Devlet hastanesinde tedavi olamıyoruzun açılımı şu ; planlı gidiyorsanız, bekleme şansınız varsa ok
Ama şu an hastalandınız acillerden destek alamıyorsunuz
Rapor çıkarma, ilaç işlemleri sonsuz bir saçmalık içinde gidiyor, alerji hastasıyım devlet kendi doktorunun bana yazdığı tedavime yarayan ilacı ödemiyor. Midem de hasta endoskopi için 8 aya gün veriyorlar, gastroentoroloji gibi uzmanlık isteyen bölümlere direk gidemiyorsunuz, dahiliyecinin insafına kalmışsınız, yönlendirirse gidersiniz, yok ben tedavi etmeyi denerim diyorsa kaldınız öyle, neredeyse beş yıl hastalık geçmişim var midemle gastro için dünya para ödeyip özele gidiyorum mecburen. Ailemde kolon kanseri hikayesi var, beş yılda bir kolonoskopi yaptırıyorum devlet hastanesi uyuşturucu kullanmıyor nasıl yaptırabilirim ? Mecburen özele gidiyorum. Ameliyat gerektiren ağır tedavilerden bahsetmiyorum bile, ne kadar yaşayacağı belli olmayan kanser hastasına 6 ay sonraya ultrason günü veriliyor. İyi doktorların hepsi özellere geçti, devlette deneme yanılma yapan doktorların insafındayız.
Sağlık sistemi eskiden de kötüydü şimdi de kötü sağlıkta devrim falan olmadı yani. En kötü yanı hoca tabir edilen doktorların devlet hastanelerinden egale edilmesi oldu. Çapa, Cerrahpaşa, Haseki gibi eğitim ağırlıklı yerler polikliniğe döndürüldü, hastanelerin çoğaltılması kalitenin düşürülmesi ile anlamsız kaldı. İnsanlar özele mecbur oldu, dün sağlam yattınız bu sabah hastasınız devlet hastanesine gideyim derseniz gidemezsiniz çünkü randevunuz yok, gece çocuğunuz ateşlendi acile gittiniz önünüzde 500 kişi var, bunlar insani değil anlatmak istenilen bu. Eskiden evet eczaneler hastanelerin içindeydi zordu sıra beklemek falan, şimdi zebil gibi eczane ama devlet ilacınızı ödemiyor nerde kaldı devrim ? Şeklinin değişmesi sorunu çözmüyor, mesela Hasekinin, Bakırköy'ün kadın doğum bölümünü hiç gördünüz mü ? tek bir doktor paravan arkasında hasta muayene ediyor, insanlar soyunup belden aşağıları çıplak sırada bekliyor, bir örtü veriyorlar daha önce kimin sarıldığı belli olmayan, az da kiloluysanız totonuz açıkta bekliyorsunuz, kalkan hastanın ardından bir dakika içinde hiç bir temizlik yapılmadan diğer hasta alınıyor, kokudan pislikten içeri giremezsiniz , mahremiyet zaten yok, evet oraya randevu alınabiliyor ama nasıl gidilir inanın bilmiyorum, kolon kanseri hastaları dışkı torbası kullanıyor, ayda en az 4 kutu sarf edilirken devlet iki kutu ödüyor, parayla aldığınız kutu 35 dolar, ilaveten kalitesiz olanın parasını ödüyor, yani hasta sürekli dışkısının taşmasına, torbanın patlamasına maruz kalıyor, eskiden hepsi ödeniyordu ve ilave bakım malzemeleri de, daha o kadar çok şey yazabilirm ki ....bu konuda hiç bir siyaseti de gözetmiyorum, 25 yıl çalışıp sgk primi ödemiş biri olarak sadece insana yakışır şekilde hizmet almak istiyorum , özel hastaneye mecbur kalmak istemiyorum hepsi bu, kim yaparsa yapsın bu uygulamalar insanlık dışı