Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Pardon nerde yaşıyorsunuz merak ettim 300 400 tl aylik alisveris gunumuzun sartlarinda cok zor sasirdim o yuzden soruyorum

Benim elektriğim hep 40,60 gelirdi. Bu ay 100 tl gelmiş. Kolay kolay harcamam olmaz evde durmuyoruz. Herşey o kadar pahalı ki, lanet olasıca sorumlular bir çare bulmazlar. Asgari ücrete zam yaptılar diye avutsunlar kendilerini. Zam yaptılar da, alışverişe de zam yaptılar arayı kapatmaları için. Devletin parasj kalmadı tabi milletin üstünden geçiniyor bu devlet. Merak ediyorum nolacak böyle herkes grev yapsa bişey yiyip içmese alışveriş yapmasa, devlet iflas eder. Çeyrek altınla yarışıyor mutfak
İsyan sebebi vallahi billahi ben faturayı 100 TL görünce acaba dedim kışın ortasında ne yapacağım elektrikli UFO kullanıyorum Normalde ve geçen kış çok hastalandım Bu kış 2-3 tane Uf almak istedim iyice sunmak için ama bu Faturalarla imkansız artık ısınmak Sırf bu yüzden odun sobası yakacağım güzel evime mahvedeceğim odun sobası ile ama Mecburum ne yapayım bir yatak odamda sadece ufak kullanırım UFO olarak ve ben Yeni evliyim Sırf bu yüzden hastalandım tüplerin kapandı ameliyat oldum Devletten de hükümetten de artık sinir oluyorum insanları çıkmaza sürüklüyor lar

10 tl lik süt nasıl iki hafta gider o sütün kilosu kaç TL? Biz sütün kilosunu 5 tlye alıyoruz 6 kilo sütten yoğurt yapıyorum bir hafta gidiyor.
2,5 tl 4 kg oluyor hem biz iki kişiyiz çalışan insanlarız akşamdan akşama yersek hafta sonu çoğunlukla evde yokuz normal bence . Süt daha çok tüketilir bizde

42 yaşındayım, ömrüm boyu İstanbul'da yaşadım
İstanbul'un kaymağını parası çok olan yer
Şöyle bir örnek vereyim ; geçen ay Genco Erkal'ı dünya gözüyle bir kez daha izleyeyim diye eşimle Bir Delinin Hatıra Defterine gittik, iki kişi 160 TL biletler, oyun akşam 20:30 daydı, 7 de arkadaşlarla buluştuk aperatif bir yemek yedik iki kişi 60 TL, oyundan sonra arkadaşlar bir şeyler içelim sohbet edelim dediler üç çift 6 kişiydik gelen hesabı bölüştük bize düşen 200 TL altı üstü bir tiyatroya gittik ve ortalama bir yerde sohbet ettik, bir hafta sonra Harbiye'de Livaneli konserine gittim üç arkadaşımla adam başı maliyet 250 lira, bu ay 7 tane kitap aldım 150 TL, İstanbul'da ayda üç kez gezmeye kalksan batarsın. Ha alternatif var mı var, devlet tiyatrosuna gidip, çıkınca da simit ayran yersen 50 liraya kurtarırsın. Ama İstanbul'da sosyalleşmek cidden paraya bakıyor. İnsana yakışır şekilde gezeceğim diyorsan çok paran olmalı. Ekim'de iki faaliyetimiz oldu diye bu ay hesap planını daralttım. Düşün ki çocuğum yok, iki kişiyiz ama yine de bunları hesaplıyoruz. Ama bazıları avm gezmeyi, parkta bahçede hava almayı sosyallik olarak görüyorlar o da bence her şehirde yapılabilir

Ovv çok hüzünlü
Ne diyeceğimi bilemedim, ama insan bazen sahte mutluluk ya da öyle umduğu için saçma sapan toplara giriyor, onun gibi bir şey olmuş.

Benim ise söylediğim şey, temennim değil.
Düzenli Check up yaptırırım ve her seferinde doktor beni bilmeden tebrik edip, günün sağlıklısı seçiyor.
Sigara içtiğimi söylediğimde kısa bir sessizlik oluyor.
Aynı şekilde ablam ömrünce içmemiştir ama ona sigarayı bırak demiyor
İş yerinde pasif içiciliğe maruz kaldığından, fena etkilenmiş.
Yani ne bileyim bir değil iki değil, tüm test sonuçlarım böyle olunca Mucizeyi yoğurda yakıştırdım

Yogurt mucizevidir haklisin
Benim bir arkadasim da cok sigara icerdi cok da yogurt yerdi , onun da cigerleri tertemizdi
Bende yogurt hic sevmem ama sirf bu nedenden her aksam ne yersem yiyim mutlaka ustune yoguet dokup yiyorum

Ay bu saatten sonra yoğurt yemeyen nolsun

Ev yoğurdu amaaa
Şaka bir yana cidden mucizevi etkileri var yoğurdun
Midemden neler çektim forumda konum bile var, o mideyi iyileştirdi yoğurt
Ciğerler konusunda da haklılar, 25 yıldır sigara içiyorum, en son alerji kontrollerimde bakıldı ciğerlerime tertermiz dedi doktor, tabi ki kimseye sigara içmeyi önermiyorum asla yanlış anlaşılmasın ama günde bir kase yoğurt vücuda çok iyi geliyor

Ben normal bir ilcede yasiyorum.
Bugun pazar dan neler aldim
Muz 10tl
Karnibahar küçücük 4 tl
Pirasa 3tl
Yumurta 10tl
Hamsi 20tl
Yesillik 5tl
K.sogan5tl.
Toplam 67 tl
Bir 67 tl daha olsa harcardim.
Allah olmayana gercekten yardim etsin.enflasyon yuzde 8 mis pehhh..kulahima anlatin

67 tl ile gittim 10tl nerde acaba...yanlis mi hesapladim ki..aldigim belli harcadigim belli

Evin ihtiyacı neyse onu yapıyorsunuz. Deterjanlar gerçekten zararlı. Yalnız Bor lu deterjanı deneyin. Ben ondan kullanıyorum hem hesaplı hem de daha sağlıklı sanırım...
aslında bulasik biriktirmesem sadece karbonat ve limontozuyla yikamayi istiyorum. oyle deneyip sonuc alan var. ama bir turlu o sekilde duzene giremedim. bilasik makinesi deterjani temizlenmedigini dusundugum icin cift calistiriyorum . yada cok az deterjanla yikayip sonra kısa programda calistiriyorum.

bor nedense bana tam guvenli gelmiyor. bir kez kulandim çamaşırlar da böyle sodali gibi degisik bir his verdi bana. sanki durulanmiyormus gibi falan.

elektrikte lambalar konusu nda kotuyuz. onda dq evin diger üyeleri dikkat etmeyince bende de gevseklik oluyor.

Siz müsrif değil baya baya çevre düşmanısınız.. şok oldum, çok üzgünüm gelecek nesiller için.

deterjan yemek istemedigim icin mi cevre dusmaniyim.

çevre konusunda dikkatliyimdir. yaglari biriktiririm. coplerimi ayristiririm. ilaclari atmiyorum doğrudan cope. hala ilgili eczaneye goturmek icin evimde bekliyor. cantam cop dolu gezerim cop kovasi bulamadigim icin. yine pil dolu evim bekliyor uygun pil atik yeri bulmak icin.

sagligimi dq dusunuyorum. cocuklarimi da. deterjan yemek istemiyorum. bu cevre dusmanliysa olsun. makineniz kurulanmadan once bir acin bakin. son durulumanin bitmesine yakin. ozellikle fairy falan kullanan bir acsin baksin nasıl hala kopuk var. kurudugu icin anlamiyorsunuz.

Pardon nerde yaşıyorsunuz merak ettim 300 400 tl aylik alisveris gunumuzun sartlarinda cok zor sasirdim o yuzden soruyorum
Ben orda 300 demedim 400/500 yazmışım iki kişi ne yiyebilir ki sizce aylık bir liste yaparsın biten şeyleri gider alırsın kilolarca alınmaz tavugunu kiymani etini alırsın birer kilo sebzeni alırsın kahvaltılik alırsın biz rahat geçiniriz yeri gelir dışarda yeriz çok nadir sadece benim evimde biten yumurtam olur pzarada gidersem balık veya bir iki meyve alırım bu kadar

Canım orasını bilemem ben buraya 4 fatura resim attım merak edenler için bakarsın bende. 200/300 TL sadece elektrik faturası gelenlerinkine şaşırıyorum nasıl bu kadar elktirik harcanin ve ya su harcanır diye zaten iki kişilik bir ailenin ne kadar su ve elktirgi gelir ki

Ve benim oturduğum yerlerden alışveriş yapmam Yunus market olur çağdaş olur ordalardan keisnlikle almam çünkü 1000tl olur çıkarım Ankara da gzel bir market var gider ordan alırım gross marketleri tercih edebilirsiniz

ozel hastaneye gittik. o hastane nin tutulan doktorlarindan. 8 gunluk bebege cok da gerekli olmadığını halde antibiyotik igne verdi. bebegin bacagi beze oldu. sonraki goturdugumuz iki doktor da islemin yanlis oldugunu soyledi.

simdi cocuk icin devlet hastanesine gidiyorim.ilgili gereksiz ilac vermeyen hastasini dinleyen ve teshisleri ilk anda dogru olan bir doktor.

bana da cok devlette de kotu doktor denk geliyor. ama eskiyle kiyaslamam şu yönde ydi. eskiden tek hastaneye gidiliyordu doktor secilmiyordu. simdi bu doktorsan memnun degilim diyelim hemen bask doktora gidiyorum. yad internette arastiriyorim. hangisinin iyi olduğunu düşünüyorsam ona gidiyorum.

kulak burun bogaz icin evimd n aşırı uzak olmasima ragmen levente gidiyorum mesela.

yine kadim doğum icin evime yakin ozeldeki doktora gittim. hiç ilgilenmedi nerdeyse. isime yakin diye leventte devlet hastanesinde bir doktora gittim. cok memnun kaldim. tecrubeli de gozukuyordu. tekrar ona gitmek icin vakit kolluyorum.

hangi hastaneye ve hangi doktora gittiginizi onceden arastirmak lazım. yoksa ozelde de tonla basima denk gelen kötü ani var.

dogumda mesela yarim saat ameliyathanede beklettiler dogum sonrasi..neymis oda yokmus. devlet hastanesinde bile boyle oda yokmus diye bir cevap olmaz. kaldi ki anı dogim degildi. sonra beni üroloji servisinin oraya yatirdilar.bebegi yaklasik 1 saat sonra faln gorebildim.

elbetteki benim de elestirdigim cok sey var. ama bir o kadar da degisim oldu saglik alaninda bunun hakkini vermek lazim. doktor secmek ve online randevu benim icin büyük degisim. biz kucukken paramiz olmadigi halde cok ozele gitmek zorunda kaliyorduk. bu tek hastane olayi yuzunden. bizim ilcedeki hastane ve doktorlar kotuydu cunku.

kardesim londrada yasiyor. orada ha diyince muayene olamadigi icin saglikla ilgili islemlerini turkiyeye birakiyor. her yerde randevu icin anlik muayene olamazsiniz.

ayrıca sabah 6 da gitmeniz icin mhrs randevunuzun olmamasi lazim. randevusuz giden hastalar bekler evet. bu da benim normal.

acıbadem de tek alci icin 2 bin tl ucret alinan tedaviye ben 50-100 bile katki payi versem bu benim icin bedavadir. toplam tedavimiz 15 bin olacakti ozelde yaptiraam sgkli haliyle. sgksiz kav olur bilmem.

eczanede odenen katki payi elbette bana da cok geliyor. ben takim tutar gibi taraf tutmuyorum. iyiye iyi kotuye kotu derim. saglik sisteminin iyi yanlarini da kotu yanlarını da soylerim. ama ilk soyleyen uye demis ki devlet hastanelerinde tedavi olamıyoruz. nasil olamiyorsunuz ya bunu diyenin amaci algidir baska bisi degildir. sürekli devlet hastanesinde giderim. tedavi oldugum durum da cok olamadigim da. ama arastirip gittigimde kotu sonuç aldigim yok gibi bisi. ayni olumsuzluklar ozelde de cok. hatta daha cok para istemek icin yapilan gereksiz islem cok. eşimin isi geregi de biliyorim. yaşadığım icin de biliyorum.

bebegimin kalbi durmustu benimde 5 haftalikken ozelde ogrendik 1.500 tl kurtaj dediler.dedik devlette yaptiralim.16 gun sonraya sira vardi.neyse okadar bekledim gittim doktor ultrasonla bakti kese var bebek yok dis gebelik dedi.yooo dedim bebek var ben gordum ozelde dedim hmm dedi asagi kattaki ultrasona yolladi.sabah 8 de gitmistim alttaki ultrasona 11 bucukta verildi randevu bekle Allah bekle.neyse rapor cikti doktora gittim tekrar dedi kurtaj olman lazm ama benim 2 haftam full dolu ben yapamam.siz kanlarinizi verin simdi(5 tup verdim) dogumhaneye cikin nobetci doktor musaitse yapar.ciktim dogumhaneye dogumhane bos doktor cay iciyor.dedim boyle boyle dedi kanaman varmi dedim yok.hicbisey demedi sekretere gitti istanbula sevkine diyor sekretere.dedim ne diyosunuz ya ben simdi istanbula mi gitcem kurtaj icin? ya yolda kanamam olursa? yapmiyoruz biz kanama yoksa dedi tersledi.birak dedim yazma yapcaginiz ise sizin dedim ciktim gittim ozele.lanet olsun bidaha asla ama asla gitmem.yaziklar olsun hicbisey demiyorum....beni istanbula sevkediye bakalim benim istanbula gidebilecek durumum varmi izin alcak durumum agrim var mi!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…