- 15 Mayıs 2017
- 1.499
- 11.232
- 158
- 34
- Konu Sahibi Amazing family
- #141
Yorumları okumadım fakat millet 1400 lira asgari ücretle ev gecindirip çocuk okutuyorken 1000 lira muftak masrafina yetmiyor demek??? Değişik.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arkdsmz 8 milyr maas giriyo evlerine. Maas fazlalastirkca giderlerde cogalir die duusnyorm bizm eve 2 mlyr giriyo sadcd cok rahat grciniyorz cok sukurYorumları okumadım fakat millet 1400 lira asgari ücretle ev gecindirip çocuk okutuyorken 1000 lira muftak masrafina yetmiyor demek??? Değişik.
Pardon gelirini yazmamis baskasiyla karistirdim sanrmYorumları okumadım fakat millet 1400 lira asgari ücretle ev gecindirip çocuk okutuyorken 1000 lira muftak masrafina yetmiyor demek??? Değişik.
Canm haftada 150 bile yeter aslindsne yiyoruz ki hergun et yenmez 50 tlye 1 kilo et alsa2 hafta yeter yarm kilo bi hafta yarm kilo bi hafta diye dusunuyorum mutfak tasarruf basit asil zor olan faturalar cnku kş geldi elektrk su smdi herkesde internet var apartmanlarmzin aidati falan faturalari toplayinca bizim aylik mutfagn 2 kati na cikiyo malesef1000 tl çok iyi para. Haftalık 250 tl olarak ayır .. 250 tl ye dünyanın yemeği alınır.
Eşinle tartışma çok mantıklı böyle yapması yoksa para nasıl harcanıyor nereye gdiyor belli olmuyor..
Yanlış demeyimde konuda eksik ifade etmişin kendini . Herkes ben gibi yeterde artar yazmış o yüzden. O dert bizdede var malesef tasarruflu olmanın yollarını bulmak lazm bunun içn.Canm haftada 150 bile yeter aslindsne yiyoruz ki hergun et yenmez 50 tlye 1 kilo et alsa2 hafta yeter yarm kilo bi hafta yarm kilo bi hafta diye dusunuyorum mutfak tasarruf basit asil zor olan faturalar cnku kş geldi elektrk su smdi herkesde internet var apartmanlarmzin aidati falan faturalari toplayinca bizim aylik mutfagn 2 kati na cikiyo malesef
2.500 mutfak tutuyor bizimKızlar direk konuya giriyorum. Biz oğlumuzla birlikte 3 kişilik bir aileyiz. Dün eşim aylık mutfak giderinin fazla olduğunu biraz kısmamız gerektiğini söyledi. Belirli bir giderimiz yok her ay harcadığımız tutar farklılık gösteriyor. Bir de şu mutfak bu eğlence felan diye ayırmıyoruz onun için eşime fazla harcıyormuşuz gibi geliyor. Bin tl nakit vereyim 1 ay için ihtiyaçlarımızı ona göre ayarla dedi. Daha önce hiç böyle yapmadığımız için yetiştirebilir miyim bilmiyorum :/ Sizin aylık mutfak masrafınız ne kadar alışveriş yaparken özellikle dikkat ettiğiniz maddi anlamda planınız programınız var mı?
Ayın sonuna kadar 1000 TL’yi ihtiyaçlarımın hepsini karşılamak için nasıl bir yol izlemeliyim? Tecrübeli olan arkadaşlarım sizlerden yardım istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim
Not: Biraz tartıştık bu konu için yani bu da dert mi demeyin dert oldu bana
Gimsa dan toptan alin cay un seker yag gibi seyleri. Ayni marka zeytinyaglarinin fiyatlarini kiyaslayin baska marketlerle, farki goreceksiniz... Keza deterjan gibi seyler de ayni sekilde.Ankara’da yaşıyoruz fiyatlar çok uçuk değil.
bize de 20 dk yurume mesafesinde ama donerken servisi var sonucta kapiya kadar birakiyor =))Bizede yakin yunus hemen karsimda hatta gimsaya biraz yurumem gerekiyor. Ama genede gidiyorum normal fiyatini bilirken neden kazik yiyeyim yunustan cok pahaliiii
Canm. Bana yetiyohaftada 100 kendimde ornekverdim hep tasarruf onemli ya ha birde eger misafir agirlamicaksam misaif icine girince bi 50tl daha fazla oluo ozamanYanlış demeyimde konuda eksik ifade etmişin kendini . Herkes ben gibi yeterde artar yazmış o yüzden. O dert bizdede var malesef tasarruflu olmanın yollarını bulmak lazm bunun içn.
Ama asgari ücrelilerin de nasıl yaşadığına bakmak lazım. Et alamiyorsan, peynir vs alırken kisiyorsan pek de gecindikleri söylenemez. Sağlıklı bir geçim oluyor mu tartışılır? ben 1000 tl mutfak masrafini normal buluyorum. Insan bazen dışarıda da yemek ister. Onu da düşünürsek gayet normalYorumları okumadım fakat millet 1400 lira asgari ücretle ev gecindirip çocuk okutuyorken 1000 lira muftak masrafina yetmiyor demek??? Değişik.
Bak bende kitap çok severim kitaplar için bozuk para kumbaram var her ay bozukluklardan rahat 40 50 lira çıkıyor yıllardır aldığım bi kitapçım var çok uygun verir bana 3 yada 4 kitap alabiliyorum her ay. Lüksünden kısmamaya çalış kendin için bişeyler yapamadığında geçim sıkıntısı daha zorluyor insanı.Herşey gıda değil ki. Misal kendim için lüksüm kitaplarım vardır. Her ay ortalama 50 TL kitap alırım. Bir kitap ortalama 20 TL örgü örmeyi severim yünü vs. Ben okumazsam, örmezsem ben olamam ki .
Yetmiyor demedim daha önce hiç sınır koymadık hesap yapmadık yetirebilir miyim bilmiyorum dedim. Tabiki askeri ücretle geçinenler var zorda kalınca elindeki para ne kadarsa ona göre alırsın. Benim sorma amacım nasıl bir yol izlemeliyim nasıl hesap yapmalıyım elimdeki para bu. Umarım anlatabilmişimdir . Bir yardımınız olursa sevinirim.Yorumları okumadım fakat millet 1400 lira asgari ücretle ev gecindirip çocuk okutuyorken 1000 lira muftak masrafina yetmiyor demek??? Değişik.
Aylık gelirimiz 6 milyarPardon gelirini yazmamis baskasiyla karistirdim sanrm