Nafaka

Keşke kadınlar erkeklerden gelecek olan 3 kuruş paraya muhtaç olmasa. Ama gerçekler Türkiye'de yaşıyoruz. Neredeyse çoğu evde kadın erkek eşit olarak doğmuyor bile. Diğer şeyleri konuşmaya gerek bile yok. Çocuk olmasa bile erkek en azından bir süreliğine kadına para yardımı yapmalıdır. Çünkü çaresiz kalan genelde kadındır.

Kadınlar kulübünde acaba neden bir konu hakkında danışmak için açılan konulara hakkında fikir sorulmayan şeylerden saldırarak yorum yapıyoruz son günlerde? Genel olarak şu soruyu iş ortamında bir iş arkadaşımız sorsa ayni saldırgan tavırla yaklaşır miyiz acaba? Bu hakki nerden buluyoruz? Fikir belirtmek çok güzel, kendi bakış acımızı yansitmak da öyle. Bence kadın kendi ayakları üstünde durmalı tarzi yorumlardan bahsetmiyorum daha çok gurursuz kadınsin tarzı yapılan yorumlardan bahsediyorum. Bazen eski konular çıkıyor insanlar ne kadar guzel bir üslupla birbirini eleştirmiş, fikir vermiş gerektiginde üslubunu bozmadan hatasini göstermiş. Artık durum saygısızlığa, hakarete ve kişisel haklara saldırıya yönelmeye başladı. Böyle yorumlara herkes tepki gösterse eminim insanlar da daha dikkatli davranmaya başlarlar.

Ömür boyu cocuksuz kadına verilen nafaka kalkmak üzere aile bakanlığı cok ciddi bir alt
Yapı olusturdı bunla alakalı. Max 2 seneye göreceğiz.Gecmis olsun acil sifalar dilerim. Yakında cocuksuz kadının ömür boyu böyle bi hakkı olmayacak…
Niye bu kadar kişisellestirdiniz bilmiyorum ama ben nafaka almıyorum.Cocugum var ona da 3 kurus nafaka var, ben herseyin karşılıyorum.Size geçmiş olsun, egonuzu oksayamadiniz.Ben konu sahibi gibi çaresiz kalmış kadınlar için yorum yaptım.Kendinizi haklı çıkarmaya çalışmanız ilginç.Size daha fazla cvp vermeye gerek duymuyorum.

Kadınlar kulübünde acaba neden bir konu hakkında danışmak için açılan konulara hakkında fikir sorulmayan şeylerden saldırarak yorum yapıyoruz son günlerde? Genel olarak şu soruyu iş ortamında bir iş arkadaşımız sorsa ayni saldırgan tavırla yaklaşır miyiz acaba? Bu hakki nerden buluyoruz? Fikir belirtmek çok güzel, kendi bakış acımızı yansitmak da öyle. Bence kadın kendi ayakları üstünde durmalı tarzi yorumlardan bahsetmiyorum daha çok gurursuz kadınsin tarzı yapılan yorumlardan bahsediyorum. Bazen eski konular çıkıyor insanlar ne kadar guzel bir üslupla birbirini eleştirmiş, fikir vermiş gerektiginde üslubunu bozmadan hatasini göstermiş. Artık durum saygısızlığa, hakarete ve kişisel haklara saldırıya yönelmeye başladı. Böyle yorumlara herkes tepki gösterse eminim insanlar da daha dikkatli davranmaya başlarlar.

Bende eski konulara denk geldiğimde, daha güzel yorumlar yapıldığını görüyorum.
Daha empatik, daha çözüme yönelik.

Bende eski konulara denk geldiğimde, daha güzel yorumlar yapıldığını görüyorum.
Daha empatik, daha çözüme yönelik.
Kesinlikle. Bu yüzden gercekten derdi olanlar da konu açmaya çekinir. İnsanlar hayatlarındaki mutsuzlukları klavye arkasından saldırarak gidermeye çalışıyor çok yazik

kadınların evliliği ve boşanmasını geçim kapısı olarak görmelerini ben de tasvip etmiyorum ☹️
Evlilik süresince eşleri tarafından çalıştırılmayan, erkek rahat rahat çalışsın diye ütüsünü yemeğini eksik bırakmayan, erkeğe de ait olan çocuğa bakmak için çalışamayan, vb bir çok değişken yüzünden çalışmayıp sonra da boşanıp fakirleşen kadına erkek mecburen nafaka ödemek ZORUNDA! Ayrıca kadınlar kolay kolay boşanma yoluna girmiyor, erkek ciddi bir hata yapmadıkça boşanmayı seçmiyor. Şöyle ciddi bir nafaka verse neyse, 1000 TL nedir ya. Hem de çocuk için? Evli olduğu sürece maaşının yarısını harcayacağı çocuğa 1000 TL çok komik.

Senelerdir erkekler tarafından anlaşılmaya çalışılıyoruz. Ama görüyorum ki kendi cinsimiz bile bize düşman.

Iyi geceler herkese
Nafaka artışını nasıl hesaplıyorum bilen var mıdır acaba yani şu an 1000 tl nafaka alan biri üfe oranında artışla ne kadar alır
iyi geceler,
öncelikli olarak burada dikkat etmeniz gereken nokta boşanma aşaması gerçekleşti mi gerçekleştiyse eğer gerekçeli kararda nafaka artışı belirli zaman aralığına bağlı olarak bir artışa bağlanarak mı karar vermiş hakim eğer böyleyse orada yazanla bağlı olarak artış olur nafakanızda.
eğer orada herhangi bir artış oranı belirlenmediyse karşı tarafla uzlaşarak bir artırım olabilir ama bunun mümkün olmaması halinde nafaka artırım talebinde bulunarak dava açmanızı öneririm.
gerekçelendirmek gerekirse bu davayı açıp karar almanızdaki sebep belirlenecek olan nafakanın dış koşullara fazlasıyla bağlı olmasıdır. örneklendirmek gerekirse; büyükşehirdeki yaşam koşullarıyla küçük bir ilçedeki yaşam koşulları ve hayat pahalılığı farklıdır, evlilik öncesi çalışırken evlenme sebebiyle işten çıkmış olmanız halinde ciddi bir ekonomik kayıp yaşarsınız veya eşinizin geliri çok yüksektir/düşüktür karar verilirken hakim tüm bunları dikkate alarak karar verir ve nafakayı öyle tayin eder.
umarım yardımcı olabilmişimdir :)

Hz. Ömer ne der Allah seni özgür yaratmısken baskasının kölesi olma.. gecin bu erkekler eve kapatıyor olayını evlenmeyin bu sekilde bi adamla aile merkezlerince ücretsiz korunama yolları bile var üremeyin böyle adamlara.. önce zekanızı kullanın… cocugu olmadıgı halde nafaka alan kadın gururunu haysiterini kapı dısarı etmis sosyal hayatta saygı duyulmayan kadındır. Sizlere calısmamak rahat geliyor adam ne derse desin adam camdan at dese atacak mısın? Nafaka cocuk varsa yasak haktır yatagına girmediğin adamın, sevmediğin adamın parasını almayacaksın, he adam sen zor durumda olduğundan yardım etmeli hayatını kurana kadar ama bu hak demek değildir… Allah kadınların da gurursuzundan adamları korusun her zaman kadın tarafı tutacak değiliz
Kaç kere evlendin ??? Hiç kere eminim!!
Evlen de gör ebenin hörekesini

Kaç kere evlendin ??? Hiç kere eminim!!
Evlen de gör ebenin hörekesini
Üst yorumlarda zaten evlenmediğimi bekar oldugumu 40 kez beyan ettim vay canına suan 4 bilinmeyenli matematik formülü buldun… hayatta genc ve eli is tutabilecekken tutamamıs olmanın acısını derdini ve bunların totalinde öfkesini benden cıkarmanıza gerek yok:) çocugu olmayıp “ genc” olup “ömür boyu nafaka” isteyen bir kisi olmak bir tercihtir. Ben doğru bulmuyorum. Ben tercihimi calısmak ve omurga sahibi olmak üzerine belirledim. Herkes kendi kisiliğince tercihlerde bulunur. Ve hayatta da ona göre saygınlığı olur. Konuya dair son mesajımdır bu cümlede helal olana kafidir.

X