Narsist kocayla nasıl baş edebilirim lütfen yardım edin

Gizemavcisi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2019
79
100
Arkadaşlar başlıkta okuduğunuz gibi eşim narsistik egilimleri olan biri ama narsist oldugunu soyleyemem cunku dr gidip de tani almis degil. Su an ben depresyon tedavisi goruyorum. Bunda esimin tavirlarinin rolu buyuk. Gittiğim psikiyatrist e birkaç olaydan bahsedince eşimin narsist bir kişilik olabileceğini söyledi. Eşim kendisinin mükemmel benimse arıza oldugumu düşünüyor. Her fırsatta aşağılama her fırsatta kötü ve suçlu hissettirecek şeyler söylüyor. Hayatımı kısıtlıyor. Kavga etsem daha kötü oluyor etmesem mümkün olmuyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Cahil biri değilim herşeyin farkındayım. Insanlar nezdinde saygın biriyim. Hiç böyle şeyler yasamamistim. Coookkk kötüyüm. Boşanmayı düşünmek istemiyorum. Çocuğum var. Babasız büyütmek hem zor hem babasız büyüsün istemiyorum. Zaten kavga esnasında çocuğumu alacağım sana da gostermeeycegim falan diyor.

Anlayacağınız şerrinden de korkuyorum. Çok bunaldim. Ona öfke doluyum ama herşey yanına kar kalıyor. Sinirlerim bozuldu. Lütfen yardımcı olun. Dr anti depresan verdi ama prospektusu okuyunca kullanmaktan vazgeçtim. Kullansam biraz vurdumduymaz olmayı basarabilirdim belki. Ama emziriyorum. Bebegime bunu yapamam. Çok hassas bir yapım var. Kötü sözleri kaldiramiyorum. O ise sürekli kötü konuşuyor. Birkaç kez de tartakladı beni. Ne yapacağımı şaşırdım.

Sizlerden ricam rencide edecek şekilde konuşmayın yorumlarinizda. Gerçekten dibe vurmak üzereyim. Destek arıyorum. Boşanmayı düşünmeden önce herşeyi denemeye hazırım. Cocuguma borçluyum bunu. O yüzden kestirip atmadan boşanma harici önerilerinizi bekliyorum.
Vakit ayıran herkese teşekkür ederim.
EKLEME:
Arkadaşlar konuyu açarken eksik kaldığım yerler var. O yuzden tam anlasilamadim sanirim. Konuda bunları anlatmayı dusunemedim.

Ben neden savaşmak istiyorum çünkü benim de eksiklerim var. Belki sorunumuzu asabiliriz ben eksiklerimi telafi edebilirsem. Kimse mükemmel değil. Benim de hatalarım eksiklerim var ama eşimin üslubu çok kötü ve bazen haksizca. Ben diyorum ki bunlara rağmen benden istediklerini yerine getirebilirsem sorun çözülür mu?

O yüzden ben eksiklerimi telafi edene kadar onun bu huylarina karşı ne gibi önlem alabilirim? Daha az etkilenmek adına. Bu konuda yardıma ihtiyacım var ya da desteğe bilemiyorum. Çok üzgünüm sadece bildiğim bu.

eşimin narsist olduğu kesin bir durum değil. Psikiyatrist olabilir dedi sadece.
Ki ben bu konuda dr söylemeden önce de çok araştırdım. Kendim fikir yürütmeye çalıştım ama Allah'a şükür cin olmadan adam çarpma gibi huylarım yok bazı üyeler gibi. Sonuçta ben eşimi kendi gozlemlerimle ve büyük ihtimalle objektif olamadan degerlendiriyorum. Psikiyatrist de benim anlattiklarima dayanarak konuşuyor. Eşimle görüşmeden tanı koyamaz. Ben de kesin emin olmadan narsist olduğunu düşünerek radikal kararlar alamam.

Çünkü ben de şu an sağlıklı düşünemiyorum. Evliligim haricinde de sikintilarim var. Beni şu an en çok belki eşimin davranışları üzüyor ama sadece o değil. Abimin ölümcül hastalığı var bütün ailem onun bakımıyla meşgul ve herkes perişan. Ailemden şu an destek alamam hatta haberleri bile yok cektiklerimden. Haberdar etmek istemiyorum çünkü zaten herkes çok kötü durumda. O yüzden sadece eşime yuklenemem. Birçok faktör var bu duruma gelmemizde. Benim buraya yazma amacım ben eşimin duzelmeyecek bir durumu olduğuna kesin emin olana kadar elimden geleni yapmış olmak. Benim yapabikeceklerimi yaptıktan sonra hala ayniysa tabi ki farklı kararlar alabilirim ama şu an olmaz.

Eşim su an tani almış değil. Şu an onu sadede aşırı eleştirel kibirli ve aşağılık kompleksleri olan biri olarak görmem daha uygun olacak. Çünkü elimdeki somut şeyler bunlar. Üstelik bunlar da benim yorumum.

Benim sizden ricam ben birseylerden emin olana ve ailemden destek alabileceğim bir zamana ulaşana kadar bu adamın tavırlarına karşı ne yapabilirim bu konuda öneride bulunmanız.

En azından eleştirilerine aldirmamayi sakin kalmayı ve eşimin bu tavirlarına rağmen ona anlayışlı ve güleryüzlü olmayı nasıl basarabilirim bunu bana anlatmaniz. Çünkü bana dediği şu; ben senden hicbisey beklemiyorum sadece güleryüz bekliyorum.

Fırsat buldukça yazıyorum iyi niyetli her yorum benim için değerli. En azından destek almış oluyorum. Bu demek değil ki eleştiri olmasın. Eleştirenlere de saygı duyarım yeter ki üslup düzgün olsun. Amaç üzüm yemek olsun bağcıyı dövmek değil.

Son düzenleme:
Narsist birisiyle evli olan kadının yaşadıklarını anlattığı bir blog sayfası vardı. Narsistle Yüzleşme adı. Orayı inceleyin derim. Sizin gibi eşi narsist ve çocuğu olan bir kadının deneyimleri.

Eşinizi psikologa gitmeye ikna edin.
Tesekkir ederim. Inceleyecegim sayfayı. Eşim asla hatasının olduğunu düşünmüyor. Asla. Psikologa asla gitmez. Bariz hatalarinda dahi özür dilemeyen biri. Düşünün. Bir kere bile özür dilediği olmamıştır. Maalesef.

Arkadaşlar başlıkta okuduğunuz gibi eşim narsistik bir kişilik. Beni depresyona soktu. Gittiğim psikiyatrist e birkaç olaydan bahsedince eşimin narsist bir kişilik olabileceğini söyledi. Eşim kendisinin mükemmel benimse arıza oldugumu düşünüyor. Her fırsatta aşağılama her fırsatta kötü ve suçlu hissettirecek şeyler söylüyor. Hayatımı kısıtlıyor. Kavga etsem daha kötü oluyor etmesem mümkün olmuyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Cahil biri değilim herşeyin farkındayım. Insanlar nezdinde saygın biriyim. Hiç böyle şeyler yasamamistim. Coookkk kötüyüm. Boşanmayı düşünmek istemiyorum. Çocuğum var. Babasız büyütmek hem zor hem babasız büyüsün istemiyorum. Zaten kavga esnasında çocuğumu alacağım sana da gostermeeycegim falan diyor.

Anlayacağınız şerrinden de korkuyorum. Çok bunaldim. Ona öfke doluyum ama herşey yanına kar kalıyor. Sinirlerim bozuldu. Lütfen yardımcı olun. Dr anti depresan verdi ama prospektusu okuyunca kullanmaktan vazgeçtim. Kullansam biraz vurdumduymaz olmayı basarabilirdim belki. Ama emziriyorum. Bebegime bunu yapamam. Çok hassas bir yapım var. Kötü sözleri kaldiramiyorum. O ise sürekli kötü konuşuyor. Birkaç kez de tartakladı beni. Ne yapacağımı şaşırdım.

Sizlerden ricam rencide edecek şekilde konuşmayın yorumlarinizda. Gerçekten dibe vurmak üzereyim. Destek arıyorum. Boşanmayı düşünmeden önce herşeyi denemeye hazırım. Cocuguma borçluyum bunu. O yüzden kestirip atmadan boşanma harici önerilerinizi bekliyorum.

Tamam güzel, kalıp savaşmak istiyorsun..
Ama bu tek başına üstesinden gelebileceğin birşey değil ki.
İlk adımın doktora yalnız değil eşinle birlikte gitmek olsun.
Hem psikolojik, hem de fiziksel şiddet var çünkü..
Umarım başarabilirsin, ama dediğim gibi eşinin de seninle beraber istemesi ve çabalaması lazım.

Acaba evlenmeden önce belirtileri yok muydu, bizim gibi daha evlenmemiş kadınlara keşke şunu gördüm de farkına varmam gerekirdi dediğiniz şeyler var mı?
Bir ikincisi de siz de ona karşı narsist olun. Siz de onu begenmeyin. Aynı şekilde davranmayı deneyin.

Böyle bi adamla işiniz zor yapabiliyosan senin psikolojini bozmuş çocuğunkini bozamadan seni ona karşı dolduramadan düşman edemeden kurtul derim.
Bi de şiddet filan uygulamış ezik biri demekki şiddete başvurmuş.

Tek başınıza yapabileceğiniz birşey olduğunu sanmıyorum çünkü hasta olan siz değilsiniz eşiniz, siz ancak onun bozdugu psikolojinizi düzeltmeye calışırsınız ki eşinizle aynı evde yasarken bu imkansıza yakın.
Çocuk için annesine kötü davranan, şiddet uygulayan baba ve buna sessiz kalan anne profili gerçek bir aile oluşturur mu sizce yapmayin lütfen..

Son düzenleme:
Arkadaşlar başlıkta okuduğunuz gibi eşim narsistik bir kişilik. Beni depresyona soktu. Gittiğim psikiyatrist e birkaç olaydan bahsedince eşimin narsist bir kişilik olabileceğini söyledi. Eşim kendisinin mükemmel benimse arıza oldugumu düşünüyor. Her fırsatta aşağılama her fırsatta kötü ve suçlu hissettirecek şeyler söylüyor. Hayatımı kısıtlıyor. Kavga etsem daha kötü oluyor etmesem mümkün olmuyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Cahil biri değilim herşeyin farkındayım. Insanlar nezdinde saygın biriyim. Hiç böyle şeyler yasamamistim. Coookkk kötüyüm. Boşanmayı düşünmek istemiyorum. Çocuğum var. Babasız büyütmek hem zor hem babasız büyüsün istemiyorum. Zaten kavga esnasında çocuğumu alacağım sana da gostermeeycegim falan diyor.

Ne kadar süredir evlisiniz ?Hep mi böyleydi?Severek mi evlendiniz.Daha öncebu huyunu fark etmişmiydiniz?Tabiki savaşın ama siz çok değerlisiniz bunu unutmayın .Öyle zorki öyle insanlarla başa çıkmak.Bu iğrenç huyları nasıl öğrenmiş insanlar bilmiyorum.Hep kendileri güzel başkaları kötü.Kendinizi yıpratmadan savaşın ama şunuda düşününçocuğunuz böyle bir ortamda nasıl büyüyecek.Ayrıca savaştıktan sonra yorulacaksınız.O yüzden lütfen delil toplayın.

Narsist erkek düzelmez ya tedavi ile katlanılır hale getircek kendini yada siz benliğinizden ödün vererek alışacaksınız. İkiside yoksa ayrılın yaş ilerledikçe dahada çekilmez oluyorlar

boşandığınız zaman çocuğu babasız büyütmüş olmuyorsunuz, çocuk babasıyla gayet de iyi kaliteli vakit geçiriyor.çocuğun esas evde böyle bir ortamda büyümesi onun için çok yıpratıcı ve psikolojisini bozacak bir şey.ayrıca kim kimden çocuğunu alıyormuş?ortada yüz kızartıcı gibi ekstrem bir şey olmadıkça velayet anneye verilir, hele ki emziriyorum diyorsunuz babanın alma şansı yok.kendinize bu adamı layık görüyorsanız dayağımı ve psikolojik şiddetimi yer otururum diyorsanız dert edinmeyi bırakın.he kendinizi düşünmüyorsanız belki çocuğunuzu düşünürsünüz ve sağlıklı bir ortama geçersiniz.peki bu adam hep böyleyse çocuk neden? ilaç konusunda da doktor ilaçlık bir durum gördüyse kendi kafanıza kendinize tedavi uygulamayın, dediğini yapmayacaksınız doktora gitmeyin.emzirme döneminde olduğunuzu ve ona göre tedavi istediğinizi söylediniz mi?

benim narsist karşı cins bi arkadaşım var. bana hakaret edip (sadece bana değil herkese) ama sen de o hakarete çok takıntılısın, bi sıkıntın mı var o konuda? diyordu. yani bu adamları ne yapsan düzeltemezsin. zor. Allah kolaylık versin demeye geldim :110:

Sizin adınıza ne yapilabilir bilmiyorum çok üzüldum hepmi böyleydi peki bi haberde görmüştüm aşağılık kompleksi bı nebze olsun terapilerle düzeliyor ama narsist kişilik bozukluğunda yol alınamıyor diye sizle terapiye gitmez mi esiniz sizin duygularınızı anlamasi acidindan

:KK43:

9 sene narsist bi adamı çekmiş biri olarak depresyonlardan döndüm. bana verdiği zararı gerçekten ancak yeni anlayabiliyorum. herkesin parmakla gösterdiği mutlu neşeli başarılı güzel bir kadınken herşeyimi kaybettim. resmen adam gittikten sonra enkaza dönmüştüm ki konularımda gören de görmüştür.

resmen küllerimden doğdum, kariyerimi yoluna sokmaya çalışıyorum işsizim çünkü kendime güvenimi sıfırladı. kilo vermeye çalışıyorum çünkü sıfır bedenken ye ye can boğazdan gelir diye diye zorla tatlılar patatesler (çok severim bilir) ile sabote etti. ailemle aram berbat oldu ki yorumlarının tetiklemesi ile uzaklaşmamıza etkiliydi hala tam düzeltemedim ama eskisi kadar kavga etmiyoruz. arkadaşlarımı yok etti doğum günlerimde bile hiçbir arkadaşımı çağırmadan plan yapardı yabani olduğu için resmen zaten insanlar kaçtı etrafımdan.

ve işin kötüsü ne biliyor musunuz ben çok burnu dik beni kimse yönlendiremez bana kimse laf edemez diyen biriyim. buna rağmen bunları nasıl yaşadım inanın şimdi bakınca aklım almıyor. çünkü bu insanlar böyle sizi kendi çıkarları için kullanıyorlar yönetiyorlar beyninize giriyorlar. asla ama asla sizin iyi olmanızı istemiyorlar çünkü sizlw yarışıyorlar ama bu sefer yarattıkları enkaza bakıp beğenmiyorlar dışarıdakiler cazip geliyor.

yani daha yazsam kitap olur. lütfen kendi ruh sağlığınız için boşanın. ben rica ediyorum. lütfen.

ve narsistik kişilik bozukluğu en kötü kişilik bozukluğu çünkü asla kendilerinde hata bulup da doktora gitmiyorlar. ben senelerce ilişkimizdeki sıkıntılar için birlikte doktora gidelim dedim bugün yarın diye diye atlattı adamdan ayrılınca kendi başıma gidebildim. yani o adam düzelmez unutun bunu.

Narsist biriyle evli kalan biri kurban rolundedir genelde. Anladigim kadariyla sindirilmissiniz. Narsistlerin yaptigi da budur. Sindirilen surekli manupule edilen narsistle evli kadinlar da nedense kurban rolunden pek cikmak istemez, akil tutulmasi yasar. Ne narsistle yasayabilir, ne de ondan ayrilabilir. Taaa ki narsist onu terk edene kadar...
Cocugum icin bosanamam demissiniz. Burada yanlis bir anlasilma var. Bosanan siz ikiniz olacaksiniz cocuk degil. Yani adamin babalik vazifesi bitmeyecek. Cocuk babasiyla gorusecek. Bu adamla oldugunuz surece psikolojinizin duzelmesi, saglikli dusunmeniz mumkun degil. Anne mutlu ise cocuk da mutludur. Cocuk babasiz kalmasin derken aslinda hem kendinize hem cocugunuza zulum ettiginizin farkinda degilsiniz. Bu arada ben de bosandim. Oglum benden daha cabuk toparladi. Evet ben de boylr biriyle evli idim. Bu arada merak etmeyin cocugu her halukarda hakim size verir, o is o kadsr kolay degil. Narsist de anca sizi korkutur, aslinda onlar disariya korkaktir yani cocugu kacirma size gostermeme gibi seyleri goze alamaz. O isler de o kadsr kolay degil. Polisi hakimi var...
Narsisizm bir kisilik bozuklugudur ve tedavisi de pek mumkun degil ancak kendi duzelmek isterse ki esiniz zaten tedaviyi kabul etmeyen biriymis. Siz bari kendinizi ve cocugunuzu kurtarin
Bu arada narsistler asla sevmez. Sevme duygulari yok sadece kendilerini severler. Bir gun beni sever duzelir diye bekliyorsaniz yaniliyorsunuz. Bosanin demeyin demissinuz ama baska careniz yok cunku bozuk bir psikolojiyle me kadar cocugunuza verimli olursunuz ki...

Öncelikle şunu söyleyeyim boşanınca çocuk babasız kalmıyor sadece karı koca ilişkisi bitiyor. Yarın çocuğunuzun gözünde ezik sürekli hakaret gören bir anne olmak istiyor musunuz. Ayrıca çocuğu anneden almak o kadar kolay değil. Çocuğunuzu düşünüyorsunuz ama aslında bu durum en çok onu yıpratacak. Eşinizi değiştirmeniz pek mümkün görünmüyor o yüzden siz şartlarını değiştirin.

Narsisttir eşiniz tamam ama bunun çok farklı ortaya çıkış biçimleri var. Misal başarılı kişiler veya doktorların çoğu narsisttir ama eşlerine hayatı zindan etmezler. Eşinizin sorunu olduğu aşikar ancak bana sizi artık sevmiyormuş gibi de geldi çok üzgünüm.
Narsist adamlar her zaman mükemmel olduğunu düşünür ama çocuğunu annesinden ayırıp bir daha göstermeme düşüncesi tamamen kin ve nefret kaynaklı hastalıklı bir düşüncedir, narsistlik değil.
İlaveten, çocuğum için diyorsunuz ama babası tarafından gözü önünde devamlı olarak aşağılanan, fikirleri değer görmeyen bir anne modeli çiziyorsunuz çocuğunuza. İleride sizin fikirlerinize onun da değer vermemesi çok olası.

ilk dediginiz terimi anlamdim. ama gercekten .benim gibi bilmeyen arkadaslarda yardimci oldunuz. sag olun. bu durum bence cok ve cok zor cunku ne demisler insan yedisinde neyse 70 de oyledir yani ilginc bir yaklasim olcak. iki sekilde ustesinden gelecen ya .evve t oyleym diyeceksiniz yada sizde ona kusuur bulup altan. psikolojisini bozacaksiniz baskada aklima bise gelmiyor tek dilegim allah yardimciniz olsun hayirli gecelr

X