• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

narsist es

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kamile66

Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2020
5
2
16
merhaba nasıl başlayacağımı bilemiyorum. ben kamuda çalışıyorum ve 26 yaşındayım. 6 aylık evliyim. birbirimizi severek evlendik. evlenmek için eşim fazlaca acele etti. aslında tam olarak iyi bir şekilde birbirimizi tanıyamadık. şimdi devamlı tartışıyoruz. 1 gün iyisek 3 gün kötüyüz. eşim çok fazla küsüyor ve trip atıyor. benimde devamlı aklıma boşanma isteği geliyor. en son psikiyatriye gittim ama eşim benle gelmedi. doktora anlattığım kadarıyla doktor eşin narşist özellikler gösteriyor dedi. herşeyimi kısıtlıyor, onsuz birşey yapmamı istemiyor. balkona bile çıkmamı istemiyor. en önemliside konuşurken devamlı sözcklerime dikkat etmeliyim çünkü içinden seçiyor ve kendi üzerine alınıyor. şuanda tatilde olduğumuz için ben annemin yanına gitmek istiyorum dedim ve zar zor beni annemin yanına getirdi. kendide annesinin yanına gitti. en azından işe başlayana kadar görüşmek istemiyorum.
bu arada anneside herşeye karışıyor. oğlum oğlum diyor başka birşey demiyor. oğlu yemek yemiyor beni suçluyor. beli ağrıyor beni suçluyor. ne yapacağımı bilemiyorum...

Terapi şart. Ne demek balkona bile çıkarmamak? Kendi başına halledemezsin. Adam sorunlu olduğunu önce kendisi kabullenmesi, sonra tedavi olmalı. Yanaşmiyorsa çocuk yokken ayır yollarıni. Yaşın genç. Cefa çekmeye mi geldin dünyaya?

Eşiniz acele etti de siz neden iyice tanımadan kabul ettiniz ? Belliki pek de sizin isteklerinizin, düşüncelerinizin önemi yok en baştan beri. Terapi alması gereken eşiniz, ya sabredip yontmaya çalışacaksınız ya da yol yakınken döneceksiniz. Böyle konuların sonu çocuklarım var onları düşünüyoruma koşuyor genelde hızla, inşallah aceleye getirmeyip akıllıca adımlar atarsınız.

Eşiniz acele etti de siz neden iyice tanımadan kabul ettiniz ? Belliki pek de sizin isteklerinizin, düşüncelerinizin önemi yok en baştan beri. Terapi alması gereken eşiniz, ya sabredip yontmaya çalışacaksınız ya da yol yakınken döneceksiniz. Böyle konuların sonu çocuklarım var onları düşünüyoruma koşuyor genelde hızla, inşallah aceleye getirmeyip akıllıca adımlar atarsınız.
benim düşüncem aslında kesinlikle çocuk yapmadan 1 yıl zaman vermek. olmuyorsa bitirmek. iyi bir düşüncemi onu bile bilemiyorm.

merhaba nasıl başlayacağımı bilemiyorum. ben kamuda çalışıyorum ve 26 yaşındayım. 6 aylık evliyim. birbirimizi severek evlendik. evlenmek için eşim fazlaca acele etti. aslında tam olarak iyi bir şekilde birbirimizi tanıyamadık. şimdi devamlı tartışıyoruz. 1 gün iyisek 3 gün kötüyüz. eşim çok fazla küsüyor ve trip atıyor. benimde devamlı aklıma boşanma isteği geliyor. en son psikiyatriye gittim ama eşim benle gelmedi. doktora anlattığım kadarıyla doktor eşin narşist özellikler gösteriyor dedi. herşeyimi kısıtlıyor, onsuz birşey yapmamı istemiyor. balkona bile çıkmamı istemiyor. en önemliside konuşurken devamlı sözcklerime dikkat etmeliyim çünkü içinden seçiyor ve kendi üzerine alınıyor. şuanda tatilde olduğumuz için ben annemin yanına gitmek istiyorum dedim ve zar zor beni annemin yanına getirdi. kendide annesinin yanına gitti. en azından işe başlayana kadar görüşmek istemiyorum.
bu arada anneside herşeye karışıyor. oğlum oğlum diyor başka birşey demiyor. oğlu yemek yemiyor beni suçluyor. beli ağrıyor beni suçluyor. ne yapacağımı bilemiyorum...

Anlattıklarına cok benzer seyler yasadım ve sonu sıddetle bitti.
Lutfen kendıne dikkat et, onunla konus ve psıkıyatrıstten yardım iste, bu surec bıtse bıle sen zıhnen cok yorulmus olacaksın muhtemelen, umarım fızıksel de zarar almadan bır an once hallederseniz

Bırakın ailesi ilgilensin

Eşinizi terapiste gitmeye ikna edin. En ufak zorlukta boşanmak doğru değil bence. Çabalamak gerekir. Çünkü evlilik emek gerektirir. Bir erkeğe de tripmis nazmis kaprismis hiç yakıştıramıyorum.

Narsist buradaki herkesin eşi sevgilisi narsist zaten
Küsüp trip atan narsist görmedim hiç....
Hastayla birebir iletişim kurmadan da teşhis konulmaz

ayrıca yardım alın almayı reddediyorsa da boşanın daha ne olabilir ki?

"ise başlayana kadar görüşmek istemiyorum" 6 aylik evli biri olarak şu cümleyi kurduğuna göre anlattıklarından daha fazlası var, çok bunalmışsin. 6 Ay nedir ki daha cicim ayları olması gereken dönemler bunlar. Boşan demeyeceğim tabi ama en azından çocuk konusunda korunmaya ekstra dikkat et. Böyle takıntılı birinden çocuğun olursa ömür boyu hem kendini hem de günahsız bir bebeğin hayatını yakarsın.

Tedavi olsa belki kurtarilabilir evlilik ancak benim bildiğim kadarıyla narsist bireyler kendilerini hiçbir zaman hasta kabul edip bir tedavi yoluna girmiyorlar, çünkü zaten doktora bile gitmiyorlar ki teşhis konup tedavi başlansın. O yüzden birlikteliğiniz için çok umut görmüyorum maalesef.

Henüz altı aylık evlisiniz ve eşinde sende çok gençsiniz. Bence evlilik ortamına adapte olamamış. Zaten altı ayın üç ayı karantinada geçti. Biraz zaman ver eşine ama çocuk konusunda diğer yorumlara katılıyorum. Sakın yapma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back