Mutsuzluk Umutsuzluk,Baskı

bence çocuk sana samimi davranmamış.. baştan açık görmüş ama nasılsa ilerde değiştiririm diye düşünmüş.. yoksa birden bire ailesi söyleyince seni kapatmak istemedi heralde.. kafasında zaten varmış önceden..

valla kimisi kabullenir kimisi kabullenemez, ben dayatmaya hiç gelemem, böyle emrivakilerden de hiiç hoşlanmam.. açıklık netlik her zaman esas olmalı.. böle katakulliler hiç hoş diil..!

bence bunlar köle pazarından köle aldıklarını sanıyorlar heralde. Sen özgür bir yetişkinsin sevgilin de öyle. Kimse ne seni ne de onu istemediğiniz birşeyi yapmaya zorlayamaz.

Belkide iliskilerinin basinda cok taviz veriyorsun kendinden, sonrada istedikce istiyorlar. Kararli ol, kesinlikle hicbir guc sen istemedikce bisey yaptiramaz sana diye gøster onlara bukadar.

daha 23 yasindasin profiline bakilirsa..
olmuyorsa olmuyordur, ømur boyu mutsuz olup o su ne der diye yasayacagina 1ay ask acisi cekersin en fazla.

Ben eskiden ask icin hersey yapilir diyenlerdendim.. Ama insan evlendikten sonra inan bana cok sey degisiyor,ne degisiyor nasil degisiyor bilmiyorum tam kavrayamadim, akli basina geliyor insanin,

askim bitmedi tabiki, ama kør gøzlerim acildi kanimca.. Kednin hakkinda herseye kendin karar ver ortak verilecek bir karar degil bu!

Sevgi,ask,mutluluk v.b sözcukler sizin anlattiginiz problemler ortaya cikinca degerini yitiriyor cunku bu sadece kapanmak istegi ile kalmaz.Ileride daha baska olumsuzluklar cikar.O zaman ne yapacaksiniz?Sevgide askta saygida bitince?
Canim cok iyi dusun,tasin kendi kararlarini kendin baskasinin baskisi altinda kalmadan ver.Kendin icin,mutlulugun icin iyi kararlar vermen dileklerimle...sevgiler.

ah arkadaşım seni okadar çok ii anlıyorum ki

şimdi cicim aylarınız elbetteki sevdigin için aynı evde durmaya açık oldugun halde başkası için kapanmaya tamam diyosun ama yaptıgın bu fedakarlıklar sonra seni çok üzebilir

çok seviyosun anlıyorum seni illa olsun ne olursa olsun evleneyim diyosun....
ama ilerde bunlar sorun olabilir..
görmüş geçirmiş biri olarak söylüyorum

Bende böle sorunlar yaşadım
insanlara diyodum ki
seviyorum seviyorum seviyorum
size ne felan filan ama zor oluyor cnm ilerde

şimdi sen karar ver

herşeyi göze alıp aşkının peşinden git....bu senin kararın aşkını yaşa...

yada

allah büyüktür bakarsın ailesi ii insanlardır seni severler kızlarından ayırt etmezler ezmezler evlen

kısmet aslında ya

çok ta etkilemek istemiyorum seni...her türlü biz yanındayız allah yardımcın olsun..

sizin isteklerinizi neden gözardı ediyorlar...hemde şimdiden...
belkide çok şanslısınız ki evlenmeden önce kendilerini size tanıtmışlar...
siz yapamam,onsuz yaşayamam dedikçe onlar kendilerini iyice ağırdan alacaklar...
neden siz tavrınızı koymuyorsunuz...erkek arkadaşınız sizi kapalı mı beğendi???
siz fedakarlığın en büyüğünü,eltinizle aynı evde oturmayı kabul ederek yapmışsınız zaten...
bence daha fazla taviz vermeyiz...siz isteyin bakalım onlar tamam diyecek mi???
kapanma konusu sadece sizi bağlar,başka kimseyi ilgilendirmemeli...
dedim ya şimdi tavrınızı koyun,eğer bize uymuyor,bitsin derlerse kendinizi şanslı görün,
eğer dediklerinize tamam derlerse,daha çok akıllı davranmanız gerekiyor...
mantıklı kararlar verin...Allah yardımcınız olsun...
sevgiler...

seviyorsan elbette ayrilma ama baskasi icinde kapanma cünkü hicbir samimiyeti olmus olmuyor..böyle seyler duyunca gercekten cok sinir oluyorum hazir bu tür insanlarin yüzünden dine karsi bir soguma oluyor...o bilince varirsan kapan arkadasim yoksa asktanmis sevgidenmis yapilacak bisy degil...hakkiyla yapamadiktan sonra yalandan tak bir örtü olsun bitsin..
burda nisanlina cok ama cok is düsüyor peki kapanmiyorsun diye bitecek mi o zaman bir genc kizin hakkini nasil ödeyecekler kapan demesi kolay ama eger bu sebepten biterse senile gecen zamanda seni kandirmanin günahini nasil ödeyecekler...
arkadasim iyice düsün tasin simdi hersey toz pembe ama öyle degildir hicbisy bugun kendinden taviz verirsen yarin inan sen diye bisy kalmaz

ah kadınlar..bir erkeği sevince gözümüz hiçbirşey görmüyor..birincisi eltinizle aynı evde oturacaksınız bana kalırsa bu büyük bir hata ve sanırım siz çalışıyorsunuz eltiniz bir süre sonra emin olun mızıldamaya başlayacak işe gidiyor bütün iş bana kalıyor diye ne demek aynı evde oturmak kesinlikle önermiyorum kapalılık olayına gelince siz açıkken elalem ne der diye düşünüyorlarsa işiniz çok derim size fisfisfis ne bileyim bu çocuk sizi böyle kabullenmiş onlara ne ayrıca siz çocukla evlenceksiniz ailesi ile değil ne bileyim ben kabul edemezdim sanırım yasakkelime

akrabasıyla konuştum.dedim başıma bir şal almak zor bişey değil dedim ama kendi rızamla olması lazım.o dediki amca kızı oluyor ben abileriyle konuşacağım diyeceğim kız böyle böyle diyor ben hep iş hayatındaydım.zamanla kendi rızamla olursa olur diyo .diyeceğim sıkma canını dedi bana ayrılmanızı istemiyorum ben.zaten elti olayı fazla değil bir süre durumlar toparlanana kadar şikayetçi olan çeker gider :) işime gelir yeterki anlaşmasın benle...ya birde benimkinin istemesinin nedeni şıymuş açıkcası ailede herkes kapalı benim eşim diğerlerinden farklı olup dikkat çekmesin,ercanın karısı öyle böyle demesinler diye.belki oda haklı tabiki ömrü sonuna kadar açık olmıcam kapanmayı bende düşünüyorum zatenn.bakalım artık 30 unda bütün kardeşleri gelecekmiş memleketten yeni gelinle beraber benide çağırdılar gidiccem oturup konuşulacak .benim için başıma şal atmak hiç zor değil yüzyüze bakalım ne diyecek bana

Yani nasıl anlamadım başı açık olanlar öyle böyle miymiş öyle böyle ne demek ya.

arkadaşım ,sen;
başıma şal atmak hiç te zor değil diyorsun sen böyle davranırsan onların talepleri asla tükenmez . sen bir hamur; aile bir yoğrucu olur..
gözlerini kapat ve 5 - 10 yıl sonrasına git. kendini nerde ve nasıl görmek isterdin .kararını ver
benim fikrim : şuan dönemeyeceğin yollara giriyorsun ...
sen kendin olamazsan; kimse sana saygı duymaz..

KİMSE OLUMLu konuşmadı burda.Hiçbirininz çıkıpta seviyorsan katlan demedi.demekki hepinizin başı açık kapalı kimse yazmadı demekki.kendi rızasıyla kapanan mutlu olan kimse yokmu burda.

bak canım çocuk seni olduğun gibi sevmiş. ailesi açık olsaydı ve kız da kapalı olsaydı o zaman da ona laf edilebilirdi bu çok normal. Ama önemli olan nokta o seni böyle sevmiş. O zaman da seni istemediğin birşeyi yapmaya zorlayamaz. seni değişmeye zorlama hakkı yok.

canım başını kapatıp kapatmaman değil sorun ettiğimiz sana bu şekilde baskı yapmaları seviyor olabilirsin ama bilki herşey sevgiden ibaret değila.s burda sana cvp yazan arkadaşların çoğu evli sanıyorum deneyimli görmüş geçirmiş insanlar onun için karşı çıkıyoruz kim hemcinsine zorla bişeylerin kabullendirilmesine olumlu bakarki:uhm: aynı evi paylaşmak bile çok saçma gelirken bana birde üstüne üstlük kapan diye baskı yapıyorlar sen seviyorum dediğin için bazı şeylerin farkında değilsin ama zannetmeki bu istekler bitecek evlenince daha farklı oluyor herşey...kapanmak kendi istediğinde yapabileceğin birşeya.s bu insanları anlamıyorum ben ALLAH dinimizde zorlama yoktur diye buyurmuşken neden insanlar zorlarki zorlamayla kapatırsan dahamı müslüman olacaksın inanç insanın içindedir başkasının zorlamasında baskısında değil canım biz burda sadece fikirlerimizi söyleriz dikkate alıp almamak sana kalmış sonuçta sen yaşayacaksın senin hayatın:enbuyukkk:

Yapabileceğim şeyleri kendimle ölçer tartar öyle karar veririm...
Ama yok yapamıcaksamda başka zamana etrteletirim...

demem şuki...
Kapanmak bir kişi yada kişilerin baskısı altında olmamalı.Çünkü başkalarırın baskısı altında kalıp mecburiyetten yaparsan ilerde bu durumdan rahatsız yada mutsuz olup tekrar açılmaya yönelebilirsin...

Kendi isteğinle içinden gelerek kapanırsan böyle bir şey asla mümkün olmaz...

Ben zaten evlenince çalışmazsam bir süre sonra kapanmayı düşünüyorum.Bunu benimkine söyledim. bir çok açıklamasınıda yaptım.
İlerde önüme tekrar koyucağınıda sanmıyorum...
(ha birde şu var sanki açık olunca zihniyetin kapalılara göre farklıymış gibi lanse ediliyor bazı kesimlerde. Kafalar uyuşsun yeter gerisi bugün ayda yarın olur:smiley-cool:)

Sonuc özgür bir ülkedeyiz özgürlüğümün tadınıda yaşamak benim en temel ihtiyacım:icecream:

katılıyorum sana.herkese katııyorum.konuştuk az önce yinede başka oluru yok seni kaybetmeyi hiç istemiyoum hayatımda bana kimse bukadar değer vermedi dedi.kaybetmemek için bu baskıyı yapıyorum istiyorumki madem bu isteniyor bu olsun ama biz mutlu olalım ayrılmayalım.dedim bende düşünüyorum kapanmayı tabikide ama zamanla dedim.tamam işte önümüzde evlenene akdar bir sürü zaman var dedi dedimjki.olduki çok iyi bir şirkete kendi mesleğimi sürdürmek için işe girdim,ama işyerinde açık olmam gerektiği söyleniyor yada devlet memurluğu banka ne bileyim.ne olcak o zaman olmıcak dedi açık hiç bişekilde olmayacak.başkada bişey demiyor dedim ki sevdiğim insanla bir gelecek bile kuramıyorum.varmı böyle birşey.

yanlış anlamayın lütfen beni...

Peki aileniz size kapanın baskısı yapsaydı.Böyle ılımlı ve soğuk kanlı olurmuydunuz...

merak ettim doğrusu...

seni bu baskı altında kapattıramaya calışmasının ne kadar yanlış olduğunu göremeyen bir kör görüyorum.Ne yazıkki:1closedeyes:

Bundan sonra konu artık sevgilinin cesaretine kalıyor. Ve sana ne kadar değer verdiğine.

KİMSE OLUMLu konuşmadı burda.Hiçbirininz çıkıpta seviyorsan katlan demedi.demekki hepinizin başı açık kapalı kimse yazmadı demekki.kendi rızasıyla kapanan mutlu olan kimse yokmu burda.

Canım bu yazından anladığım kadarı ile sen kararını vermişsin kapanmaktan yana.
Elbette kapalı arkadaşlarımızda var burada, ama hepsi kendi istekleri ile kapanmıştır inanıyorum. Burada arkadaşlarımın ve benim olumsuz düşünmemizin sebebi kişiliğinden ödün vermeni istemiyoruz seni olduğun gibi kabul etsinler. Zaten sende kapanmayı düşünüyormuşsun bu onların istediği zamanda değilde senin istediğin zamanda olsun.
:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…