mutfak robotu ile peşinden gelenlerin mekanı ..

neyse yat turundan döndükten sonra eşimin girdiği o koya gittik araba ile ..ben de aynı yerde denize girmiş oldum böylece :)) giremesem içimde kalacaktı :)))
akşam bu sefer balık ekmek yemeye gittik ...hem ucuz hem de öyle güzel yapıyorlardıki ikişer tane yedik adam başı :)) işte o zaman balığa doyduk ..sahil gece fıkır dıkır kalabalık ...
bir sahil çay bahçesinde çaylarımız içtik dondurmalarımız yaladık :))) aklıma gelmiyor valla öyle çok seş yedimki tatilde pisboğaz oldum iice :))
neyse ertesi gün kahvaltının ardından yine düştük yollara ...
amasra dan sinopa hareket..
amasra sinop yolu hep deniz kenarından ve koyların kenarından devam eden bir ol ..yol süper ama hep viraj düz yol yok ...
ama manzara harika ...hep waaaawww diye diye diye gittik anlayacağın :))
sinopa 5 saatlik uzun bir yolculuk sonrası vardık ..sinopa varmadan önce kıyı boyu geçtiğimiz yollarda durduk sahili bol bol izledik çaylarımız yudumlarken ...
sahil kenarında bir aile evlerinin altını kebap salonu yapmış yol kenarında ..
çardak yapmışlar deniz manzaralı ..
orada durduk saç kavurma hüplettik ..açık havada o manzara ile o lezzetli saç kavurmanın tadı hala damağımda ...
sinopa vardık ...biraz denize girdik ..akşam üzeri de öğretmenevinde kaldık ..gece sinopu turladık ...balık ekmek yedik yine ...:)) orda da vardı lokanta ama töbe ettik artık girdiremez beni kimse balık lokantalarına :)) sahilde balık ekmek yerken bir sivrisinek ordusu dadandı anlatamam ..konup uçuyorlardı ..halbuki o konmalarda emip gitmiş şerefsizler :)) her yerimizi yemişler bir gün sonra ortaya çıktı :)) sahildeki çay bahçesinde eşsiz manzara ile oturduk bayağı bir ..belediyeye ait çay bahçesi ama canlı müzik yapıyorlardı çok hoştu ..ii düşünmüş belediye ...ailesini alan ordaydı ...
ertesi sabah trabzon yollarına koyulduk ..
trabzona giderken ordu boztepede mola verdik ..harika bir yer orası da ..manzara ayaklar altında bir dağ esintisi ki sorma ....orada çayın tadı bir başka oldu ..hem de dinlenmiş olduk iice ...
geldiğimiz gün dinlendik ..
ertesi gün hemen yola koyulduk yine ...:)
sabah uzungöl yaptık ...uzungöl yolları bambaşka ..ben 3-4 kez gittim ama tosunumla gitmek apayrıymış ...yolalrda bol bol foto çektik görürsün ..yol boyu hep şelale gibi akan ırmaklar ..
uzungölde turladık ..bisiklet turu varmış bisiklet turu yaptık çok zekli idi ..ama yağmur vardı hafiften ..yağmurluk da verdiler ...araplar sarmış orayı da ..adım başı türkten çok arap ...beni bisiklette gören araplar tuhaf tuhaf bakıyorlardı :))) onların hanımlarının sadece gözü gözüküyor e adamlar beni bisiklette görünce oha oluyorlar filan ..benim umrumda değil zaten de :)) uzungöln alabalığı meşhurdur ..alabalık ziyafetinden sonra sümela manastırı için yola koyulduk ..
sümelanın yolları çok daha bir etkileyici ..her taraf sis ,duman ..korku filmlerindeki ormanlarda ilerliyor gibi oluyorsun...ben zaten korku filmlerine bayılırım :))
sümelada acayip yağmur vardı ama yağmurlukları geçirdik biz de kafamıza uzungölden kalma :)) 6 da kapanıyormuş biz 1730 da ordaydık iimi :) neyse acele de olsa gittik gördük içeriyi ..benim 3 üncü gidişimdi ...o dağın tepesine o manastırı nasıl yapmışlar şaşkınlık içerisinde kalıyor insan ..manastırı orman içinden bir patika yol gidiyor ..olayın kopartan kısmı orası zaten ..sisli dumanlı havada korku filmlerindeki sahnelerdei gibi gidiyorsun manastıra :))manastırın pencelererinden bakınca aşağısı uçurum ki ne uçurum ..dağın zirvesine yapmışlar işte anla ...

neyse işte sümeladan gelirken akçaabatın en ünlü köftecisinde akşam yemeğimizi de yiyip eve döndük ..
ertesi gün başka bir alabalık tesisi avrmış meşhur orada yine alabalık yedik..
köyümüze çıktık ..
ertesi gün yaylaya çıktık ..yayla şenlikleri vardı ...horon teptim bir güzel ..yaylanın o muhteşem havasını soluduk ..gerçi yağmurlu bir hava ve heryer sisti ama onun tadı da orda zaten ..giderken bir yerde meşhur işkembeci vardı işkembe içtik miss gibi :))
ertesi gün yeni aquapark açmışlar harika yapmışlar ...deniz kenarında ..arkada plaj önde aqua park ..bütün ilçe oradaydı ..o günümüzü orada geçirdik ...bağrışa çığrışa kaydım :)) yüzdüm filan :))
bu arada acayip böğürtlen vardı bu sene bizim oralarda ...tosunum bana ii böğürtlen ziyafeti çekti her gün nerdeyse ..topladı topladı yedirdi ...böğürtlen kolik olduk :)))
neyse işte trabzon macerası bitti bu sefer sabah erkenden yola çıktık direk konyaya ..eşimin aile ilk bu tatilde biraraya geldi ablası da seneye gelmeyecekmiş ..3-4 gün de orada geçirelim dedik ...eşim ailesini görsün istedim ..
konyada da beyşehir gölüne gittik ..yat turu orda da varmış ..orda da yat turu yaptık ..sazlıkların arasına filan girdi oda çok güzeldi ...bir gün mangal yaptık ..
bir gün oranın meşhur bir park piknik alanı var orada gezdik ..
bir gün eşimin köyüne gittik orada geçirdik ..
derken tatil bitti evimize geldik işte ...
amma da ayrıntılı anlatmışım heee...

bu aslında genel kısmı daha çok ayrıntı var da kolum yoruldu yazmaktan :)) hembu kadarı bile seni sıkacak eminim :))
güzel dolu dolu bir tatildi anlayacağın ..bu kadar uzun yollar katedeceğimiz bir tatili de iiki yapmışız yorucu olsa da ...bebek filan olursa daha böyle gezemem ..
benim bir hafta daha iznmi var belki ablamın yanına gelirim istanbula daha karar vermedim de ...
ramazan bayramında da yine bir yerlere kaçarız muhtemelen ..
amma da gezentiyiz hee ...aman 3 günlük dünya gemzeden tadımı çıkar ...bu günleri daha bulabilecekmiyiz sanki ..
bundan sonraki tatillerde artık hep tatile gideceğiz memleketlere gitmek yok ...öyle bir karar aldık ..bayramlarda memleket yıllık izinde de tatil ..hatta yurtdışı tatili bile var aklımızda ..
hayırlısı artık ..
işte böyle ...
senden naber zilloş efuli ...

nannnn ne gözel anlatmışşın valla kendim gittim geldim resmen yaa bayıldım robottt

bayılma ayıl neyse bayıl ben ayıltırım :))
güzelmi anlattım hızlı anlattım gibi geldi ama :)) senden naber dedim ulennn

tamam canımmm valla çok güzel günler geçirmişşiniz benm en çok merak ettgmz yerlere gitmişşnizi uzungöl sümela valla bayıldım robot ne güzl çok sevdnm snn adına ben aynı bildiign gibi robot ya staj defteri dolduruyorm onnla uğraşıyorm bu hafta teslm etcem işte

mutlaka git oralara kesinlikle görülmesi gereken yerler ..çok etkileyici ..eşim ilk kez karadenize gitti ..adam aşık oldu resmen ..şok oldu manzaraları o güzelliği görünce ...
stajdan sonra planın ne peki

ayın 25 inde ehliyete yazılıyorm işte ondan snra öle basit bi işe girmk istemiyorum araştrıyorz öle sağlam bi iş olsn istiyorum

slm robotttttttttttt şimdi gezmekten geldik annemle her gün yürüyüş yapıyoruz burası süper harika hatta havası çok temiz erkenden uykum geliyo ama uykum gelmedin diye yürüyüşe çıkıyoruz annemle giyiniyom minilerimi he he kız zilli özledim seni senin topiğe kendi kendime yazdım durdum gören demiştir manyakmı bu kız günlerdir kendi kendine yazıyo diye heeeee:)))))) msj yazmışsın ama onları sakin kafayla okuyacağım sana öyle cvp yazacağım robotum şimdilik ben çıkıyorum öptüm nseni kocaaman....

X