Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Annem daha önceden 3 ameliyat geçirmişti fıtıktan dolayı. Önceden olduğu ameliyatları devlet hastanesinde hatta o zaman ssk hastanesinde olmuştu. Doktoru bıçak parası vs istememişti de. Geçen yıllarda tekrar ameliyat olması gerekti ve kendi cerrahı özele geçmişti başka cerrahlara göründü "randevuyla" hiç biri operasyonu yapmak istemedi. Para verip izmire önceki cerrahına gitti. Ameliyat parası çok fazlaydı ve orada olamadı operasyonunu. Kendi memleketimizde özel bir hastanede operasyon olmak zorunda kaldı. Çünkü o operasyonu yapacak donanımda ve özgüvende olan cerrahlar hep özeldeydi. 10bin tl verildi operasyon için. Alın alın randevuyu gidin, paran yoksa hiç birşeyin çözülmüyor işte.

Rabbim kolaylık versin tüm ailenize
Şifa nasip etsin tez vakitte
Bilirim o çaresizliği saç baş yoldurur insana

Dilos ankarada yeniyim ucuz ve pahalı marketleri söyler misin bildiğin kadarıyla :) mesela altunbilekler biraz pahalı geldi bana

City gros marketlerine gideriz biz de devamlı. Etine güveniyorum. Ucuz pahalı bilmiyorum başka marketten almam çünkü. Ayrıca gimsa var. Halk günleri oluyormuş o zaman meyve sebze çok uygun oluyormuş. Gimsayı çerezi pastası tatlısı vs taze diye sevenler çok. Bir kere gittik sadece o yüzden çok yorum yapamıyorum. Diğer ürünler city grosla aşağı yukarı aynı.

Kıyafet için gimat outlet mağazalarına göz atabilirsiniz. Bir çift terlik ve gayet hoş bez ayakkabıyı flo’dan bir alana bir bedava kampanyasıyla 30 liraya aldım. Belirli bir marka tercihiniz yoksa oradaki mağazalar uygun oluyor.

Ne istiyorum biliyor musunuz ?
Ben vatandaş olarak elimden geleni yaparım, vergi de ödüyorum, katkı payı da hiç sorun yok sadece insanlık istiyorum, insanca muamele görmek, ciddi bir durum olduğunda doktor aramak istemiyorum. 25 yıl çalışmamın ve halen de bu sağlık sistemine devam eden katkımın karşılığında her hastanede insanca şartlar ve mahremiyete saygı istiyorum hepsi bu. Özel ya da şehir hastanelerine mahkum olmamak istiyorum, gittiğim hastanede kurallar çerçevesinde düzgün, emin olduğum bir tedavi almak istiyorum inanın hastanelerde otel konforu aramıyorum, konforsuz olsun ama işlerini yapsınlar ve iyi eğitilsinler sadece bu.
Bu arada seviyeli ve incitmeyen fikir alış verişiniz için çok çok teşekkür ederim, hoşçakalın

Gazi üniversitesi hastanesinde altı yaş civarı bir çocuğa epilepsi şüphesi için mart ayına eeg randevusu verildi gözümün önünde. Mart doldu ve nisandan randevular veriliyordu artık. Çalışanlar kendi aralarında konuşuyordu. Çok yoğun randevu veremiyoruz artık diye. Ben sadece bir eeg odası gördüm.

İşte size 100 euro bizde 700 tl:)
Aynı alışverişin karşılığı bu.
Bizim de haftalık o kadar gidiyor, çocukların çerezi sebzesi, meyvesi derken.
Ama ülke gerçeklerimiz çok çok fena.
Birim olarak düşünün orda asgari ücret 2000 birim haftalık 100 birim harcıyor
Burda 2000 birim sen 700 birim harcıyorsun
Yani TL kazanıp euro harcamıyor

vergi dilimine 3.ayda giriyoruz 5 aydir 1000 lira eksik yatiyor maasimiz vergiden dolayi...karsiligi boyle olmami cok cok iyi sartlarda hizmet gormeyi hakettigimiz dusunuyorm.
bende tesekkur ederim farkindalik cok guzel bisey hoscakalin

Meseleyi kendi kafamda şükürde sonlandırdım. Çünkü herkesin şükür anlayışı bile farklı hayatta, hayattan beklentimiz tam da bu. Sen 3 gömleğim var diye şükredersin bana bir gömlek de yetiyordur. Benim ablam 15 binle ay sonunu getiremiyor bana 4500 yetiyor ,o da lcw dan giydiriyor çocuklarını ben de, evimizde aynı şeyler pişiyor hatta o ucuz marketleri seçer ben gıda da illaki belli marka alırım, ama iş savurmaya gelince illa ki savuracak bi yer bulur, herkesin kendi yaşam tarzı var çünkü, gerçekten ülkede zor geçinen bir kesim var onlara keşke ulaşabilsek bi faydamız dokunsa ama normal şartlarda geçinemiyorum deyip sızlananlar bir de geçinebiliyorum diyenlere başka imada bulunanlar kendini bi gözden geçirmeli

Son düzenleme:
Gerçekten hastaneden sonra eczanede muayene parası ödemiyor musunuz.
Demek ki bizim burada sadece. Hatta komşum eczacı, o da söylüyor.

Bebeğin kıyafetlerini ütülemeni tavsiye ederim,mikroplar kırılır.

biz ilaci alirken karsimiza cikiyor valla muayene parasi die eskiden 5 liraydi simdi ne kadar bilmiyorum
Eczaneye 60 lira ödedim. 2si de raporluydu. Haricen aldıklarım da vardı. Ben şaşırınca eczacı abla aslında 34 lira ödemen lazım ama muayene ücretiyle bu dedim. Tam ne kadardır bilmiyorum.

Tiroitlerim yok. Tiroit hormon ilacını kullanmak zorundayım, raporum var.
Ama rapor için para veriyorum, beş tl ilaç yazıyorlar on lira hastaneye döner sermaye kesiyorlar, 15 de muayene kesiyorlar maaştam, eczanede de yüzde on yani 50 kuruş ödüyorum.
Bu nedenle raporlu ilacımı parayla alıyorum rapor daha pahalıya geliyr diye. Yapmayın lütfen ananem eskiden raporlu para ödemezdi ilaca, şimdi maaştan kesinti olunca insanlar anlamıyorlar ilaca para ödediğini. Sistem ayn sadece çaktırmadan alınıyor.

Son olarak o güzel hastaneler dediğiniz binalar dediğiniz misafirhaneleri var dediğiniz hastaneler yarı özel gibi para alıyorlar yine de. Cila atıldı pahalı hale getirildi sadece. Ve ğstelik merkez hastaneler kapanıp cehennemin dibine gönderildi.
Allah korusun Ankarada nir patlama olsa Numune yok artık, merkezde hastane yok, trafik kilit olacak zaten yaralılar nasıl ulaşacak bakalım o zaman acillere.

20 yıl öncesi ile şimdiyi kıyas yaparsan bu senin vizyonsuzluğunu gösterir
Hiçbir ülkede 20 yıl öncesi ile bugün aynı değildir
Nasıl kıyaslarsın
Yirmi yıl önce dünyada ekonomimiz sağlığımız tarımımız eğitimimiz dünyada kaçındıydı
Bugün dünyada kaçıncıyız
Yapacaksan
Bunun hesabını yapacaksın
Biz japonyadan abd den ab den veya diğer devletlerden iyi değiliz
Ya daha kötüyüz yada yerimizde sayıyoruz
Gelmişsiniz 20 yıl öncenin koşullarıyla bugünü kıyamıyorsunuz
Peki size soruyorum
20 yıl önceki araba özellikleri ile bugünün araba özellikleri kıyaslanabilir mi?
Ya allah aşkına birşeyi savunuyorsanız mantığı ile savunun

az önce 10 lg lik persili 49 liraya almis olmanin mutluluguni yasiyorum suan

Ya onu bende gördüm bir alış veriş sitesinde hemen ekledim sepete ama sonra yorumlar gözüme ilişti, birkaç kişi gelen ürün sahte almayın yazmış, cesaret edemedim o yüzden, madem aldınız sonucu bana da yazar mısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…