- 12 Temmuz 2016
- 6.965
- 30.810
- 548
- 31
- Konu Sahibi 1155gecesesleri
ben merak ediyorum bu konu kaç üyeyi banlatti:) araniza tekrar döndüm sayfaların çoğunu okudum.. herşeyin hayırlısı..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aslında siz çok çok çok uyguna almışsınız. Zaten 1 koli yumurta 30 lira.Biz iki kişiyiz, az alıyoruz ve mutfak masrafı yine de fazla geliyor bana. Ve eksik hiç bir zaman bitmiyor, geçen gün eşimin doğum günü diye pasta yapayım dedim sadece pasta malzemeleri olarak süt, yumurta, krem şanti, kakao, çikolata, nişasta aldım 30tl verdim ki sadece krem şantiyi malum marka aldım diğer her şey uygun fiyatlı olanlardan.
Valla ben anlamadım cidden o kadar kötü durumdaki herşey sonumuz hayır olsun
Benim annem kışlık menemen bamya fasulye vb ini hep buz dolabı posetleriyle koyar derin dondurucuya yıllardır. Bir sürü de şey sigdirir.Benim buzluguma sigmiyor mesela bunlar, galiba kaplarimi değiştirmem ya da buzluk posetleri kullanmam lazım, buzluguna kilolarca sebze bakliyat koyanları duyunca şok geciriyorum.
banlı olduğum için yazamamıştım şimdi gördüm bildiirmi.Aynen oyle.. milletin kvsi derin dondurucusunu bile dolduruyor masallah ne sans var. E salcasıysı fındıgı cevizi çayı memleketten geliyor. Bizim bi akraba var. Her kurban babası onun için koç kesip gonderiyor
Sen hangi il de oturuyorsun cnm?
Biz her kurban cok sukur kurbanımızı keseriz. Dagıttıktan sonra geriye kalan et bir sene idare ediyor bizi. En cok et tavuk a gidiyor sizin sanırım o yuzden söylüyorum. Kurban eti cok bereketli ve lezzetli oluyor. Tavuga gelince biz tüketmiyoruz. Onun dısında bim hakmar a101 gibi marketlerden alısveriş yapıyorum. Cam kavonozda salça alıyorum 12-15 arası bazen indirim oluyor 10 tlye bile alıyorum. Organik yumurta yine.. Bu marketlerde indirimli. Adı duyulmus buyuk marketlerden alıyorsanız hersey cok pahalı onlarda
Ayrıca yogurdu kendim mayalıyorum. Kilosu 4 tl. Hem uyguna geliyor hemde daha saglıklı.
oran tarafındasınız sanırım siz.. oralar çok soğuk oluyor..Yok, geçen sene 700 gördük.
Bu sene zamlarla 800 ü görürüz herhalde.
Şöyle, evim sıcaktır aslında muhafaza edilmiyor, sıkıntı o.
Çok cam olması, kot farkıyla beraber 16. Kata tekabül eden çevresi her yeri açık konumda bir ev, zaten muhit olarak merkeze yağmur yağarken buraya kar yağar, 4 derece farkediyor öbür bölgelere göre.
Hepsi toplanınca sonuç bu, 1000 i göremem göremeyiz.
Mum yakarım onlarca daha iyi!
Çok şükür Oran da değilim çayyolu yaşamkent arasındayım ama 1.5 derece fark oluyor Oranla.oran tarafındasınız sanırım siz.. oralar çok soğuk oluyor..
bizim evde kuzey kutbunda :) bi gün moğollar bi odadan çıkacak diye bekliyorum :)
eski yapı kapım penceremin arası açık. kışın bez koyup kapıları pencereleri bantlıyorum.
kombimin en kısık ayarı 38 ve ben gündüzleri 38 geceleri 40 ta yaktığım halde 350 den aşağı düşmez. bu sene zamla 400 ü geçer..
Çok şükür Oran da değilim çayyolu yaşamkent arasındayım ama 1.5 derece fark oluyor Oranla.
Şehirle 5 derecelik bir fark çıkıyor ortaya.
Allah hepimizin yardımcısı olsun, zam zam zam.
Ezile büzüle büküle bir hal olduk, aynen öyle zamla 400 ü kesin geçer 500 e ulaşabilir.
Camların o bölümlerine bez yerine sünger ya da şu havuzlarda kullanılan köpük yüzme tahtası, spagetti denilen şeylerden edinip, kesip kesip öyle mi bantlasanız acaba?
Bu sene kış çetin geçecekmiş, elektrik sobası desem elektriğin hali belli
Kömür desem yine aynı.
Bir tek gaz, katalitik denilen ısıtıcı fiyatlarından haberim yok, 1 büyük tüp kaç tl ve ne kadar gider ya da ısı yayması hakkında bilgim yok.
Onun dışında polar battaniyeler, lahana giyinimler bizi bekliyor.
Köpük çok daha işe yarayacaktır.lahana olmaya başladık biz valla bi süredir :)
büyük tüp 115 lira bu arada haberiniz olsun
camlara köpük vs denemedim aslında bu sene onlardan alayım olmadı. evdeki kötü bezleri falan koyup bantlıyodum bende:)
bi de bulunduğunuz bölgede biraz pahalı bi yer tabi. sizin için de zor.. Allah herkese yardım etsin..
bakin bu resmi bi siteden aldım. ahşap kapı pencere bizimki böyle her yeri bakıyorum altına bez koyup değiştirme şansımız yok maalesefKöpük çok daha işe yarayacaktır.
Eşim her sene silikon çeker ama anladığım kadarıyla bina otura otura sizinkinde bayağı bir açıklık söz konusu, o sebeple köpük ve türevleri en iyisi olacaktır.
Bir insan tüp hayaliyle yaşar mı ya
Evde sadece ısınma için doğalgaz hattı var, ocak da elektrikli.
Geçen elektrik gitti, jeneratör de bozulmuş tüm gün bir şey yemedim ocakta kendime yemek yapıyordum çocuklar yatınca, Allahım dedim bir tüpüm olaydı şuan karnım doymuş bir de üzerine ısınmıştık.
Dışarı çıkıp alabilsem o derece açım ama bina garaj kapıları da çalışmıyor elektrikten, koydum kafaya eve bir tane küçük alacağım ama ısınmak için katalitikler de çok pahalı 115 liraya.
1 ay gitmez ki ısınmada, off ki ne off.
bi önceki ay ne gelmiştiahınız mı tuttu kızlar elektrik faturam 145 gelmiş
ahımız değil enflasyon güzrl yüzünü gösterdiahınız mı tuttu kızlar elektrik faturam 145 gelmiş
105bi önceki ay ne gelmişti