- 11 Aralık 2018
- 40.406
- 251.015
- 598
- Konu Sahibi 1155gecesesleri
-
Ben anlamıyorum millet nasıl yetiriyor, nasıl bizleri itham ediyor müsriflikle.
Az önce marketten geldim, sadece akşam yemeği için eksiğimi aldım.
1 paket tavuk ızgara 25 tl, 4 tane çarliston biber, 2 paket krema ve 6 paket noodle aldım.
Burada tek lüks noodle diyelim, akşama yeğenim bende kalacak, seviyor diye yapacağım da o sebeple, keza paketi 1.40 zaten.
Bunların hepsi 50 küsür mü ne tuttu.
Daha evden kullanacağım malzemeler yok içinde, çorbası pilavı salatası yok.
3 kişilik akşam yemeği hesabı 80 tl ve üzerine çıkıyor, millet ayda 500 bile fazla diyor.
Benim kafa allak bullak.
Çok mantıklı.dışardan yemek söylemek bana artık daha mantıklı geliyor
eksikler için markete girince zararlı çıkıyosun
şöyle yakınlarda ev yemeği yapan esnaf lokantası tarzı bi yer bulsam anlaşacam akşam yemeği için yemin ediyorum
Ve sadece yendi bitti değil mi, kalan yok geriye.Hafta sonu misafir vardı, balık yaptık. Balığı, meze malzemeleri, salata malzemeleri, meyve, tatlı 400 lirayla çıktık marketten. Misafir de ağırlanmıyor artık.
Gece 19 derece oda sıcaklıgı mıKombinin mucidi denen firmada çalıştım ben uzun yıllar, o yüzden baya yetkinim bu konuda. Petek kapatmak malesef tasarruf sağlamaz genelde. Tasarruf için ortalama 110-130 metrekare evde en az 7 metre petek ısınmalı. Ama en çok tasarrufu oda termostatı sağlar. Bir kereliğine 200-250 lira verirsiniz ama şu şartlarda en az ayda40-50 lira tasarruf sağlar. Kombiden su sıcaklığı ayarlamak çok artırıyor sarfiyatı. Kombiyi kış başında açarım ben 70 derecede, sonrası termostatta. 18.00'da 22 derecede çalışmaya başlar 23.30'da 19 dereceye geçer. Bütün petekler de çalışır. Yıllardır böyle gidiyor bir facia yaşamadık. Bir de kombi çok önemli tabi. İyi marka ve bakımları aksatılmayan kombi tasarruflu kombidir.
Geçen yıl hesaplıyordum ben de, 1.5 liraydı metreküp fiyatı bu sene ne oldu bilmiyorum. Bi bakayım.
Ve sadece yendi bitti değil mi, kalan yok geriye.
Ben de evime misafir geleceği zaman haftalık alışveriş tutarını 1 günde bitirenlerdenim.
Zaten çerez olmuş kaç para.
Off of kanım çekiliyor, gelecekten korkuyorum.
Gece 19 derece oda sıcaklıgı mı
Soguk olmuyor mu
aynen kucucuk karisik cerez alayim dedim aksam oturmasina 3 kase anca cikar 24 tl yaziyordu uzerinde.dedim misir patlayim bari.lüksümüz yok artik anacim ne ucuzsa oVe sadece yendi bitti değil mi, kalan yok geriye.
Ben de evime misafir geleceği zaman haftalık alışveriş tutarını 1 günde bitirenlerdenim.
Zaten çerez olmuş kaç para.
Off of kanım çekiliyor, gelecekten korkuyorum.
Evet ideal sıcaklık 19 falan ama ben çok üşüyorum ya küçük çocugumda var 21 e falan düştüğünde bile gece elleri burnu buz gibi oluyor o yüzden 23 24 derece ideal oluyor bizde ama geri dönüşü çok acıGece yatarken düşüyor 19'a. Normalde otururken 22. Sağlıklı oda sıcaklığı 18-21 arasıdır zaten, ben sıcak sevdiğim ve anemik olduğum için biraz daha yüksek tutuyorum. Yani hayır, soğuk olmuyor hatta eşim hararetli bir insan olduğu için tişörtle ya da ince bir swetshirtle takılıyor evde.
Evet ideal sıcaklık 19 falan ama ben çok üşüyorum ya küçük çocugumda var 21 e falan düştüğünde bile gece elleri burnu buz gibi oluyor o yüzden 23 24 derece ideal oluyor bizde ama geri dönüşü çok acı
Fatura 400 500 kesin gelir
yasanilir yasanilir da sonra bu insanlar neden mutsuz neden psikolojisi bozuk neden depresyonda ?Konunun üzerinden geçmiş ama ben az meblâğlarla geçinenlere idrak edemedim şöyle ki
Gün de 1 ekmek alınsa eve ayda 40 lira
Sadece 5 litre su icilse ayda 100 lira
Haftada bir kere beyaz et o da tavuk olsa 100 lira
En ucuz marketlerden sadece 1 er kilo kahvaltılık alında 100 lira
Yağ şeker tuz salça pirinç makarna baklagil sebze meyve kuruyemiş ekstra hiçbir şey alınmasa Gün de 1 dilim ekmek bir dilim peynir ve zeytinle yaşanırsa 500 lira eder
dışardan yemek söylemek bana artık daha mantıklı geliyor
eksikler için markete girince zararlı çıkıyosun
şöyle yakınlarda ev yemeği yapan esnaf lokantası tarzı bi yer bulsam anlaşacam akşam yemeği için yemin ediyorum
Bize de 140 geldi valla o kadar dikkat ediyorum ekstra bişeyim de yok kurutma makinesi ısıtıcı su ısıtıcı hic biri yokSon elektirik faturam 110 civari gelmişbu aylarda boyle gelmiyordu. Gecen sene ocak ayin filan 100 lirayi gormustuk.
Bize de 140 geldi valla o kadar dikkat ediyorum ekstra bişeyim de yok kurutma makinesi ısıtıcı su ısıtıcı hic biri yok
Valla bana basi 1 le baslayan 3 haneli bile abes geliyo artik 200 lere o kadar alistimki
Konu bile acicaktim nerdeyse
Bizim hatamiz ne biz napiyozz aciklayin hanimlarrrr
ahaha canim daha gecen hafta aynini yaptim bilionmu.izmir kofte yapayim dedim 6 kisilik misafire koftenin malzemeleri falan hazirlayacagima 50 liraya 1kilo 100 gram kofte aldm 25 adetti ama ben onu elimle sekillendirdim 30 a cogalttim.mukemmel bir yemek oldu herkes bayildi.yapmaya kalksam ayni paraydi bazi seyler daha pratik yasaya yasaya ogreniozyazin 18 kisilik misafir almistim, hepsi de yetiskin sadece 4 cocuk vardi iclerinde.
Et alip kofte yapmasam isin icinden cikamam, tavuk yapsam ayni hesap.
Bursadaki buyuk bi kofte evinden pismemis kofte siparis ettim, 1 kiloda 24 pismemis kofte 40 lira miydi neydi,4 kilo aldim, dolu dolu yetti, yanina firinda sebze pilav bol salata, ev yogurduyla 4 litre ayran bide tatli yapmistim,bana maliyeti 180 lira civarina gelmistir.
Ozellikle kalabalik misafir olunca disaridan bazi seyleri hazir almak daha uygun ☺
bu ay 99 geldi, petekler yanıp elektrik sobası kapanınca normale döndü :) ama banyoda elektrik sobasına devamahınız mı tuttu kızlar elektrik faturam 145 gelmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?