• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Tiyatroyu, operayı, sinemayı hadi sineye çektim ki aslında olmazsa olmaz bunlar
Kitap alırken zorlanıyorum kitap
Hayatımda korsan kitap almadım, her zaman kitapçıdan ya da internet üzerinde bilinen sitelerden alıyorum, 7 tane kitap 150 lira tuttu geçen hafta. Almak istediğim kitapları liste yaptım, 5.000 lira tutuyor, düşünebiliyor musun ? Ben epe yol gittim, gençliğimde tiyatronun, sinemanın keyfini ve kültürünü doya doya aldım peki ama gençler ne yapacak ? Nasıl kültür seviyesi yükselecek bu insanların, kitaba sahip olmak bile bu kadar zorken nasıl ?
O kadar haklısın ki.şu an benim de tek lüksüm kitap almak sanırım. Komediye bak ki bu olay artık lüks sınıfına giriyor. Kızım için bir atlas beğendim 65 lira fiyatı 😔 bir sonraki sipariş için beklemeye aldık onu eskisi gibi kafamıza estiği gibi alamıyoruz.

O kadar haklısın ki.şu an benim de tek lüksüm kitap almak sanırım. Komediye bak ki bu olay artık lüks sınıfına giriyor. Kızım için bir atlas beğendim 65 lira fiyatı 😔 bir sonraki sipariş için beklemeye aldık onu eskisi gibi kafamıza estiği gibi alamıyoruz.
Vay be küçükken kırtasiye alışverişimizde atlas, deyimler sözlüğü, guaj boya filan baya lükstü. Şimdiki fiyata bakınca hala lüks...

Bence bir yerden alışveriş yapmayın bu aralar 1o1 markette herşey kazık kesinlikle oradan alışveriş yapmıyorım, bakliyat bayat ve pahalı, peynir hem pahalı hem tadı iğrenç bim de çok ucuz değil onun dışındaki marketlerden fiyat araştırması yapıp alışveriş yapın, şimdi bakliyat için açık satılanlar var fiyatlar daha hesaplı oradan yapın geçen bu ünlü olmayan marketlerden 15 lik yumurtayı 5 tl aldım var inan ki çok ucuz var sadece araştırmanız gerekiyor tabi küçük kasaba da değilseniz, istanbul içşn araştırın derim uygun fiyat var avm lerden uzak durun resmen milleti kazıklıyorlar mümkünse dışarıda yemek yemeyin evde pişirip tüketirseniz daha ekonomik olur

Ya onu bende gördüm bir alış veriş sitesinde hemen ekledim sepete ama sonra yorumlar gözüme ilişti, birkaç kişi gelen ürün sahte almayın yazmış, cesaret edemedim o yüzden, madem aldınız sonucu bana da yazar mısınız
ben metro grosstan aldim kokusu ayni paketin disindan bile aldim bakalim icerik nasil

Vay be küçükken kırtasiye alışverişimizde atlas, deyimler sözlüğü, guaj boya filan baya lükstü. Şimdiki fiyata bakınca hala lüks...
Biz küçükken her şey daha sadeydi, maliyetleri bir nebze olsun daha düşüktü en azından. Şu an her şey o kadar allı pullu ki. Ederi belki 10 lira bile etmeyen malzemeye sırf üzerindeki çizgi film karakteri yüzünden üç katını veriyoruz. Ben küçük hiç değilse o kansorejen mi bu hastalıklı mı gibi dertlerimiz yoktu. Şimdi bir okul çantası alırken kırk kere düşünüp araştırmak zorunda kalıyoruz. Çocuğuma zarar verir mi hammaddesi nedir diye.
Sanırım böyle böyle hepimizi toptan delirtip kurtulmayı planlıyorlar.

ATTRAENTE ATTRAENTE Esra Esra su meshur sosyal medya sitesinde kitap paylasim gruplari var ben en son girdigimde ptt ucretsiz kargoyla getiriyodu hala varmi bilmiyorum bu kampanya ama güzeldi
Kendim için yaptığım tek keyfi alışveriş kitap alışverişi kaldı sanırım. Diğer her şeyi sadece zaruri durumlarda alıyorum. Hatta eşime bugün dedim kendime en son ne zaman çanta ya da ayakkabı aldığımı hatırlamıyorum diye. Ama kitapta kısamıyorum, bu ay olmazsa öbürüne mutlaka istediğimi alıyorum. Benden geriye hiçbir şey değilse bile bir kitaplığım kalsın istiyorum. Bu sebeple değil tokuştan ziyade satın almak beni daha çok mutlu ediyor.
yine de çok teşekkür ederim bu tarz gruplar olduğunu bilmiyordum.
Baktık olmuyor, onda da ekonomik çözümler ararız artık.

Kendim için yaptığım tek keyfi alışveriş kitap alışverişi kaldı sanırım. Diğer her şeyi sadece zaruri durumlarda alıyorum. Hatta eşime bugün dedim kendime en son ne zaman çanta ya da ayakkabı aldığımı hatırlamıyorum diye. Ama kitapta kısamıyorum, bu ay olmazsa öbürüne mutlaka istediğimi alıyorum. Benden geriye hiçbir şey değilse bile bir kitaplığım kalsın istiyorum. Bu sebeple değil tokuştan ziyade satın almak beni daha çok mutlu ediyor.
bende yeni kitap kokusunu severim durumum musait oldugu surecede gider kitapciyi geze geze alirim kizima en buyuk mirasim kitapllarim derim hep ama bir donem cok aradigim ve artik sahaflarda ancak bulabilecegim bir kitap icin oraya uye oldum zor oldu ama buldum kitabi orada
degis tokus degil aslinda bazen soruyorsunuz elinde varsa gonderiyor biri sende bana sunu yolla demeyenler cok yani

Bende senin gibiyim, okuduğum kitap elimde olsun istiyorum, kütüphaneme kıyamıyorum. Birde bazı kitapları sonradan tekrar okuyorum, notlar çıkarıyorum. Benim küçük tarihim kütüphanem o yüzden her şeyden kıssam da kitap almaya çalışıyorum. Çocuğum yok, kardeşlerim de pek okumaz ama ölümümden sonra notlarımla birlikte Darüşşafaka’ ya bağışlansın istiyorum.
FB5EADA0-AD7B-44D8-A41B-F66A344CCE99.jpeg
B42BE5AB-5823-495D-B251-C264713B8903.jpeg

bende yeni kitap kokusunu severim durumum musait oldugu surecede gider kitapciyi geze geze alirim kizima en buyuk mirasim kitapllarim derim hep ama bir donem cok aradigim ve artik sahaflarda ancak bulabilecegim bir kitap icin oraya uye oldum zor oldu ama buldum kitabi orada
degis tokus degil aslinda bazen soruyorsunuz elinde varsa gonderiyor biri sende bana sunu yolla demeyenler cok yani

Kızın ne kadar şanslıııı😍

Gerçekten hastaneden sonra eczanede muayene parası ödemiyor musunuz.
Demek ki bizim burada sadece. Hatta komşum eczacı, o da söylüyor.

oduyorum tabi ki. onu savunmadigimi da kac kez belirttim. normalde daha az odemek istiyorsaniz ezcacinin verdigi her ilacı almamak lazim. sgk nin karsiladigini alırsanız daha az odersiniz. eskiden bunun icin onay soruluyordu artik sorulmuyor .

20 yıl öncesi ile şimdiyi kıyas yaparsan bu senin vizyonsuzluğunu gösterir
Hiçbir ülkede 20 yıl öncesi ile bugün aynı değildir
Nasıl kıyaslarsın
Yirmi yıl önce dünyada ekonomimiz sağlığımız tarımımız eğitimimiz dünyada kaçındıydı
Bugün dünyada kaçıncıyız
Yapacaksan
Bunun hesabını yapacaksın
Biz japonyadan abd den ab den veya diğer devletlerden iyi değiliz
Ya daha kötüyüz yada yerimizde sayıyoruz
Gelmişsiniz 20 yıl öncenin koşullarıyla bugünü kıyamıyorsunuz
Peki size soruyorum
20 yıl önceki araba özellikleri ile bugünün araba özellikleri kıyaslanabilir mi?
Ya allah aşkına birşeyi savunuyorsanız mantığı ile savunun

önce kendi vizyonsuzluguza bakin ki konusmalarin basini okumadan hakarete varan ithamlarda bulunuyorsunuz. ben egrisini de dogrusunu da objektif bakarak soyledim zaten. sizlerin at gözlüğü ile baktiginiz gibi eskiden daha iyiydi diye 20 yil oncesini savunmadim. 20 yil oncesi daha iyiydi diyen olursa elbette kiyaslama yapilir. saglikta hicbir gelisme olmadi dersen eskiyle yeni kıyaslanir. cocugun boyu uzamadi dersen gider eski pantolonunu giydirirsin uzamis mi uzamamis mi gorursun. uzamasi elbette olagan olan. uzamadi diye iddia edenlere de pantolonu gosterirsin.

önce kendi vizyonsuzluguza bakin ki konusmalarin basini okumadan hakarete varan ithamlarda bulunuyorsunuz. ben egrisini de dogrusunu da objektif bakarak soyledim zaten. sizlerin at gözlüğü ile baktiginiz gibi eskiden daha iyiydi diye 20 yil oncesini savunmadim. 20 yil oncesi daha iyiydi diyen olursa elbette kiyaslama yapilir. saglikta hicbir gelisme olmadi dersen eskiyle yeni kıyaslanir. cocugun boyu uzamadi dersen gider eski pantolonunu giydirirsin uzamis mi uzamamis mi gorursun. uzamasi elbette olagan olan. uzamadi diye iddia edenlere de pantolonu gosterirsin.
Yani savunman bu mu
Başarılar o zaman

Bu gözler aylık 50-60 TL'lik elektrik 40 TL'lik su faturalarını da gördü ya, ben izninizle kendimi boğup geliyorum.

Su faturası en iyi ihtimalle 80, elektrik (klima çalışmadığı zamanlar) 160 tl'nin altına düşmüyor.

2 günde bir çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi (nevresim ve havlular kurutmada), haftada 3 gün elektrik süpürgesi çalışıyor. Akşamları TV ışığında oturulur, misafir gelmedikçe.

Market ve pazar alışverişine girmiyorum bile. Her şey ateş pahası.

Genelde Migros'un kendi ürünlerini alırım. Bir tek deterjanlar bitkiseldir. Pazar görece olarak İstanbul'a göre Ucuz olsa da haftalık 100 TL altına düşmez. Yumurtası, tereyağı, peyniri, sütü köylüden alınır.

Allah sonumuzu hayır etsin..

Ya kizlar okudukca hayretler icinde kaliyorum. Daha okuyorum sayfalari ama bu hafta pazar gununden beri yaptigimiz market alisverisini hesapladim. 431 lira vermisiz markete. Pazar bize uzak oldugu icin pazara gidemiyorum o yuzden herseyi marketten aliyrm.bu alisverisin icinde kizlarimin bezi mamasi haric. Bezi uygun buldugumda stoklamistim.bu alisverisin icinde aylik gidecek olan sadece 1 kilo cay ve 1 kilo bal var. Digerleri haftaya bilemedin diger haftaya tekrar alinmasi gereken urunler. Hatta evde tavuk kalmadigi icin bugun eve giderken kasaptan tavuk alacagm. Oyle savurgan bir insanda degilim ama bilemedim...

Bende senin gibiyim, okuduğum kitap elimde olsun istiyorum, kütüphaneme kıyamıyorum. Birde bazı kitapları sonradan tekrar okuyorum, notlar çıkarıyorum. Benim küçük tarihim kütüphanem o yüzden her şeyden kıssam da kitap almaya çalışıyorum. Çocuğum yok, kardeşlerim de pek okumaz ama ölümümden sonra notlarımla birlikte Darüşşafaka’ ya bağışlansın istiyorum. Eki Görüntüle 2552182 Eki Görüntüle 2552183
ben bu odanın huzuruna bayıldım.

Küçük şehirdeyim eşimizle ikimizde çalışıyoruz faturamız 35 tl geldi geçen ay.
ben evdeyken en fazla 60 geliyor yazın. Evimde kedi var hergün tüm evi süpürüyorum vs. Çamaşır haftada 3 kere yıkanıyor haftada bir ütü.
Olabilir bence herkes yüksek fatura yazmış bende kendimi yazayım dedim bu yazıya istinaden ☺
Bende büyükşehirde değilim. 2 günde bir evi süpürürüm akşam evde olduğumuz saat 8 gündüz yokuz. Çamaşır makinesi haftada 2 veya 3 kez çalışır. 100 liradan aşağı gelmez. Bir de evde yokken sadece buzdolabı çalışıyordu şaşırdım yani 62 liraya😊

Valla bizde yetiştiremiyoruz ekmek almaya diye çıksam 50 tl harcıyorum eksikleri tamamlarken 3 gün arka arkaya gittim 50 . 45 .48 tl harcamısım ama ortada birşey yok

Back