Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Biz alışverişi haftalık olarak a101 ya da bimden yaparız. Migros ve carrefour dan indirimleri takip edip ona göre bazen bir şeyler alırız. Yoksa oralardan alışveriş yapmayız. Günlük ekmek alışverişi haftalık pazar. Abartı bi masrafımız olmuyor böylece

Elektrik faturası çok gelenle az gelenler bir yazabilir mi günlük ortalama ne kadar elektrik harcıyorlar. Biz ortalama 7 kwh civarı harcıyormuşuz ortalama 150 civarı geliyormuş elektrik. Yazın klima çalışınca 8e çıkmış bi hafta tatile gittiğimizde 6 ya düşmüş.

Normal hersey ates pahası neyin yanina yaklasabiliyoruz ki

Birzamanlar elektrik faturasından tasarruf yapmak için gündüz fazla tv açmıyorum dedim diye linç ettiler beni burda bu ay 105 tl gelmiş hem tv hem fırın çok fazla kullandım. Normalde 70 civarlarında gelirdi. Geçen sene 50 geldiğide oldu . Birde dikkat ediyorum Buzdolabında kapağı açık yiyecek saklama kabı vs olmadığında baya fark ediyor.

ay öyle ömur mu geçer? saklama kabını mı takıcam kafaya?

Keçiören fakir bir muhit
Ne kadar kabaca bir tabir bunu yazarken kendine nasıl yakışırdin pesss kutluyorum seni ülkenizin hiç bir yeri fakir değildir değerli insanlar vardır fakir yapan sizin bu düşüncesiz konuşmalarınız

Ne kadar kabaca bir tabir bunu yazarken kendine nasıl yakışırdin pesss kutluyorum seni ülkenizin hiç bir yeri fakir değildir değerli insanlar vardır fakir yapan sizin bu düşüncesiz konuşmalarınız

E iyi de gerçekleri söylemek suç mu? Ankarada yaşayan yada bilen herkes bilir ki keçiören iyi bir muhit değildir. Orta alt gelir grubu yaşar.

E iyi de gerçekleri söylemek suç mu? Ankarada yaşayan yada bilen herkes bilir ki keçiören iyi bir muhit değildir. Orta alt gelir grubu yaşar.
Sen Keçiören de mi oturuyorsun bana söylermisn şu muhitte al gelirli insanlar oturuyor diye komple Keçiöreni öyle düşünme

Ve Keçiören iyi bir muhit değildir çok şaşırdım aciksasi siz heralde Çankaya oran da fln yasioyorsunuz

Kızmanızı anlamıyorum sanki hakaret ettik ülkenün heryerinde vardır zengin ve fakir orta gelir semtler fakirlik ayıp değilki eskiden bizde fakirdik

Bazı hanımlar da alışveriş yapmayın diyor. Neyse ki alışveriş yapan insanlar var . Ekonomi ne hale gelir.
mesela bir gömlek aldığımız da kaç kişi birden para kazanıyor. Gömleğin tasarımcısından tutunda kargo firmasında çalışanlara kadar herkes burdan ekmek kazanır.
bazıları dışarda yemese garsonluk işi biter. Bazıları kahve içmese gümrükte çalışan kişiyi işten Çıkarırlar. ( kahveler genelde ithal )
Ekonomi öyle bişey değil. Ekonominin canlı kalması için senin o hor gördüğün zengin kadının israf dediğin o çantayı alması lazım. Gerçek bu.
insanların alım gücü düştü.İnsanlar artık alamıyor. Ekonominin sorunu bu. Ekonomi Harika sen arsızsın Sende o zaman iki ayakkabı alma bir tane al diye azarlıyorsunuz. Bu azarlama Alım miktarını yarıya düşürüyor farkında değil. Bunun sonuçlarını düşünen yok.
aylık gelirinizi ve giderlerinizi idareli kullanmak başka bişey. Gelirinize uygun olduğu sürece alışveriş israf değildir. . Herkes kendi gelirine göre alışveriş yapacak. Harcayacakta. Birikim de yapacak. Yani giderlerini gelirinden daha az tutacak. Ama almaya devam edecek. Biriktirmeye de devam edecek. Başka türlü bu sistem yıkılır. Kocalarınız işlerini kaybeder.

Ve Keçiören iyi bir muhit değildir çok şaşırdım aciksasi siz heralde Çankaya oran da fln yasioyorsunuz

Evet Çankayada yaşıyorum, kayınvalidem keçiörende. Asla keçiörende yaşamak istemem. İncirli nispeten nezih kalan yerler ortada. Gerçekçi olmak lazım

Bu ay ki elektrik faturasını görünce aklıma sen geldin Bizim 100 TL civarında olan fatura bu ay 180 TL gelmiş henüz kışa giriş yapmamış halimiz bu. Size fazla geliyor laflarımı geri alıyorum efendim.

Bu ay ki elektrik faturasını görünce aklıma sen geldin Bizim 100 TL civarında olan fatura bu ay 180 TL gelmiş henüz kışa giriş yapmamış halimiz bu. Size fazla geliyor laflarımı geri alıyorum efendim.
Zamlar bizim ev dışında işlemeye başlamış
Dün aileme sordum, 2 kişi yaşıyorlar, kurutma ya da klima kullanmıyorlar onların da 160 gelmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…