- 31 Temmuz 2018
- 20
- 89
- 35
-
- Konu Sahibi Ikibinonyedi
Çok teşekkür ederim. İyi şeyler duymaya o kadar ihtiyacım var ki...Kendinizi sorgulamanız, çocuğunuzun bir lafıyla uykunuzun kaçması bile ne kadar iyi ve sevgi dolu bir anne olduğunuzun kanıtı, normal olan tüm insanların zaman zaman tahammülleri bitebilir bu konuda lutfen Kendinizi suçlamayın , düzeltmeniz gereken konuda oğlunuz sizi zaten uyarmış o uyarıyı dikkate alıp o konuyu duzeltirseniz bence gayet ideal bir annesiniz...
Aslında eşime bırakıp arkadaşlarımla rahat çıkabiliyorum. Ancak ailelere biraz dert yansak-yorulduk, her an çocuklar yanımızda gibi- sizin çocuklarınız tabii öyle olacak, şükredin halinize diyorlar. Böyle olunca da inan bir şey demek gelmiyor içimizden. Size de kolaylıklar dilerimÇocukları büyüklere bırakıp haftada bir gün eşinizle plan yapın, haftada bir gün eşinize bırakıp arkadaşınızla plan yapın. Böyle ha babam de babam çocuk büyütünce zamanla tahammülsüzlük başlıyor. Büyüdü, büyüyor, şu da olsun rahatlarım, bu zaman da geçsin süper olacakla yaşanmıyor. Bir bakmışsın bezgin durumdasın. Örnek mi? Ben
O zaman sık sık çıkın, spora yazılın, kuaföre gidin. Evde kalmak istiyorsanız da kitap okuyun, tarif deneyin… ben memlekette yaşamıyorum ama bizim aileler de sizinki gibi. Çok imreniyorum çocukları yatılı bırakabilen çiftlere. Neyse teşekkür ederim, sevgilerAslında eşime bırakıp arkadaşlarımla rahat çıkabiliyorum. Ancak ailelere biraz dert yansak-yorulduk, her an çocuklar yanımızda gibi- sizin çocuklarınız tabii öyle olacak, şükredin halinize diyorlar. Böyle olunca da inan bir şey demek gelmiyor içimizden. Size de kolaylıklar dilerim
O zaman kendinize zaman ayirip çocuğu kreşe ya da güzel bir yaz okuluna yolamanin zamanı gelmiş.Merhaba hanımlar. Size soru sormadan önce kısaca kendimi tanıtayım. Evliyim, 7 ve 3 yaşlarında iki oğlum var. Ben öğretmenim, eşim de sağlık sektöründe ve haftada 2 gün nöbete gittiği bir işi var. Büyük oğlum 4 yaşını doldurunca anaokuluna başladı, küçük olan evde henüz başlamayacak. Bunları anlatmamın sebebi derdimi biraz daha anlaşılır kılmak. Büyük oğlum 2 aylıkken işe başladım, çocuklara hep eşimle ikimiz baktık. Yani bakıcı, aile büyükleri olmadan. Bu durum bizi hep mutlu etti bugüne kadar. Çalışma günlerimizi ayarlayıp idare edebildik. Ancak şu geldiğimiz noktada bakıyorum o kadar yorgun ve tahammülsüzüm ki... Yazarken bile çok üzülüyorum. Hep yorgunum hep sinirliyim. Düşünüyorum da kendimi çocuklara kaptırıp oyun oynadığım, onlarla kahkaha attığım bi an yok. Yanlış anlaşılmak istemem bu hep böyle değildi. Son 1 yıldır böyleyim. Eşim her şeye yardımcı, son derece anlayışlı, çocuklarıyla vakit geçirmeye bayılan biri. Nankörlük mü ediyorum bilmiyorum. Oğlum geçen gün "Ben gülümseyen bi anne istiyorum" dedi. Sabaha kadar uyuyamadım. Arkadaşlarım çocuklara karşı çok ilgili, sabırlı olduğumu söyleyip takdir ederler. Annem ise çocuklara sert davrandığımı söyleyip beni daha da mutsuz ediyor. Sizin de böyle hissettiğiniz oldu mu? Olduysa bununla nasıl başettiniz? Terapiye başlamak istiyorum ama anca eylül ayında mümkün.
Bir süre ben de hissettim bu duyguyu..çözümü kendi benliğimi geri kazanmakta buldumMerhaba hanımlar. Size soru sormadan önce kısaca kendimi tanıtayım. Evliyim, 7 ve 3 yaşlarında iki oğlum var. Ben öğretmenim, eşim de sağlık sektöründe ve haftada 2 gün nöbete gittiği bir işi var. Büyük oğlum 4 yaşını doldurunca anaokuluna başladı, küçük olan evde henüz başlamayacak. Bunları anlatmamın sebebi derdimi biraz daha anlaşılır kılmak. Büyük oğlum 2 aylıkken işe başladım, çocuklara hep eşimle ikimiz baktık. Yani bakıcı, aile büyükleri olmadan. Bu durum bizi hep mutlu etti bugüne kadar. Çalışma günlerimizi ayarlayıp idare edebildik. Ancak şu geldiğimiz noktada bakıyorum o kadar yorgun ve tahammülsüzüm ki... Yazarken bile çok üzülüyorum. Hep yorgunum hep sinirliyim. Düşünüyorum da kendimi çocuklara kaptırıp oyun oynadığım, onlarla kahkaha attığım bi an yok. Yanlış anlaşılmak istemem bu hep böyle değildi. Son 1 yıldır böyleyim. Eşim her şeye yardımcı, son derece anlayışlı, çocuklarıyla vakit geçirmeye bayılan biri. Nankörlük mü ediyorum bilmiyorum. Oğlum geçen gün "Ben gülümseyen bi anne istiyorum" dedi. Sabaha kadar uyuyamadım. Arkadaşlarım çocuklara karşı çok ilgili, sabırlı olduğumu söyleyip takdir ederler. Annem ise çocuklara sert davrandığımı söyleyip beni daha da mutsuz ediyor. Sizin de böyle hissettiğiniz oldu mu? Olduysa bununla nasıl başettiniz? Terapiye başlamak istiyorum ama anca eylül ayında mümkün.
Küçüğün kreş zamanı gelmiş büyük de okula gidince rahatlarsiniz, kreşe göndermeme sebebiniz nedir...Çocuk bakmak çok zor aynı yaşlarda 2 çocuğum var bende benzer durumdayım..Merhaba hanımlar. Size soru sormadan önce kısaca kendimi tanıtayım. Evliyim, 7 ve 3 yaşlarında iki oğlum var. Ben öğretmenim, eşim de sağlık sektöründe ve haftada 2 gün nöbete gittiği bir işi var. Büyük oğlum 4 yaşını doldurunca anaokuluna başladı, küçük olan evde henüz başlamayacak. Bunları anlatmamın sebebi derdimi biraz daha anlaşılır kılmak. Büyük oğlum 2 aylıkken işe başladım, çocuklara hep eşimle ikimiz baktık. Yani bakıcı, aile büyükleri olmadan. Bu durum bizi hep mutlu etti bugüne kadar. Çalışma günlerimizi ayarlayıp idare edebildik. Ancak şu geldiğimiz noktada bakıyorum o kadar yorgun ve tahammülsüzüm ki... Yazarken bile çok üzülüyorum. Hep yorgunum hep sinirliyim. Düşünüyorum da kendimi çocuklara kaptırıp oyun oynadığım, onlarla kahkaha attığım bi an yok. Yanlış anlaşılmak istemem bu hep böyle değildi. Son 1 yıldır böyleyim. Eşim her şeye yardımcı, son derece anlayışlı, çocuklarıyla vakit geçirmeye bayılan biri. Nankörlük mü ediyorum bilmiyorum. Oğlum geçen gün "Ben gülümseyen bi anne istiyorum" dedi. Sabaha kadar uyuyamadım. Arkadaşlarım çocuklara karşı çok ilgili, sabırlı olduğumu söyleyip takdir ederler. Annem ise çocuklara sert davrandığımı söyleyip beni daha da mutsuz ediyor. Sizin de böyle hissettiğiniz oldu mu? Olduysa bununla nasıl başettiniz? Terapiye başlamak istiyorum ama anca eylül ayında mümkün.
Mutlaka okuyacağım, teşekkür ederimBu ara bütün konulara bu kitabı önereceğim sanırım.. Terapistimin önerisi “Bilinçaltınızdan gelen ebeveyn” kitabını okuyun lütfen.. okuyacağım
Küçük Kasım ayında doğdu yani henüz 3 olmadı büyük ihtimal 1. Sınıfa da 1 yıl geç başlar. İlköğretim öncesi yıllarca okul öncesi eğitime gitsin istemedik açıkçası.Küçüğün kreş zamanı gelmiş büyük de okula gidince rahatlarsiniz, kreşe göndermeme sebebiniz nedir...Çocuk bakmak çok zor aynı yaşlarda 2 çocuğum var bende benzer durumdayım.
Benim annem bakıyor..Onun dışında işten geldikten sonra sürekli onlarlayim,her akşam park,beraber de pek oynamiyorlar,2 yaş sendromu çok şiddetli geçiyor bizde o çok yıpratıyorKüçük Kasım ayında doğdu yani henüz 3 olmadı büyük ihtimal 1. Sınıfa da 1 yıl geç başlar. İlköğretim öncesi yıllarca okul öncesi eğitime gitsin istemedik açıkçası.
Sizde durumlar nasıl?
Merhaba sizi çok iyi anlıyorum . Bizde ailelerimizden çok uzakta yaşıyoruz . Oğlum doğduğundan beri ve daha önce eşim çok yoğun çalışıyordu hala öyle . Doğumdan sonra kimseyi istemedim annem 19 gün kv 7 gün kaldı yanımızda . Daha sonra tamamen ben büyüttüm eşimin yardımı yüzde 1 bile olmadı . Bende çok yoruldum evdeki işleri düzeni kendimi aksatmamaya çalışıyorum ki aksamıyorda . Öğlenden sonra da akşama kadar oğlumla oyun park ama yoruldum sizin gibiyim biraz . Ben yapamıyorum ama siz yapın evdeki sorumlulukları azaltın temizlik için yardım alın gibi gibi veya yemek için . Böyle olursa daha az yorulursunuz gibime geliyor.Çocuk dışında diğer konuda sorumlulukları azaltmak iyi gelecek sanırım. Şimdiye kadar ev, araba borcu ödediğimiz için temizlik, yemek, çocuk bakımı hepsi bizdeydi. Temizlik için düzenli olarak birini bularak işe başlayacağım