• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Biz iki kişiyiz, az alıyoruz ve mutfak masrafı yine de fazla geliyor bana. Ve eksik hiç bir zaman bitmiyor, geçen gün eşimin doğum günü diye pasta yapayım dedim sadece pasta malzemeleri olarak süt, yumurta, krem şanti, kakao, çikolata, nişasta aldım 30tl verdim ki sadece krem şantiyi malum marka aldım diğer her şey uygun fiyatlı olanlardan.

Valla ben anlamadım cidden o kadar kötü durumdaki herşey sonumuz hayır olsun
Aslında siz çok çok çok uyguna almışsınız. Zaten 1 koli yumurta 30 lira.

Benim buzluguma sigmiyor mesela bunlar, galiba kaplarimi değiştirmem ya da buzluk posetleri kullanmam lazım, buzluguna kilolarca sebze bakliyat koyanları duyunca şok geciriyorum.
Benim annem kışlık menemen bamya fasulye vb ini hep buz dolabı posetleriyle koyar derin dondurucuya yıllardır. Bir sürü de şey sigdirir.

Pazartesi günleri sebze meyve alış verişi yaparım. 1 haftalık.
Meyveler bittikçe hafta arasında yine alırım.cok şükür meyvem hep olur.misafir geldiğinde bisey yapamazsam meyve tabağı cat çerez yeterli.onceden haberli gelinirse ona gore alış veriş yaparım. Yemekli mi geliniyor yoksa sadece çaya mi mesela ona gore ayarlarım kendimi.
Haftada 1 kere mutlaka poğaça yaparım.hem uygun hem pratik hems3 oğlum çok sever :)
Haftada 1 er kere et kıyma tavuk bakliyat makarna gibi yemekelr olur.dolma sarma mesela haftada 1 yaparım.
Haftalık 100 lira manava versem
100 lira da market yapsam (büyük alışveriş dışında bunlar ara ara çıkan eksikler market için)
Baya yetiyor çok şükür

Aynen oyle.. milletin kvsi derin dondurucusunu bile dolduruyor masallah ne sans var. E salcasıysı fındıgı cevizi çayı memleketten geliyor. Bizim bi akraba var. Her kurban babası onun için koç kesip gonderiyor

Sen hangi il de oturuyorsun cnm?

Biz her kurban cok sukur kurbanımızı keseriz. Dagıttıktan sonra geriye kalan et bir sene idare ediyor bizi. En cok et tavuk a gidiyor sizin sanırım o yuzden söylüyorum. Kurban eti cok bereketli ve lezzetli oluyor. Tavuga gelince biz tüketmiyoruz. Onun dısında bim hakmar a101 gibi marketlerden alısveriş yapıyorum. Cam kavonozda salça alıyorum 12-15 arası bazen indirim oluyor 10 tlye bile alıyorum. Organik yumurta yine.. Bu marketlerde indirimli. Adı duyulmus buyuk marketlerden alıyorsanız hersey cok pahalı onlarda

Ayrıca yogurdu kendim mayalıyorum. Kilosu 4 tl. Hem uyguna geliyor hemde daha saglıklı.
banlı olduğum için yazamamıştım şimdi gördüm bildiirmi.

ben ankaradayım canım. ben 5 buçuk yıllık evliyim. daha kurban kesemedim valla. her sene heves eediyorum.. ama nafile ..

kurban da bile getiren olmaz bize inan. bi komşu da zile basıp kesmediniz bi parça et vereyim demez. biz en çok tavuk yiyoruz. hoş bu ara tavukla et yarışır oldu o yüzden kıyma da alıyorum biraz. ekmekle falan çoğaltıp köfte yapıyorum. çünkü oğlum okula götürüyor beslenme listesi var. yarım kilo et alıyorum içine 1 ekmek robottan geçiriyorum 2 tane soğan derken çoğalıyor napalım..

bim a101 ve şoktan alırım alacaklarımı. sebze meyve çok alamıyorum aslında ama aldığım da da işte pazardan almaya çabalıyorum ve akşam saati gidiyorum daha ucuz oluyor..

yoğurdu hazır alıyorum ama çünkü onu çok kez denedim ama yapamıyorum. bikaç kez kv yaptı verdi sonra baktık o da çıkar gözetiyor. 5 kilo süt bizeyse 5 te kendine aldırıyor yapmak için bende artık yaptırmıyorum daha masraflı oluyor diye..
yumurtayı evde bi tek ben yiyorum bi de yapabilirsem pasta böreğe gidiyor onu da organik almıyorum tabi uygun fiyatlı alıyorum bana uzun süre gidiyor.

böyle işte durumlar..

bu ay mutfak alışverişimi hesaplıcam dedim
şuan 11 günlük süreçte masrafımız 304,42 TL :KK76:
bakalım ay sonu ne olcak
bunun 80 tlsi falan sigaradır zaten
bizim de çok bişi tutmuyomuş mutfağımız aylık 500 civarıdır
istanbul gibi yerde iyi fiyat ama 2 kişiyiz ve çok yemek yapılmaz evde akşamları çok yemiyoruz

Yok, geçen sene 700 gördük.
Bu sene zamlarla 800 ü görürüz herhalde.
Şöyle, evim sıcaktır aslında muhafaza edilmiyor, sıkıntı o.
Çok cam olması, kot farkıyla beraber 16. Kata tekabül eden çevresi her yeri açık konumda bir ev, zaten muhit olarak merkeze yağmur yağarken buraya kar yağar, 4 derece farkediyor öbür bölgelere göre.
Hepsi toplanınca sonuç bu, 1000 i göremem göremeyiz.
Mum yakarım onlarca daha iyi!
oran tarafındasınız sanırım siz.. oralar çok soğuk oluyor..

bizim evde kuzey kutbunda :) bi gün moğollar bi odadan çıkacak diye bekliyorum :)

eski yapı kapım penceremin arası açık. kışın bez koyup kapıları pencereleri bantlıyorum.

kombimin en kısık ayarı 38 ve ben gündüzleri 38 geceleri 40 ta yaktığım halde 350 den aşağı düşmez. bu sene zamla 400 ü geçer..

Valla hamileyim saglıklı beslen diyorlar ama saglıklı beslenmek çok daha zor, çünkü pahalı. Çiğ kuruyemiş almak istiyorum. Malum yerlerde güveli ve bayat oluyor, ambalajlı olanlar pahalı. Yogurt çok tüketiyoruz, büyük boy 11'tl falan. Haftada bir bitiyor o da. Meyve almak istiyorum, lezzetli olanlar pahalı. Sadece kendimize yetecek kadar alıyoruz, misafir için alsam işin içinden cıkmam. Onu da kilo ile almıyoruz. Bir poşete karısık yapıyoruz. Mesela giyecek ihtiyacım oluyor her ay erteliyorum. Canım bir şey istese eşimi zorda koymamak için birini söylüyorsam diğerini söylemiyorum. Velhasıl buna ragmen bizim aylık mutfak masrafı bini aşıyor. Sigaramız falan da yok. Aslında idare ederiz ama iki yıl borç ödeyeceğiz. Bir de hiç beklenmedik masraflar çıkıyor ya insanı o da yıpratıyor. Saglık olabilir, tamir olabilir bunun gibi şeyler. Allah herkese geçim kolaylığı nasip etsin. Şu intihar olaylarından sonra artık taleplerim daha da azaldı :(

Haftalık bitmesi normal değil mi? Peynir süt vb ürünler zaten 2 hafta dayanmıyor her gün evde kahvaltı yapıyorsanız. Sebze meyve de haftalık olur zaten iki haftalık olmaz. Meyveler de sebzeler de bi haftadan uzun süre taze kalmıyor. Biz sebze ve meyveyi eşimle haftalık alıyoruz. Olanlar çok normal. Zaten herşey çok pahalı

oran tarafındasınız sanırım siz.. oralar çok soğuk oluyor..

bizim evde kuzey kutbunda :) bi gün moğollar bi odadan çıkacak diye bekliyorum :)

eski yapı kapım penceremin arası açık. kışın bez koyup kapıları pencereleri bantlıyorum.

kombimin en kısık ayarı 38 ve ben gündüzleri 38 geceleri 40 ta yaktığım halde 350 den aşağı düşmez. bu sene zamla 400 ü geçer..
Çok şükür Oran da değilim çayyolu yaşamkent arasındayım ama 1.5 derece fark oluyor Oranla.
Şehirle 5 derecelik bir fark çıkıyor ortaya.
Allah hepimizin yardımcısı olsun, zam zam zam.
Ezile büzüle büküle bir hal olduk, aynen öyle zamla 400 ü kesin geçer 500 e ulaşabilir.
Camların o bölümlerine bez yerine sünger ya da şu havuzlarda kullanılan köpük yüzme tahtası, spagetti denilen şeylerden edinip, kesip kesip öyle mi bantlasanız acaba?

Bu sene kış çetin geçecekmiş, elektrik sobası desem elektriğin hali belli😂
Kömür desem yine aynı.
Bir tek gaz, katalitik denilen ısıtıcı fiyatlarından haberim yok, 1 büyük tüp kaç tl ve ne kadar gider ya da ısı yayması hakkında bilgim yok.
Onun dışında polar battaniyeler, lahana giyinimler bizi bekliyor.

Haftalık alışverişte ne alıyorsunuz, miktarları neler. Bende haftalık yaparım alışverişi haftasonu na doğru evde birşey kalmaz. Yeniyor sonuçta gayet normal.

Çok şükür Oran da değilim çayyolu yaşamkent arasındayım ama 1.5 derece fark oluyor Oranla.
Şehirle 5 derecelik bir fark çıkıyor ortaya.
Allah hepimizin yardımcısı olsun, zam zam zam.
Ezile büzüle büküle bir hal olduk, aynen öyle zamla 400 ü kesin geçer 500 e ulaşabilir.
Camların o bölümlerine bez yerine sünger ya da şu havuzlarda kullanılan köpük yüzme tahtası, spagetti denilen şeylerden edinip, kesip kesip öyle mi bantlasanız acaba?

Bu sene kış çetin geçecekmiş, elektrik sobası desem elektriğin hali belli😂
Kömür desem yine aynı.
Bir tek gaz, katalitik denilen ısıtıcı fiyatlarından haberim yok, 1 büyük tüp kaç tl ve ne kadar gider ya da ısı yayması hakkında bilgim yok.
Onun dışında polar battaniyeler, lahana giyinimler bizi bekliyor.

lahana olmaya başladık biz valla bi süredir :)

büyük tüp 115 lira bu arada haberiniz olsun :KK66:

camlara köpük vs denemedim aslında bu sene onlardan alayım olmadı. evdeki kötü bezleri falan koyup bantlıyodum bende:)

bi de bulunduğunuz bölgede biraz pahalı bi yer tabi. sizin için de zor.. Allah herkese yardım etsin..

lahana olmaya başladık biz valla bi süredir :)

büyük tüp 115 lira bu arada haberiniz olsun :KK66:

camlara köpük vs denemedim aslında bu sene onlardan alayım olmadı. evdeki kötü bezleri falan koyup bantlıyodum bende:)

bi de bulunduğunuz bölgede biraz pahalı bi yer tabi. sizin için de zor.. Allah herkese yardım etsin..
Köpük çok daha işe yarayacaktır.
Eşim her sene silikon çeker ama anladığım kadarıyla bina otura otura sizinkinde bayağı bir açıklık söz konusu, o sebeple köpük ve türevleri en iyisi olacaktır.

Bir insan tüp hayaliyle yaşar mı ya😂
Evde sadece ısınma için doğalgaz hattı var, ocak da elektrikli.
Geçen elektrik gitti, jeneratör de bozulmuş tüm gün bir şey yemedim ocakta kendime yemek yapıyordum çocuklar yatınca, Allahım dedim bir tüpüm olaydı şuan karnım doymuş bir de üzerine ısınmıştık.
Dışarı çıkıp alabilsem o derece açım ama bina garaj kapıları da çalışmıyor elektrikten, koydum kafaya eve bir tane küçük alacağım ama ısınmak için katalitikler de çok pahalı 115 liraya.
1 ay gitmez ki ısınmada, off ki ne off.

Köpük çok daha işe yarayacaktır.
Eşim her sene silikon çeker ama anladığım kadarıyla bina otura otura sizinkinde bayağı bir açıklık söz konusu, o sebeple köpük ve türevleri en iyisi olacaktır.

Bir insan tüp hayaliyle yaşar mı ya😂
Evde sadece ısınma için doğalgaz hattı var, ocak da elektrikli.
Geçen elektrik gitti, jeneratör de bozulmuş tüm gün bir şey yemedim ocakta kendime yemek yapıyordum çocuklar yatınca, Allahım dedim bir tüpüm olaydı şuan karnım doymuş bir de üzerine ısınmıştık.
Dışarı çıkıp alabilsem o derece açım ama bina garaj kapıları da çalışmıyor elektrikten, koydum kafaya eve bir tane küçük alacağım ama ısınmak için katalitikler de çok pahalı 115 liraya.
1 ay gitmez ki ısınmada, off ki ne off.
bakin bu resmi bi siteden aldım. ahşap kapı pencere bizimki böyle her yeri bakıyorum altına bez koyup 🤭 değiştirme şansımız yok maalesef

siz bence eve bi tüp işteyim yakın bi yerden:) öyle durumlarda kesin ise yarar😊

Eklentiler

• Screenshot_20191111-132338_Chrome.jpg
    Screenshot_20191111-132338_Chrome.jpg
    49,9 KB · Görüntüleme: 99
kackaloribu kackaloribu
Aaa, ben duvar ve çerçeve arasında boşluk var sandım, böyle ise silikon çekilir.
Bunların arasına hemen bir beyaz ya da çerçeve başka renk ise şeffaf silikon alın tabancasıyla, eşiniz yapıversin.
Ya da konu komşuda bile vardır belki tabancası, sadece yapı marketten silikon almanız yeter.
Kapı aralarında oluyorsa da o lastik kısımlarına rulo şeklinde bant süngerler vardı, annem yapar her sene.
Bezden çok daha kalıcı ve daha iyi keser soğuğu.
Bizim de zaman geçtikçe aynı şekilde açılmalar oluyor, perdeler esiyor resmen evde.
Hemen silikonlar, hava geçişlerini doldururuz.
bu sene bahtettiğim rulo süngerden de alacağım.

Back