Nafaka icrasi hakkinda

denizim84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2010
1.595
125
123
merhaba arkadaşlar
Bununla ilgili pek bir bilhi bulamadin da. Avukat arkadaşlar yada bilgisinolanlar paylaşabilir.mi.Nafaka için icra davası açacağım, ama hem geçmiş nafaka borçlarını hem de memur olduğu için maaşından her ayin 15 inde kesilip benim hesaba nafakanin yatırılmasıni istiyorum.
Bunun için yapılması gereken yol nedir ucra davası nasil colir fikri olan var mi

Boşanma davasında nafaka hakkı kazandıysanız; icra dairesinde takip başlatacaksınız, ama para sizin hesabınıza otomatik yatmaz, icra yoluyla alırsanız , sizin işlemleri takip etmeniz gerekir. Ancak eski eşinizle anlaşarak araya icrayı karıştırmadan o sizin hesaba yatırır. Zira icra kanalıyla alınca ondan ve sizden icra masrafı kesiliyor. İkinizinde zararına. Ama yatırnazsa mecbur icra yoluna gideceksiniz.

İyi geceler , öncelikle adliyeye gittiğinizde icra daireleri bölümüne gidin yakınlarında fotokobi çeken küçük büfeler oluyor genelde, onlara nafaka için icra takibi başlatmak istediğinizi belirtin onlarda hazir matbu dilekçeler oluyor o dilekçeleri doldurup icra tevzi bürolarina gidin onlarda giriş işlemlerini halledin ( durumunuzu anlatin evrakın üzerine birikmiş nafaka tutarini ve cari devam eden nafaka tutarini masraflariyla birlikte talep ettiğinizi belirtin) onlarda ilgili icra dairesine yönlendirecek orada da sizden pul ve de bankaya cüzzi bir rakam yatirmaniz istenecek ) onlar sizi yönlendirir zaten, sonra eşinize icra yazısı gönderecekler.Eşinizin 7 günlük itiraz süresi var ,bu sürede eski esiniz hala nafakayi yatirmaz ise siz 10 gün sonra tekrar icra dairesine gidin eski eşinizin nafakayı yatırmadığıni maas haczi yapmak istediginiz belirtin. Onlar eski esinizin işyerine maas haczi yazisi teblig ediyorlar. E devlet uyap vatandaş portalından davanın gidişatını takip edebilirsiniz para icra dairesine yatırılmışsa icra dairesine gidip ıban bildirim dilekçesi verinki sizin hesabınıza nafakayı geçirsinler.ondan sonra rutine döner artık alirsiniz nafakanizi..

Eğer avukat yardımı alacak maddi gücünüz yoksa, bulunduğunuz il ya da ilçede ki baro temsilciliğine başvurun , size ücretsiz olarak avukat desteği sağlayacaktır. Nafaka icra takibinin niteliği diğer rakiplerden farklı , o yüzden bir avukat yardımı şart .

Bir dönem avukat ile yapmıştım ama hem bana geç ödeniyor du hem de çok fazla.masraf çıktığı için tek basima ben yapabilir miyim diye düşündüm

Tabiki yapabilirsiniz ,açikcasi bende boşanirken avukata çok ödeme yaptim ve o ara sorduğumda danismistim çok zor bişey gibi anlatti..oysa hic de zor degil ben kendim hallettim işlerimi..hemde kisa zamanda..anlattiğim şekilde gidin kendiniz halledin..tabiki bu işin uzmanları avukat arkadaşlarımız ama velakin bu dönemde para çok önemli bizim gibi kadınlar için...

Bir dönem avukat ile yapmıştım ama hem bana geç ödeniyor du hem de çok fazla.masraf çıktığı için tek basima ben yapabilir miyim diye düşündüm

dosyanız duruyordur o zaman

gidin o dosyayı bulun

avukatınız dosyadan çekildi ise hesap numaranızı alır icra ve size yatırır

zaten elden para ödemesi yok artık

merhaba arkadaşlar
Bununla ilgili pek bir bilhi bulamadin da. Avukat arkadaşlar yada bilgisinolanlar paylaşabilir.mi.Nafaka için icra davası açacağım, ama hem geçmiş nafaka borçlarını hem de memur olduğu için maaşından her ayin 15 inde kesilip benim hesaba nafakanin yatırılmasıni istiyorum.
Bunun için yapılması gereken yol nedir ucra davası nasil colir fikri olan var mi
Öncelikle evli misiniz? evlilik devam ediyor mu? yoksa boşanma davası mı açılmış veya boşanma davası kesinleşmiş mi bunları bilmeden cevap veremeyiz...Eğer boşanma davası devam ediyorsa mahkeme tedbire bir nafaka kararı verir ve bunu hemen icra dairesinde takibe koyarak karşı tarafın malvarloğından veya maaşından tahsil etmek olanaklıdır

Boşanma davası karara bağlanmış ve mahkeme kesin hükümle birlikte bir nafaka belirlemiş ise yine icra takibinde nafaka alacağı talep edilebilir ayrıca bir davaya gerek yoktur

Back
X