namaz kılmayı öğrenmek istiyorum :(

onunlaguzel

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2012
212
44
98
20 yaşındayım alevi bi ailenin kızıyım, bu güne kadar ne oruç tuttum, nede namaz kıldım.. Din konusunda hiç bir şey bilmiyormuşum meğer :( sevdiğimin vesilesiyle başlıcağım inşallah.. :( ama namaz kılarken hangi duaları öğrenmem gerekiyor bilmiyorum :( nerden başlıcağımıda bilmiyorum :( bana yardım eder misiniz?

Allah kabul etsin güzelim şimdiden de benim bildiğim Alevilerin ibadetleri, sünnilerden farklıdır o yüzden namaz kılıp, oruç tutmazlar kendi mezheplerince farklı ibadetler yaparlar. (Ben böyle biliyorum yalnışsa düzeltin lütfen ) Sen kendi mezhebine göre hareket ediyorsan, din hakkında birşey bilmiyor sayılmazsın ki?

Canım Allah muvaffak etsin ama bu konuların konuşulup araştırılması gereken yer burası değil. Dini konularla ilgili sitelerden yardım almalısın.

Bu arada namaz kılmak çok büyük sorumluluktur. Bırakmak çok günahtır. Sevgilinden ayrılırsan bırakayım deme. Üşeneceksen hiç başlama.

Allah sana vesile olan kişiden razı olsun. İlk öncelikle resimli namaz hocası kitaplarından alabilirsin. Bu kitaplar çoğu kitapçı raflarında vardır. Ya da Üsküdar_Kadıköy civarında ki camilerin yanında bu kitaplardan bol miktar da satılıyor:)) Fiyat olarak: 10tl. civarında olması lazım.

Bu kitapta gusul abdesti ve namaz abdesti de ayrıntılı bir şekilde yazılı. Sonra sırasına göre namaz da okuyacağın dualar da yazılı. Ve resimli bir şekilde namazın nasıl kılınacağını öğrenebilirsin.

Duaları da bir kağıda yazıp seccadenin yanına koyarsan oradan baka baka okuyup namaz kılabilirsin. Ve böylelikle de ezberlemiş olursun:)

Senin adına çok ama çok sevindim. Allah dualarını kabul eylesin.

Umarım azıcık da olsa yararım dokunmuştur.

himmmm
aslinda boyle seyler yazmak paylasmak yasak ama
istersen namaz ogreniyorum diye siteler var bakabilirisn..

İnternetten aç bak canım namaz nasıl kılınır diye yaz google'ye videolardan izle
Dini kitaplar al oku en doğru bunlardan öğrenirsin:34:

Olur mu canım üşeneceksen hiç başlama diye bir şey :53: , öğrensin bırakırsa da belki bir gün yine başlar.O kadar soğuk ve katı değil şükür dinimiz hoşgörü dini.. Bu konuların açılmama sebebi de bu olmalı herkes farklı yorum yapıyor.. Allah muvaffak etsin :)

Son düzenleme:
Güzel kardeşim böyle bir isteğin olması ne güzel:)
Namaz kılman için bütün duaları bilmen ilk başta şart değil.Kılmaya başladıktan sonra duaları da zamanla öğrenebilirsin.Amaç orda Allahı anmak.

Olur mu canım üşeneceksen hiç başlama diye bir şey :53: , öğrensin bırakırsa da belki bir gün yine başlar.O kadar soğuk ve katı değil şükür dinimiz hoşgörü dini.. Bu konuların açılmama sebebi de bu olmalı herkes farklı yorum yapıyor.. Allah muvaffak etsin :)

Böyle şeylerin şakası olmaz. Oyuncak değil bu işler. Öğrenmesin demiyorum, öğrensin ama bırakmasının günahına dikkat çekiyorum.

Ne demek kimsenin vesilesi ile olmaz hepimiz anne karnında öğrenmiyoruz namaz kılmayı ibadet etmeyi
Bazen annemiz bazen arkadaşımız vesile oluyor

Siz başkasınız,o başka...Alevi !.. Erkek arkadaşı istediğine göre onun mezhebine saygı duymadığının bir göstergesi bu.Hala bu devirde bunun hesabının yapılması çok ayıp!..

20 yaşındayım alevi bi ailenin kızıyım, bu güne kadar ne oruç tuttum, nede namaz kıldım.. Din konusunda hiç bir şey bilmiyormuşum meğer :( sevdiğimin vesilesiyle başlıcağım inşallah.. :( ama namaz kılarken hangi duaları öğrenmem gerekiyor bilmiyorum :( nerden başlıcağımıda bilmiyorum :( bana yardım eder misiniz?

Arkadaşım burda dini konu açmak yasak değilmi ayrıca alevi olmanız sizin namaz kılmamanız alevilerin dinsiz olduğunu göstermezki
yardıma çokm ihtiyacın varsa buraya konu açmayı akıl edebilyorsun açarsın dini siteleri herşey orada yazıyor

Siz başkasınız,o başka...Alevi !.. Erkek arkadaşı istediğine göre onun mezhebine saygı duymadığının bir göstergesi bu.Hala bu devirde bunun hesabının yapılması çok ayıp!..
Bu sitede din konusunun konuşulmaması ne kadar da haklı imiş.
Canım ne alakası var konu sahibi dedimi ki erkek arkadaşım istediği için kılıcam diye? Belki daha samimi buldu erkek arkadaşının mezhebini olamaz mı?
İnsanlar sadece kendisine öğretilen öğretilere inanmak zorunda mı ?

Valla bende sünniyim, bir arkadaşım rica etse, ya da etmese bile Cemevine gitmek için cemaatten olmak gerekmiyorsa gidip ibaadetlerine katılmak isterim birgün. Hepimizin Allahı bir sonuçta. Sadece arkadaşın sünnilik üzerinden gidip din hakkında birşey bimiyormuşum demesi benim kafamı karıştırdı, ama ilgisini çektiyse erkek arkadaşının ibadet şekli onu denesin, araştırsın, hangisi kendisine daha uygun geliyorsa onu seçsin. Ne var ki bunda?

sen kendi mezhebinle ilgili bişeyler öğrenmeyi denedin mi hiç???

ya da alevilikle ilgili ne biliyorsun (namaz kılıp oruç tutmadıkları dışında). bence önce içinde bulunduğun mezhebi, gereklerini bir araştır öğren, belki alevi olmak sana daha akılcı ve makul gelecek ayrıca eksikliğini alevilikle bağdaştırma bence...namaz öğren ama sadece onunla kalma önce aleviliğin ne demek olduğunu da öğren bence...(bu arada ben alevi değilim ve mezhep inancım yok)

haaa daha önemli bişey; bunun yeri burası değil...başka yerlerde araştırmalısın bu konuyu...

Back
X