum hiç böyle yaptığımı da çok değişik bir durum. Bu hastalık ne acaba? Allahtan kurtuldum

Bankada kendi adınıza iş bankası gibi bir yerde kasa kiralayıp birikimi ona atın. Anahtarı da saklayın. Sizden aldığı düğün altınları için de mutlaka annenizde takıların bir kaydınvardır onu ve resimleri saklayın. Düğün takıları kadına ait oluyor ve sizden çaldığı her kuruşu ödemek zorunda mahkemede
Düğün videosu ve resimleri var. Geçerli olur mu o?

Düğün videosu ve resimleri var. Geçerli olur mu o?
Evet geçerli olur ancak çaktırmadan hepsini kopyalayıp vs kasaya koyun. Mutlaka bu gerzekler sizden önce düşünüp bu kanıtları yok ermek ister. Tecrübe bunlar. Bir de aileniz kesin tavır koysun, ayrılmaya karar verip boşanma aşamasında muhatap olmayın. Numarayı değiştirin belki bir yakınınızda kalın. Bunlar ilk önce numaradan intihar dahil her boku deneyip sizin ilginizi çekmeye çalışır. Sizi uğraştırmaya çalışır. Sizinle evde kavga etmeye çalıştığında eğer ifadesiz bir tavrınız olursa hemen sizi etkilemeye çalışır. Kısacası ayrılana kadar taktik. Bir de ayrıldığınızda hiç gözünüz eşyada vs olmasın. Tertemiz başlayın. Ben ortak arkadaşları da temizledim. Hepsinden bana geri dönüşümolmasın diye. İnanabiliyor musunuz benim ayaklarımın altına kapanıp tabanlarımı öpmüştü beni bırakma diye, ayrıldıktan iki sonra şükürler olsun ki evlendi. Normalde insanlar buna üzülür, ben ona harcadığım emeğe ve zamana acıdığımdan sevinmiştim.

Evet ona göre hayatım mükemmel. Her şeye sahibim. Her istediğim alınıyor ancak bunlar doğru değil. Parfüm bile kendim alamıyorum, o alıyor ve ben bunu beğenmedim deme şansım yok çünkü surat asıyor, "ben aldım ya beğenmezsin tabi" diyor. Halbuki o kişisel eşya, ben seçmeliyim algılayamıyor. Ailesi olmadan asla gezmeye çıkmaz, market alışverişi için bile onları bekler.
Bu aralar sınava çalışıyorum diye bana kitap alıp duruyor. %100 eminim bir şey isteyecek ya da çıkarı var.
atanmam için yardım ediyor çünkü maaşım ile ilgili planları var. Evet henüz okuyorum üstelik.

aslında hayatınızın mükemmel olmadığını biliyor, çünkü mükemmel olmaması için o uğraşıyor. Benimli de ben çok kötü bir insanım, sen bana iyiliği öğretiyorsun, sen olmasan ben yaşayamam. Annem, babam narsist. Babam ayna karşısındaçıplak kendini izleyen saçma bir adam . Sen istersen biz onlarla görüşmeyiz derdi. Kısacası sizi elde tutmak için her cümleyi kullanırlar, hatta ağlama taktikleri vardır. Hüngür hüngür ağlarlar böyle inanamazsınız. Sizin ruh haliniz bir iyi bir kötü olur, hiç böyle bir dinginlik olmaz. Ya harikasınız ya b.k gibisinizdir. Benim babam ve abim bile şuan anneme ve bana aynı taktikleri yapıyorlar. Geçen sene abimin eşi terk etti mesela. Karşısına geçip konuşamıyorsunuz. Biraz eleştiride nasıl krize giriyorlar görmeniz lazım.

Back