• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutsuzluğun habercisi mi :(

Kızlar Merhaba. Uzun zamandır buraya yazmak istiyordum çünkü kafam çok karışık. Nişanlımla 7 yıllık bir geçmişimiz var.7 yıl boyunca bir kere bile ayrılmadık,mutlu mesut geçinen bir cifttik. Çünkü çok mülayim çok dürüst bir insan. Inanin tüm arkadaşlarım gıpta ederdi ilişkimize. Yaklasik 1 aydır da nişanlıyız.Her neyse ben gecen yıl üniversite son sınıfta iken kayın validem ayak parmağını kırdı,geçmiş olsun diye telefon ettim iş güç yapamadığını ima edip durdu. Bende yardım ederim en azından diye 4 günlüğüne gideyim dedim. Annemden izin aldım nisanlimda cok sevindi neyse kalktım gittim. Bu arada kayınvalidem ve kayınpederim çok eskiden bosanmislar. Nişanlım ve annesi tek yaşıyorlar. Yani evlenince kayınvalidem ile oturacagim. Bunu zaten en başta kabul etmiştim. Evlerine gittim saolsun o haliyle bişeyler yapmaya çalışmış yedik içtik derken ben kadının evdeki hallerine dikkat etmeye başladım çünkü dikkat çekiciydi. Oğlu yanimizdayken herşey cok güzel ama o yokken sürekli yaptığım işe bakıyor "ayy onu oraya koyma kızım, ayy o sıcak şey hemen oraya konur mu" falan. Neyse ertesi gün evi çıkardım makineye çektim sildim süpürdüm. Kendimde temiz biriyimdir açıkçası ama kadın tam bir temizlik hastasi çıktı. Nişanlım bana annem çok çok titiz derdi ama bu kadar olduğunu bilmiyordum. Türkiyedeki temizlik malzemelerini beğenmediği için yurtdışından kimyasal ilaçlar getirtiyor düşünün artık. Temizlikten sonra çay demledim. Bana bi komsusunu anlattı arkasından atıp tuttu,sonra bi baktım o arkasından attığı kadın eve geldi kadınla can ciğer oldu. Sonra anladım ki kayınvalidem herkesin arkasından konuşup yüzlerine gülen biri. Buna bizzat birkaç olayda daha şahit oldum. Ben neyse geri döndüm ama bunları anlatmadım ona uzulmesin diye. Cok ayrıntı oldu ama kızlar inanın daha çok şey var. Geçen yıl gidip kendi kafasına göre güya bize yatak odası takımı almış. Düşünün o zaman daha nişan bile yoktu. Tabi oglu ortalığı ayaga kaldırdı gidip ihtiyaç sahibi birine verdi. Çok başına buyruk birisi ve oğlunun yanında hep yumuşak ve uyumlu davranıyor. Daha anlatmadığım birçok şeyi var. Sırf bu kadın Yüzünden melek gibi nisanlimi üzmek istemiyorum, seni ilerde asla ezdirmem ve uzmem ne olursa olsun diyor. Kadının oglundan başka kimsesi olmadığı için yalnız bırakmak istemiyoruz. Esimde dublex ev alırız o üstte biz altta oluruz diyor. Sizce bu bir nebze çözüm olur mu? Kusura bakmayın kızlar fikirlerinize ihtiyacım var çünkü ilerisi için endişeliyim

eşinin yanında olması harika birşey.ama sen sakın annesini ona kötüleme.ozaman işler değişebilir.sen tavrını aynen devam ettir.üç maymunu oyna.dediği gibi dubleks ev olur belkide bakmışsın ayrı dairelerde altlı üstlü olur..bence bu fikirde fena deil aynı apartmanda karşılıklı yada altlı üstlü oturabilirsiniz.sen aranı iyi tut boşver.düşün kötü olursa aynı evin içinde hayat cehennem olur.hayat sürprizlerle dolu....:KK3:

kesinlikle altlı üstlü oturmanı tavsiye ederim. düzen bir defa kuruldumu değiştirilmesi çok zor olur.
evli bir insan olarak sana tavsiyem sakın kayınvalidene karşı kendini dolduruşa getirme. kızdığın zaman sana yaptığı hoşlukları aklına getir mesela. sen biraz öfkelisin sanırım kayınvalidene kadın diye hitap ediyorsun. seni yargılamak için demiyorum inan bana. haklıda olabilirsin. nişanlına annesini kötülememen çok yerinde bir davranış bence. çünkü hata da yapsa anne annedir ona da kızamaz.
düğün alışverişi zamanı biraz sancılı olur. sana tavsiyem mümkün olduğunca kendini sakinleştirmeye çalışman ve nişanlına olanı biteni şikayet gibi değil fikir alışverişi yapar gibi konuşman.

Şahsi fikrim bu derece titiz insanla yaşayamam.
O ne öyle koltuğa totomla oturuyorum diye kızacak gibi...

Yapamazsn yahlızlık istersin özgür davranamazsn evinde. Gözüne batar ..

Kızlar Merhaba. Uzun zamandır buraya yazmak istiyordum çünkü kafam çok karışık. Nişanlımla 7 yıllık bir geçmişimiz var.7 yıl boyunca bir kere bile ayrılmadık,mutlu mesut geçinen bir cifttik. Çünkü çok mülayim çok dürüst bir insan. Inanin tüm arkadaşlarım gıpta ederdi ilişkimize. Yaklasik 1 aydır da nişanlıyız.Her neyse ben gecen yıl üniversite son sınıfta iken kayın validem ayak parmağını kırdı,geçmiş olsun diye telefon ettim iş güç yapamadığını ima edip durdu. Bende yardım ederim en azından diye 4 günlüğüne gideyim dedim. Annemden izin aldım nisanlimda cok sevindi neyse kalktım gittim. Bu arada kayınvalidem ve kayınpederim çok eskiden bosanmislar. Nişanlım ve annesi tek yaşıyorlar. Yani evlenince kayınvalidem ile oturacagim. Bunu zaten en başta kabul etmiştim. Evlerine gittim saolsun o haliyle bişeyler yapmaya çalışmış yedik içtik derken ben kadının evdeki hallerine dikkat etmeye başladım çünkü dikkat çekiciydi. Oğlu yanimizdayken herşey cok güzel ama o yokken sürekli yaptığım işe bakıyor "ayy onu oraya koyma kızım, ayy o sıcak şey hemen oraya konur mu" falan. Neyse ertesi gün evi çıkardım makineye çektim sildim süpürdüm. Kendimde temiz biriyimdir açıkçası ama kadın tam bir temizlik hastasi çıktı. Nişanlım bana annem çok çok titiz derdi ama bu kadar olduğunu bilmiyordum. Türkiyedeki temizlik malzemelerini beğenmediği için yurtdışından kimyasal ilaçlar getirtiyor düşünün artık. Temizlikten sonra çay demledim. Bana bi komsusunu anlattı arkasından atıp tuttu,sonra bi baktım o arkasından attığı kadın eve geldi kadınla can ciğer oldu. Sonra anladım ki kayınvalidem herkesin arkasından konuşup yüzlerine gülen biri. Buna bizzat birkaç olayda daha şahit oldum. Ben neyse geri döndüm ama bunları anlatmadım ona uzulmesin diye. Cok ayrıntı oldu ama kızlar inanın daha çok şey var. Geçen yıl gidip kendi kafasına göre güya bize yatak odası takımı almış. Düşünün o zaman daha nişan bile yoktu. Tabi oglu ortalığı ayaga kaldırdı gidip ihtiyaç sahibi birine verdi. Çok başına buyruk birisi ve oğlunun yanında hep yumuşak ve uyumlu davranıyor. Daha anlatmadığım birçok şeyi var. Sırf bu kadın Yüzünden melek gibi nisanlimi üzmek istemiyorum, seni ilerde asla ezdirmem ve uzmem ne olursa olsun diyor. Kadının oglundan başka kimsesi olmadığı için yalnız bırakmak istemiyoruz. Esimde dublex ev alırız o üstte biz altta oluruz diyor. Sizce bu bir nebze çözüm olur mu? Kusura bakmayın kızlar fikirlerinize ihtiyacım var çünkü ilerisi için endişeliyim
Hiç çözüm olmaz. Allahtan seni ezdirmem diyor.

Dublex alacağınıza altlı üstlü oturun.

Kadının hazırda oturduğu bir evi olsa gerek demi? Yakında tutun ama aynı eve girmeni tavsiye etmem.

Kadın yine o haliyle de olsa ağırlamaya çalışmış birşeyler yapmış her evin bir düzeni vardır elbette yanlış gördüğü şeyler de uyaracak ev ev üstüne olmaz zor olur yani senin düzenin ayrı onunki ayrı annen dese batmaz onunki batar ki illa kendi annenin de kendi düzeni vardır değil mi kuralları vardır o sadece uyarmış şöyle yapma böyle yap onu oraya koyma diye hani zarar verir diye. Çoğu insan da zaten komşusunu çekiştirmiyor mu kötü yanlarını demiyor mu ama evine gelince de Güleryüz gösteriyor mecburen evinden kovacak değil ama dediğim gibi kötü niyetli değil de benim kaynanam gibi aşırı titiz benimki de öyle valla. Ama babası yoksa başında ne yapacak maddi durumunuz varsa yakına ama başka daireye çıkın derim.

Kızlar telefondan giriyorum o yüzden tek tek alıntı yapamıyorum. Hepinize teşekkür ederim yorum yapmışsınız. Hepiniz de haklısınız aslında. Bu saatten sonra ben onu degistiremem o beni değiştiremez. Ama sevdiğim için fedakarlik ve hoşgörüyü daha çok ele alacağım. Gerçekten ev ev üstüne olmaz ama bakalım inşallah herşey yolunda gider. Öpüyorum sizleri. Teşekkür ederim tekrar:KK54:

Yıl olmuş 2014 erkeğin ailesiyle aynı evde yaşamayı düşünüyosunuz üstelik burada konuyla ilgili açılmış onlarca başlık varken. Ben belli bir yaşa geldikten sonra aynı evde annemin babamın söylediklerine bile alınırken kayınvalideniz melek olsa (ki kimse kimseye melek olamaz kolay kolay) yine huzursuzluk yaşarsınız. Nişanlınız istediği kadar ben seni ezdirmem desin siz buraya bu dert yüzünden konu açan kadınların nişanlılarının en başta "benim annem şeytandır sana huzur vermez" dediklerini mi sanıyosunuz. Neyse ne diyelim hayırlısı olsun hakkınızda.

Yıl olmuş 2014 erkeğin ailesiyle aynı evde yaşamayı düşünüyosunuz üstelik burada konuyla ilgili açılmış onlarca başlık varken. Ben belli bir yaşa geldikten sonra aynı evde annemin babamın söylediklerine bile alınırken kayınvalideniz melek olsa (ki kimse kimseye melek olamaz kolay kolay) yine huzursuzluk yaşarsınız. Nişanlınız istediği kadar ben seni pezdirmem desin siz buraya bu dert yüzünden konu açan kadınların nişanlılarının en başta "benim annem şeytandır sana huzur vermez" dediklerini mi sanıyosunuz. Neyse ne diyelim hayırlısı olsun hakkınızda.
Canım haklısın bende öyle düşünüyorum ve çok endişeliyim ama tek başına kalamamak gibi bir sorunu var. Ve daha çok genç olmasına rağmen evlenmeyi düşünmüyor. Sanırım rahat bir hayata alıştığı için. Nişanlım çok saygıdeğer ve karakterli bir insan olmasa ve onu sevmesem zaten istemezdim. Annem bile bana gelip " o çocuk için 70 tane kaynanaya katlanılır" diyor. Onu birakamam ve seviyorum. Artık tek temennim evlenmesi :)

Canım haklısın bende öyle düşünüyorum ve çok endişeliyim ama tek başına kalamamak gibi bir sorunu var. Ve daha çok genç olmasına rağmen evlenmeyi düşünmüyor. Sanırım rahat bir hayata alıştığı için. Nişanlım çok saygıdeğer ve karakterli bir insan olmasa ve onu sevmesem zaten istemezdim. Annem bile bana gelip " o çocuk için 70 tane kaynanaya katlanılır" diyor. Onu birakamam ve seviyorum. Artık tek temennim evlenmesi :)

temenninize bayıldım :-)

Back