- 3 Kasım 2011
- 15.931
- 9.383
- 448
- Konu Sahibi nisandains
-
AAA gerçekten yokmuşsun listemde:) Demekki bazen senin yazdığın forumlarda ismini çok duyup yazılarını okuduğumdan olsa gerek sanki arkadaşız gibi geldi
bacım burada ne işin var dön geyiğe
benim de en korktuğum konulardan biriydi anestezi. naci bey'e o kadar güvendim ki, bu korkumla ilgili bir şey sormadım, söylemedim Ona. çünkü biliyordum, güven duyduğum kişinin seçeceği anestezi doktoruna da güvenmem gerektiğini.
arkadaşlar forumda hep yazıyordu. mide bulantısı yapıyormuş, kusuyorlarmış diye. benim de midem hassastır. ya kusarsam, ya öksürürsem, yeni ameliyatlı biri olarak canım acırsa... diye düşünmüştüm. hiç biri olmadı. farketmeden uykuya daldım, farketmeden uyandım. kopuk bir zaman dilimi geçiyor insanın içinden. hep merak ettiğim bir şeydi. "anestezi almak" duygusu çekici gelmiştir hep bu düşünceler nedeniyle. (anestezi bağımlısı mı oldum ne)
bana ameliyathanede sesleniyorlardı "ameliyatınız bitti"...
"ağzınızı açın, kapatın" (yaşıyor muyum diye sanırım) hatta bir kaç defa sordular. içimden, neden bir daha soruyorlar ki diyordum. onların da içi rahat olsun düşüncesiyle zor da olsa tekrarlıyordum aynı şeyi. çok düşünceliyimdir!
odama getirdiklerinde, sedyedeyken, "yatağınıza geçin" dediler. sadece duyuyordum. kesinlikle başka hiç bir şey yapamıyordum. tekrar tekrar söylediler. baktılar yapamayacağım. aldılar yatağa. naci bey bir şeyler söylüyordu. duyuyordum. kısa süreli gözlerimi açıyordum ama tutamıyordum gözlerimi, tekrar kapıyordum. KALEMe bilgi veriyordu. ben de birşeyler söylemek, sormak istiyordum yapamıyordum.
bir süre sonra üşümeye ve titremeye başladım. yoğun bir titreme. bedenimi yoruyordu. dakikalar ilerledikçe azaldı. tam bilmiyorum ama bir saat sürmüştür yine.
anestezi herkeste farklı gösterir etkisini. umarım sen de sorunsuz atlatırsın canım. hep diyoruz ya, doktorun sağlam olsun, ötesi zor değil!
AAA gerçekten yokmuşsun listemde:) Demekki bazen senin yazdığın forumlarda ismini çok duyup yazılarını okuduğumdan olsa gerek sanki arkadaşız gibi geldi
yaprak o kadar güzel anlatmışşsın kiii aynı benim yaşadıklarım... demekki herkesde aynı şey oluyor... bana da aç gözlerini bakalım diyodu naci bey duyuyorum ama bi türlü açamıyordum zar zor da olsa açamıyorum dediğimi hatirlıyorum. yazmayı unuttugum bir şeyi de sen hatırlattın yazında cnm ... sonra beni de deli gibi bi titreme aldı... yorgan üstüne baddeniye koydular... dişlerim deli gibi birbirine çarpıyodu... bi süre sonra geçti... eşim de ben baygınken narkozun etkisiyle sızlandığım video çekmiş. ben hatırlamıyorum tabi bişiler söylemişim... sürekli "bitti mi kaç saat oldu" diye sormusum :)))) sonradan kendimi izleyince çok güldüm çok komik gözüküyomusum :)))
buarada benimde kimseye söylemediğim anestezi korkum vardı... ameliyattan sonra eşime uyanamamktan korktum dedim ama şükürler olsun bi sıkıntı çıkmadı... anestezi doktorları dallarında uzman kişiler zaten ... aslında korkmaya gerek yok ama insan yine de tırsıyo işte...
bugün destek almadan kendim rahat kalkabildim... kalkarkenki o agrıyı hissetmedim... süratle iyileşiyorum sanırım... :))) yarın da duş alıcam... yaprakcım sen sporcu sutyenini ne zaman cıkarmıstın
damakcmm çok sevindim bu kadar ağrısız atlatmana..
Ben de Naci Bey'den randevu aldım 3 Ekim'de görüşmeye gidiyorum, bakalım bana neler diyecek :)
canım cok geçmiş olsun . güle güle kullan cicişlerini.selam kızlarrrrrr... şuan yepyeni halimle size yazıyorum :))) sabah erkenden çıktık yola... saat 8 gibi hastanedeydik beni hemen odaya aldılar... oda çok güzeldi... özel hissettiriyo resmen kendini... naci bey henüz gelmemişti.. hemşireler hazırladı beni kan aldılar ve serum için igne bagladılar... biraz zaman geçtikten sonra naci bey geldi ve gögsümde çizimler yaptı... yatağıma yattım ve hemşire tekrar geldi... iğne yaptı seni biraz uyuşturcak ameliyathaneye gidene kadar dedi... sonrasını hatırlamıyorum... :)))) sadece tek bi kare hatırlıyorum o da ameliyathanede yatağımdan sedyeye geçmemi istediler...ameliyathaneye kadar odadaki yatağımla götürdüler çünkü. o anı sadece hatırlıyorum... sonrraaaa gözlerimi bi açtım ameliyat olmus 2 saat gecmiş de bitmiş.... kendime gelmeden önce naci bey yanıma gelip " hadi aç gözlerini bakalım"dedi. söylediklerini duydum ama bi türlü açamadım gözlerimi "açamıyorum" dedim...:))))) sonra zaten gitmek zorunda oldugu ıcın gıtmıs ama esıme heryı anlatmıs... daha önce kararlaştırdığımız gibi damla protez 320 cc arion kas zarı altı yapıldı... ameliyattan sonra kendime gelince ilk 2 3 saat ağrı hissettim sonra ağrım kesildi ağrı kesicilerin de yardımıyla :)) sadece yatağa yatıp kalkarken bi ağrı oluyo... yani anlıcağınız şuana kadar sıfır ağrı gibi bişey :)
yanlız şuan çok sertler doğal olarak ve gerginler... ve ortası ayrık duruyo. ellediğim zaman da tenimi hissetmiyorum. sanki başkasının tenine değiyomusum gibi... zamanla geçiceğini umuyorum... sizdede böyle oldu mu teninize değdiğinizde hissizlik oldu mu?
kızlar hala inanamıyorum yaaa ağrım da yok ya sanki hiç ameliyat olmamış gibiyim... enkısa sürede sporcu sutyeninden kurtulup normal sutyen takmaya başlayınca daha da güzel olcak umarım. dediğim gibi şuan pek bişi anlamıyorum....işte böyle kızlar... :))))
darısı bu ameliyatı olmak isteyen herkese inşallahh
Ben de Naci Bey'den randevu aldım 3 Ekim'de görüşmeye gidiyorum, bakalım bana neler diyecek :)
canım cok geçmiş olsun . güle güle kullan cicişlerini.
bence de anestezi korkulacak bir şey değil. doktoruna güvenmeyen kişi korksun, korkacaksa.
kendin kalkabilmişsin ne güzel.ben istanbul'da yalnız kaldım bir kaç gün. beni doğrultacak biri olmadığı için resmen oturarak uyuyordum. ona uyumak denirse. çok zor günler geçirdim...
ameliyat sonrası giydirilen sporcu sütyenini ilk kontrolümde naci bey'in yanında yere düşürdüm. çok da titizimdir. neyse ki, "at onu çöpe. ameliyat sonrası sporcu sütyeni al. onu kullan dedi" ben de uçarak mağazaya gittim. bağdat caddesinin en mutlu kişisi olarak!2. ay kontrole gittiğimde her şey serbest dedi. balenlilerde rahat edemiyorum hala. o nedenle balensizler hariç giyiyorum diğer sütyenleri. senin kas zarı altı olduğu için daha erken kurtulursun sporcu sütyeninden muhtemelen. :112:
yaprakcım bişi sorcam... mememe dokundugumda hiç bişi hissetmiyorum sanki başkasının memesi... sende de oyle oldu dimi... bu his ne zaman geçti sende.. yani dokundugunda kendi tenini ne zaman hissettin
yaprakcım bişi sorcam... mememe dokundugumda hiç bişi hissetmiyorum sanki başkasının memesi... sende de oyle oldu dimi... bu his ne zaman geçti sende.. yani dokundugunda kendi tenini ne zaman hissettin
evet artık nemutlubana için geri sayım yapıcaz... canım sen görüşmeye gitmişmiydin
Evet canım, hem de 2 defa
damakcım geçmişler olsun..ohhhh benimle yöntemi ve doktoru aynı olan birisi buldum nihayet:) kas zarı altı gerçekten sıfır ağrılı bir ameliyat ama sıfır ağrılı olduğunu düşünüp kollara yüklenmemek gerekiyor,sonra acısı fena çıkıyor,çabucacık yumuşayıp şekil alacak merak etme,her gün duşunu al ama sıcak olmasın duşun ve bandaj yerlerini mutlaka kurula... şu an bile eminim çok güzel gözüküyordur..tekrardan geçmişler olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?