Namaz, dua ve manevi sohbet alanı

Birlikte kılalım İnşallah

Tabiki kalabalıkta hem daha kolay hem farklı bir enerjisi var. Bu yıl da yalnız kılmak gerekmiş demekki

İnşallah kılalım

Bu namazin mükafatı da çok büyük
İnşallsh nasip olsun

Cookiie eeeeeeeeeeeee kallllkkkkkk içtima verrr
Kalktım kalktım ama siteye giremedim
Aklindan sayamayıp karistiranlar icin fazla büyük parmak hareketi yapmadan parmakla sayılmasinda mahzur yok.
Anladım canın o zaman evet parma

Ey Cennet İsteyen Kardeş! Sevgili Peygamberimizin bu yüce emirlerine gönül ver ki, îmân kalelerin muhkem (sağlam) olsun, îmân kalası muhkem olanlara şeytân yol bulup gelemez. Şeytânın gelmediği yerde huzûr ve muhabbet olur. Sûreleri okumak Allâh demektir. Allâh diyen mahrum olmaz, mesut ve bahtiyar olur.

Hz. Peygamber Kâfirûn Sûresi’ni sabah namazının sünnetinde okurdu. Hz. Ebû Hüreyre (r.a.) demiştir ki:

"Resûlullâh (s.a.v.)sabah namazının rek’atında "Kâfirûn", 2.nci rek’atında "İhlâs" Sûresi’ni okurdu."

Kafirun suresi adını inkarcılar anlamına gelen kafirun kelimesinden almıştır. Allah-u Teala'ya şirk koşan inkarcılar üzerine nazil olan bir suredir. Kafirun suresinde iman ve şirkin ayrı şeyler olduğu ikisinin birlikte bulunmasının mümkün olmadığı kesin bir dille anlatılmıştır. Peygamber Efendimiz (sav) bu surenin şirk inancına sapmaktan korunulması adına okunmasın önemli olduğunu buyurmuştur.​

Manası: Habibim de ki Ey kafirler ben sizin tapmakta olduklarınıza (putlara) tapmam. Siz de, benim ibadet etmekte olduğuma (Allah’a) ibadet etmezsiniz. Zaten ben sizin tapmış olduklarınıza tapa değilim. Siz de hiçbir zaman benim ibadet etmekte olduğuma Allah’a) ibadet ediciler değilsiniz. Sizin dininiz size, benim dinim /

Kâfirun Sûresi, Mâûn Sûresi'nden sonra Mekke’de olan sûrelerdendir. Altı âyettir. Direkt olarak kâfirlerden bahsettiği için bu adı almıştır.
Ey Dost! Yatmak üzere yatağına vardığın zaman Kur’ân’dan herhangi bir sûre okumana karşılık Cenâb-ı Allâh, sana bir melek gönderiyor. Bu melek seni korumakla yükümlüdür. Bu dünyâda huzûr ve rahat içinde uykunu veya geceni geçirmeni sağlayan bir nimet, bir lutfu İlâhîdir.

“Kâfirûn” Sûresi’ni yatarken okursan, bu da senin îmân ile ölmene sebeb ve vesiyle oluyor. Kâfirûn Sûresi’ni okuman seni şirk denen günâhlardan kurtarıyor. Bol bol okuyalım bu faziletli sureyi arkadaşlar
Cookiie Z Zerre Cemoos M MaviMabellee Magnifiaque i p e k @sumeyye07 Hifaa cevizli tarcinli kek Meybuz MssPARE A Asaletanne Niloyatospikk Aktif Lora Minnosprenses sevgitek memurhanim NilMeSeKer H hanimpazari Drderdimderin Keira- . nightingale62 clara Begonya2 Migrenben Amazing family @Bidar Sultan. Ayca_06
athena M Morlale8

Öyle kolay mı. YıllArdır kılamadım ki nasıl hemen kılayım sizi de upraştırmak istemiyorum
Neden zor olsun ki biz kafamız da zorlastiriyoruz ebdest almak üç dört dakika kılmak 10 15 dakika en fazla. Hadi kalk kır şeytanın bacağını kıl öğle namazını yavaş yavaş diğerlerini de kılarsin

Ben daha yeni okuyabildim bunu.
Hüzünlendim.
Allah'ım sadece kendisini düşünerek namaz kilabilmeyi nasib etsin bizlere.
Maun Suresi'ni hatirlariz bu hikâye ile.
Yalandan, gösterişten veya aradan çıksın diye kılmış olmak icin degil, gerçekten Allah için kılmak, Allah'ı düşünerek kılmak...
Bir yerde şu söze rastlamıştım,
"İşlerimi yapayim da namazi sonra kilarim" degil de "namazımı zevkine vararak önce rahatca kılayım da işleri sonra yaparım" fikrine sahip olmaliymisiz

Orucu acarken, su ilk agzima değerken ilk ettigim duaya dikkat eder oldum:)

MssPARE
Harikasın ağzına sağlık canım bir söz vardı namaz mûminin miracıdir diye Allah hakkıyla kılanlardan eylesin.ben ezan sesi duyunca hemen kılmak istiyorum yarım saat geçince huzursuz oluyorum, çok acale ediyorum elimde ne iş varsa bırakıyorum.. benimki de iyi değil galiba suçluluk duygusu çok oluyor böylede...

Acele değil de sakince isine ara verip kalkabilirsin :)
Cok panikle dinî duygular yaşanırsa takıntıya sebep olabilir Allah korusun,sakin kalmanda fayda var. :)

Msspare üzgün yazıyor profilinde üzgün olunca ne oluyor bilen varmı
Acele değil de sakince isine ara verip kalkabilirsin :)
Cok panikle dinî duygular yaşanırsa takıntıya sebep olabilir Allah korusun,sakin kalmanda fayda var. :)
Panik atak var bende inan bu kadar torpileyebiliyorum herşey de böyle bir randovum varsa bir saat önceden orada oluyorum geç kalırım diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…