Mutsuzluğun habercisi mi :(

ezeldenebedim

İlla Hayr
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2014
8
2
88
35
Kızlar Merhaba. Uzun zamandır buraya yazmak istiyordum çünkü kafam çok karışık. Nişanlımla 7 yıllık bir geçmişimiz var.7 yıl boyunca bir kere bile ayrılmadık,mutlu mesut geçinen bir cifttik. Çünkü çok mülayim çok dürüst bir insan. Inanin tüm arkadaşlarım gıpta ederdi ilişkimize. Yaklasik 1 aydır da nişanlıyız.Her neyse ben gecen yıl üniversite son sınıfta iken kayın validem ayak parmağını kırdı,geçmiş olsun diye telefon ettim iş güç yapamadığını ima edip durdu. Bende yardım ederim en azından diye 4 günlüğüne gideyim dedim. Annemden izin aldım nisanlimda cok sevindi neyse kalktım gittim. Bu arada kayınvalidem ve kayınpederim çok eskiden bosanmislar. Nişanlım ve annesi tek yaşıyorlar. Yani evlenince kayınvalidem ile oturacagim. Bunu zaten en başta kabul etmiştim. Evlerine gittim saolsun o haliyle bişeyler yapmaya çalışmış yedik içtik derken ben kadının evdeki hallerine dikkat etmeye başladım çünkü dikkat çekiciydi. Oğlu yanimizdayken herşey cok güzel ama o yokken sürekli yaptığım işe bakıyor "ayy onu oraya koyma kızım, ayy o sıcak şey hemen oraya konur mu" falan. Neyse ertesi gün evi çıkardım makineye çektim sildim süpürdüm. Kendimde temiz biriyimdir açıkçası ama kadın tam bir temizlik hastasi çıktı. Nişanlım bana annem çok çok titiz derdi ama bu kadar olduğunu bilmiyordum. Türkiyedeki temizlik malzemelerini beğenmediği için yurtdışından kimyasal ilaçlar getirtiyor düşünün artık. Temizlikten sonra çay demledim. Bana bi komsusunu anlattı arkasından atıp tuttu,sonra bi baktım o arkasından attığı kadın eve geldi kadınla can ciğer oldu. Sonra anladım ki kayınvalidem herkesin arkasından konuşup yüzlerine gülen biri. Buna bizzat birkaç olayda daha şahit oldum. Ben neyse geri döndüm ama bunları anlatmadım ona uzulmesin diye. Cok ayrıntı oldu ama kızlar inanın daha çok şey var. Geçen yıl gidip kendi kafasına göre güya bize yatak odası takımı almış. Düşünün o zaman daha nişan bile yoktu. Tabi oglu ortalığı ayaga kaldırdı gidip ihtiyaç sahibi birine verdi. Çok başına buyruk birisi ve oğlunun yanında hep yumuşak ve uyumlu davranıyor. Daha anlatmadığım birçok şeyi var. Sırf bu kadın Yüzünden melek gibi nisanlimi üzmek istemiyorum, seni ilerde asla ezdirmem ve uzmem ne olursa olsun diyor. Kadının oglundan başka kimsesi olmadığı için yalnız bırakmak istemiyoruz. Esimde dublex ev alırız o üstte biz altta oluruz diyor. Sizce bu bir nebze çözüm olur mu? Kusura bakmayın kızlar fikirlerinize ihtiyacım var çünkü ilerisi için endişeliyim

Iyiki onceden gitmis ve kadinin evdeki hallerini gormussun...

Canini sikmak istemem ama , senin bu kadinla cekecegin var bence ..
Yani dublex ev alsaniz bile , bu bir cozum olmaz yine yatmadan yatmaya evinde olur butun gün burnunun dibinde olur yine.

En kotusude , oglunun yaninda iyi olup arkadan cemkirmesi..
Allah yardimcin olsun ne diyim...

Ama nisanlin sana iyiyse , onun hatiri icin katlanmalisin..

Ben kv de sorun teşkil edecek pek bi şey görmedim açıkcası. Hasta haliyle sana hazırlık bile yapmış. Sen de iyi bi insanmışsın ki yardıma gitmişsin.Maşaallah bu kadar uzun zaman gül gibi geçinmişsiniz nişanlınla. Böyle küçük şeyler için üzme kendini. Her anının tadını çıkar :)
Allah mesud etsin. Nişanlını da takdir ettim açıkcası. Yatak odasını ihtiyaç sahibi birine vermesi sen istemezsin diye. Çok hoş şeyler bence bunlar.

nişanlını seviyorsun kaynananla da madem yaşamaya mecbursun konu sahibi aynı evde de olsan çok vıcık vıcık olmadan politik olman gerektiğini öğrenmişsin..kayınvalidene ne muhalefet ol ne yaranacam diye her dediğine kul köle ol..ortak bir payda da buluşmayı başarabilirsen de katiyen mutsuz olma aynı evin içinde o kadar olur..ha birde asla nişanlına annesinden dert yanıp durma tüm kavgalar ondan çıkıyor biliyosundur burdan az çok.

Ayni evde yasayip yasamama fikrini tekrar düsünün...

Böylesine temizlik takintisi olan bir insanla ayni evi paylasabilecekmisiniz? Üstelik herkesin arkasindan atip tutuyor ve yüzüne gülüyor sonra bu insanlarin...

Ev ev üstüne olmaz..Madem az buçuk gördün huyunu ayrı eve çık ..Ne demek oğlundan başka biri yok ,oğlu da olmasaydı kimle yaşayacaktı,kızı olsaydı damatla mı oturacaktı ?Hata yapma ayrı eve çık derim sana sormadan yatak odası takımı almış burdan pay biç ...

Öncelikle ben dubleks evde oturuyorum normal evden hic bir farkı yok sadece temizlerken insanın canı cikiyor ancak araya kapı koydurtmayiz bi ihtimal ama onun fa faydası olmaz o yuzden düz ayak ebeveyn banyoyu bi ev alın bence. Ikinci olarakkvniz sizin isinizi gözetmek icin degil de hem size bir buyuk olarak bazı puf noktaları öğretip hemde kendi düzenini bozmadan sana göstermeye çalışıyordur bunda bir kötülük görme. Son olarak belli yas ustu ev hanımlarının genel özelliği budur zateb muhtemelen komşusu da kv nin arkasından konuşup sıra gelip onunla hosbes ediyordur

Canım imkanınız varsa karşılıklı oturun , aynı katta iki ayrı daire . Beraber yiyin için ama akşam yatmaya kapınız düzeniniz kesinlikle ayrı olsun . Bunun iyilikle kötülükle titizlikle pislikle alakası yok EV EV ÜSTÜNDE olmaz ... Seni rahatsız etmeyen şeyler onu rahatsız eder , onu rahatsız etmeyen şeyler sizi . Mesafeli olun . Parası varsa kadın tutun yoksa parasını siz verin kadın tutun .

Kuzum boşver ya mis gibi nişanlın seninle ..keşke bende nişanlı olsaydımda böyle bir kv m olsaydı

farklı dairelerde oturun ama eviniz yakın olsun ... ihtiyacı olduğunda koşup gidecek kadar yakın... yani bikaç apartman ötede oturun ...
herkesin kendi evi kendi düzeni olsun. .. kendi kafasına göre yatak odası takımı alan, yarınodana girip kıyafetlerini düzenler .. nişanlının huyunu en iyi sen bilirsin talı bi dille ayrı eve çıkmayı ama annesine yakın oturmayı teklif et bence başın ağrımasın

Altlı üstlü oturabilirsiniz
Karşılıklı dairelerde oturabilirsiniz
Ama aynı evin içine girmeyin
Nişanlınız dengeli biri gibi geldi sizi anlayacağını düşünüyorum
Annesini kötülemeden ayrı ev istediğinizi belirtin

Canım asla o kadınla aynı evde oturma derim şimdiden böyle olan bi kadın ilerde kim neler yapar.Bence nişanlınla konuş aynı binada oturalım ama herkesin kapısı ayrı olsun de en azından akşamları kapınızı kapatırsınız

Kayinvalide sıkıntı.
Tatlım tamam yalnız kalmasin demissiniz cok guzel harika.
Iki gun sonra burada aglamaya baslarsin. Kendine yeni bir hayat kuruyorsun, bir baskasinin duzeni uzerinde? Nasil mumkun olur bu bir dusunsene?
Ille yaninda olacagiz diyorsan, yakin cevreden bir ev tutun, bir ayaginiz onda olsun ama eviniz ayri olsun.
Ayrica demissin ki "kafasina gore yatak odasi takimi aldi." Hay masallah.
"Temizlik hastasi." Ee bu kadin sen yemek yapinca yemez, belki senden ayri yemek yapar, hatta ogluna kendi yemeginden yemesini soyleyebilir.
Felaket tellaligi yapiyorum belki su an ama en kotusunu dusun ona gore hazirlikli ol.

Aynı eve asla girme. Keşke baştan evet demeseydin. Ayrı evlerde ama aynı mahallede olabilir ama asla aynı ev olmaz.

Bence nisanlini ayri ev için ikna etmeye calis.ayni evde geçinmek çok zr melek gibi olsanizda iki ayri karaktersiniz.
Nisanlina geçerli sebepler sun
* isten geldiniz yorgunsunuz yaz ortasi salonda gecelikle uzanmak istedim - yapamazsin
*TV izleyen eşinin yanina gidip bi öpücük kondurmak hatta oynaşmak istedim - yapamazsin
* dustan ciktin bornozladin eşine seslenip birşey söylemek istedim - yapamazsin
* canin aksama pizza çekti evde yemek var oysaki ama boğaz bu .sipariş edemezsin adin musrife cikar
* gece yarisi sevisesiniz geldi - yapamazsin yokses yok dduş falan
Valla daha bisuru şey iste .evlilik bambaşka birşey. bide uüstüne çocuk olunca onun bakimina vs... Karisip seni uzmeside cabasi

Verdiğim bu örneklerin hiçbirinin nisanlinin melek gibi olmasiyla yada seni ezdirmemesiyle alakasi yok farkettiysen bide o tarz sorunlarda cikarsa buyur buradan yak....

Tamamen katılıyorum.
Ev üstüne ev olmaz.

Hayır kadın hasta rahatsız yalnız yaşamayacak kadar yaşlı olsa neyse , bir nebze.
O zaman insanlık gereği birlikte yaşamalıydınız zaten .
Ancak kadının maaaşallah her şeyi yerinde görünüyor.
İlerde de her şeyine karışır.
Burda konusunu açarsın.

Canım söyleyeceklerimi kızlar yazmış zaten,sana tavsiyem bunca tecrübe yaşamış insanı dinlemen. Kesinlikle aynı katta ya da aynı binada olun ama triblex bile olsa aynı evde olmamalısınız. Melek bile olsa hatta kendi canın kadar sevdiğin öz annen bile olsa aynı evde 2 aile olmaz, eş ve çocukla başbaşa olmalısınız bence de

eşinin yanında olması harika birşey.ama sen sakın annesini ona kötüleme.ozaman işler değişebilir.sen tavrını aynen devam ettir.üç maymunu oyna.dediği gibi dubleks ev olur belkide bakmışsın ayrı dairelerde altlı üstlü olur..bence bu fikirde fena deil aynı apartmanda karşılıklı yada altlı üstlü oturabilirsiniz.sen aranı iyi tut boşver.düşün kötü olursa aynı evin içinde hayat cehennem olur.hayat sürprizlerle dolu....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…