• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

"Yani fazla paraya satarken bir ürünü karşındakinin kötü durumundan faydalanıyorsan ya da elindekini zor duurmunda yararlanıp ucuza almaya çalışıyorsan buna da sahtekarlık denir... "

bunu zaten yazmıştım neden tekrar ettiniz anlamadım?
Al sat mesleği bu şekilde ilerlemiyor, sizin bahsettiğiniz durum farklı ama benim sivri zekasını kullanan ve meslek edinen dediğim durum farklı.
İkisini aynı kefeye hem ahlak hem de etik olarak koymanızın yanlış olduğunu vurguluyorum.

Al sat mesleği bu şekilde ilerlemiyor, sizin bahsettiğiniz durum farklı ama benim sivri zekasını kullanan ve meslek edinen dediğim durum farklı.
İkisini aynı kefeye hem ahlak hem de etik olarak koymanızın yanlış olduğunu vurguluyorum.
Aynı kefeye koymadım. Bir kere daha yazayım :

"Yani fazla paraya satarken bir ürünü karşındakinin kötü durumundan faydalanıyorsan ya da elindekini zor durumunda yararlanıp ucuza almaya çalışıyorsan buna da sahtekarlık denir..."

Misal ben kendim mayalarım yoğurdu 10 tllik süt alırım 2 hafta tüketiriz. Süt desen her gün tüketiriz işe gttigimiz için tahıllı gevrek yeriz
10 tl lik süt nasıl iki hafta gider o sütün kilosu kaç TL? Biz sütün kilosunu 5 tlye alıyoruz 6 kilo sütten yoğurt yapıyorum bir hafta gidiyor.

10 tl lik süt nasıl iki hafta gider o sütün kilosu kaç TL? Biz sütün kilosunu 5 tlye alıyoruz 6 kilo sütten yoğurt yapıyorum bir hafta gidiyor.
Bizim en pahalı açık süt 4.5 tl idi
6 kilodan yoğurt 1 hafta mi? Kac kisiniz evde 2den fazla olmaniz lazim .
aşırı yogurt tuketimi var bence sizin. Bazı haftalar olabilir de her hafta 6 kg çok

Ankara da her şey ucuz gördüğüm kadarıyla oraya mi tasinsak napsak. Ama deniz yok :KK64:
Yoo yoo ben onlardan değilim. 220 tl gelen fatura Ankara’ya ait😂
Ablam yakın zamanda İstanbul’a transfer oldu.
Kendimizce yaptığımız hesaba göre, maaşına 5 bin tl zam alırsa ancak buradaki hayatına denk bir konfora ulaşacağı sonucuna vardık.
En basiti kira, burada 3 bin tl kiraya süper lüks sitelerde oturabilirken, orada bir mahallede olabiliyor ya da karadeniz ama il sınırı içinde bir sitede😂
Barınma aşırı pahalı orada, geri kalan şeylerin farkettiğini düşünmüyoruz aynı zamanda ablamla gözlemleyebiliyoruz.

Yoo yoo ben onlardan değilim. 220 tl gelen fatura Ankara’ya ait😂
Ablam yakın zamanda İstanbul’a transfer oldu.
Kendimizce yaptığımız hesaba göre, maaşına 5 bin tl zam alırsa ancak buradaki hayatına denk bir konfora ulaşacağı sonucuna vardık.
En basiti kira, burada 3 bin tl kiraya süper lüks sitelerde oturabilirken, orada bir mahallede olabiliyor ya da karadeniz ama il sınırı içinde bir sitede😂
Barınma aşırı pahalı orada, geri kalan şeylerin farkettiğini düşünmüyoruz aynı zamanda ablamla gözlemleyebiliyoruz.
Her yerde her şey ateş pahası markete girdim mi en aşağı 50 ile çıkıyorum. Neredeyse her günde bir şeyler bitiyor alıyorum.
Ama valla TV ışığında da oturamam yani 😀😀

Bizim en pahalı açık süt 4.5 tl idi
6 kilodan yoğurt 1 hafta mi? Kac kisiniz evde 2den fazla olmaniz lazim .
aşırı yogurt tuketimi var bence sizin. Bazı haftalar olabilir de her hafta 6 kg çok
Eşim ayransız yemek yemez en fazla 10 gün gider. Çocuk da var tabi. Sütü aldığımız fiyatı ben hala kabullenemedim. Kayınvalidem İzmir'de süt 3 tl oldu pahalı diyor:)

Her yerde her şey ateş pahası markete girdim mi en aşağı 50 ile çıkıyorum. Neredeyse her günde bir şeyler bitiyor alıyorum.
Ama valla TV ışığında da oturamam yani 😀😀
Alışsanız çok seversiniz aslında.
Bizde tv ışık olarak kullanılıyor geceleri, sesi kısılıp.
Bir de çocuklar kalktığında karanlıkta korkuyor ama Işık olan yere yönelip ekranda çizgifilm karakterlerini görünce korku falan kalmıyor😂

Hayat öyle böyle pahalı değil, bir tek aldığımız nefes bedava, yakında onada gelecek sıra.

Eşim ayransız yemek yemez en fazla 10 gün gider. Çocuk da var tabi. Sütü aldığımız fiyatı ben hala kabullenemedim. Kayınvalidem İzmir'de süt 3 tl oldu pahalı diyor:)
Bizim evde de her hafta 5 6 kilo yoğurt gidiyor, her akşam masada vardır, salata yerine koca koca kaselerde yeriz.
Ayrıca bir tek yoğurt çorbası içer çocuklar, ona gidiyor.
Ben bile bazen acıkınca içine meyve doğrayıp yiyorum.
10 küsür senedir iyi bir sigara içicisiyim, ciğerlerim tertemiz.
Yoğurda bağlıyorum bunu, sağlıktır candır yoğurt ya:)

Alışsanız çok seversiniz aslında.
Bizde tv ışık olarak kullanılıyor geceleri, sesi kısılıp.
Bir de çocuklar kalktığında karanlıkta korkuyor ama Işık olan yere yönelip ekranda çizgifilm karakterlerini görünce korku falan kalmıyor😂

Hayat öyle böyle pahalı değil, bir tek aldığımız nefes bedava, yakında onada gelecek sıra.
Sizin tüm gece aciksa ondan da gelir bak. Bu tvler çok yakıyormus sormustum gelen servise onlarda onayladı. Ekran incecik ama sayaç fırfır 😃 bence güzel renkli minik gece lambası alın.
Benim salonda ışık led yeni çıkanlardan ayarlı onun bile loşu başımı ağrıtıyor. Ama bu çok az yakiyormus led olduğu için dediler. Araştırdım bunu da led gerçekten cok az yakıyormus. Ama faturam az mi hayır 😃 birde led olmasa demek ki 😃😃
Tv nin sürekli degisen çarpıcı ışıkları başımı döndürüyor ya bende problem var heralde 😃

biz cok elektrik tuketiriz. esim gece de çalışır. lamba kapatma huyumuz fazla yok maalesef. ovunmuyorum tabi. arka karanlik odamiz var . orada çoğunluk gunduz de yanar lamba. banyo tuvalette yine yakiliyor gunduz de. makineleri cok calistiriyorum..hem cocuklarin cok kiyafeti cikiyor kirleniyor. hem deterjan kalintisi kalmasim diye ek durulam falan açıyorum. bulasik makinesini bir deterjanli bir deterjansiz calistiririm. herkes baska baska yediği icin bulasik da cok cikar. gunde iki bulasik makinesi rahat cikar. ben 4 kez calistirmis oluyorum. kurutma makinesi de var. pc surekli calisir evde. tv pek acmayiz ama calisir yine de.

boyle yazinca da cok musrifiz gibi geldi ya. neyse herkesten cok gelir bana fatura. 130 kusur gelmişti en son. gerci o az gelmis. genelde 170 falan geliyor sanki.

220 cok sanki. elektrik sobasi fln mi yakiyorsunuz. yada kacak kullanim olabilir. sizin faturaya yansiyor galiba bu gibi durumlarda

Siz müsrif değil baya baya çevre düşmanısınız.. şok oldum, çok üzgünüm gelecek nesiller için.

Bizim evde de her hafta 5 6 kilo yoğurt gidiyor, her akşam masada vardır, salata yerine koca koca kaselerde yeriz.

10 yıl sigara içip ciğerim tertemiz diyenini de ilk defa gördüm. Kendinize gelin!

biz cok elektrik tuketiriz. esim gece de çalışır. lamba kapatma huyumuz fazla yok maalesef. ovunmuyorum tabi. arka karanlik odamiz var . orada çoğunluk gunduz de yanar lamba. banyo tuvalette yine yakiliyor gunduz de. makineleri cok calistiriyorum..hem cocuklarin cok kiyafeti cikiyor kirleniyor. hem deterjan kalintisi kalmasim diye ek durulam falan açıyorum. bulasik makinesini bir deterjanli bir deterjansiz calistiririm. herkes baska baska yediği icin bulasik da cok cikar. gunde iki bulasik makinesi rahat cikar. ben 4 kez calistirmis oluyorum. kurutma makinesi de var. pc surekli calisir evde. tv pek acmayiz ama calisir yine de.

boyle yazinca da cok musrifiz gibi geldi ya. neyse herkesten cok gelir bana fatura. 130 kusur gelmişti en son. gerci o az gelmis. genelde 170 falan geliyor sanki.

220 cok sanki. elektrik sobasi fln mi yakiyorsunuz. yada kacak kullanim olabilir. sizin faturaya yansiyor galiba bu gibi durumlarda
Evin ihtiyacı neyse onu yapıyorsunuz. Deterjanlar gerçekten zararlı. Yalnız Bor lu deterjanı deneyin. Ben ondan kullanıyorum hem hesaplı hem de daha sağlıklı sanırım...

Bence burada aısıl konuşulması gereken nedir biliyor musunuz? Güneş enerjisi yani fotovoltaikler. Neden herkes evine takmıyor? Neden sıfır enerji evlere yönelinmiyor?

Bunları düşünüp bunları tartışalım.

Türkiye dünyada en iyi güneş alan ülkelerden neden hala yaygın değil??

Burada bir kardeşimiz çok güzel anlatmış sistemi

öyle demeyin valla üzülürüm. bir radyoloji geçmişim var mr çekmiştim birkaç yıl. film okumaktan az buçuk anlardım. hergün yüzlerce görüntü görüp tanılarını sonrasında okuduğum için. ciğerlerim nasıl diyen bir kıza temiz görünüyor deme gafletinde bulundum çünkü gerçekten ciğerde birşey görünmüyordu. kızcağız da nasıl rahatladı. anlam verememiştim o yaşta bunca endişe etmesine. mr raporu ertesi hafta önümüze tablo olarak düştü. ismi kırmızıyla yazılan hastalar kanser şüphesi taşıyan hastalar oluyor genellikle. o kızın adını yaşından hatırladım ve listedeki tek kırmızı isimli kişiydi. ismini sekretere verdim arayıp konuşamadım bile.
siz de biliyorsunuzdur ya, yoğurt sigarayla yarışamaz :KK200:

Valla bana basi 1 le baslayan 3 haneli bile abes geliyo artik 200 lere o kadar alistimki
Konu bile acicaktim nerdeyse
Bizim hatamiz ne biz napiyozz aciklayin hanimlarrrr:KK11:
filmdelisi filmdelisi

Ve elektrik yüksek gelen diğer arkadaşlar tv çok yakıyor. Bizim evde yok tv mesela... birde elektriği ısıya dönüştüren makineler çok yakıyor yani bulaşık çamaşır fırın kurutma fön kettle gibi şeyler bunlar.
Bizim evde tv yok bir laptop var ayda 2-3 anca açarız, 2 akıllı telefon, 1 fön makinesi, çamaşır ve bulaşık makinesi fırın süpürge var elektrik tüketen kettle vardı bozuldu 2 aydır. ütü haftada 15 dk anca çalışır. Faturam son zamlarla 100 e yeni yaklaştı ki ışıklara dikkat edemiyoruz pek. Benim kullanımıma göre ucuz gelmiyor faturam ama pahalıda değil ortalama ödüyorum kıyaslayınca

Back