- 16 Nisan 2023
- 824
- -190
-
- Konu Sahibi zeynepgg06
Yok var sevgilin eski eşine nafaka ödüyor
Eşitlik istiyorsak adil olmayı öğreneceğiz. Öğreteceğiz… igneyi baskasına cuvaldızı kendime batıracağız kaldı ki bi erkeği yetistiren yine kadın ucu yine bize dayanıyor
Böyle bir kanunun çıkmasını bende çok istiyorum. Ben çevremde zor şartlar altında hem çalışıp hem çocuk büyüten pek çok kadın gördüm. Boşandıktan sonra sonra kendi ayakları üzerinde duran elin adamına el açmadan hayatına devam eden kadın da gördüm. Bence güçlü kadın hiç bir şekilde erkeğe muhtaç olmadan yaşayabilen kadındırO kadar güzel söylediniz ki ben bunu savununca erkek dediler e devlet görüntümü cıkardım sonra evli dediler kimliğimi gösterdim olayın sadece adil oldugunu dısarda sabahtan aksama kadar bi adamın calısıp cocugu dahi olmadıgı bi kadına ömür boyu bakmasına zorunluluk olarak bakmanın gurursuzluk oldugunu anlamadılar…bunu düşünenler kanun değistiğinde yolsuz kalacak sanırım.
Kadın cinayetleri ve istismalardan bahsetmiuoruz bu kadar uzun yazmayın okumuyorum bile basını okudum cvp veriyorum. Bizim kusağımız icşn gecerli genc bi kadının kısa süreli evlilşkte ömür boyu nafaka alması istemesi omurgasızkıktır.. simdi gidin mesala kadın cinayetleri ve sebepleri ile ilgili konu acın orada da bayagı erilli toplumsal sebeplerini, cinsel duygusal istismar sebeplerini sonuclarını konusalım zaten en iyi bildiğim konu bu, cünkü alanım bu! Ama sende sapla samanı karıstırmamauı öğreneceksin..ok? İki konu farklı sekilde islenir kadın siddeti var diye gencecik kadınların calısmayıp ömür boyu baskasına sırtınu dayamasını kabul etmeyeceğimHic alakasi yok. %100 esitlik mumkun degil, onemli olan adalettir. Adalet de tamamen esitlik demek degildir. Sartlarin esit olmasidir.Kavramlari karistiriyor, neyi savundugunuzu kendiniz bile bilmiyorsunuz.
Dunyada bir erkegi reddettigi icin/bosanmak istedigi icin oldurulen kadinlar, kiz cocugu olarak dunyaya geldigi icin duygusal/fiziksel istismara ugrayan kiz cocuklari, sadece kadin oldugu icin ayni konumdaki erkek calisma arkadaslarindan dusuk maas alan kadin calisanlar, is gorusmelerinde hadsizce medeni hali/dogum kontrolu kullanip kullanmayacagi sorularina maruz kalan kadinlar, tacize/tecavuze ugradigi halde 'ustunde ne vardi, kim bilir ne yaptin' diyerek ikincil travmaya maruz kalan kadinlar, anne olmayi sectigi icin terfisi ertelenen -- ayni seviyede bir erkek calisma arkadasi varsa direkt onun arkasinda birakilan kadinlar, evlilik surecinde izole edilmis, sosyal haklari elinden alinmis ve kendini kurtardigi zaman cogu zaman cocugu ile ailesinin evine bile kabul edilmeyip ortada kalan kadinlar, zaten bosanmis ve cocugu oldugu icin is gorusmelerinde 5-0 yenik baslayan kadinlar... Hepsine cozum bulduk, erkeklerin nafaka vermesi kaldi esitlik, adalet arayacagimiz?
Ne sacmaliyorsunuz siz ya? Tutturmus da bir kanun turkusu gidiyorsunuz. Kanunlar once kadinlarin canini korusun, erkeklerin refahini dusunmesi bir yana kalsin. Bu ulkede eeerrrrkek adama bir sey olmaz, merak etmeyin!
Inanilmazsiniz gercekten. Argumanlarinizin bir saglam bir temeli bile yok.
Cıkıyor kanun zaten kimseyi zor duruma sokmadan iyi bi yasa cıkar umarım ortayaBöyle bir kanunun çıkmasını bende çok istiyorum. Ben çevremde zor şartlar altında hem çalışıp hem çocuk büyüten pek çok kadın gördüm. Boşandıktan sonra sonra kendi ayakları üzerinde duran elin adamına el açmadan hayatına devam eden kadın da gördüm. Bence güçlü kadın hiç bir şekilde erkeğe muhtaç olmadan yaşayabilen kadındır
Kadın cinayetleri ve istismalardan bahsetmiuoruz bu kadar uzun yazmayın okumuyorum bile basını okudum cvp veriyorum. Bizim kusağımız icşn gecerli genc bi kadının kısa süreli evlilşkte ömür boyu nafaka alması istemesi omurgasızkıktır.. simdi gidin mesala kadın cinayetleri ve sebepleri ile ilgili konu acın orada da bayagı erilli toplumsal sebeplerini, cinsel duygusal istismar sebeplerini sonuclarını konusalım zaten en iyi bildiğim konu bu, cünkü alanım bu! Ama sende sapla samanı karıstırmamauı öğreneceksin..ok? İki konu farklı sekilde islenir kadın siddeti var diye gencecik kadınların calısmayıp ömür boyu baskasına sırtınu dayamasını kabul etmeyeceğim
Muhtemelen çıkacak. En azından kadınlar hayatlarını adamın cüzdanına güvenerek yaşamak zorunda kalmazCıkıyor kanun zaten kimseyi zor duruma sokmadan iyi bi yasa cıkar umarım ortaya
Anlamadım çünkü tarz olarak farklıyız parmağa takmak falan hangi mahallenin ürünü acabacanım yalnız bak benim kendi malım mülküm var onları da atayım istersen ? Sonra mors olunca bunalımda oluyorum :)) gercekten cok yanlıs ata oynuyorsun neden biliyor musun birisi adil olmayı savundugu icin ondan kazık yemis yada kuyruk acısı vardır demek değildir bu hayatta bazen gercektrn gözlemci oldugu konuları savunuyordur… hala erkek arkadasım olduğunu düşünüyorsan beni bide instagramdan eklesene :) öyle ya ona da sey dersin fotoğrafını koymamıssın :) bende sana ozaman derim ki ozaman sevgilisiz hayatın ne güzel olduğuna dair yazı paylaşayım instagramda derim bu konu uzar gider ben her halükarda söylediğmi ispatlarım da sen benle bas edemezsin cünkü senin umdugun biri gibi değilim ve bunu fark ettiğim icin seni parmağıma takarım anladın
Haklısın canım ben okumayı bilmiyorum.. Hatta ben tezimi bakkala yazdırdım.Nolur siz kabul edin yaHaklisiniz sizin gibi bir zihniyete daha fazla zaman ayirmak kendime haksizlik. Okumayi bilmediginiz futbol takimi gibi dusuncelerinizi inat harici bir temele dayandiramayarak tuttugunuzdan belli. Cinsiyete-bagli avantaj/dezavantajlari konustugumuzu bile anlayamiyor, hala iki farkli konu saniyorsunuz. Acinasi
Umarim agzinizdan dusurmediginiz bu nafaka yasasinin duzenlenmesinin, kadinlari koruyan yasalar duzene konulmadan, hic onemli olmadigini kadin olarak haklarinizin korunmadigi kotu bir tecrube ile ogrenmek zorunda kalmazsiniz. Kalirsaniz da bu konuyu hatirlayin.
Parmağa takıp oynatmak canım hani deyim.. ne mezunusun sen ? :) Mahalleyi bilemem de kendince laf sokmaya calısıp bol aforizmalı sözlerle kasretmeye calıstıkca mors olmaya devam ediyor ve asla yılmıyorsun bu azmini umarım calısma hayatındada gösteriyorsundur. :) şimdi benim isim var malum bayram, ortada kendimi yoracağım bir düsünde görmüyorum. İyi bayramlarrAnlamadım çünkü tarz olarak farklıyız parmağa takmak falan hangi mahallenin ürünü acaba
Muhtemelen çıkacak. En azından kadınlar hayatlarını adamın cüzdanına güvenerek yaşamak zorunda kalmaz
Gercekten hayret icindeyim ne acı etrafımız cocugu olmadığı, hayatında olmadığı istemediği bir adamın parasını ömür boyu almayı hak görüyor bu gercekten acınası.. toplumu bunun nasıl yozlastırdığının farkında değilsiniz sanırım siz ömür boyu ssk lı bi ise girmeyip cocuksuzken nafaka almak, aşık olduğunuz halde nafaka kesilmesin diye evlenmeyen binlerce kadının, cocuksuz kadına ömür boyu ödenen nafaka zorunluluğundan tekrar yuva kuramayan adamların ve kadınların yozlaştıgını büyük cerceveden göremiyorsunuz sanırım.. ki zaten Devlette artık bu manipülasyonun farkında ki cocuksuz kadına ödenen nafaka kaldırılıyor olması gereken.. Sonucta çocuğu olmayan bir kadını nicin bir adam ömür boyu baksın ya böyle bisey olabilir mi? Benim basıma benzeri geldi merak etmeyin, nişanlanmıstım seneler önce aynı dönem issiz kalmıstım ayrıldıgım icin kız tarafına ait oldugu takılar karsı tarafın cirkefliğinden hepsini iade etmistim düsün issiz dönemim ve benim takım! Biz bize ailt olandan vazgeçiyoruz huzurumuz icin, kimileri de kendime ait olmayana göz dikip hak diyor
Bu
Kanun çıksın da önce kadınlara iş ve küçük bebek ile çocuklara tam gün kreş imkanı sağlasın devlet.
Zira 15bin tl bakıcı parası ödüyorum çalışabilmek için.
Buraya kadin calissin yaziyoruz, bende yaziyorum bazen bunu.
Sonra kv ya da anne cocuga bakmak zorunda degil yaziliyor,
Kres fiyatlari malum kaldi ki her yas grubu krese uygun olmayabiliyor kucuk sehirde imkanlar daha kısıtlı,
Bakici asgari ücretin neredeyse 2 kati kadar maas aliyormus sizden öğrendim.
Bencede cocuklu ve calisan kadinlara ya kres imkani ya da nakdi destek saglanmasi lazim.
Peki geçimsiz kalinmasinin size ne faydası var , merak etmeyin kimse sizden bir şey istemeyecek. Allah tüm kadınlarımıza yardımcı olsunİste ömür boyu cocuksuz kadına nafaka gecim kapısı olarak görülüyorsayakında gecimsiz kalınabilir ona istinaden tekrar tekrar söylüyorum
kirayı neden eski eş/baba ödemeli? O zaman nafaka dışındaki harcamaların limiti nedir? "çocuğun ihtiyacı" perspektifinden bakarsanız o halde annenin yaşadığı evin kirası, çocuğu okula götürüyorum diye kullandığı arabanın masrafları/yakıtı, aylık elektrik-su-doğalğaz-internet faturaları, mutfak masrafı, giysi masrafı, kurs, oyuncak, kitap, tatil.. nafaka haricinde baba ödeyecekse bunun limiti nereye kadar gidebilir? Bu forumda gördüğüm sayısız konuda eski eşin/babanın sınırsız bir ihtiyaca yanıt vermesi bekleniyor. Adil değil. "Çocuk için" adı altında resmen eski eşe maddi ambargo konulması destekleniyor. Fakat sorarsanız; "güçlü, özgür, bağımsız" kadın imajı.İstanbul genelinde bakıcılar asgari ücret + sigorta istiyor. Bizim bakıcımız bir tık fazla alıyor üniversite mezunu olduğu için. Hadi sigorta da istemedi yaşlı teyze bulduk diyelim. emeklim var asgari yeter dese 8000 en az. 5000e falan bakıcı bulmak imkansız.
Eylül 2022 de bebeğim 15aylıktı. Bakıcı bulamadığımız için kreş düşündük. Aylık 5000 dedi kreş de.
hayır baba gelecek diyecek ki mahkemede ben 3000 nafaka verebilirim.
Geri kalan çocuk masrafı kira vs bunlar ne olacak?
İstanbul genelinde bakıcılar asgari ücret + sigorta istiyor. Bizim bakıcımız bir tık fazla alıyor üniversite mezunu olduğu için. Hadi sigorta da istemedi yaşlı teyze bulduk diyelim. emeklim var asgari yeter dese 8000 en az. 5000e falan bakıcı bulmak imkansız.
Eylül 2022 de bebeğim 15aylıktı. Bakıcı bulamadığımız için kreş düşündük. Aylık 5000 dedi kreş de.
hayır baba gelecek diyecek ki mahkemede ben 3000 nafaka verebilirim.
Geri kalan çocuk masrafı kira vs bunlar ne olacak?
kirayı neden eski eş/baba ödemeli? O zaman nafaka dışındaki harcamaların limiti nedir? "çocuğun ihtiyacı" perspektifinden bakarsanız o halde annenin yaşadığı evin kirası, çocuğu okula götürüyorum diye kullandığı arabanın masrafları/yakıtı, aylık elektrik-su-doğalğaz-internet faturaları, mutfak masrafı, giysi masrafı, kurs, oyuncak, kitap, tatil.. nafaka haricinde baba ödeyecekse bunun limiti nereye kadar gidebilir? Bu forumda gördüğüm sayısız konuda eski eşin/babanın sınırsız bir ihtiyaca yanıt vermesi bekleniyor. Adil değil. "Çocuk için" adı altında resmen eski eşe maddi ambargo konulması destekleniyor. Fakat sorarsanız; "güçlü, özgür, bağımsız" kadın imajı.
kirayı neden eski eş/baba ödemeli? O zaman nafaka dışındaki harcamaların limiti nedir? "çocuğun ihtiyacı" perspektifinden bakarsanız o halde annenin yaşadığı evin kirası, çocuğu okula götürüyorum diye kullandığı arabanın masrafları/yakıtı, aylık elektrik-su-doğalğaz-internet faturaları, mutfak masrafı, giysi masrafı, kurs, oyuncak, kitap, tatil.. nafaka haricinde baba ödeyecekse bunun limiti nereye kadar gidebilir? Bu forumda gördüğüm sayısız konuda eski eşin/babanın sınırsız bir ihtiyaca yanıt vermesi bekleniyor. Adil değil. "Çocuk için" adı altında resmen eski eşe maddi ambargo konulması destekleniyor. Fakat sorarsanız; "güçlü, özgür, bağımsız" kadın imajı.