- Konu Sahibi 1155gecesesleri
Aynen öyle durumu olana olabilecek en iyi sağlık sistemimiz var. Ama olmayana ha randevu almış ha sabah sıra beklemiş hiç bir faydası yok ilaçları alamadıktan sonra. Sabahın köründe gidip parasız tedavi olmak mı, randevuyla gidip para ödemek mi derseniz parasız kısmını seçerim. 25 yaşından sonra zaten erkeklerin sgksı iptal ediliyor. Her ay borç yazılıyor. İş bulmak zaten zor. Adam işsiz, devlette borcu var, hastanede randevu almak ne işine yarayacak?
Ben tiroit ilacımı gidip eczaneden alıyorum. Doktor yazdı mı çok daha fazla ödüyorum çünkü. Ayrıca 3 sene önce 3-4 liraydı şimdi 9 lira oldu. Bu ilacın tutarı düşük ama 200 lira olan ilaca uyarlarsak durum daha da içler acısı.
Randevuyla iş bitmiyor hanımlar. Bunu anlayıp sağlık sistemi eleştirisi yapmak lazım.
Ayrıca doktor kalitesi gün geçtikçe kötüleşiyor. Bunu hem eğitim hem sağlık sistemine bir eleştiri olarak söylüyorum.
sabahin korunde gittigimiz donem nasil parasizdi ya bunu anlamiyorum. ilaclara vs cok cuzi ucret veriliyordu ama bicak parasi denen seyi unuttunuz mu. devlet hastanesinde doktor ameliyat etmek icin bicak parasi adi altinda hic de kucumsenmeyecek paralar aliniyordu. vermeyince ameliyat olmuyordu.
hicbir zaman hic birsey yeterli degildir. elbetteki daha yapilacak cok sey var. ama eskiden daha güzeldi demek objektif bakamamaktir. ben eskiden grip icin bile cildiye icin bile muayene olamiyorken eski sistem mi güzeldi yani. bacaklarimda ciban benzeri sivilceler icin o sistemde tedavi olamamış rum hastnesinde ozelde tedavi olmustum.
o donem icin ben veya yakinlarim ciddi hastalik geçirmedi kiyas yapamam. ama komsularimdan falan bicak parasi olayini biliyorim. arti ustte de belirttigim gibi doktorun ozel muayenesine de gitmek gibi ekstra masraflar cikiyordu. bunlar size gore ucretsizse oyle olsun. o zamanda esdeger ilac yerine başka almak isterseniz ilacın tamaminin ucretini oduyordunuz. simdi sadece farkini oduyorsunuz. katki payi disinda esdeger ilac almak isterseniz eczanede daha az odersiniz.