Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!


internetten randevu 2 hafta sonrasina veriliyor. saat 16:00 da almaniz lazim. sistem değişti tece 00:00 da degil artik.
mhrs siz giderseniz beklersiniz evet. mhrs nin 2 hafta sonraya vermesi kotu. 1 hafta olsa hem insanlar unutmaz randevusunu hem randevu daha erkene bulunur. ama bunun icin de bilincli vatandas lazim. kac kisi bunun için dilekçe yazdi. kac kisi islemiyor bu diye bildirdi. bu konuda ben de sikayetciyim. mhrs randevu sisteminin 1 haftaya dusurulmesi icin cimerden basvuru yapacagim bende. yapacaktim zaten unuttum. ama tek benim basvurum ise yaramaz. soylenmek yerine herkes bisi yapsa zaten bozuk olan sistemin birazi olsun duzelir.

sehir hastaneleriyle ilgili bilgim yok. bilmedigim seyi savunmam. kaldi ki benim de sağlık ta elestirdigim cok sey var. ama saglikta hicbirsey yapilmadi muayene olamadik diyorsa bir uye orda cevabini veririm.
 
Bizde iki buz dolabi var bodrum katta bitaneside
3 telefon bilgisayar tablet takilir bunlarda bazen
Utu haftada bir
Cocuklu ev cok dagiliyor iki kere supurge aciyorum mecbur
Asprator calistiriyorum yoksa dolap rutubet yapiyor mecbur calistirmak zorundayim her yemek yaptigimda
Tv gun icinde acik
Camasir makinesi her gun bulasik makinesi her gun calisir onlari kisa yikamaya veriyorum yarim saatlik
Mecbur kullaniyoruz aslinda
Gece lambasi kullaniyorduk onu kapattim ne kadar kismaya calissamda olmuyo
Yazin isci calistiriyoruz onlarin elektriginiden alt kattan bodrumdan veriyoruz onlarda elektik sarj aletleri kullanirsa hele yaz ayinda 300 u geciyo
 

Devlet hastanesinde tedavi olamıyoruzun açılımı şu ; planlı gidiyorsanız, bekleme şansınız varsa ok
Ama şu an hastalandınız acillerden destek alamıyorsunuz
Rapor çıkarma, ilaç işlemleri sonsuz bir saçmalık içinde gidiyor, alerji hastasıyım devlet kendi doktorunun bana yazdığı tedavime yarayan ilacı ödemiyor. Midem de hasta endoskopi için 8 aya gün veriyorlar, gastroentoroloji gibi uzmanlık isteyen bölümlere direk gidemiyorsunuz, dahiliyecinin insafına kalmışsınız, yönlendirirse gidersiniz, yok ben tedavi etmeyi denerim diyorsa kaldınız öyle, neredeyse beş yıl hastalık geçmişim var midemle gastro için dünya para ödeyip özele gidiyorum mecburen. Ailemde kolon kanseri hikayesi var, beş yılda bir kolonoskopi yaptırıyorum devlet hastanesi uyuşturucu kullanmıyor nasıl yaptırabilirim ? Mecburen özele gidiyorum. Ameliyat gerektiren ağır tedavilerden bahsetmiyorum bile, ne kadar yaşayacağı belli olmayan kanser hastasına 6 ay sonraya ultrason günü veriliyor. İyi doktorların hepsi özellere geçti, devlette deneme yanılma yapan doktorların insafındayız.
Sağlık sistemi eskiden de kötüydü şimdi de kötü sağlıkta devrim falan olmadı yani. En kötü yanı hoca tabir edilen doktorların devlet hastanelerinden egale edilmesi oldu. Çapa, Cerrahpaşa, Haseki gibi eğitim ağırlıklı yerler polikliniğe döndürüldü, hastanelerin çoğaltılması kalitenin düşürülmesi ile anlamsız kaldı. İnsanlar özele mecbur oldu, dün sağlam yattınız bu sabah hastasınız devlet hastanesine gideyim derseniz gidemezsiniz çünkü randevunuz yok, gece çocuğunuz ateşlendi acile gittiniz önünüzde 500 kişi var, bunlar insani değil anlatmak istenilen bu. Eskiden evet eczaneler hastanelerin içindeydi zordu sıra beklemek falan, şimdi zebil gibi eczane ama devlet ilacınızı ödemiyor nerde kaldı devrim ? Şeklinin değişmesi sorunu çözmüyor, mesela Hasekinin, Bakırköy'ün kadın doğum bölümünü hiç gördünüz mü ? tek bir doktor paravan arkasında hasta muayene ediyor, insanlar soyunup belden aşağıları çıplak sırada bekliyor, bir örtü veriyorlar daha önce kimin sarıldığı belli olmayan, az da kiloluysanız totonuz açıkta bekliyorsunuz, kalkan hastanın ardından bir dakika içinde hiç bir temizlik yapılmadan diğer hasta alınıyor, kokudan pislikten içeri giremezsiniz , mahremiyet zaten yok, evet oraya randevu alınabiliyor ama nasıl gidilir inanın bilmiyorum, kolon kanseri hastaları dışkı torbası kullanıyor, ayda en az 4 kutu sarf edilirken devlet iki kutu ödüyor, parayla aldığınız kutu 35 dolar, ilaveten kalitesiz olanın parasını ödüyor, yani hasta sürekli dışkısının taşmasına, torbanın patlamasına maruz kalıyor, eskiden hepsi ödeniyordu ve ilave bakım malzemeleri de, daha o kadar çok şey yazabilirm ki ....bu konuda hiç bir siyaseti de gözetmiyorum, 25 yıl çalışıp sgk primi ödemiş biri olarak sadece insana yakışır şekilde hizmet almak istiyorum , özel hastaneye mecbur kalmak istemiyorum hepsi bu, kim yaparsa yapsın bu uygulamalar insanlık dışı
 
Son düzenleme:
400/500 de aylık mutfak harcamasıymış
Yahu dün pazara çıktım peynir patates soğan dahil sebze meyve aldım elma almayı unutmuşum

Birde balık aldık 140 lira para harcadık

Ki ben hesap kitap yapan insanım

400-500 tutuyorsa aylık ne âlâ
 
Simit ve çay başka alternatifi yok
Her öğün simit çay ile bir kişi asgari ücretten bayağı para kalıyor ama öyle demeyin kimse geçinmeyi bilmiyor!.

He birde bir vekil sanırım levrek di onun meclis lokantası fiyatından veryansın etmiş ...

İstanbul da bir lokantada daha ucuz diye

Biz ne yapalım ey vekil !

Şuracıkta sorsak bir çok kişi ayda kaç Gr kırmızı et kaç kilo balık tüketebiliyor acaba !
 

ben artik hem bu konu iyice sabote olmasin hem de hakli oldugunuz taraflar oldugu icin uzatmak istemiyorum ama bir iki seye cevap verecegim.

ben de saglik sisteminin mükemmel oldugunu dusunmuyorum ama hala eski sistemin daha kotu olduğunu savunuyorum.

gastroenteroloji vs gibi alanlara gerekli gereksiz herkes gittigi icin boyle oldu. 2009-2010 yili olmasi lazim. dogrudan gidip muayene olup endoskopi yaptirmistim. haa sızin de bahsettiginiz gibi uyusturmadan etmeden kurbanlık koyun gibiydi evet. avrupa ulkelerinde bırakın yandali normal birimlere gitmek icin bile once aile hekimi gibi ilk durak olan saglik biriminin sizi yonlendirmesi gerekiyor. yani yandal icin bu cok cok normal.

ya ozel ya devlet olayi da yine kurunun yaninda yas yanmasi yuzunden oluyor. iyi hatirliyorum 2000 li yillarin basiydi herhalde. devlet hastanesindeki doktorlarin cogunun ozel muayenesi vardi. once ozel muayenesine gidip orda ucret ödedikten sonra devlete gidiyordun. orda ilgilenip tahlilleri falan orda yapiyordu. yani muayenesine gidince ekstra ilgileniyordu. normal gidersen yuzune bakmiyordu. bunla ilgili cok sikayet vardi bunu çözmek isterken universitelere dezavantaj oldu evet. ama ben yine de bunun olmasi gerektiğini dusunuyorum.

bakirkoyu falan evet biliyorum. bildiğim icin de secerek gidiyorum. kadin dogum icin metin sabanci hastnesinin levent polikliniginde demet hanima gidin mesela. dogum oluyor mu bilmiyorum. dogum icin ben de bahsettiğiniz seylerle karsilasmamak icin ozel tercih ettim. ama orda bile bir suru seyle karsilastim. biraz da insanların isini nasıl yaptigiyla ilgili cunku. sistemi mukemmel kursaniz bile ozellikle bizim ulkemizde sistemi bozan illa çıkıyor. yazili olanlar cok baska uygulama cok baska oluyor.

neyse iste uzamasin iyice konu mutfak masrafiydi.
 
2,5 tl 4 kg oluyor hem biz iki kişiyiz çalışan insanlarız akşamdan akşama yersek hafta sonu çoğunlukla evde yokuz normal bence . Süt daha çok tüketilir bizde
Normal tabi. Anlamadığım kısım 10 tl ile kaç litre süt alınabilirdi ki yazmışsınız. Sütün kilosunu 5 tlden alıyoruz :/
 
Boş eve 40 lira fatura geliyor. Aile yaşayan evlere gelen elektrigi agzim acik okudum. Ogrenci evi, iki kişiyiz. Buzdolabi A sinifi, yeni bi dolap cok yakmiyor. Ütü, düzlestirici hic calismaz. İşik aksamlari sadece bir oda. Her gün supurge calisir televizyon hep aciktir geriye kalan da şarj aletleri işte. 2 sene once ayni kullanima yazin 30-35 geliyordu, kişin kombi calistiginda maksimum 60 lirayi gorduk. Şimdi yazin 60i gorursek faturayi halay mendili yapmak suretiyle halay cekiyoruz. Gecen ay 70 geldi bu ay 3-4 kere firin calisti oldu 100 lira. Kombi calismaya basladigi andan itibaren 130un altina dusmeyecek.
gecen sene ilk kis faturasi 190 geldi. Eskiden dogalgaz 190 gelirdi yuh derdik. Simdi 190 elektrigi opup basimiza koyuyoruz.
 
Bana 83 TL elektrik gelmiş bugün lojmanda oturup termosifon kullanan arkadaşlardan birine 250 diğerine 350 gelmiş aynı şehirdeyiz . Onlara hep öyle geliyor termosifon çok etkili bence
Aynen .bende lojmanda oturuyorum termosifon deli gibi yakıyor 200 geldi bana bu ay.küçücük eve 200 inanılır gibi değil
 
Aynen .bende lojmanda oturuyorum termosifon deli gibi yakıyor 200 geldi bana bu ay.küçücük eve 200 inanılır gibi değil
Ya birde bizim lojmanların arkası sorunlu bir mahalle terör vs açısından güneydoğudayız . Bence oranın ödenmeyen kaçak elektriklerini lojmandaki dairelere paylaştırıyorlar
 
Cok haklisiniz
Saglik sistemi mukemmel degil belki ama olabilecek en iyi seviyede
Begenmeyenler 90 lardaki ssk yi hic gormemis sanirim
Anneannem dedem hastaydi o yillar muayene olmak ayri dert ilac desen ayri dert
O ilac kuyruklarinda illallah etmistik artik
Sabah 4 de 5 te kuyruk olur beklersin beklersin sana sira gelir ya ilac yok der ya ogle paydosu olur. Sira kavgalarini saymiyorum bile.
Sabah ezanindan once evden cikardik
Raporu bile parayla verirlerdi.
Sevksiz diger hastanelere gidemezdik.
O yillar ailemin bircok saglik problemi oldugu icin butun bu eziyeti dibine kadar yasamis biri olarak konusuyorum oyle haricten gazel okuma degil benimki
Istanbul anadolu yakasindayiz simdi
Bir bizim isimiz mi yolunda gidiyor anlamiyorum
Dahiliyeye randevu aldim gittim ayni gun tam kan tahlilim ve tum batin ultrasonum cekildi.
Esim agir bir hastalik gecirdi
Tum tedavileri ameliyati ve kontrolleri aksaksiz ilerliyor. Ozelde 7500 liralik ameliyat icin devlet hastanesinde kurus odemedik.
Bu surecte yasadigimiz tek sıkıntı pansumandi.
Bir devlet hastanesi eve gelmek istemedi gibi ama bashekim cikti karsimiza Allah tan aninda mudahele etti. Sonrasinda da belediyenin evde bakim hizmeti devreye girdi.
Ozel saglik sigortamiz var ustelik
Ama onlarinda odememek uzere isleyen uyuz politikalarindan sıkıldık.
Gasteroentroloji bolumune gitmek icin once dahiliyeye gidip takip edilen hasta notunun dusmesi gerekir hepsi bu
Devlet hastaneleri yari uyutularak yapilan ( adıni unuttum) endoskopi ve kolonoskopiyi yapiyor.
Biz 2 yilda bir bu sekilde yaptiriyoruz.
Devlet hastaneleri yenileniyor. Yeni yapilan piril piril otel gibi. Misafirhanesine kadar dusunulmus gayet komplike binalar
 
herşey olmuş ateş pahası arkadaşım.
 
Ah bu tiyatro muhabbetini dün akşam yaptık biz de. Burda da tiyatro oluyor ama salon çok kötü, ben hiç Ankara da alıştığım o güzel tiyatro salonlarından aldığım havayı alamıyorum. Eşime dedim ki bir haftasonu sen küçükle ilgilen, ben sabahtan Ankara ya kızı alıp gideceğim. Güzel bir oyuna gideriz, yer içer biraz gezeriz. Kaba bir hesap yaptım 500lirayı buluyor yani bu da olsa olsa senede 1 kere olur işte o da şartları zorlayarak. Gerçekten insanca yaşamayı özledim. Avm gezip sosylleşmek kısmına yorum yapmak bile istemiyorum. Onu ne kdar yaparsam yapayım kendimi bir şey yapmış gibi hissedemiyorum malesef. Yoksa her yer avm dolu.
 
Dilos ankarada yeniyim ucuz ve pahalı marketleri söyler misin bildiğin kadarıyla :) mesela altunbilekler biraz pahalı geldi bana
 
Dilos ankarada yeniyim ucuz ve pahalı marketleri söyler misin bildiğin kadarıyla :) mesela altunbilekler biraz pahalı geldi bana
Biraz mi çok pahalı aşkım orası ben hiç yunus altunhilek cagdastan almam İstanbul yolu üzerinde City groos var oraya git CNm a dan Z ye herşey var v çok da uygun çeşit çok çünkü
 
Saglik sistemi duzeldi diyenlere Allah hastalik vermesin ne diyeyim.
Annem evre 4 Akciğer Kanseri, devlet sadece klasik radyoterapi ve kemoterapiyi karsiliyor, immün sistem guclendiricileri ya da fitoterapi ilaclarini karsilamiyor (evre ve kanser tipine gore immünoterapi ve akilli ilaclari karsiliyormus ancak akciger ileri evrede herhalde zaten ölecek bosa masraf yapmayalim diyorlar!?)
Annemin bagisiklik guclendiricileri, bitkisel ilaclari, aylik goruntulemeleri vs ortalama 7-8 bin tl tutuyor, bunu karsilayamayan hastalara ne oluyor biliyor musunuz?
Ha bu arada annem yaz doneminde kontrollerini baska bir hastanede yaptırmak istedi, tam 3 ay sonraya randevu verdiler, aktif tedavi goren bir onkloji hastasi 3 ay kontrol edilmezse ne olur?
Yani ozetle bu ulkede paran yoksa öl diyen bir saglik sistemi var, grip olunca kolay kontrol ediyorlar diye guzelleme yapmayalim, bir sosyal devlette hala yoksul insanlar hayatta kalabilmek icin yardim kampanyalarina konu olmak zorunda kaliyorsa o ulkede saglik sistemi iyidir diyen akil tutulmasi yasiyordur.
 
Aynen öyle durumu olana olabilecek en iyi sağlık sistemimiz var. Ama olmayana ha randevu almış ha sabah sıra beklemiş hiç bir faydası yok ilaçları alamadıktan sonra. Sabahın köründe gidip parasız tedavi olmak mı, randevuyla gidip para ödemek mi derseniz parasız kısmını seçerim. 25 yaşından sonra zaten erkeklerin sgksı iptal ediliyor. Her ay borç yazılıyor. İş bulmak zaten zor. Adam işsiz, devlette borcu var, hastanede randevu almak ne işine yarayacak?
Ben tiroit ilacımı gidip eczaneden alıyorum. Doktor yazdı mı çok daha fazla ödüyorum çünkü. Ayrıca 3 sene önce 3-4 liraydı şimdi 9 lira oldu. Bu ilacın tutarı düşük ama 200 lira olan ilaca uyarlarsak durum daha da içler acısı.
Randevuyla iş bitmiyor hanımlar. Bunu anlayıp sağlık sistemi eleştirisi yapmak lazım.
Ayrıca doktor kalitesi gün geçtikçe kötüleşiyor. Bunu hem eğitim hem sağlık sistemine bir eleştiri olarak söylüyorum.
 
Benim gibi aynı standardı devam ettirmeye çalışan diyorsun ama seninle aynı standardı yakalamamız mümkün değil, kasımda bile doğalgaza 400 ödemişsin, ben ocakta şubatta bile 400 görmedim 300 küsür gelince oo bu ay çok geldi diyorum. Sebebini konuştuk senin evinle benim evimin şartları bir değil o yüzden bence de bu kıyaslama mantıksız, herkes kendi standardına göre bir düzen kurmuş döndürüyor,mesela ben kasımda 400 yakıt ödeyeceğim bir evde oturamam ama siz oturabiliyorsanız standartlarınız ve bütçeniz ona uyuyordur
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…