- 17 Nisan 2015
- 695
- 755
- 103
- 34
- Konu Sahibi 1155gecesesleri
-
Pardon nerde yaşıyorsunuz merak ettim 300 400 tl aylik alisveris gunumuzun sartlarinda cok zor sasirdim o yuzden soruyorumBenim eşim 3.5 TL maaş alır evin kredi var
1270 ödenir elektrik su 100 TL tutar binanın parası var 270 doğalgaz var evimin alisverisini 1 aylık yaparım sebze meyve kahvaltılık fln misafir hemn gelirse diye bir iki bisey alırız liste yaparım evde ne biterse alırız toplam bize maliyeti 400.500 TL gibi bir rakam salça alirsam büyüğünden alırım ki 3 ay kadar yeter daha fazla bile olur yagimi büyük alırım 3 ay da o yeter deterjanlarımi alırım ki diyer ki gittigimizde almıyoruz çünkü uzun süre yetiyor sadece kahvaltı türü 2.5 haftada biter iki kişilik bir aileyiz
Evet herşey pahalı ama uygun yerden hesaplı bir alışveriş yapılırsa sizi bir süre götür diye düşünüyorum
İsyan sebebi vallahi billahi ben faturayı 100 TL görünce acaba dedim kışın ortasında ne yapacağım elektrikli UFO kullanıyorum Normalde ve geçen kış çok hastalandım Bu kış 2-3 tane Uf almak istedim iyice sunmak için ama bu Faturalarla imkansız artık ısınmak Sırf bu yüzden odun sobası yakacağım güzel evime mahvedeceğim odun sobası ile ama Mecburum ne yapayım bir yatak odamda sadece ufak kullanırım UFO olarak ve ben Yeni evliyim Sırf bu yüzden hastalandım tüplerin kapandı ameliyat oldum Devletten de hükümetten de artık sinir oluyorum insanları çıkmaza sürüklüyor laraynı şekilde hala pek çok yer 3 tarifeli elektrik kullanıyor.Bunun dışında belli bir tüketim oranından sonra elektrik katlanarak geliyor.Mesela 50 tl lik harcıyorsanız en az 100 tl geliyor;bunun üstüne trt payı, açma-kapama bedeli (ki hala niye veriyorsak) vergileri adı altında bir dürü vergi ödeniyor . Böylece fatura oluyor 120 tl :/
2,5 tl 4 kg oluyor hem biz iki kişiyiz çalışan insanlarız akşamdan akşama yersek hafta sonu çoğunlukla evde yokuz normal bence . Süt daha çok tüketilir bizde10 tl lik süt nasıl iki hafta gider o sütün kilosu kaç TL? Biz sütün kilosunu 5 tlye alıyoruz 6 kilo sütten yoğurt yapıyorum bir hafta gidiyor.
Bir arkadaş konu açmış İstanbul dan küçük şehre taşınmak diye. Herkes sosyallikten dem vurmuş, imrendim.
büyük şehirde oturanlar sürekli sosyalleşiyor zahir. Ben dediğim gibi küçük şehirdeyim, ulaşım vs gibi masraflarım oldukça az. Ama öyle sık sık gezemiyorum. Bir sinemaya gidiyorsun, çocuğa yemek yedireyim diyorsun. Sadece bunlar için 150 lira gidiyor. Çocuk bu bir şeyler istiyor bir de o işlere girdin mi tamam bittin. Bu sebeple sinema dediğin şey bizim için senede maksimum 3- 4 kez oluyor. Kaldı ki gerçekten rakamsal olarak da fena değil kazancımız , biz yetiremiyoruz.
Dediğin gibi çamaşır bakıyorum, çocuk süslü püslü kıyafet görüp istiyor, dur kızım hele içini halledelim dışına da bakarız sonra diyorum.
Biz şu an sadece insan gibi yiyip içip nefes alabilmek için yaşıyoruz. Döke saça yetirebilenlerin alnından öpüyorum.
Ovv çok hüzünlüöyle demeyin valla üzülürüm. bir radyoloji geçmişim var mr çekmiştim birkaç yıl. film okumaktan az buçuk anlardım. hergün yüzlerce görüntü görüp tanılarını sonrasında okuduğum için. ciğerlerim nasıl diyen bir kıza temiz görünüyor deme gafletinde bulundum çünkü gerçekten ciğerde birşey görünmüyordu. kızcağız da nasıl rahatladı. anlam verememiştim o yaşta bunca endişe etmesine. mr raporu ertesi hafta önümüze tablo olarak düştü. ismi kırmızıyla yazılan hastalar kanser şüphesi taşıyan hastalar oluyor genellikle. o kızın adını yaşından hatırladım ve listedeki tek kırmızı isimli kişiydi. ismini sekretere verdim arayıp konuşamadım bile.
siz de biliyorsunuzdur ya, yoğurt sigarayla yarışamaz
Yogurt mucizevidir haklisinOvv çok hüzünlü
Ne diyeceğimi bilemedim, ama insan bazen sahte mutluluk ya da öyle umduğu için saçma sapan toplara giriyor, onun gibi bir şey olmuş.
Benim ise söylediğim şey, temennim değil.
Düzenli Check up yaptırırım ve her seferinde doktor beni bilmeden tebrik edip, günün sağlıklısı seçiyor.
Sigara içtiğimi söylediğimde kısa bir sessizlik oluyor.
Aynı şekilde ablam ömrünce içmemiştir ama ona sigarayı bırak demiyor
İş yerinde pasif içiciliğe maruz kaldığından, fena etkilenmiş.
Yani ne bileyim bir değil iki değil, tüm test sonuçlarım böyle olunca Mucizeyi yoğurda yakıştırdım
Ay bu saatten sonra yoğurt yemeyen nolsun
67 tl ile gittim 10tl nerde acaba...yanlis mi hesapladim ki..aldigim belli harcadigim belliBen normal bir ilcede yasiyorum.
Bugun pazar dan neler aldim
Muz 10tl
Karnibahar küçücük 4 tl
Pirasa 3tl
Yumurta 10tl
Hamsi 20tl
Yesillik 5tl
K.sogan5tl.
Toplam 67 tl
Bir 67 tl daha olsa harcardim.
Allah olmayana gercekten yardim etsin.enflasyon yuzde 8 mis pehhh..kulahima anlatin
aslında bulasik biriktirmesem sadece karbonat ve limontozuyla yikamayi istiyorum. oyle deneyip sonuc alan var. ama bir turlu o sekilde duzene giremedim. bilasik makinesi deterjani temizlenmedigini dusundugum icin cift calistiriyorum . yada cok az deterjanla yikayip sonra kısa programda calistiriyorum.Evin ihtiyacı neyse onu yapıyorsunuz. Deterjanlar gerçekten zararlı. Yalnız Bor lu deterjanı deneyin. Ben ondan kullanıyorum hem hesaplı hem de daha sağlıklı sanırım...
bende simdi geldim pazardan domatese 3 salataliga 3 karnibahara 5 havuca 2.5 verdim.karnibahara 16 tllik kiymada aldim 2 gun yeriz artik67 tl ile gittim 10tl nerde acaba...yanlis mi hesapladim ki..aldigim belli harcadigim belli
Siz müsrif değil baya baya çevre düşmanısınız.. şok oldum, çok üzgünüm gelecek nesiller için.
Ben orda 300 demedim 400/500 yazmışım iki kişi ne yiyebilir ki sizce aylık bir liste yaparsın biten şeyleri gider alırsın kilolarca alınmaz tavugunu kiymani etini alırsın birer kilo sebzeni alırsın kahvaltılik alırsın biz rahat geçiniriz yeri gelir dışarda yeriz çok nadir sadece benim evimde biten yumurtam olur pzarada gidersem balık veya bir iki meyve alırım bu kadarPardon nerde yaşıyorsunuz merak ettim 300 400 tl aylik alisveris gunumuzun sartlarinda cok zor sasirdim o yuzden soruyorum
Canım orasını bilemem ben buraya 4 fatura resim attım merak edenler için bakarsın bende. 200/300 TL sadece elektrik faturası gelenlerinkine şaşırıyorum nasıl bu kadar elktirik harcanin ve ya su harcanır diye zaten iki kişilik bir ailenin ne kadar su ve elktirgi gelir kiNasıl elektrik ve suyu toplam 100 getirebiliyorsunuz?? Gerçekten bu işin sırrı ne merak ettim. Benim şehirdışında olduğum ay evimde bir tek buzdolabı çalışıyordu. Evde çalışan tek buzdolabıyla elektrik 54 lira geldi. Buzdolabıda mı çalıştırmıyorsunuz. Yazım dilinden eleştirdiğimi sanmayın gerçekten merak ettim.
Devlet hastaneleri berbat.
Çok net söylüyorum berbat.
Hamileyken 2 defa gittim bin pişman oldum.
Dış gebelik geçiriyordum ve ölecektim az kalsın ve doktorlar beni tedavi etmeyi red etti ölür bu dediler eşim yalvardı ameliyata alın ölecek diye.
Doktor Bana 10 dakikan var öleceksin dedi.
İkinci gebeliğimde düşük tehlike vardı düşer bu bebek takılma çok dedi.
Var islerim için kalp damara gittim ben ameliyat etmem dedi.
Dahiliyeye gittim kan değerim düşük diye resmen azar yedim.
Çocuk doktoruna bebeğim götürdüm doktor Tartıya resmen attı bebeğimi. Ağla ağla susturamadık.
Ben ağrıdayım aynı iğrenç hizmet anlayışını ankarada annemde yaşıyor. Hastane hastane geziyor yok.
Siz nerede yaşıyorsunuz bilemem ama biz de durum bu.
lenfomadan suphelendikleri bir hastaydim ben su durumdaki bir insana 6 ay sonraya boyun us randevusu verdiler 6 gun 6 hafta degil tam 6 ay okadar sinirlendim ki paramla cektirmek zorunda kaldim ayni hastaneye 120 lira oduyosunuz ertesi gun filminizi hemen cekiyorlar
bunu tartisma icin soylemiyorum belki kolayliklarda vardir ama birde isin bu tarafi var
Biz türkiyeden bahsediyoruz kardeş. Sen nerede yaşıyorsun bilmiyorum. Sabahın 6 sında gidiyorum sıra bulmak için öğlene anca işim bitiyor hadi o normal diyelim. Eczaneye her girdiğimde 80 in altında bir kere bile para ödemedim nasıl bedavaymış o iş anlamadım. Kızım 4 yaşında olacak neredeyse her eczanede kızıma hamileyken gittiğim muayene parası adı altında ücretler çıkıyor.Takip etme sansım hiç yok ki tarihleri hatırlamıyorum. 4 senedir ode öde bitiremedim ssk lıyım bu arada . Tansiyondan dolayı raporlu ilacım var ama her yazdırdığımda yok onun katkı payı yok bunu muayene payı derken alıp başını gidiyor . Raporlu ilacımı eczaneden muayene olmazsam daha ucuza geliyor diye raporsuz paramla alıyorum allahın adına inanırsanız boyle yapıyorum. Ne bedavası ya nerdeymiş o bedava. Şehir hastanesi adı altındaki sacmalık ta ayri bir rezillik . Arabası olana iyi ama olmayan bir gün önce aksamdan gidip 2 3 dolmuş allah ne verdiyse binip anca sabah orda olacak. Sabah kalkan dolmuş saatiyle zamanında orada olması mümkün değil. Acaba ideolojik bakan kim çok merak ediyorum. Tamam muayene için özel gibi para ödemiyoruz ama muayene olduk mu olduk işte. bi zahmet o kadar da olsun primlerimiz babamızın hayrına yatmıyor
bebegimin kalbi durmustu benimde 5 haftalikken ozelde ogrendik 1.500 tl kurtaj dediler.dedik devlette yaptiralim.16 gun sonraya sira vardi.neyse okadar bekledim gittim doktor ultrasonla bakti kese var bebek yok dis gebelik dedi.yooo dedim bebek var ben gordum ozelde dedim hmm dedi asagi kattaki ultrasona yolladi.sabah 8 de gitmistim alttaki ultrasona 11 bucukta verildi randevu bekle Allah bekle.neyse rapor cikti doktora gittim tekrar dedi kurtaj olman lazm ama benim 2 haftam full dolu ben yapamam.siz kanlarinizi verin simdi(5 tup verdim) dogumhaneye cikin nobetci doktor musaitse yapar.ciktim dogumhaneye dogumhane bos doktor cay iciyor.dedim boyle boyle dedi kanaman varmi dedim yok.hicbisey demedi sekretere gitti istanbula sevkine diyor sekretere.dedim ne diyosunuz ya ben simdi istanbula mi gitcem kurtaj icin? ya yolda kanamam olursa? yapmiyoruz biz kanama yoksa dedi tersledi.birak dedim yazma yapcaginiz ise sizin dedim ciktim gittim ozele.lanet olsun bidaha asla ama asla gitmem.yaziklar olsun hicbisey demiyorum....beni istanbula sevkediye bakalim benim istanbula gidebilecek durumum varmi izin alcak durumum agrim var mi!!!!Devlet hastaneleri berbat.
Çok net söylüyorum berbat.
Hamileyken 2 defa gittim bin pişman oldum.
Dış gebelik geçiriyordum ve ölecektim az kalsın ve doktorlar beni tedavi etmeyi red etti ölür bu dediler eşim yalvardı ameliyata alın ölecek diye.
Doktor Bana 10 dakikan var öleceksin dedi.
İkinci gebeliğimde düşük tehlike vardı düşer bu bebek takılma çok dedi.
Var islerim için kalp damara gittim ben ameliyat etmem dedi.
Dahiliyeye gittim kan değerim düşük diye resmen azar yedim.
Çocuk doktoruna bebeğim götürdüm doktor Tartıya resmen attı bebeğimi. Ağla ağla susturamadık.
Ben ağrıdayım aynı iğrenç hizmet anlayışını ankarada annemde yaşıyor. Hastane hastane geziyor yok.
Siz nerede yaşıyorsunuz bilemem ama biz de durum bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?