Nafaka

Henuz evlenmemissiniz bile, kimin karsiniza cikacagini, nasil bir evliliginiz olacagini bile bilmiyorsunuz (evlenebilirseniz), neden bu kadar cok kafa yoruyorsunuz bu nafaka isine anlamadim ?
Üniversitede bi platform kurdum sonra bir dernek kurdum kimsesiz çocuklara kafa yordum ve bu isleri uzun süre sürdürdüm üstelik mutlu bi ailede yasamıs bir cocuktum.. inceyi anladınız mı? Hatta ozaman dernek actıgımda herkes soruyordu yetistirme yurdunda mı büyüdün diye aynu burada beni evli sanıp bel altı vuran arkadaslara e devlet görüntümü atıp susturdugum gibi onlara da gerekli acıklamayı yapmıstım… Biseylere kafa yormak icin o seyi yasamıs olmak gerekmiyor biraz empati biraz adil olmak biraz gurur sahibi olmak kafi. Ben kadınların çalışması sırtlarını kimseye dayamamaları ve bu sekilde asıl ailenin yozlastıgını gördügüm icin yazıyorum. Adamlar ömür boyu nafakadan evlenmiyor kadınlar maasları kesilmesin diye dini nikahla yasıyor her gün bu örnekleri görüyoruz görmediğinizi söyleyemezsiniz ki

Hakim çocuksuz, 6 ay evli kalmış sigortası ödenen kendi iş yeri olan bir kadına neden 15bin tl nafaka bağlamış? Detaylara hakim misiniz?
Bir önceki bakıcımız yeni boşanmış ve 3 çocukluydu. Aldatılmıştı. Yıllarca hem de. 3 kuruş nafakası kesilmesin diye sigortasının ödenmesini istemiyordu.
Evet yakın arkadasım detaylara hakimim is yerinin son 1 senedeki karını kadın cıkarttırıp bu sekilde bi talepte bulunmustu.

6 ayda neden boşanıldı? Kimse 6 ay sonra boşanayım da nafaka alayım diye evlenmez?
O kısım ne sizi ilgilendirir ne beni.. neden bosanıldıgının önemi yok siz kendinizxe magazin malzemesi cıkartıp ömür boyu para almaya değer görüp vicdan rahatlatabilmek adına yazıyorsunuz cok iyi farkındayım ama dediğim gibi bu noktanın önemi yok. Bosanma sebebinin önemi yok. Önem noktası ömür boyu baskasına sırtını dayamamak olmalı öyle ya adam2 gün sonra ölünce ne olacak?

Hanımefendinin ne yaşadığını bilmeden şu dediğiniz normal mi?
Nerede yaşıyor, imkanları nedir? Çalışacak eğitimi kapasitesi var mı?
Zamanında eşi mi engel oldu çalışmasına ondan şu an çalışamıyor olabilir mi?
Eşi güvence verip bir anda ortada mı bıraktı? Aldattı mı?
Evlilik bir sözleşmedir.
Taraflardan biri sözleşmeye aykırı davranırsa cezasını çeker.
Ne alakası var. Boşandıktan ikisi de yabancı oluyor. Adam bu durumda neden elin kızına bakıyor. Eğer konu sahibi eli ayağı tutuyorsa çalışıp kendi ayakları üzerinde durmalı. Evleneceği güne kadar eski eşi mı bakıyordu. Eğer mesele birine cezalandırmaksa pek çok evlilikte aldatılan mağdur olan erkekler de var. O zaman kadın da mağdur ettiği eski eşine nafaka ödeyerek cezalandırılsın

Üniversitede bi platform kurdum sonra bir dernek kurdum kimsesiz çocuklara kafa yordum ve bu isleri uzun süre sürdürdüm üstelik mutlu bi ailede yasamıs bir cocuktum.. inceyi anladınız mı? Hatta ozaman dernek actıgımda herkes soruyordu yetistirme yurdunda mı büyüdün diye aynu burada beni evli sanıp bel altı vuran arkadaslara e devlet görüntümü atıp susturdugum gibi onlara da gerekli acıklamayı yapmıstım… Biseylere kafa yormak icin o seyi yasamıs olmak gerekmiyor biraz empati biraz adil olmak biraz gurur sahibi olmak kafi. Ben kadınların çalışması sırtlarını kimseye dayamamaları ve bu sekilde asıl ailenin yozlastıgını gördügüm icin yazıyorum. Adamlar ömür boyu nafakadan evlenmiyor kadınlar maasları kesilmesin diye dini nikahla yasıyor her gün bu örnekleri görüyoruz görmediğinizi söyleyemezsiniz ki

Bu tek tük örneklerin varlığı gerçekten mağdur kadınların her gün aramızda zor şartlarda yaşamak zorunda olduğu gerçeğini değiştirmez.
Bayram için eşimin memleketindeyim. Anadolu’nun küçük bir ilçesinde. Bir kadın için tek iş imkanı evlere temizliğe gitmek. Onu da düzenli alabilecek maddi durumu olan insanlar yaşamadığı için burada o bile zor.
Hayatımda duymadığım kadar kadın hikayesi dinliyorum her geldiğimde.
Kadınlar gerçekten mağdur. Şiddete uğruyor. Aldatılıyor. Parasız bırakılıyor.
daha bu sabah 2 çocuklu bir kadını yardım toplayıp yeni bir eve yerleştirdik. Kocası bırakmış şehre gitmiş. Ne yaptığı belli değil. Boşanma davası açacak adamı bulamıyor bile.
Çocuğuna bez mama alamıyor.

O kısım ne sizi ilgilendirir ne beni.. neden bosanıldıgının önemi yok siz kendinizxe magazin malzemesi cıkartıp ömür boyu para almaya değer görüp vicdan rahatlatabilmek adına yazıyorsunuz cok iyi farkındayım ama dediğim gibi bu noktanın önemi yok. Bosanma sebebinin önemi yok. Önem noktası ömür boyu baskasına sırtını dayamamak olmalı öyle ya adam2 gün sonra ölünce ne olacak?

Kadın evlilikte maddi manevi zarara uğramış olabilir. Magazin malzemesi aramıyorum. Hakimin gerekçesini sorguluyorum. Çalışamayacak kadar psikolojisi bozulmuş olabilir mi acaba?
6 ayda boşanmak çok uç bir şey. Kötü bir şey olmuş olmalı.
Lafı çevirmeyin.

E devlet görüntünle susmak mi sen iyi misin kafan güzel galiba pırıl pırıl hiç kullanılmamış 😂😂
Erkek olabilirsin. İsmin unisex ayrıca sevgilin eşine nafaka ödüyor olabilir. Sen beni o küçücük düşünce yapınla susturabilecegini mi sandın? Hadi hadi 😂

Bana attığın şey bir şey ifade etmiyor sevgilin de olabilir. Yani burada gelip elin adamlarını savunuyorsun. Karısını başka bir kadın için terkeden adamın ki genelde öyle oluyor şiddet aldatma yüzünden bitiyor evlilikler. Gelip burada bunları savunuyorsun. Senden özür dilemek mi? Komik olma. 😂😂
Ne oldu az önce kocamdı simdi sevgilim mi oldu :) ahahahahja suan mors edildim demiyorsunda ne diyorsun :) ben elin adamlarını savunmuuorum ben adaletli olmayı savunyorum. Müslümansan dinde bile yok diyorum yakında bu yasa da olmayacak ozaman napacaksın diyorum… Evlilikler siddet aldatmadan bitiyorsa bunca karısını aldatan erkek oldugu gibi kocasını da aldatan kadın var üstelik yüzdeliğe baktıgında erkeklerde yüzde 57 kadınlarda ise yüzde 41 . Ben demiyorum Dünyanın en iyi üniversitesinin arastırma sonucu bu.. sadece kadın yada sadece erkek magdurdur diye bisey yok. Kırsal kesimde yasıyorsanız bile müge anlı yı acın bakın en cok erkeklerln aldatıldıgı baska adama kacmalar vs kırsalda gözüküyor hadi cnm benim öpüyorum

Ne oldu az önce kocamdı simdi sevgilim mi oldu :) ahahahahja suan mors edildim demiyorsunda ne diyorsun :) ben elin adamlarını savunmuuorum ben adaletli olmayı savunyorum. Müslümansan dinde bile yok diyorum yakında bu yasa da olmayacak ozaman napacaksın diyorum… Evlilikler siddet aldatmadan bitiyorsa bunca karısını aldatan erkek oldugu gibi kocasını da aldatan kadın var üstelik yüzdeliğe baktıgında erkeklerde yüzde 57 kadınlarda ise yüzde 41 . Ben demiyorum Dünyanın en iyi üniversitesinin arastırma sonucu bu.. sadece kadın yada sadece erkek magdurdur diye bisey yok. Kırsal kesimde yasıyorsanız bile müge anlı yı acın bakın en cok erkeklerln aldatıldıgı baska adama kacmalar vs kırsalda gözüküyor hadi cnm benim öpüyorum
Esin dedim evet attigin görsel seninse bekarsin ya erkeksin ya da sevgilin işte. Yüzde 57 ve 41 hmmm geri kalan pay kimin? Bana canım cicim gibi varos cümleler kurmazsan da sevinirim.

Kadın evlilikte maddi manevi zarara uğramış olabilir. Magazin malzemesi aramıyorum. Hakimin gerekçesini sorguluyorum. Çalışamayacak kadar psikolojisi bozulmuş olabilir mi acaba?
6 ayda boşanmak çok uç bir şey. Kötü bir şey olmuş olmalı.
Lafı çevirmeyin.
6 ayda bosanmak cok uc bisey değil, dünyada ilk kez duymussunuz gibi davranmayın rica edeceğim. Bosanma sebepleri tam olara suydu; arkadasımın aksamları gec eve gitmesi, ve hem kendisi hem karsı taraf icin cok özgürlükcü olması.. yani kk da her gün 10 senelik evlilerin dahi acabildiği konular doğru mu değil evet, ama 6 ay süren bi evliliğe sırf durumu iyi diye ömür boyu bana bak demek hic değil. Birde neden baksın. Tek örneğim bu değil ki etrafımda bu ve benzeri cok olay gözlemliyorum kadınında magdur oldugu erkeğinde..

Esin dedim evet attigin görsel seninse bekarsin ya erkeksin ya da sevgilin işte. Yüzde 57 ve 41 hmmm geri kalan pay kimin? Bana canım cicim gibi varos cümleler kurmazsan da sevinirim.
Ayy cok komiksin sen yaaa erkeğim he he🤣🤣🤣 valla erkek arkadasım yok ama simdi ben sana kimliğimi atıp seni bi kez daha mors edeyim

Uzgunum ama patriyarkinin kaymagini her konuda yiyen ve kadinlardan cok daha rahat bir hayat surme imkani olan erkeklerin, cinsiyete-dayali dezavantaji olan cok nadir konulardan biri olan suresiz nafakanin konusulmasina sira gelmesi icin kadinlarin cinsiyete-dayali yasadigi tum problemlerin once tek tek cozulmesi lazim. O zaman adaletli olur iste. Diger turlu su an yaptiginiz gereksiz duyar kasma oluyor.

E devlet görüntünle susmak mi sen iyi misin kafan güzel galiba pırıl pırıl hiç kullanılmamış 😂😂
Erkek olabilirsin. İsmin unisex ayrıca sevgilin eşine nafaka ödüyor olabilir. Sen beni o küçücük düşünce yapınla susturabilecegini mi sandın? Hadi hadi 😂
Tamam cnm aynen simdi de kimliğimi attım daha ne atacan acaba 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ya hadi Allah icin. Biz bosnağız ya bizde bekar kızı bosanmıs adama pek vermezler bil istediim neyseee daha ne kaldı evliydim tutmadı erkektim simdi o da tutmadı sevgili de tutmadı tatlım sen acaba biraz sussan mı 3 artı 1 salon beyninde at kosturuyor suan 🤣

Gercekten hayret icindeyim ne acı etrafımız cocugu olmadığı, hayatında olmadığı istemediği bir adamın parasını ömür boyu almayı hak görüyor bu gercekten acınası.. toplumu bunun nasıl yozlastırdığının farkında değilsiniz sanırım siz ömür boyu ssk lı bi ise girmeyip cocuksuzken nafaka almak, aşık olduğunuz halde nafaka kesilmesin diye evlenmeyen binlerce kadının, cocuksuz kadına ömür boyu ödenen nafaka zorunluluğundan tekrar yuva kuramayan adamların ve kadınların yozlaştıgını büyük cerceveden göremiyorsunuz sanırım.. ki zaten Devlette artık bu manipülasyonun farkında ki cocuksuz kadına ödenen nafaka kaldırılıyor olması gereken.. Sonucta çocuğu olmayan bir kadını nicin bir adam ömür boyu baksın ya böyle bisey olabilir mi? Benim basıma benzeri geldi merak etmeyin, nişanlanmıstım seneler önce aynı dönem issiz kalmıstım ayrıldıgım icin kız tarafına ait oldugu takılar karsı tarafın cirkefliğinden hepsini iade etmistim düsün issiz dönemim ve benim takım! Biz bize ailt olandan vazgeçiyoruz huzurumuz icin, kimileri de kendime ait olmayana göz dikip hak diyor
İşte bu birazda gurur meselesi

İşte bu birazda gurur meselesi
O kadar güzel söylediniz ki ben bunu savununca erkek dediler e devlet görüntümü cıkardım sonra evli dediler kimliğimi gösterdim olayın sadece adil oldugunu dısarda sabahtan aksama kadar bi adamın calısıp cocugu dahi olmadıgı bi kadına ömür boyu bakmasına zorunluluk olarak bakmanın gurursuzluk oldugunu anlamadılar…bunu düşünenler kanun değistiğinde yolsuz kalacak sanırım.

Uzgunum ama patriyarkinin kaymagini her konuda yiyen ve kadinlardan cok daha rahat bir hayat surme imkani olan erkeklerin, cinsiyete-dayali dezavantaji olan cok nadir konulardan biri olan suresiz nafakanin konusulmasina sira gelmesi icin kadinlarin cinsiyete-dayali yasadigi tum problemlerin once tek tek cozulmesi lazim. O zaman adaletli olur iste. Diger turlu su an yaptiginiz gereksiz duyar kasma oluyor.
Eşitlik istiyorsak adil olmayı öğreneceğiz. Öğreteceğiz… igneyi baskasına cuvaldızı kendime batıracağız kaldı ki bi erkeği yetistiren yine kadın ucu yine bize dayanıyor

X